Το τηλεοπτικό άβατο της Κερατέας

Ένα από τα ενοχοποιητικά στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή του πολίτη που συνελήφθη στην Κερατέα την Τετάρτη 9/2 ήταν μία κάμερα με «υλικό από συγκρούσεις με την αστυνομία». Το ερώτημα είναι, το υλικό αυτό είναι ενοχοποιητικό για τον ίδιο, ή για την αστυνομία;

Τα μεγάλα κανάλια, τα ίδια που έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο στην πλήρη κάλυψη των περιστατικών στη Νομική και τη βήμα-βήμα καταγραφή κάθε σχετικης είδησης (και κάνουν το ίδιο σε κάθε σύγκρουση της αστυνομίας με πολίτες σε διαδηλώσεις και πορείες), φαίνεται πως δεν θεωρούν τα περιστατικά στην Κερατέα τόσο σημαντικά, με αποτέλεσμα στα δελτία ειδήσεων να γίνονται ελάχιστες και φιλτραρισμένες αναφορές σε αυτά.

Το αντίπαλο δέος σε αυτή την έλλειψη πληροφόρησης -ή και παραπληροφόρηση, σε αρκετές περιπτώσεις- είναι τα blogs των κατοίκων της Κερατέας, στα οποία αναρτούν ειδήσεις, φωτογραφίες και video από τις σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις τους με τις δυνάμεις καταστολής.

* www.keratea.gr
* antixyta.blogspot.com
* forkeratea.blogspot.com

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία βρίσκεται εκεί για να επιβάλλει ένα σχέδιο που οικολογικές οργανώσεις και ειδικοί χαρακτηρίζουν πρόχειρο, πανάκριβο και αναποτελεσματικό. Πλην όμως, εξυπηρετεί ισχυρότατα επιχειρηματικά συμφέροντα ανθρώπων που, όπως πολύ εύστοχα συμπεραίνει ο πιτσιρίκος σε αυτό το κείμενό του, έχουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο τσεπάκι τους και την κάνουν ό,τι θέλουν.

Μερικά από τα videos που έχουν αναρτήσει κάτοικοι της Κερατέας είναι τα παρακάτω. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τα προαναφερθέντα blogs. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι πολλές φορές άσχημη και ίσως κάποιοι τη βρουν υπερβολική, αλλά με δεδομένα τα όσα περνάνε οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, και λίγα είναι μάλλον...

H συνέχεια στο:

1 σχόλια:

taftar είπε...

Ζητάω συγγνώμη για την κατάχρηση. Είναι ένα κείμενο που θα το βάλω σε όλα τα μπλογκ που εκτιμώ. Αν προσβάλλω καποιους, διαγράψτε το. Είναι μια ανάρτηση που ανέβασα στο μπλογκ μου και στους ενωμένους μπλογκερς

Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσουμε την κατηφόρα και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας; Έχουμε έναν τεράστιο τοίχο μπροστά μας, εχουμε μαζευτεί εκατομμύρια μπροστά του κι αντί να κάνουμε όλοι μαζί μια κίνηση να τον πετάξουμε κάτω, καθόμαστε και πετάμε πετραδάκια.
Αυτό που λείπει από την κυβέρνηση, από τους δημοσιογράφους, από τους πολιτικούς, από τους συνδικαλιστές, από όλους εμάς, είναι ΑΡΧΙΔΙΑ. Κανείς δεν έχει τ' αρχίδια να κάνει αυτό που πρέπει.
Προτείνω λοιπόν το εξής: Ας αφήσουμε όλοι κάτω τα πετραδάκια που κρατάμε, ας διώξουμε απ' τα κεφάλια μας όλους αυτούς που έχουν συμφέρον να χωρίζουν τον κόσμο σε πιστούς και άπιστους, φασίστες και αριστερούς, πλούσιους και φτωχούς. Δεν είναι εχθρός μας ο μουσουλμάνος, ο βάζελος, ο αμερικάνος, ο χρυσαυγίτης. Είμαστε όλοι εναντίον του τέρατος που λέγεται καπιταλισμός και με άξονα το χρήμα κάνει τον άνθρωπο απάνθρωπο.
Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει ο πόλεμος. Κι αφού δεν υπάρχει κανένα κόμμα ή οργάνωση ή πρόσωπο που να μπορεί ή να θέλει κάτι τέτοιο, ας αρχ'ισει από τους καναπέδες κι απ' την οθόνη μας:
Ζητάω από όλους τους bloggers, facebookers, tweeters κλπ κλπ να σταματήσουν να πετάει ο καθένας το δικό του πετραδάκι. Ας ξεκινήσουμε όλοι να ανεβάζουμε την ίδια ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο π.χ. "Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν τα πληρώνουμε μαζί." με σκοπό να δημιουργήσουμε κάτι μαζικό. Να γίνει όλη η ελληνική μπλογκόσφαιρα μια ανάρτηση, που θα προετοιμάσει το ξέσπασμα. Αξίζει να προσπαθήσουμε. Κανένας άλλος δεν πρόκειται να μας βοηθήσει να βγάλουμε τις αλυσίδες...