EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Next Top President!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Ο πρωθυπουργός με τα χίλια πρόσωπα. Το πρωί σοσιαλιστής, το μεσημέρι αντεξουσιαστής και το βράδυ νεκροθάφτης. Ο ιεροκήρυκας της Αγίας Τρόικας (Πατήρ ΔΝΤ, Υιός ΕΕ και Άγιο Πνεύμα ΕΚΤ). Ο Κολόμβος του Τέταρτου Δρόμου προς το Σοσιαλισμό. Ο Φέλπς της Παροικιάς. Ο Κόπερφιλντ των χρηματοοικονομικών. Το πιο αστραφτερό χαμόγελο των παγκόσμιων media. Αλλά πάνω από όλα, ο άνθρωπός Τους στην Αθήνα.

Μετά τη διεθνή επιτυχία του με το βραβείο «Κβαντρίγκα» για τη «Δύναμη και την Αλήθεια» σάς αποκαλύπτουμε τον επόμενο παγκόσμιο σταθμό του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου θα σπάσει το 2011 το απόλυτο ρεκόρ των βραβείων Όσκαρ!
sxoliastesxwrissynora

1. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Η αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε»

Το υπερθέαμα των 110 δισ. ευρώ, που έκανε τον Τιτανικό του Κάμερον να μοιάζει με διαφήμιση Playmobil

2. Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

Γιώργος Παπανδρέου: για την αξεπέραστη ερμηνεία του στο ρόλο του διανοητικά καθυστερημένου υπηρέτη ενός αδίστακτου τραπεζίτη

3. Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

Γιώργος Παπανδρέου στο ρόλο της χρονιάς που σόκαρε την υφήλιο: η πιο διάσημη πόρνη στα σαλόνια της Ευρώπης

4. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

«Αντεξουσιαστές στην Εξουσία»

Η σπαρταριστή κωμωδία με μία παρέα αναρχικών που το βράδυ ντύνονται Ες-Ες και παρενοχλούν γριούλες.

5. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

«Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα»

Για την πιο ανατρεπτική μεταμοντέρνα διασκευή της βιογραφίας της Ρόζας Λούξεμπουργκ

6. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ


«Λεφτά υπάρχουν»

Για την πιο εμπνευσμένη προσαρμογή του κλασικού παραμυθιού «Πινόκιο», με ήρωα καρτούν τον ίδιο το Γιώργο Παπανδρέου

7. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΝΤΑΖ


«Λεφτά υπάρχουν»

Για την πιο θεαματική και ταυτόχρονα ρεαλιστική εξαφάνιση του μεγαλύτερου χρηματικού ποσού στην ιστορία του κινηματογράφου

8. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΗΝΙΚΑ

«Η αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε»

Για την πανάκριβη μετασκευή ενός ολόκληρου αεροδρομίου στο μεγαλύτερο καζίνο της Δύσης.

9. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

«Αντεξουσιαστές στην Εξουσία»

Οι στολές των Γερμανών αξιωματικών που έκαναν τον Γκέμπελς να σηκωθεί από τον τάφο του, να πάει στην πρεμιέρα και να δακρύσει στη θέα του Παπανδρέου στον ομώνυμο ρόλο

10. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

«Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα»

Για την αριστοτεχνική μεταμόρφωση 160 λαδοπόντικων σε σοσιαλιστές

11. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ

«Η αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε»

Για την πιο θεαματική βύθιση στην ιστορία του κινηματογράφου: Μία χώρα έντεκα εκατομμυρίων κατοίκων καταποντίζεται αύτανδρη στη Μεσόγειο

12. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


«Να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή»

Η φωτογραφία που προκάλεσε αλλεπάλληλες ονειρώξεις στους συνταξιούχους

13. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Ελλάδα Μ.Μ. (Μετά Μνημονίου)»

Το οδοιπορικό ενός τουρίστα που έγινε πρωθυπουργός σε μία άγνωστη χώρα, με άγνωστους ανθρώπους που μιλούν μία άγνωστη γλώσσα.


του ανταποκριτή στο υπερπέραν, Γαλαξιάρχη Zaphod
sxoliastesxwrissynora
Read more...

