EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Να συλληφθούν τα πεύκα !



Ο επίσημος γελωτοποιός της χώρας, που εμφανίζεται με το ψευδώνυμο «κυβερνητικός εκπρόσωπος» δήλωσε ότι ήταν καλά οργανωμένος ο συντονισμός. Προσωπικώς δεν αμφιβάλλω καθόλου για την αλήθεια των λόγων του Αντώναρου.

Αλήθεια για τον καθένα, είναι αυτό που μπορεί να αντιληφθεί. Η απορία μου είναι τι

από Μικρός Φωκίων
trelokouneli
RedDuckling


θα γινόταν αν ο κρατικός μηχανισμός δεν ήταν καλά συντονισμένος. Θα έπαιρναν φωτιά και οι πολυκατοικίες; Όσο για την αδυναμία να σβηστεί εγκαίρως η φωτιά, πριν κάψει όλα τα δέντρα, την ευθύνη την έχουν τα πεύκα. Τα οποία είναι πράσινα.

Και έτσι δικαιώνεται και ο Γιακουμάτος που το 2007 έλεγε ότι το πράσινο καίει το πράσινο. Τα πράσινα πεύκα έκαψαν τα άλλα δέντρα αυτοκαταστρεφόμενα. Είναι ένα σχέδιο παλιό.Από το 1980.Πρώτος είχε αποκαλύψει το ύπουλο σχέδιο των πεύκων ο Ράλλης, που είχε πει τότε ότι την ευθύνη την είχαν τα κουκουνάρια.

Φοβάμαι ότι τα πεύκα θα κηρυχθούν εχθροί του κράτους και θα κρύβονται φορώντας κουκούλες. Για να τα συλλάβει ο Μαρκογιαννάκης και να τα δικάσει ο Δένδιας. Εκτός από τα πεύκα ύπουλο ρόλο στην υπονόμευση του συντονισμού έπαιξαν και κάποιαέλατα.Επίσης, τα ξερόχορτα συνεργάστηκαν άψογα με τον στρατηγό άνεμο, σκορπίζοντας στους πέντε ανέμους την τσίπα και την πολιτική ευθύνη.

Επιτέλους με αυτές τις δηλώσεις του Αντώναρου, μάθαμε και ποια ήταν η ασύμμετρη απειλή. Τα αναθεματισμένα τα πεύκα που κάνουν ότι μπορούν, σε συνεργασία με μυστικές δυνάμεις άλλων χωρών, για να ρίξουν την λαοπρόβλητη κυβέρνηση του καταλληλότερου – υπευθυνότερου και βαθύτατα κουρασμένου.

Γι΄ αυτό και η φωτισμένη κυβέρνηση φρόντισε ώστε το πράσινο να γίνει μαύρο, να ησυχάσουμε.
Read more...

Το Déjà vu της περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας


Oλα τα μέσα πληροφόρησης (tv, εφημερίδες, διαδίκτυο), τις τελευταίες ημέρες, ασχολήθηκαν με το θέμα της φωτιάς προβάλλοντας την οικολογική τους συνείδηση.

Άραγε πόσοι από όλους αυτούς έχουν οικολογική συνείδηση κι επίγνωση του παγκόσμιου περιβαλλοντολογικού προβλήματος, και πόσοι ασχολούνται με ένα θέμα που απλά πουλάει?

Θυμόμαστε τι είχε συμβεί 2 χρόνια πριν. Αν παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει σήμερα, είναι σαν να ζούμε ένα Déjà vu.

Όλοι αυτοδιαφημίζονται σαν ο Ουσείν Μπολτ της περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας, παίρνοντας μέρος σ’έναν αγώνα ταχύτητας που θα τελειώσει πολύ σύντομα. Και τότε, το θέμα δεν θα πουλάει τόσο και θα ξεχαστεί. Το θέμα του περιβάλλοντος δεν θα είναι επίκαιρο, και θα το θάψουν κάπου βαθειά στη συνείδησή τους, περιμένοντας μια καινούργια οικολογική καταστροφή για να το ξεθάψουν.

Έπειτα θα ψάχνουν, πάλι, να βρουν τους υπαίτιους, εξαπολύοντας βολές προς κάθε κατεύθυνση. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στον καθρέφτη γιατί είναι και αυτοί συνένοχοι, όπως όλοι μας που η συνείδησή μας αφυπνίζεται μόνο περιστασιακά.

Όλα αυτά τα παχύδερμα που εναλλάσσονται στην εξουσία δεν πρόκειται να νοιαστούν, μας το έχουν αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια.

Μόνο η καθημερινή αφόρητη πίεση μπορεί να τους ταρακουνήσει.

