EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Το κάλεσμα


[Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο "Strange Journal"]

Βαρεμένοι σοσιαλιστές, θείτσες, εμετικοί ακροδεξιοί και λοιποί πραγματευτάδες που πλούτισαν στις πλάτες μας, τώρα μας κατηγορούν. Λένε πως εμείς φταίμε για την κατάντια μας λόγω της σπατάλης μας. Ποιοι μιλάνε; Αυτοί που έκαναν την βίζιτα επάγγελμα. Αυτοί που γονάτισαν την χώρα μας, κάνοντας την χυδαιότητα και την απάτη, επιστήμες. Από την άλλη τα ζώα της παγκοσμιοποίησης μας περνάνε για τόσο μ@λ@κες που πιστεύουν πως θα περπατάμε γονυπετείς και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε (όχι να ζούμε) καταναλώνοντας. Το ξαναέγραψα: Από την στιγμή που όλοι έχουμε κάνει την διάγνωση του προβλήματος, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην δράσουμε. Αφού δεν αντιδρούμε σημαίνει πως είμαστε δειλοί, οπότε ή θα τους ανεχτούμε μιζεριάζοντας ή θα μας κάνουν ότι θέλουν κι εμείς θα σιωπούμε.

Υπάρχει λύση: Να ανακτήσουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Πως; Να οργανωθούμε! Όλοι! Ανεξαρτήτως τι πιστεύουμε και που ανήκουμε. Να μην τους αφήσουμε να μας επιβάλουν μια νέα χούντα!

Καλώ όλους τους bloggers να αναδημοσιεύσουν το παρόν κείμενο και να οργανωθούμε όλοι σαν ελεύθεροι και απλοί πολίτες, έχοντας το πλεονέκτημα της επικοινωνίας μεταξύ μας που μας δίνει το ίντερνετ και να σαμποτάρουμε και να διώξουμε τους απατεώνες από την χώρα μας. Ας μην φοβόμαστε, δεν θα μας κάνουν τίποτα, ποντάρουν στην ανοχή μας και στο ότι δεν αντιδράμε. Να ανταλλάξουμε σχέδια και ιδέες αντίστασης. Χωρίς καπελώματα και σημαίες.

Μην αφήσουμε ο ένας τον άλλον μόνο του.
exoapotinvouli


Read more...

Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός

Περαστικά μας …

και Καλό κουράγιο !!!
greki


Read more...

Τελικά μας παρέδωσαν!...


Γράφει ο Καφενόβιος

Με την ελληνική οικονομία ολοένα βυθιζόμενη στην παγίδα των spread και των αγορών, η κυβέρνηση παραδόθηκε, όπως σχεδίαζε, στο ΔΝΤ.
Από το ακριτικό Καστελόριζο και με φόντο το γραφικό λιμανάκι του νησιού ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε ανήμερα της ονομαστικής του εορτής να απευθύνει το διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό και να ανακοινώσει την παράδοση της χώρας στην φτώχεια και την αθλιότητα.

Η χώρα βιώνει τις συνέπειες ενός πολέμου. Μιας μάχης, όμως, που οι ιθύνοντες δεν έδωσαν. Ίσως γιατί οι ίδιοι, οι νυν και οι πρώην, είναι οι υπεύθυνοι για την προδιαγεγραμμένη ήττα!

