EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

H GOOGLE ΕΚΛΕΙΣΕ KAI THN SOUITA( ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ )


ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ http://souita.blogspot.com/¨ΕΠΕΣΕ¨ ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE .
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ..ΑΓΡΙΕΨΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ GOOGLE ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
irakliowebradio


Read more...

Νέα υπόθεση «Ζαρντινιέρα»: νοσηλεύεται με τρύπα στον πνεύμονα


«Στον Ευαγγελισμό με πολλαπλές κακώσεις και τρύπα στον πνεύμονα» έστειλε η ομάδα Δέλτα τον 27χρονο που συνέλαβε την Πέμπτη το βράδυ στα Εξάρχεια. Ο συνήγορός του, κ.Παπαδάκης, καταγγέλλει στο tvxs τον άγριο ξυλοδαρμό που έλαβε χώρα και περιγράφει τις κινήσεις που θα ακολουθήσει ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σε τραγικό θύμα αστυνομικών της ομάδας Δέλτα – οι οποίοι πραγματοποίησαν επιχείρηση στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης – μετατράπηκε 27χρονος ο οποίος δέχθηκε άγρια επίθεση από τους αστυνομικούς. «Οι αστυνομικοί σε μια έκρηξη αδικαιολόγητης βαρβαρότητας, έδεσαν τον πελάτη μου σε ένα δέντρο, και στην συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν με μανία. Τον πέταξαν στο έδαφος, τον κλοτσούσαν αλύπητα στο στήθος και ως αποτέλεσμα, όχι μόνο του προκάλεσαν πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, αλλά επέφεραν και ένα τραύμα που κόντεψε να του κοστίσει τη ζωή: μια τρύπα στον πνεύμονα, που προκλήθηκε όταν ένα σπασμένο πλευρό τρύπησε το ζωτικό αυτό όργανο», καταγγέλλει ο δικηγόρος, κ.Παπαδάκης.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το νεαρό, γεγονός που ο κ.Παπαδάκης χαρακτηρίζει ως «αυθαίρετη σύλληψη, καθώς οι ίδιοι οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι η ομάδα των νεαρών που τους πετούσε πέτρες και ξύλα φορούσε κράνη, και κατά συνέπεια ήταν αδύνατον να δουν τα πρόσωπα των δραστών». Παρά το γεγονός αυτό, οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι ο 27χρονος πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια, και μάλιστα, του αποδίδουν κακουργηματικές ενέργειες, όπως κατοχή εκρηκτικών και βομβών μολότοφ. «Η εν λόγω κατηγορία είναι ψευδής», συνεχίζει ο κ.Παπαδάκης. «Οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της περιοχής θα καταθέσουν στην ακροαματική διαδικασία ότι στην οδομαχία με τους αστυνομικούς δεν εκτοξεύθηκαν καν μολότοφ!»

Πώς δικαιολογείται, συνεπώς, η σύλληψη του εν λόγω νεαρός; «Οι αστυνομικοί επέλεξαν στην τύχη πέντε ανθρώπους που δεν αναμίχθηκαν στα επεισόδια – απόδειξη το γεγονός ότι δεν φορούσαν ούτε κράνη, ούτε είχαν καλυμμένο το κεφάλι τους – και τους επιτέθηκαν με απίστευτη βαρβαρότητα, με αποκορύφωμα το βαρύτατο ξυλοδαρμό του πελάτη μου», απαντά ο κ.Παπαδάκης.

«Εμείς οι δικηγόροι επισκεπτόμαστε τους πελάτες μας στα... νοσοκομεία»

«Τους τελευταίους μήνες, εμείς οι δικηγόροι επισκεπτόμαστε τους συλληφθέντες πελάτες μας – όχι πια στα κρατητήρια – αλλά στα νοσοκομεία», καταγγέλλει ο κ.Παπαδάκης, φανερώνοντας την έκταση που έχει πλέον λάβει η αστυνομική βία. «Κάθε φορά που δέχομαι κλήση για υποστήριξη κάποιου νέου κατηγορουμένου, ρωτάω: είναι υγιής ή νοσηλεύεται;» σχολιάζει, προσθέτοντας ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο νέος θα βρίσκεται πολυτραυματίας σε κάποιο νοσοκομείο.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο, ωστόσο, αποτελεί η μετέπειτα συμπεριφορά της ηγεσίας της αστυνομίας: ενώ σύμφωνα με το νόμο έχει υποχρέωση να διενεργεί ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να εξετασθούν τα αίτια των τραυμάτων του συλληφθέντα, η ηγεσία της αστυνομίας κάνει κυριολεκτικά «τα στραβά μάτια».

«Έπρεπε εγώ ο ίδιος να καταθέσω μήνυση και αίτημα για διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, ώστε να κινηθεί η εν λόγω διαδικασία», καταγγέλλει ο κ.Παπαδάκης. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, για να υπάρχει έστω και η πιθανότητα να πληρώσουν εν τέλει οι ένοχοι. «Δεν αυταπατώμαι, ωστόσο», συνεχίζει ο κ.Παπαδάκης. «Η υπόθεση Ζαρντινιέρα έδειξε ότι οι ένοχοι στην Ελλάδα πέφτουν στα μαλακά. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η καταστολή παραμένει ίδια και μάλιστα εντείνεται», καταλήγει ο κ.Παπαδάκης.
magnitis


Read more...

Deja vu: Το φαινόμενο και η ψυχική εμπειρία

«Deja vu». Ο όρος είναι γαλλικός, αλλά καθιερώθηκε στην παγκόσμια επιστημονική ορολογία. Είναι μια στιγμή που κάτι μας λέει... Κάπου την έχουμε ξανασυναντήσει... Δεν είναι άλλο από την αυτόκλητη εμφάνιση κάποιας πληροφορίας που δεν καταγράψαμε συνειδητά, αλλά την καταχώρισε ο εγκέφαλός μας στο παρελθόν.
georgelaios

Το όνειρο είναι η επεξεργασία των πολλών πληροφοριών που λαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της μέρας και οι οποίες δεν καταγράφονται στο συνειδητό αλλά στο υποσυνείδητο. Τη νύχτα, ο εγκέφαλος επιδίδεται σε «χορό» εικόνων και ερεθισμάτων που ο άνθρωπος δέχθηκε αλλά δεν επεξεργάστηκε.

