EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

The Video Hunter!!


ΤΟ ΓΡΕΚΙ


Read more...

Μουσικό διάλειμμα




Read more...

Να σταματήσει η κυβέρνηση το σαμποτάρισμα της Διεθνούς Συνόδου Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Κινημάτων


Δελτίο Τύπου
Να σταματήσει η κυβέρνηση το σαμποτάρισμα
της Διεθνούς Συνόδου Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Κινημάτων
Συνέντευξη Τύπου Πέμπτη 22/10/09 ΕΣΗΕΑ 12:00μμ
Ενώ περισσεύουν οι υπουργικές διακηρύξεις περί σεβασμού στα δημοκρατικά δικαιώματα, η κυβέρνηση επιχειρεί το σαμποτάρισμα της Διεθνούς Συνόδου Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Κινημάτων (ΑΣΟΕΕ 1-3 Νοεμβρίου 2009). Με την απίστευτη δικαιολογία ότι «το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ (που υπογράφει τα έντυπα των προσκλήσεων) είναι μια αριστερίστικη οργάνωση που οργανώνει διαδηλώσεις, δημιουργεί προβλήματα και καίει πράγματα (sic)», Ελληνικά Προξενεία αρνούνται τη χορήγηση βίζας εισόδου σε διεθνείς ακτιβιστές. Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική πρόκληση που αποκαλύπτει πόσο απέχει η πραγματικότητα από τις εύηχες υποσχέσεις. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τα μέτρα ποινικοποίησης του πολιτικού φρονήματος και να επιτρέψει τη χορήγηση βίζας στους διεθνείς ακτιβιστές.
Υπενθυμίζουμε ότι η Διεθνής Σύνοδος εντάσσεται στον κύκλο των κινητοποιήσεων ενάντια στο διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης. Οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή καταγγέλλουν «την υποκρισία των κυβερνήσεων και των εντεταλμένων εκπροσώπων τους που θα συμμετέχουν στην διακυβερνητική συνάντηση» και διεκδικούν:
"Νομιμοποίηση των μεταναστών με πλήρη εργασιακά, πολιτικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες.
Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ.
Κατάργηση της FRONTEX – Κλείσιμο της Παγανής και όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Ανατροπή των ρατσιστικών νόμων.
Εκτός από τη Διεθνή Σύνοδο, η Οργανωτική Επιτροπή καλεί επίσης και σε συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα στις 2 Νοεμβρίου, καθώς και σε διεθνή αντιρατσιστική διαδήλωση στις 4 Νοεμβρίου (Σύνταγμα 6:00μμ)
Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 12:00 η Οργανωτική Επιτροπή δίνει Συνέντευξη Τύπου
Η Οργανωτική Επιτροπή


Read more...
free counters