Ας το συνειδητοποιήσουμε. Το θέμα του περιβάλλοντος είναι επίκαιρο 365 ημέρες το χρόνο.

the traveller

Read more...

Επετειακή «επαναδόμηση» του Τείχους του Βερολίνου στο Λος Αντζελες θέλει συλλέκτης


Υπερήφανος ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης συλλογής αντικειμένων από το Ανατολικό Μπλοκ εκτός Ευρώπης, την οποία διατηρεί ανοικτή στο κοινό, θέλει να ξανακτίσει για λίγες ώρες το Τείχος του Βερολίνου στους δρόμους της Καλιφόρνιας για την επέτειο τον ερχόμενο Νοέμβριο των 20 ετών από την Πτώση του Τείχους.

Επιθυμία του ιδιοκτήτη της συλλογής είναι


στις 9 Νοεμβρίου να σηκωθούν στους δρόμους του Λος Αντζελες 30 μεγάλα μπλοκ από μπετόν που θα θυμίζουν το Τείχος: Τη μία πλευρά, τη δυτική, την φαντάζεται ζωγραφισμένη με έντονα χρώματα, την άλλη γκρίζα.

Η ιστορία του Αμερικανού Τζάστιν Τζάμπολ δεν είναι ιστορία παράνοιας, αλλά κυρίως ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος: πρόκειται για νεαρό ιστορικό, ετών 31, πρώην φοιτητή της Οξφόρδης με ειδικότητα στην ιστορία της ανατολικής Ευρώπης.

Στην κατοχή του βρέθηκε, χωρίς σχεδόν να το καταλάβει, μία μεγάλη συλλογή αντικειμένων από την κείθε πλευρά του Παραπετάσματος πριν από επτά χρόνια. Ένας φίλος τους από τη Γερμανία τον κάλεσε το 2002 όταν πλημμύρισε το υπόγειό του, το οποίό στέγαζε την πρώιμη «κόκκινη» συλλογή.

Ο Τζ.Τζάμπολ την υιοθέτησε -και μάλιστα άρχισε να οργώνει τη Γερμανία, και έπειτα την πρώην ανατολική Ευρωπή, για να την εμπλουτίσει, σύμφωνα με το Spiegel.

Σήμερα, το «Wende Museum» του («Μουσείο της Αλλαγής») κάτω από την ήλιο της Καλιφόρνιας είναι το σπίτι πάνω από 100.000 αντικείμενων. Τα μισά περίπου προέρχονται από την Ανατολική Γερμανία, το ένα τρίτο από την ΕΣΣΔ και τα υπόλοιπα από άλλες χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Τους -λίγους, όπως ομολογεί και ο ίδιος- επισκέπτες υποδέχεται ένα μεγάλο, αυθεντικό κομμάτι του Τείχους. Το εύρος των εκθεμάτων είναι αξιοθαύμαστο, με τη συλλογή να περιλαμβάνει πορσελάνινες προτομές εν εφθονία (Λένιν και Μαρξ έχουν την τιμητική τους), πίνακες σοσιαλιστικού ρεαλισμού, σημαίες, στολές, μενού των εστιατορίων από κυβερνητικά κτίρια, ακόμη και χρονικά του Έρικ Χόνεκερ.

Πηγή: Τα Νέα Online
ana-mpa.gr
Read more...

Καιρός να πούμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη!


Όλα αυτά τα χρόνια που χρησιμοποιώ το διαδίκτυο, γνώρισα πολύ κόσμο, έκανα πολλούς φίλους, μα και άπειρους εχθρούς.Δεν με ενδιέφεραν οι τελευταίοι μέχρι πρότινος. Εχθρούς έχεις καμιά φορά και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, πόσο μάλλον στο διαδίκτυο, σε...
A! μπε μπα Blog! το Μπινελικοδρόμιο..


έναν κόσμο απρόσωπο, τουλάχιστον στην αρχή, και όπου κανένας δεν ξέρει αρχικά κανέναν.

Αυτό που παρατήρησα όμως, είναι ο χαρακτήρας κάποιων Ελλήνων χρηστών, που πιστέψτε με, δεν έχει αντίκρυσμα παγκοσμίως. Μιλάμε για μια πρωτιά, που εμένα προσωπικά ,με κάνει να ντρέπομαι. Ο χαρακτήρας του φτηνού Έλληνα!! Και εκτός που είναι πάρα πολλοί, δεν τελειώνουν ποτέ.