Αναλύοντας λοιπόν με κάθε λεπτομέρεια τα ερεθίσματα της μέρας, ο εγκέφαλος ανακαλεί, συνθέτει και παρουσιάζει με τη μορφή... ταινιών μικρού μήκους καταστάσεις που οδηγούν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Deja vu στα γαλλικά σημαίνει ότι «το έχω ξαναδεί» και αναφέρεται σε αυτό το ιδιαίτερο και μυστηριώδες συναίσθημα ότι έχουμε ξαναζήσει μία κατάσταση, την οποία βιώνουμε εκείνη τη στιγμή. Μία γυναίκα, για παράδειγμα μπορεί να εισέρχεται σ' ένα κτίριο, σε μία ξένη χώρα που δεν έχει επισκεφθεί ποτέ ξανά, ωστόσο βιώνει ένα απόκοσμο συναίσθημα, ενώ παράλληλα νιώθει ότι έχει ξαναζήσει το σκηνικό αυτό.

Για πολλούς ανθρώπους, το deja vu είναι μία ψυχική εμπειρία ή αναλαμπή προηγούμενων ζωών. Όπως συμβαίνει και με τη διαίσθηση, η έρευνα στην ανθρώπινη ψυχολογία μπορεί να προσφέρει περισσότερο νατουραλιστικές εξηγήσεις. Τελικώς, όμως, η αιτία και η φύση των φαινομένων αυτών παραμένουν ανεξήγητο μυστήριο.

«Αν σκεφτεί κανείς ότι η επιστήμη λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (παρατήρηση - συνδυασμός - ανάλυση - αποτέλεσμα), μπορούμε να πούμε ότι ο εγκέφαλος γίνεται παρατηρητικός επιστήμονας, που στον ύπνο του βλέπει περισσότερα και καθαρότερα από ό,τι όταν δεν κοιμάται. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η έκφραση που θέλει τον άνθρωπο να βγάζει την ευφυΐα του όταν κοιμάται» λέει ο Σπύρος Κιτσινέλης, διδάκτωρ Φυσικοχημείας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σε ό,τι αφορά το προφητικόν των ονείρων -κατά μία εκδοχή- στηρίζεται στον νόμο των πιθανοτήτων. Δεδομένου ότι ο κάθε άνθρωπος βλέπει περίπου τρία όνειρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και ο πληθυσμός της Γης είναι έξι δισεκατομμύρια άνθρωποι, σε ένα έτος «παράγονται» περίπου έξι τρισεκατομμύρια όνειρα. Αριθμός που δικαιολογεί την πιθανότητα κάποια από αυτά τα όνειρα να επαληθευτούν. Ο καθένας μας ώς τα τριάντα του χρόνια έχει δικαίωμα να γίνει δέκα φορές «προφήτης». Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι ώς αυτήν την ηλικία θα έχουμε δει περίπου δέκα χιλιάδες όνειρα. Ως εκ τούτου, βάσει των πιθανοτήτων, δέκα από αυτά μπορεί να είναι προφητικά.

Ονειρα προφήτες, εφιάλτες, ευπρόσδεκτοι αγγελιοφόροι... Ονειρα που χαρίζουν ξύπνημα ευχάριστο, αγχωμένο, λουσμένο στον ιδρώτα... Τι είναι επιτέλους αυτές οι... ταινίες μικρού μήκους που εξελίσσονται τις νύχτες στον ύπνο μας; Είναι σενάρια που «στήνει» το μεταφυσικό ή μήπως μια εγκεφαλική λειτουργία επηρεασμένη από την πραγματικότητα;

Οι ψυχολόγοι λένε ότι πηγή των ονείρων είναι το ασυνείδητο. Οσα αρνούμαστε να δούμε, να αποδεχθούμε, να κρίνουμε στην καθημερινότητά μας, «αποθηκεύονται» στα πίσω... ντουλαπάκια της ψυχής και μας επισκέπτονται όταν παραδιδόμαστε στην αγκαλιά του Μορφέα. Το μικρό, φιμωμένο alter ego που κρύβουμε μέσα μας σπάει τα δεσμά του λόγου του και αποκαλύπτει τις αλήθειες που δεν θέλουμε να ομολογήσουμε.

Τα όνειρα ανήκουν σε άλλον χωροχρόνο απ’ αυτόν που γνωρίζουμε. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, όταν λογική και συνειδητό πέφτουν σε νάρκη, το ασυνείδητο κομμάτι του εγκεφάλου ξυπνάει. Βλέπετε, δεν μπορεί όλα να κοιμούνται... Κάποιος πρέπει να συντηρεί τον οργανισμό. Κι αυτός είναι το ασυνείδητο.

Οταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος διαχειρίζεται τις πληροφορίες που προσέλαβε κατά τη διάρκεια της ημέρας και τις τακτοποιεί. Είναι πληροφορίες που πέρασαν στα... ψιλά, όταν το συνειδητό είχε... αλλού το μυαλό του. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυτή η αριστουργηματική μηχανή της φύσης ξεσκαρτάρει το υλικό. Περνά από κόσκινο όλες τις στιγμές της μέρας και τις ταξινομεί.


Τα κύματα

Μελέτες ειδικών επιστημόνων, βασισμένες κυρίως στην τεχνική του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, έχουν καταγράψει «διαφορές δυναμικού» στις ηλεκτρικές λειτουργίες των νευρικών κυττάρων κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τα κύματα-συχνότητες χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες και παρουσιάζονται με τη μορφή γραμμάτων της αλφαβήτου:

- Τα κύματα Δ, συχνότητας 0-4 ΗΖ, καταγράφονται κατά τη διάρκεια του βαθέως ύπνου.

- Τα κύματα Θ, συχνότητας 4-7 ΗΖ, καταγράφονται στη φάση που το σώμα αφήνεται σταδιακά στην αγκαλιά του Μορφέα.