«Τα ευρωκονδύλια πήγαν στις ΜΚΟ, όχι στους Τσιγγάνους»

Εικόνες σαν και αυτή δεν θα υπήρχαν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, εάν τα κονδύλια πήγαιναν εκεί που έπρεπε

Αρκετά εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια διατέθηκαν για την ένταξη των Τσιγγάνων στην Ελλάδα, αλλά η καθημερινότητά τους δεν άλλαξε. Αν πραγματικά ήταν αποδέκτες οι Τσιγγάνοι τόσων εκατομμυρίων ευρώ που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Ενωση για τους Ελληνες Ρομ, θα είχαμε τους πιο πλούσιους, ενταγμένους και μορφωμένους Τσιγγάνους, όπως επισημαίνεται από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η αρμόδια επίτροπος κ. Ρέντινγκ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή αποκαλύπτει: «Στο πλαίσιο του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης τα διαρθρωτικά ταμεία και ειδικότερα το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) συγχρηματοδότησαν προγράμματα για την κοινωνικοοικονομική ένταξη των Ρομ. Διατέθηκαν 12,5 εκατ. ευρώ για προγράμματα ειδικά στους Ρομ. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιήθηκαν συνολικά 67 προγράμματα που κάλυψαν 1.334 δικαιούχους Ρομ. Επιπλέον στο πλαίσιο του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος ιδρύθηκαν 33 κοινωνικά και ιατρικά κέντρα (συνολικός προϋπολογισμός 10,2 εκατ. ευρώ). Τέλος, εφαρμόστηκαν ενέργειες που καλύπτουν τη διαπολιτισμική μάθηση των παιδιών των Ρομ, την ανάπτυξη συγκεκριμένων προγραμμάτων σπουδών, τα μαθήματα γλώσσας και τα μαθήματα κατάρτισης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος "Εκπαίδευση" (συνολικός προϋπολογισμός: 7,4 εκατ. ευρώ).


Για την τρέχουσα περίοδο προγραμματισμού του ΕΣΠΑ 2007-2013 η επίτροπος αναφέρει ότι τα επιχειρησιακά προγράμματα για την "Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού" και την "Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση" έχουν διαθέσει αντίστοιχα μεταξύ 8 και 10 εκατ. ευρώ και περίπου 11 εκατ. ευρώ για ενέργειες που προωθούν την ένταξη των Ρομ. Η Επιτροπή ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να καταρτίσουν μια εθνική στρατηγική για την ένταξη των Ρομ».

«Υπολογίζουμε ότι από τα 12,5 εκατ. που διατέθηκαν για προγράμματα σε 1.334 Ρομά, στα χέρια τους πήγαν περίπου 10.000 ευρώ» υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής: «Στην Ελλάδα, όπως και στη Γαλλία, τα σχετικά κονδύλια δεν φτάνουν στους δικαιούχους, αντιθέτως κατασπαταλώνται. Βάζουν τους Τσιγγάνους να υπογράψουν ότι παρακολούθησαν το σεμινάριο, αυτοί δεν συμμετέχουν και τους δίνουν περίπου 300 ευρώ αποζημίωση».

Ο δήμαρχος Τρικάλων Μ. Ταμίλος (πρόεδρος δικτύου πόλεων με οικισμούς Τσιγγάνων) προσθέτει: «Στη χώρα μας ζουν 140.000 Τσιγγάνοι σε 220 οικισμούς. Γι' αυτούς, εκτός των ευρωπαϊκών κονδυλίων, διατίθενται 30 εκατ. ετησίως από τον κρατικό προϋπολογισμό για έργα υποδομής. Από τις 50 πόλεις που κατοικούν, στις 10 έγιναν σημαντικά βήματα. Σε κάποιους δήμους πήραν τα χρήματα στο όνομα των Τσιγγάνων και έφτιαξαν πλατείες, πάρκα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται σε δήμους της Αττικής, στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία».

Ο Ηλίας Συμεών (πρόεδρος Ομοσπονδίας Τσιγγάνων Β. Ελλάδος) υποστηρίζει: «Ενημερωθήκαμε μόνο για δύο πιλοτικά προγράμματα. Το πρώτο έδινε -μέσω ΕΟΜΜΕΧ- ποσοστό επιδότησης 55% για εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων Τσιγγάνων. Το δεύτερο αφορά Τσιγγάνους της Β.Ελλάδας και αποδέκτης ήταν ο ΟΑΕΔ. Και τα δύο έχουν "παγώσει". Ούτε εγώ δεν κατάφερα να μετάσχω στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Μόλις ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, το διέκοψε».

Σχετικά με ευρωπαϊκά κονδύλια επισμαίνει: «Δεν είναι οι Ρομά τελικοί αποδέκτες. Τα χρήματα οδηγήθηκαν σε λάθος χέρια. Αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις απορρόφησαν το μεγαλύτερο ποσοστό των κονδυλίων, εκμεταλλευόμενες την άγνοια των Τσιγγάνων».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας διαβεβαιώνει ότι «και οι δήμοι απορρόφησαν μεγάλα κονδύλια, για ν' αντιμετωπιστεί η διαβίωση των Τσιγγάνων σε καταυλισμούς. Εγκλημάτησαν σε βάρος ανθρώπων που δεν ξέρουν ούτε να υπογράφουν, διότι τα χρήματα διατέθηκαν οπουδήποτε αλλού εκτός από τους Τσιγγάνους. Τι απέγιναν τα δάνεια των Ρομά, πώς ζουν στον Ασπρόπυργο; Ορισμένοι πρέπει να διωχθούν για κακούργημα. Δεν αμφισβητούμε ότι δόθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν γνωρίζουμε πού διατέθηκαν. Διότι αν υπήρχαν προγράμματα στη Β. Ελλάδα, θα τα γνώριζα».