Ο Έλληνας αυτός,
Θα σε βρίσει ανώνυμα,
θα σου κάνει βρώμικο πόλεμο ανώνυμα,
θα σε δυσφημίσει με κάθε βρώμικο μέσον, πάντα ανώνυμα,
θα προσπαθήσει να σου σπάσει τα νεύρα, πάντα ανώνυμα,
θα σε προσβάλει χυδαία, και.. φυσικά ανώνυμα,
θα προσπαθήσει να σου κλείσει το blog, ανώνυμα φυσικά,
Όσο εσύ θυμώνεις και παρεκτρέπεσαι πάνω στο θυμό σου, τρελαίνεται από χαρά, βλέποντας ότι πέτυχε τον στόχο του, κατεβάζοντάς σε στο επίπεδό του, ενώ σε σφάζει με το βαμβάκι, δηλαδή, με γλώσσα πολύ προσεγμένη, "επιπέδου" που λένε εκεί στας μεγαλουπόλεις.
Περιχαρής μετά, θα σε 'διαφημίσει', κάνοντας copy τα λόγια σου, για να αποδείξει το "ποιόν" σου, λες και διορίστηκε αυτεπάγγελτα δικαστής και κριτής σου.

Προσπάθησα ειλικρινά, να κρατήσω το blog σε ένα επίπεδο κόσμιο, χρησιμοποιώντας γλώσσα 'σαλονιού', διότι κάποιοι φίλοι και κάποιες φίλες, είχαν πρόβλημα με το "μαλάκα" για παράδειγμα. Είπα, ας το πάρει το ποτάμι μωρέ, τι έγινε, τόσες λέξεις έχει η γλώσσα μας, στο 'μαλάκα' θα κρεμαστώ; Μπορώ κάλλιστα να πω μια άλλη με το ίδιο νόημα. Παπάρας λόγου χάριν.

Αμ, δε..! Ούτε αυτό άρεσε σε κάποιους.
Σε κάποιους, που καταλαβαίνουν φυσικά, μόνο από την γλώσσα του πεζοδρομίου. Θα σκάσουν αν δεν τους βρίσει κάποιος, τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα. Μιλάμε για μαζοχισμό σχιζοφρενικό.

Ρε συ, αν δεν σου αρέσει το πώς γράφει ο ΑΑΤΟΝ, μην τον διαβάζεις. Δεν σε υποχρεώνει κανένας με το ζόρι. Δεν σε πήρε κανένας από το χέρι να σου πει, "έλα εδώ, και διάβασε τον ΑΑΤΟΝ αμέσως". Και να σου πω την πάσα αλήθεια; Δεν θέλω κάτι σαν και σένα να με διαβάζουν. Δεν θέλω ούτε το κλικ σου, ούτε το σχόλιό σου, ούτε καν την μυρωδιά σου στο blog μου. Σύρε όπου αλλού θέλεις, εμένα μπορείς να με αφήσεις ήσυχο; Τράβα στα τσακίδια, τράβα στο διάολο, τράβα στης ****** σου το *****, αλά μην το παρατραβάς το σχοινί, γιατί θα σε πάρει ο διάολος και θα το μετανοιώσεις.
Αν δεν γουστάρεις εμένα, επίσης πρόβλημά σου, γιατί εγώ με αγαπάω όπως είμαι, και χέστηκα για την γνώμη που έχεις εσύ και οι όμοιοί σου κόπανοι για μένα.
Μου φτάνει η αγάπη και η φιλία όλων εκείνων που με γνωρίζουν προσωπικά, άλλοι λίγο, κι άλλοι χρόνια τώρα, και που "δεν με αλλάζουν" με άτομα σαν κι εσένα.
Οπότε περισσεύεις, το ίδιο και η γνώμη σου για μένα. Δεν θα καθίσω να σε γλύφω για να με συμπαθήσεις. Η γλώσσα μου είναι πολύ επιλεκτική.

Αν κάποιος έχει πρόβλημα με την γλώσσα που χρησιμοποιώ, λυπάμαι, μα δεν είμαι κόσμιος με κωλόπαιδα, ούτε κανένας της εκκλησίας, και στο φινάλε, δεν θέλω να είμαι.
Μιλάω όπως αισθάνομαι, και δεν γουστάρω να αλλάξω για κανενός το χατήρι.
Δεν πληρώνομαι για να γράφω, άρα γράφω όπως γουστάρω εγώ.
Δεν πληρώνομαι αν με διαβάζει κάποιος η όχι, οπότε δεν δέχομαι και κανενός είδους κριτική στο πώς θα εκφράζομαι. Δικός μου ο χώρος, δική μου η επιλογή ύφους, γλώσσας και περιεχομένου.
Δεν γράφω ποιήματα εδώ πέρα για να προσέχω το περιεχόμενο των λέξεων.
Δεν ασχολούμαι με ευγενικές αλλαξοκωλιές, δεν γουστάρω ραγιαδισμούς, και δεν αισθάνομαι υποχρέωση για κανέναν, όπως δεν μου αρέσει να αισθάνεται υποχρέωση απέναντί μου κανένας, για οτιδήποτε.
Δεν είμαι αλήτης, ποτέ μου δεν ήμουν. Αλα με τους αλήτες είχα να κάνω μια ζωή. Είτε στον χώρο εργασίας, είτε στον στρατό, είτε στο διαδίκτυο, είτε στην νύχτα, είτε την ημέρα, είτε στην ζωή μου την ίδια.
Θαυμάζω το θάρρος, μισώ το θράσος. Σιχαίνομαι τους ύπουλους και τους φτηνούς.
Και απο τέτοιους πήξαμε. Σάλτα γαμίδια λοιπόν τσογλάνια.. σαν πολλά είπατε.