- Τα κύματα Α, συχνότητας 8-13 ΗΖ, καταγράφονται όταν το μυαλό έχει «ταξιδέψει» ήδη στη χώρα των ονείρων.

- Τέλος, τα κύματα Β, συχνότητας 13-40 ΗΖ, είναι αυτά που εμφανίζονται σε περιπτώσεις άγχους και έντονης εστίασης.


Τα πέντε επαναλαμβανόμενα στάδια

Με βάση την εγκεφαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του ύπνου, η... μακάρια ξεκούρασή μας στην αγκαλιά του Μορφέα έχει μοιραστεί σε πέντε φάσεις, οι οποίες επαναλαμβάνονται τακτικά σε μια νύχτα.


Οι φάσεις έχουν ως εξής:

- Ο ύπνος του λαγού είναι απολύτως οικείος σε όλους. Οχι; Μα, είναι η στιγμή που λαγοκοιμόμαστε. Διαρκεί τα πρώτα δέκα με είκοσι λεπτά του ύπνου. Είναι αυτό που λένε μετάβαση από τον κόσμο του συνειδητού σε εκείνον των ονείρων. Ο ύπνος σ’ αυτήν τη φάση είναι πολύ ελαφρύς και ο παραμικρός θόρυβος εύκολα ακούγεται στα αυτιά σαν βάρβαρο ξυπνητήρι.

- Στη δεύτερη και την τρίτη φάση αντιστοιχούν τα ρήματα «παραδίδομαι» και «αφήνομαι» αντίστοιχα. Πρόκειται δηλαδή για τον βαθύ ύπνο και τον ακόμη πιο βαθύ. Κατά τη δεύτερη φάση παρατηρείται μικρή πτώση της θερμοκρασίας του σώματος, ενώ η τρίτη χαρακτηρίζεται ως αρχή του βαθέως ύπνου. Το χαρακτηριστικό των δυο φάσεων είναι ότι ενώ το σώμα δεν αντιλαμβάνεται τα εξωτερικά ερεθίσματα, ακόμα κι αν αυτά είναι σχετικά έντονα ώστε να ξυπνήσει, αρκεί το κλάμα ενός μωρού ή η λέξη «βοήθεια» που μπορεί να ακούγονται από μακριά για να μας κάνουν να πεταχτούμε από το κρεβάτι. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτά τα ερεθίσματα δεν προσλαμβάνονται με βάση την έντασή τους. Απλώς, ο άνθρωπος είναι εκ γενετής ευαισθητοποιημένος στο να αντιδρά σε τέτοιες καταστάσεις.

- Η τέταρτη φάση είναι εκείνη του «βυθίστηκα». Χαρακτηρίζεται ολοκληρωτικά από βαθύ ύπνο.

- Η πέμπτη φάση είναι το βασίλειο των ονείρων. Είναι η «REM» (Rapid Eye Movement), κατά την οποία παρατηρείται έντονη κινητικότητα των ματιών.

Σχεδόν όλοι άνθρωποι έχουν βιώσει τουλάχιστον μια φορά την εμπειρία του deja vu, της παράξενης αίσθησης ότι κάτι που ζουν εκείνη τη στιγμή το έχουν ξαναζήσει στο παρελθόν. Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν το μέρος του εγκεφάλου που ευθύνεται για αυτή την αίσθηση, και μάλιστα πιστεύουν ότι αυτή η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τη μνήμη.

Όπως ανέφεραν, νευρώνες στο κέντρο μνήμης του ανθρώπινου εγκεφάλου, που ονομάζεται ιππόκαμπος, φτιάχνουν ένα νοητικό χάρτη των νέων τοποθεσιών που επισκέπτεται ένας άνθρωπος και των εμπειριών του, τον οποίο αποθηκεύουν για μελλοντική αναφορά. Όμως, όταν δύο εμπειρίες παρουσιάζουν ομοιότητες, οι δύο νοητικοί χάρτες επικαλύπτονται και μπερδεύονται.

Στην ουσία, εξηγεί ο Σουσούμου Τονεγκάβα, καθηγητής βιολογίας στο πανεπιστήμιο MIT, πρόκειται για μια δυσλειτουργία του εγκεφάλου στην ταξινόμηση νέων πληροφοριών, η οποία είναι γνωστή και ως επεισοδιακή μνήμη. Μάλιστα, η μνήμη αυτή που επιτρέπει στους ανθρώπους να διαχωρίζουν και να ταξινομούν πρόσωπα και τοποθεσίες χάνεται με το πέρασμα του χρόνου και όσο οι άνθρωποι γερνούν.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη έρχεται να καταρρίψει την επικρατούσα αντίληψη ότι το deja vu σχετίζεται με την ανθρώπινη όραση, ειδικά μετά τις μαρτυρίες τυφλών που βίωσαν deja vu.

Εξήντα πέντε στους εκατό ανθρώπους έχουν βιώσει την εμπειρία του deja-vu (προμνησία) την αίσθηση δηλαδή ότι έχουν έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται με μεγαλύτερη συχνότητα στις ηλικίες 15-25 ετών και ελαττώνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Έρευνες έχουν δείξει ότι περισσότερο επιρρεπή είναι άτομα σε συνθήκες κόπωσης και στρες, ανώτερου κοινωνικού και μορφωτικού επιπέδου και όσοι ταξιδεύουν συχνά.

Το deja-vu μπορεί να εμφανιστεί είτε σε υγιή άτομα, είτε σε υπόβαθρο οργανικής νόσου, είτε λόγω λήψης φαρμάκων, εξηγούν οι επιστήμονες (Ελπίδα Κουιμτζή, Δήμητρα. Νέλλα, Αναστασία. Κώνστα, Πέτρος Πετρίκης, Λουκάς Αθανασιάδης , Κωνσταντίνος Φωκά) της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή τους στο 5ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ .

Οι διάφορες πιθανές θεωρίες που έχουν διατυπωθεί για την κατανόηση και την ερμηνεία του φαινομένου παρουσιάστηκαν στο συνέδριο. «Σύμφωνα με μία θεωρία το φαινόμενο εξηγείται ως διαταραχή μνήμης στο οποίο εμπλέκονται ο ιππόκαμπος και ο αμυγδαλοειδής πυρήνας του εγκεφάλου. Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία οι καταστάσεις μοιάζουν γνωστές επειδή οι πληροφορίες εισέρχονται στον εγκέφαλο ακόμη και όταν η προσοχή του ατόμου είναι προσηλωμένη σε κάτι άλλο. Η θεωρία του ολογράμματος υποστηρίζει ότι το deja-vu συμβαίνει όταν ένα στοιχείο του περιβάλλοντος μοιάζει με μέρος μιας ανάμνησης, με αποτέλεσμα να αναπαραχθούν οι αναμνήσεις στην τρισδιάστατη μορφή τους. Η θεωρία της καθυστερημένης όρασης αποδίδει την εμφάνισή του στην καθυστέρηση έλευσης του ερεθίσματος στον εγκέφαλο από τον έναν οφθαλμό στον άλλο με αποτέλεσμα το δεύτερο ερέθισμα να θεωρείται ανάμνηση του πρώτου.

Τέλος σύμφωνα με νεότερες απόψεις το deja-vu οφείλεται σε μία καταστολή της εξελικτικά πρωιμότερης οδού μεταβίβασης των οπτικών ερεθισμάτων μέσω του στελέχους, η οποία καθυστερεί σε σχέση με τη βασική οδό που διέρχεται από το θάλαμο» αναφέρεται στην ανακοίνωση των επιστημόνων της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη χρόνια μορφή του φαινομένου. Τα άτομα που το βιώνουν έχουν υπερδραστήριο ή συνεχώς διαγερμένο το κύκλωμα του μετωπιαίου λοβού, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία των αναμνήσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αναμνήσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

Read more...

Capitalism: A Love Story του μέγα Μάικλ Μουρ


Δεν πρόκειται για παραστράτημα του Αμερικανού σκηνοθέτη, αλλά για το νέο του ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο Capitalism: A Love Story. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ και το σύστημα περίθαλψης της χώρας, ο Μουρ τα βάζει με τις πολυεθνικές εταιρείες, την απληστία τους και την οικονομική κρίση. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο του φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας ο Μάικλ Μουρ μίλησε ακριβώς γι΄αυτό.

«Πρέπει να τους σταματήσουμε. Διώχνουν τον έναν στους δύο υπαλλήλους του και ζητούν από τον άλλο να κάνει διπλή δουλειά. Οι μισθοί μειώνονται και η παραγωγικότητα ανεβαίνει» τόνισε ο σκηνοθέτης λίγο πριν την προβολή της ταινίας του το βράδυ της Κυριακής. «Κάθε επτά δευτερόλεπτα μία οικογένεια διώχνεται από το σπίτι της» προσθέτει.
OkokoraS


Read more...

Μουσικό διάλειμμα




Read more...

Karatzaferi's Parody


Τελικά ότι δεν έκανε ο Κόκκαλης φέτος στο Ολυμπιακό φαίνεται να το κάνει ο Καρατζαφέρης στη πολιτική, και με το παραπάνω, δηλαδή εκτός που απέκτησε το μεγαλύτερο ταγάρι που έχει περάσει ποτέ από τα Ελληνικά γήπεδα, τον Γιώργο Ανατολάκη, αλλά και φαίνεται πως θα αποκτήσει και τον Ηλία Ψινάκη, ο οποίος θα τον απαντήσει μέχρι την Τρίτη, και πλέον θα κάνει το μπαμ στα αποκτήματα για τις εκλογές.

Μάλλον έτσι κιόλας τις βλέπει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, χιουμοριστικά πλέον, θέλει να πάρει λέει στο κόμμα του τους "απολιτίκ", μήπως έτσι όμως χάσει του "πολιτίκ";

Λέω τώρα εγώ ρε παιδί μου, βλέπουμε το τελευταίο διάστημα από τις ευρωεκλογές και μετά να έχει αρκετά καλά ποσοστά σε σχέση με πριν, λόγω των απογοητευμένων δεξιών που ανήκαν στη ΝΔ, όμως ένα κόμμα ειδικά που τα στελέχη του και οι υποστηρικτές του είναι ακροδεξιοί, χουντικοί και βασιλικοί κυρίως(αυτό το έχει πει στο παρελθόν ο Πρόεδρος του Λάος όπως ξέρουμε), μήπως λέω, είναι πατάτα αυτό που πάει να κάνει ο αγαπητός κ.Καρατζαφέρης και οι ψηφοφόροι του νιώσουν πως τους γελοιοποιούν αυτές του οι τελευταίες κινήσεις;
Φανταστείτε τώρα τον Ψινάκη στο βήμα της βουλής και να του λέει ο πρόεδρος της βουλής να τελειώνει γιατί έχει υπερβεί ο χρόνος και αυτός να του απαντά : "Τώρα μαρή και συ γλυκιά προεδρίνα, λύσσαξες σήμερα, λες και σου έχει μπει φίδι στον κώλο!...ωωχ μπαρντόν, επιτρέπεται αυτό η δεν έχει περάσει 12;; ".
Hakis


Read more...

Ο Καραμανλής μας είπε…



«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανοχή που δείξατε και τη βλακεία σας! Τίποτα δε θα είχαμε καταφέρει αν από την αρχή είχατε επιδείξει τα απαραίτητα αντανακλαστικά και μας είχατε πετάξει από την εξουσία… Φυσικά, αν τα αφεντικά δε μου είχαν φτιάξει το προφίλ του “έντιμου”, του “υπεύθυνου” και του “καταλληλότερου” ίσως να μην είχα κατακτήσει ποτέ την εξουσία!