Ο ελληνικός λαός ζει στιγμές πίκρας και ταπείνωσης. Η δημοκρατία ευτελίζεται, η εθνική ανεξαρτησία προσβάλλεται, το κοινωνικό κράτος βάλλεται. Και, επιπλέον, ο πατριωτισμός λαβώνεται στα πεδία των...μαχών, που εικονικά στήνουν, με το αζημίωτο, τα διεθνή ΜΜΕ στην υπηρεσία του συστήματος της κερδοσκοπίας.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος - Καν, σε ρόλο επικυρίαρχου, προχώρησε σε δηλώσεις - τελεσίγραφο: Η Ελλάδα θα δανειστεί με τους κανόνες του ΔΝΤ, ο ρόλος της Ε.Ε. είναι υποβοηθητικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ ζητεί πολύ σκληρότερο Πρόγραμμα Σταθερότητας για το 2011, το 2012, αλλά και το 2013, με απολύσεις, ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, επέκταση της μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα και εκποίηση δημόσιων οργανισμών και της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Είναι ντροπή για οποιαδήποτε χώρα να παραδίνεται σε οποιονδήποτε ξένο τοποτηρητή, πολύ περισσότερο στον φονταμενταλισμό του ΔΝΤ. Είναι εξευτελιστικό για τους έλληνες να αποφασίζουν και να διατάζουν ξένοι τεχνοκράτες για τον μισθό και τη σύνταξή μας, για το αν θα έχουμε ή όχι δουλειά, για το καθεστώς της ασφάλισης, της υγείας, της παιδείας, των απολύσεων, των εργασιακών σχέσεων. Τι αισθήματα γεννάει η εικόνα υπουργών που στέκονται προσοχή μπροστά σε ξένους προϊσταμένους;

Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης!
kafeneio


Read more...

Γεωργίου Οδύσσεια...

Από το διάγγελμα του πρωθυπουργού:
"...Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά. ..."
typhoon


Read more...

Ήρθε η ώρα της επιλογής.


Έκτακτη κινητοποίηση σήμερα στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενάντια στην προσφυγή της κυβέρνησης στο ΔΝΤ, που διοργανώνουν το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Θεσσαλονίκη 7.०० μ.μ. Άγαλμα Βενιζέλου!!!!!!!!!

Η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι η επίσημη κήρυξη του πολέμου, από την κυνική ολιγαρχία, στους πολίτες αυτού του τόπου.

Όποιος δεν αντισταθεί τώρα είναι εχθρός των παιδιών του, όποιος κάτσει στα αυγά του τώρα είναι συνυπεύθυνος για την υποθήκευση του μέλλοντος του εαυτού του και των συνανθρώπων του.

Τέρμα τα λόγια, ήρθε ο καιρός να διαλέξει ο καθένας μας, αν θα πάρει τη ζωή του στα χέρια του, ή αν θα σκύψει το κεφάλι σε αυτούς που θα έπρεπε να έχουν φυλακιστεί, αν θα παραδώσει τους κόπους του και τις κατακτήσεις του σε αυτούς που τον καταλήστεψαν ή αν θα τους τιμωρήσει, αν θα προσκυνήσει τα γλοιώδη υποκείμενα που εκμηδενίζουν τη ζωή του ή αν θα σηκώσει την αξιοπρέπεια και το ανάστημά του απέναντι στην τρομοκρατία των μισθοφόρων τους.

Ήρθε ο καιρός να αποφασίσει ο καθένας μας αν θα γεράσει ντροπιασμένος, περιφρονημένος και ασήμαντος απέναντι στο βλέμμα των παίδων του που θα τον ρωτούν : “τι έκανες εσύ για αυτή την κοινωνία ; γιατί δεν πάλεψες για το μέλλον μου ; γιατί δείλιασες και συνεργάστικες με τους δυνάστες μου ; γιατί τους άφησες να με αλυσοδέσουν ; γιατί με ξεπούλησες ;”, ή να ζήσει με την περηφάνια ότι προσπάθησε, πάλεψε και νίκησε.

Εγώ διαλέγω να αντικρίσω το παιδί μου κατάματα και να του πω, πως προσπάθησα, πως δεν παραδόθηκα, πως δεν κοίταξα το τομάρι μου, πως δεν ξεπούλησα το μέλλον του, πως αγωνίστηκα και πως, άσχετα με το αποτέλεσμα, : “ήμουν και εγώ εκεί μαζί με τους υπόλοιπους υπέροχους, ελεύθερους, υπερήφανους ανθρώπους …”

Εσύ τι διαλέγεις ;
sxoliastesxwrissynora


Read more...

Περαστικά μας....


Η Ευρωπαϊκή συνταγή για τον ασθενή που αργοπεθαίνει....
Μεγάλες δόσεις για τα επόμενα χρόνια παρήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός.
Περαστικά μας...
Read more...
free counters