Μέλος του «Δικτύου Ρομ» ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης απαντά: «Υπάρχουν δυσκολίες στην προσέγγιση των Τσιγγάνων. Αλλά με τόσα προγράμματα θα έπρεπε να είχαν αποφοιτήσει από το λύκειο και οι Τσιγγάνοι της Αγ. Βαρβάρας να έχουν ενταχθεί. Ανέλαβαν κάποιες ΜΚΟ να υλοποιήσουν προγράμματα. Στόχος τους, η υλοποίηση προγραμμάτων και όχι η ένταξη των Τσιγγάνων. Η Νομαρχία, δήμοι, ο ΟΑΕΔ ανέλαβαν προγράμματα. Εγιναν αρκετές μελέτες και καταγραφές του προβλήματος. Θα μπορούσε να είχε προχωρήσει η υλοποίηση με τη συμμετοχή των Ρομά. Υλοποιούνται προγράμματα και οι Τσιγγάνοι παραμένουν στο περιθώριο, ενώ το χάσμα μεγαλώνει και η γεφύρωσή του γίνεται πιο δύσκολη. Δεν υπήρξε βελτίωση στην καθημερινότητά τους. Εξακολουθούν να μη γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση και έχουν μικρά παιδιά στην εφηβεία. Ετσι είναι αδύνατον να παρακολουθήσουν προγράμματα».

enet
Read more...

Καταγγελία:Γιατί πληρώνουμε ΟΑΕΕ???

Η αλήθεια για το παλιό ΤΕΒΕ / ΤΑΕ νυν ΟΑΕΕ, είναι δυστυχώς μία: Πρόκειται για την μεγαλύτερη καλοστημένη κρατική κομπίνα που έχει γίνει στην Ελλάδα, εναντίον των μικρο-επαγγελματιών. Που κανένας δεν τολμά να θίξει.
Και εξηγούμαι:

1. Είναι υποχρεωτική η ασφάλιση. Αν και είσαι "ελεύθερος" (υποτίθεται) επαγγελματίας και δεν επιβαρύνεις ΚΑΝΕΝΑΝ έχοντας αναλάβει 1000 ρίσκα, δεν έχεις το δικαίωμα να ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ αν και που θα ασφαλιστείς.

2. Τα ασφάλιστρα είναι υπερβολικά υψηλά και ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα. Αυξήθηκαν και οι κατηγορίες, για να στα παίρνουν ακόμα περισσότερα. Εχεις-δεν έχεις έσοδα. Τους ειναι αδιάφορο, να τα παιρνουν μόνο τους ενδιαφέρει.

3. Οι παρεχόμενες ιατρικές και φαρμακευτικές υπηρεσίες είναι χειρίστης ποιότητας. Το >50% των συμβεβλημένων ιατρών είναι ακατάλληλοι. Όποιος έχει πάει σε 2-3 γιατρους ΤΕΒΕ, γνωρίζει. Να μην πω περισσότερα, οσοι κατάλαβαν .. κατάλαβαν.

4. Σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ νοσοκομείο ΔΗΜΟΣΙΟ (!!!) δεν είναι συμβεβλημένο με τον ΟΑΕΕ, και πρώτα ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τις εξετάσεις και μετά τρέχα να πάρεις φραγκοδίφραγκα.

5. Είσαι υποχρεωμένος να πάς ΜΟΝΟ σε γιατρούς που έχεις δηλώσει για 12 μήνες. Αν δεν σου αρέσει ένας γιατρός, δεν μπορείς να πάς σε άλλον. Αυτό είναι επιστημονικής φαντασίας, απίστευτο, αδιανόητο και κανείς δεν ενδιαφέρεται να το αλλάξει. Χούντα.

7. Σε πάρα πολλές περιοχές ΔΕΝ υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί. Καθόλου. Η πρέπει να ταξιδέψεις για να πας στον κοντινότερο, η να πληρώσεις και να πας όπου θες με δικά σου χρήματα (που δεν τα παίρνεις πίσω).

7. Δεν καλύπτει ένα σωρό απο πράγματα, Αποκλειστικές πχ καθόλου, ειδικές αξονικές, προληπτικές κλπ. Τίποτα. ΑΠΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τις εισφορές και δεν μιλάς. Το βουλώνεις κοινώς.