Αναγνωρίζω όμως ποιος με στήριξε και έκανα ότι μπορούσα να του το ανταποδώσω! Ξεπούλησα ό,τι μπορούσα, διέλυσα τις υποδομές, αποδιοργάνωσα την παιδεία και την υγεία ώστε να στραφούν οι πολίτες στους ιδιώτες, έδωσα το λιμάνι στους Κινέζους, σχεδόν χάρισα την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, παραχώρησα τις επικοινωνίες και τον έλεγχό τους στους Γερμανούς που είναι γνωστό πια πόσο γαλαντώμοι είναι όταν τους διευκολύνεις…

Φυσικά εδώ δεν πρέπει να παραλείψω να ευχαριστήσω και
Blogging VS manipulation

την αντιπολίτευση, ιδίως τη μείζονα, διότι αν έκανε πραγματική αντιπολίτευση και όχι “την πάπια” ίσως όλο αυτό το “έργο” να μην είχε ολοκληρωθεί! Για τον Καρατζαφέρη δεν τίθεται κανένα θέμα διότι είμαστε συμπολίτευση ουσιαστικά, πέρα από τις δήθεν διαφωνίες για καθαρά τηλεοπτικούς και ψηφοθηρικούς λόγους. Ποτέ δε θα ξεχάσω πώς έκανε πίσω και δεν αναφέρθηκε ξανά στο ξεπούλημα του ΟΤΕ και της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ… όταν λίγο καιρό πριν γίνει μιλούσε για “Εθνική Προδοσία”. Όταν μου εξήγησε ότι αυτό ήταν μία θεατρική παράσταση για τα κοθώνια που τον ψηφίζουν και που πρέπει πάντα να παρουσιάζεται ως “άτεγκτος” για τα εθνικά θέματα πέρα από τις μυστικές συμφωνίες που έχουμε κάνει, η παρεξήγηση μεταξύ μας λύθηκε και τώρα είναι όλα μέλι-γάλα και συμπορευόμαστε για τη Νέα Ακροδεξιά Ελλάδα! Φυσικά το παιχνίδι του “καλού” και του “κακού” μπάτσου είναι μία πάγια τακτική, ώστε να παρουσιάζομαι ως πιο “δημοκράτης”…! Γι αυτό στήθηκε και το Λάος, για να το παίξουμε στη ΝΔ “μεσαίος χώρος”…

Μαζί σου ΚΥΡΙΑΡΧΕ ΛΑΕ πέτυχα πολλά και, αν μου δώσεις λίγο χρόνο ακόμα, θα πετύχω ακόμη περισσότερα και θα ολοκληρώσω το “έργο” μου! Βλέπεις έμειναν κάποιες εκκρεμότητες στο πλήρες ξεπούλημα της χώρας. Μέχρι το ξεπούλημα της ΔΕΠΑ φρόντισα…

Οφείλω να παραδεχτώ και να σε ευχαριστήσω για αυτό, ότι αν δεν ήσουνα τόσο κοιμισμένος δε θα μπορούσα να σου αρπάξω τόσο εύκολα 28δις και να τα δώσω στις τράπεζες! Όταν τα αφεντικά μου ζήτησαν να υλοποιήσω ταχύτατα το σχέδιο, ομολογώ ότι σκέφτηκα λίγο ότι θα επαναστατούσες και (αν δε με λυντσάριζες…) θα αντιδρούσες έντονα και δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν τα υπόλοιπα σχέδια που είχαν αποφασιστεί. Παραδέχομαι ότι ούτε εγώ δεν είχα ονειρευτεί ότι θα περνούσε τόσο εύκολα και τελικά τα αφεντικά φαίνεται ότι πραγματικά ξέρουν πώς να προετοιμάζουν το έδαφος!

Τώρα λοιπόν, ΚΥΡΙΑΡΧΕ ΛΑΕ… αφού με εμπιστεύθηκες και με άφησες να κάνω ότι ήθελα… ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Αν και οι τοκογλύφοι που μας δανείζουν συνεχίζουν να μας πουλάνε ακριβό χρήμα… μία μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης μου που διέψευσε τις “κασσάνδρες” που μου έλεγαν ότι δύσκολα θα έβρισκα δανεικά… πρέπει να μαζευτούν και άλλα χρήματα…

Όχι μόνον επειδή θέλω εγώ και οι συνεργάτες μου να φτιάξουμε ένα καλό απόθεμα για τα γεράματά μας, αλλά και επειδή πρέπει να διατεθούν κονδύλια για τα αφεντικά ώστε αποχωρόντας να μας αφήσουν ανενόχλητους και να μη βγάλουν όλα τα άπλυτά μας στη φόρα…

Επειδή το ταμείο το ριμάξαμε και η οικονομία έφτασε στο “μη παραπέρα”… και φυσικά καταλαβαίνεις (και συ θα το έκανες στη θέση μου) ότι δε μπορώ να ζητήσω από τα μεγαλοαφεντικά, θα πληρώσεις κάτι παραπάνω για να μην καταρρεύσει η χώρα…

Τώρα που τακτοποίησα του κολλητούς σε καλές θέσεις, λέω (θα δείξει… αν με υποστηρίξεις…) να σταματήσω λίγο τις προσλήψεις στο δημόσιο. Φίλοι του κόμματος μην ανησυχείτε για τα μάτια του κόσμου είναι. Τους αποδεδειγμένα δικούς μας πιστούς θα τους τακτοποιήσουμε… Απλώς, επειδή τα παρακάναμε σκατά και οι εταίροι έδειξαν ανοχή με τις αλχημείες μας… αλλά τώρα θέλουν κι αυτοί να υλοποιηθούν επιτέλους τα προαποφασισμένα μέτρα, θα σφίξεις κι άλλο το ζωνάρι, θα δεχθείς να δουλεύεις περισσότερο και να παίρνεις λιγότερα, θα δεχθείς αδιαμαρτύρητα της περικοπή της σύνταξής σου, θα είσαι έρμαιο των μεσαζόντων και, επειδή έτσι κι αλλιώς δε θα μπορείς να ζήσεις, θα παίρνεις δανεικά από τις τράπεζες και θα είσαι μόνιμο υποχείριό τους. Έτσι θα έχουμε και εμείς το κεφάλι μας ήσυχο, διότι κάθε φορά που θα προσπαθείς να σηκώσεις κεφάλι θα σου θυμίζουμε ότι πρέπει να σκας για να μην κλείσει “η στρόφιγγα”…

Άλλωστε για να έχει απόλυτη επιτυχία η κομπίνα που στήθηκε σε διεθνές επίπεδο με τις τράπεζες, πρέπει το σχέδιο να ολοκληρωθεί… Το ένα σκέλος ήταν να υποθηκευθεί ο μελλοντικά παραγόμενος πλούτος σου (δανεικά από το μέλλον!) και να δοθεί στις τράπεζες ώστε να έχουν εγγυήσεις για να αντλούν φτηνό χρήμα από την ΕΚΤ. Αυτό επετεύχθει και ούτε κατάλαβες καλά-καλά τι έγινε… Το δεύτερο σκέλος αφορά τη συρρίκνωση του εισοδήματός σου σε τέτοιο βαθμό, ώστε η μόνη λύση επιβίωσης να είναι ο τραπεζικός δανεισμός, που φυσικά την κατάλληλη στιγμή θα ανοίξουν οι στρόφιγγες! Όταν έχεις αποδεχτεί πια ότι θα πληρώσεις όσο-όσο για το δάνειο! Τότε θα είναι το σωστό timing ώστε να πληρώσεις με υψηλό επιτόκιο τις τράπεζες για να σε δανείσουν τα λεφτά σου!!!

ΚΥΡΙΑΡΧΕ ΛΑΕ, ούτε εσύ κατάλαβες την καλοστημένη κομπίνα και φυσικά ήταν κανονισμένο να βομβαρδιστείς τόσο πολύ από την ανάγκη να πάρουν οι τράπεζες τα λεφτά, που δύσκολα θα το καταλάβαινε κανείς. Ήταν η πιο καλοστημένη διεθνής κομπίνα, που οι κυβερνήσεις υλοποιήσαμε όταν πήραμε την εντολή με ταχύτατους ρυθμούς! Και φυσικά και αυτή η επιτυχία ανήκει στο κυβερνητικό μου “έργο” και το λέω αυτό διότι πολλοί σπεύδουν να πουν ότι δεν κάναμε “έργο”. Κάναμε πολλά και μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα… Υλοποιήσαμε τις δεσμεύσεις μας, όχι αυτές που σου λέγαμε… αυτά ήταν για να μας φέρεις στην εξουσία! Αυτές που ήταν πραγματικές δεσμεύσεις για μας και αφορούν αυτούς που φρόντισαν τόσον καιρό για την καλή και ωραιοποιημένη εικόνα μας!

Τώρα όμως ΚΥΡΙΑΡΧΕ ΛΑΕ, υποψιάζομαι ότι κάτι έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις και δε μας θέλεις άλλο στην εξουσία… Κάνω λοιπόν μία ύστατη προσπάθεια και ζητάω τη στήριξή σου και να πληρώσεις το λογαριασμό, για τον οποίο και εσύ ευθύνεσαι αφού δε διαμαρτυρήθηκες… Αλλιώς βλέπω τα αφεντικά να μου γυρίζουν την πλάτη και να σε σπρώχνουν στο Γιώργο… Βέβαια αποτελώ σαφώς καλύτερη λύση για αυτούς αφού αν μου δώσεις το ok θα φέρω σε πέρας άμεσα τις απαιτήσεις τους, καθώς με την ψήφο σου θα έχεις αποδεχτεί το λογαριασμό!

Με το Γιώργο μπορεί να καθυστερήσουν τα πράγματα αφού πρέπει να το πάει λάου-λάου το πράγμα κάνοντας το σοσιαλιστή… Δεν έχουμε καιρό για σοσιαλισμούς τώρα. Τα αφεντικά θέλουν άμεσες λύσεις διότι παρουσιάζουν μία υστέρηση τα υπερκέρδη τους! Έτσι κι αλλιώς, αν πάει το σχέδιο όπως το’ χουμε υπολογίσει…, προσωρινό είναι αυτό που σου ζητάω… Υπολογίζουμε ότι θα εφαρμόσουμε το ευρωσύνταγμα και τότε το διευθυντήριο και το κέντρο αποφάσεων των Βρυξελλών θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα βρεθείς δεμένος “χειροπόδαρα” πριν καλά-καλά το καταλάβεις!

Λίγο χρόνο ζητάω, είναι άλλωστε και προσωπικό θέμα… (δεν επιτρέπει ο εγωισμός μου να έχω κάνει τόσα για τα αφεντικά και να πάρει τα εύσημα ο Γιώργος…) και όλα θα πάνε μία χαρά!

Εμπιστεύσου με! Μόνο εγώ μπορώ να είμαι τόσο θρασύς και τόσο αδίστακτος! Μόνο εγώ μπορώ να φέρω σε πέρας το σχέδιο αποτελεσματικά, χωρίς ενδoιασμούς!

Επειδή είμαι υπεύθυνος και θέλω να είμαι χρήσιμος (στα αφεντικά) και όχι ευχάριστος (σε σένα τον ηλίθιο που ακόμα χειροκροτάς και κουνάς σημαιάκια επειδή σου έταξα να σε βολέψω… χαχαχαχα!)».
Read more...

Αδέξιοί μπάσταρδοι


Διαβάζω σε δεξιά μπλογκς ότι η 4η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια ημέρα των ζώων, γι αυτό θα κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ.

Δεξιά ανεγκέφαλα όντα.
Τι σκατά είστε, το βιώσαμε 5,5 χρόνια στο πετσί μας.
Και δεν είναι λίγα για τη ζωή ενός ανθρώπου.

Το πόσο απολίτιστοι είστε θα το βιώνουμε εσαεί.
Γιατί ζείτε δίπλα και ανάμεσα μας. Δυστυχώς.
Δυστυχώς, γιατί δεν πρόκειται να αλλάξετε.

Γελάτε λινάτσες της ανθρώπινης ύπαρξης, εις βάρος των ζώων.
Θεωρείτε ότι είναι υποτιμητικό για μια πολιτική δύναμη να κερδίσει τις εκλογές την ημέρα που είναι αφιερωμένη στα ζώα.
Την ημέρα που καλούμαστε να αναλογιστούμε έστω και λίγο, τι κακό κάνουμε στα υπέροχα και αθώα αυτά πλάσματα, που ομοίως με εμάς, ζουν δικαιωματικά σε αυτόν τον πλανήτη από καταβολής κόσμου.