8. Αν δεν είσαι ενήμερος φορολογικά, ΔΕΝ ΣΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ στις εφορίες. Παρανόμως βέβαια (με νόμο του 90 του Μητσοτάκη). Παρανόμως γιατι έτσι σε ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να δουλεύεις μαύρα. Σε ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ να κόψεις αποδείξεις που σημαίνει απόδοση ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος. Αυτό κατά την γνώμη μου είναι παράνομο και εναντίον στα δημόσια συμφέροντα. Ασε που δεν ισχύει ΠΟΥΘΕΝΑ στην Ευρώπη.

9. Ο ΟΑΕΕ μετά απο 1-2 χρόνια αν δεν πληρώσεις, σου κάνει ΜΗΝΥΣΗ και πας ΠΟΙΝΙΚΟ δικαστήριο. Την 1η φορά ίσως την γλυτώσεις, την 2η όμως πας μέσα. Την 3η και μετα δεν μπορείς καν να την εξαγοράσεις. Και φυσικά πας-δεν πας ΦΥΛΑΚΗ, το χρέος παραμένει ανέπαφο. Πας δηλαδή φυλακή γιατί δεν μπορείς να πληρώσεις ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ σου. Πρωτοφανή πράγματα που πάλι δεν ισχύουν ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ.

10. Ο ΟΑΕΕ είναι χειρότερος απο τους τόκους της Τράπεζας. Τοκογλύφοι. Γιατί δεν μιλάει κανένας για αυτό ;

11. Οι εργατοπατέρες των ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι κόπτωνται (με τις ετήσιες συνδρομές μας, άλλη απάτη και αυτή) για τα συμφέροντά μας, δεν λένε ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Ομερτά.

12. Οταν πας να κάνεις "ρυθμιση" στον ΟΑΕΕ πληρώνεις και παράβολο. Απίστευτα πράγματα. Υποτίθεται ότι δεν έχεις λεφτά και πας να βοηθηθείς, αλλά ούτε αυτό τους ενδιαφέρει.

13. Οι "ευνοικές ρυθμίσεις" είναι της πλάκας, μια και απαιτουν και την καταβολή του τρέχοντος ασφάλιστρου. Αυτό μαζί με τις δόσεις φτάνει σε ποσα 1.500 - 2000 ευρω το διμηνο. Αδύνατο να πληρωθουν. Αρα μας δουλεύουν.

14. Οταν δεν πληρώσεις 2μηνιαία ασφάλιστρα δεν έχεις ιατρική και φαρμακευτική ασφάλεια. Παρόλα αυτά τα χρήματα τα χρωστάς. Και ούτε σου πληρώνουν τα έξοδα σε γιατρους και φάρμακα που έκανες το διάστημα που δεν σε κάλυπταν. Που αλλού ισχύει κατι τέτοιο ; Αν δεν πληρώνεις, να σε διαγράφουν ΠΛΗΡΩΣ. Η είσαι ασφαλισμένος ή όχι. Εδώ και εισαι στα χαρτιά (σε χρεώνουν και με τοκους) αλλά ασφάλεια δεν εχεις. Τι ακριβώς πληρώνεις να μας εξηγήσει καποιος. Περιμένω απάντηση αλλά μάταια νομίζω.

15. Στους αναγνώστες που λένε ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που δεν (έχουν να) πληρώνουν, είναι κλέφτες και απατεώνες, να τους πω ότι δεν μιλάμε ούτε για ΦΠΑ, ούτε για φορολογητέο εισόδημα. Τα έχουν μπερδέψει, ή επίτηδες τους τα έχουν μπερδέψει. Μιλάμε για ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ εισφορές για την πάρτη μας. Που αν δεν πληρώσεις, δεν έχεις ούτε ασφάλεια, ούτε σύνταξη. Αρα ούτε επιβαρυνση του κράτους. Αρα τι ζόρι τραβάνε, μπορούν να μας εξηγήσουν ;

Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά θα κουράσω.

Η ουσία είναι μια. Ο ΟΑΕΕ είναι η καλοστημένη απάτη-θηλειά στο λαιμό των μικρο-επαγγελματιών. Για να κλεισουν αφου πρωτα έχουν καταχρεωθεί. Και γιατί όχι, να μαζέψει το κράτος και τα σπίτια τους, αφού τα χρέη προς ΟΑΕΕ είναι χρέη προς το Δημόσιο. Κοντά είναι και οι πληστηριασμοί, αν δεν έχουν ήδη γίνει και δεν το ξέρουμε. Χούντα και Τρομοκρατία.

Και απορώ πως δεν έχει ξεσηκωθεί κανείς μέχρι τώρα. Αλλα, έχουμε ξεσηκωθεί και για τίποτα άλλο ;

Αν έχει κουράγιο κανένας απο τους διοικητες του ΟΑΕΕ τεως και νυν ή άλλος "αρμόδιος", ας απαντήσει.....

lamiareport μέσω mantatanews


Read more...
free counters