Τα μικρά μας αδέλφια που κακοποιούμε, ή σφαγιάζουμε ανελέητα, ανάλογα το είδος τους.
Τα μόνα πλάσματα που δεν ενόχλησαν, δεν διατάραξαν ποτέ την οικολογική ισορροπία , δεν παρέκλειναν ποτέ από τον ρόλο που τους δόθηκε.

Θεωρείτε, εσείς, απολίτιστη φάρα του ανθρώπινου γένους, ότι η ταύτιση κάποιου γεγονότος με την ημέρα των ζώων το καθιστά γελοίο.

Αυτή είναι η μεγαλοψυχία σας, η καλλιέργεια σας, η οικολογική σας συνείδηση, η ανθρωπιά σας...
tsaousa


Read more...

ΤΑ GREEKLISH ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ...ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ...


ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ 500 ΛΑΘΗ ΣΕ ΚΑΘΕ POST...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ...
Ένα ιδιαίτερα αυξανόμενο ποσοστό μαθητών χρησιμοποιούν τα greeklish ως τρόπο έκφρασης στον γραπτό τους λόγο, κυρίως μέσω του διαδικτύου και των μηνυμάτων που ανταλλάσσουν μέσω κινητών τηλεφώνων, γεγονός που επιδρά αρνητικά στην ορθογραφική τους ικανότητα.
Σε έρευνα που διενήργησε το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (κατά τη σχολική χρονιά 2008-09), τόσο σε μαθητές όλων των βαθμίδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Κοζάνης (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) όσο και σε φιλολόγους, διαπιστώνεται ότι, η διαδεδομένη χρήση των greeklish, που ξεκινά ακόμη και από το δημοτικό, οδηγεί στην αύξηση των ορθογραφικών τους λαθών στα γραπτά του σχολείου.
ΠΡEΖΑ TV

Τα είδη των λαθών των μαθητών αφορούν κυρίως την παράλειψη τονισμού ή σημείων στίξης και τη χρήση αγγλικών σημείων στίξης, το συνδυασμό ελληνικών και λατινικών γραμμάτων σε μία λέξη, ορθογραφικά λάθη (π.χ. ο αντί για ω), φωνητικά λάθη (κυρίως στους φθόγγους π.χ. κς αντί για ξ), καθώς, επίσης, σύντμηση λέξεων (π.χ. tespa αντί τέλος πάντων, tpt αντί για τίποτα, dld αντί για δηλαδή κ.α.).
Οι φιλόλογοι δήλωσαν ότι συνάντησαν λέξεις γραμμένες σε greeklish σε γραπτά του σχολείου σε ποσοστό 64,3% και ότι παρατηρήθηκαν και μη αναμενόμενα λάθη, όπως αλλαγή χρόνου ή προσώπου στα ρήματα, αλλαγή πτώσης στα ουσιαστικά, αντικατάσταση λέξης με άλλη, με εντελώς διαφορετική σημασία.
Σύμφωνα με την έρευνα, ποσοστό 77,4% των μαθητών χρησιμοποιούν τα greeklish, με αξιοσημείωτη αύξηση χρηστών από το γυμνάσιο στο λύκειο. Οι μαθητές που παραδέχτηκαν ότι τα χρησιμοποιούν στο γυμνάσιο φτάνουν το 67,8%, στο ΕΠΑΛ το 70,2% και στο ΓΕΛ 88,5%. Απ' αυτούς, περίπου το 50% τα χρησιμοποιούν από δύο έως και περισσότερα χρόνια, ενώ πάνω από το 63% τα χρησιμοποιεί καθημερινά ή πολλές φορές τη μέρα.
Το 19% των μαθητών της Α’ και το 51,6% της Β’ τάξης του Γυμνασίου δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τα greeklish τουλάχιστον δύο χρόνια, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, η χρήση τους ξεκινά από το δημοτικό.
Οι μαθητές δήλωσαν ακόμη πως πέρα από τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας (sms 52,8%, e-mail 78,2%, chat-forum 84,7%, smartphone 16,1%, pda 13,7%) χρησιμοποιούν τα greeklish και σε χειρόγραφα (προσωπικές σημειώσεις, σχολικές εργασίες, σημειώματα κ.α.) σε ποσοστό 15,7%.
Οι λόγοι χρήσης του συγκεκριμένου τρόπου γραφής είναι κατά τους μαθητές η συνήθεια, σε ποσοστό 83,9%, η εξοικονόμηση χρόνου (75,8%), επειδή το θεωρούν χρήσιμο ή βολικό εργαλείο (71,4%), για την αποφυγή ορθογραφικών λαθών (38,7%) και ... επειδή είναι μόδα (33,9%).
Στην ίδια έρευνα, το 58,5% των μαθητών θεωρεί ότι η χρήση των greeklish απειλεί την ελληνική γλώσσα, ενώ την ίδια άποψη έχει μόνο το 64,3% των φιλολόγων, ενώ το 53,6% έχει παρατηρήσει αύξηση των ορθογραφικών λαθών σε μαθητές, που παλαιότερα παρουσίαζαν καλύτερες επιδόσεις στο γραπτό λόγο.
ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΛΟΥΣ!!!
gmt

Read more...

Εκπληκτική η ομιλία Καραμανλή στη ΔΕΘ. Σίγουρη η αυτοδυναμία πλέον…


…Για το ΠΑΣΟΚ! Δεν το λέμε ειρωνικά. Η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν ότι πιο ειλικρινές έχει βγει από στόμα πολιτικού αρχηγού τα τελευταία χρόνια. Απλά και όμορφα είπε ότι εάν με ψηφίσετε, ΔΕΝ θα κάνω προσλήψεις, ΔΕΝ θα κάνω αυξήσεις, θα τραβήξω κι άλλο τα γκέμια, θα καταργήσω το άσυλο, διότι έτσι απαιτούν οι συνθήκες.
Η ομιλία του λοιπόν αρκεί για να δώσει στο ΠΑΣΟΚ την πολυπόθητη αυτοδυναμία. H ομιλία του πρωθυπουργού θα ήταν υποδειγματική εάν απευθυνόταν στους τελευταίους υπερασπιστές της πόλης, στους αγωνιστές του Νικηταρά, στους ακροατές της Βέμπο. Ο πρωθυπουργός όμως γνωρίζει πολύ καλά πως απευθύνεται στους νεοέλληνες. Σ’ αυτούς που νομίζουν ότι πετυχημένος πολιτικός είναι αυτός που θα τους διορίσει το παιδί στο δημόσιο, θα τους σβήσει την κλήση που πήραν όταν οδηγούσαν τύφλα, θα βάλει βύσμα για να υπηρετήσει ο κανακάρης τους στο Λυκαβηττό και άλλα ευγενή.
Μιλά σ’ έναν λαό που ζει τις τελευταίες ημέρες της Βαβυλώνας όταν οι βάρβαροι ήταν προ των πυλών, που συνέχιζαν το χαβά τους και τα γούστα τους σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Σε ανθρώπους που θεωρούν υπέρτατο ιδεολογικό κατόρθωμα να παλεύουν για το δίκιο της κάστας τους 9βλ. συνδικαλιστές) ασελγώντας σε όλους τους άλλους γύρω τους. Δύο τινά υπάρχουν λοιπόν: Είτε ο πρωθυπουργός δεν έχει αντιληφθεί τι λαό κυβερνά οπότε δεν αξίζει να είναι πρωθυπουργός, Ή ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά σε ποιους απευθύνεται, άρα οδεύουμε ολοταχώς για την επώδυνη "τρίτη εναλλακτική λύση". Μην περιμένει όμως ότι θα γυρίσει ο ίδιος πίσω σαν μεσσίας.
olympia μέσω trelokouneli


Read more...

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ G700.


Στις 5 Ιουνίου 2009 η «Γενιά των 700 ευρώ – G700» γράφτηκε στο Μητρώο Εκπροσώπων Συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το μητρώο άνοιξε επίσημα στις 23 Ιουνίου 2008 και απευθύνεται α) σε όσους, δημόσιες αρχές, ΜΚΟ, κινήσεις πολιτών, συνδικαλιστικές οργανώσεις, επαγγελματικές ενώσεις, επαγγελματίες λομπίστες κοκ, επιθυμούν να εγγραφούν με σκοπό τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που αναπτύσσονται με στόχο να επηρεάσουν τη διαμόρφωση της πολιτικής και τη διαδικασία λήψεως αποφάσεων των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, και β) στο κοινό που επιθυμεί να πληροφορηθεί σχετικά με τις ομάδες πίεσης που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ.

Στις δραστηριότητες αυτές, σύμφωνα με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (COM(2007)127τελικό της 21ης Μαρτίου 2007 και COM(2008)323 της 27ης Μαΐου 2008) συγκαταλέγονται: επαφές με μέλη ή υπαλλήλους των οργάνων της ΕΕ, προετοιμασία, κυκλοφορία και δημοσιοποίηση επιστολών, ενημερωτικού υλικού ή επιχειρηματολογίας και γνωμοδοτικών εγγράφων, διοργάνωση εκδηλώσεων, συναντήσεων ή δραστηριοτήτων προβολής (στα γραφεία ή αλλού) με στόχο την εκπροσώπηση συμφερόντων καθώς και δραστηριότητες που εντάσσονται στο πλαίσιο επίσημων διαβουλεύσεων για νομοθετικές προτάσεις είτε άλλων ανοικτών διαβουλεύσεων.

Για την καλύτερη επεξεργασία των θέσεων της Γενιάς των 700 ευρώ - G700 εν όψει των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων, αλλά και τη μελλοντική εκπόνηση μελετών που αφορούν στα θέματα της γενιάς των 700 ευρώ συγκροτούμε Επιστημονικό Συμβούλιο και καλούμε όσους μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψηφίους Διδάκτορες ή Διδάκτορες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να αποστείλουν email και βιογραφικό στο genia700@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στο σχετικό άρθρο (http://g700.blogspot.com/2009/08/g700.html )
busy bee


Read more...

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009


special thanks to LOLIPOP SERVICE


Read more...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!


Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ


Read more...

Ναυάγιο Ζακύνθου - Navagio beach, Shipwreck in Zakynthos

photos by TopGeo

To Ναυάγιο, όπως αποκαλείται, της Ζακύνθου, είναι ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη παραλία της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού. Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο Παναγιώτης μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, οπού θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο. Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα επέσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου.
Οι ντόπιοι θυμούνται χαρακτηριστικά χιλιάδες κούτες τσιγάρων να επιπλέουν στο νερό και ανάμεσα τους τα μέλη του πληρώματος να κολυμπούν για να ξεφύγουν από την ακτοφυλακή. Σήμερα, το ναυάγιο έχει προσαράξει στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας, με αμμοχάλικο την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο δια θαλάσσης και είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού.

Zakynthos Shipwreck bay: The beach of Navagio or Shipwreck or even Zakynthos smugglers cove is the most famous of Zakynthos beaches and one of the most famous of all Greece. It is the trademark of the island and has been photographed millions of times. This superb beach is located in the eastern part of the island, close to the Anafotiria village.
It was initially called Agios Georgios but owes its new name to the shipwreck of a boat that transported illegal cigarettes, in 1983. The deep sea left the remains of the ship on this beach.
With the years passing, the sand completely surrounded the ship which looks now as if it was emerging of it. The vestiges of the ship can be seen in the middle of the large white sandy beach which has amazing turquoise and crystalline waters.
Huge vertical cliffs of white rocks are surrounding the sand creating a unique and enchanting image. To reach this paradise, one has to take a little boat from the small port of Porto Vromi. Those taxi-boats are leaving every hour and the trip is about 30 minutes.
travellgreece


Read more...

KAΛHMEΡΑ


Προσοχή στα...στενά!


Read more...

Lonely tree ...view


argycon


Read more...
free counters