Σε όποιον αρέσω, για τους άλλους δεν θα μπορέσω.


"Φίλε αναγνώστη, φίλη αναγνώστρια,

Εάν δεν σου αρέσουν οι αναρτήσεις μου, δεν σε υποχρεώνει κανένας να με διαβάζεις σπαταλώντας τον καθ' όλα πολύτιμο χρόνο σου εδώ πέρα.
Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, σε ευχαριστώ, και έχε υπ' όψη πως μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνεις εγγραφή με email, λαμβάνοντας απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στα Εισερχόμενά σου, κάνοντας εγγραφή στο Newsletter μου
Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις, ..αν με διαβάζεις"

Νικόλας
Read more...

Μουσικό διάλειμμα...




Read more...

Βούλευμα καταπέλτης για Κορκονέα - Σαραλιώτη


«Καταπέλτης» είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τους ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη που ευθύνονται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια.



Όπως αναφέρει Το Βήμα, το δευτεροβάθμιο δικαστικό συμβούλιο καταλογίζει στον Επ.Κορκονέα «ενσυνείδητη αδιαφορία», τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός προέβλεψε τις συνέπειες των πυροβολισμών και ότι σκοπεύοντας προς τους συγκεντρωμένους «επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου».

Όσο για τον δεύτερο κατηγορούμενο, τον Β.Σαραλιώτη, το Συμβούλιο επισημαίνει ότι «η συμπεριφορά του δεν υπολείπεται σε ποινική απαξία», καθώς δεν απέτρεψε τον συνάδελφό του και ταυτόχρονα συμμετείχε «στις αντεγκλήσεις και στην ανταλλαγή ύβρεων» επιδεικνύοντας ταυτόχρονα «χαρακτηριστική στάση ετοιμότητας και επίδειξης ισχύος».

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών επικύρωσε το πρωτοβάθμιο βούλευμα (του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών) και διέταξε την παραπομπή των δύο ειδικών φρουρών στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, προκειμένου να δικαστούν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ο Επ.Κορκονέας και για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ο Β.Σαραλιώτης.

Ο Επ.Κορκονέας είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 15χρονο. Αντιθέτως είχε ισχυριστεί ότι απειλήθηκε από την παρέα του μαθητή, λέγοντας ότι πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό και ότι ο θάνατος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου προκλήθηκε από εποστρακισμό σφαίρας.

Τους ίδιους ισχυρισμούς πρόβαλε και ο συγκατηγορούμενός του Β.Σαραλιώτης. Ωστόσο οι μάρτυρες είχαν διαψεύσει την εκδοχή των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας ότι ο Επ.Κορκονέας προκάλεσε με υβριστικές πράξεις τους νεαρούς και όταν εκείνοι του απάντησαν σήκωσε το όπλο, πυροβολώντας εναντίον τους και όχι στον αέρα.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών, αξιολογώντας τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες και τα άλλα στοιχεία της δικογραφίας, αναφέρουν στο βούλευμά τους ότι ήταν «εντελώς αδικαιολόγητη η χρήση πυροβόλου όπλου, καθώς δεν συνέτρεχε λόγος χρησιμοποίησής του».

Και προσθέτουν για τον Επ.Κορκονέα: «Η ενσυνείδητη αδιαφορία που επέδειξε σε συνδυασμό με τη σκόπευση που προηγήθηκε των αδιακρίτως προς το πλήθος των συγκεντρωμένων πυροβολισμών, καταδεικνύει ότι ενώ προέβλεψε ως ενδεχόμενη συνέπεια των πυροβολισμών του τη θανάτωση κάποιων από τα άτομα δεν απώθησε από τη συνείδησή του την εξεικόνιση του συγκεκριμένου εγκληματικού αποτελέσματος αλλά επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου».

Επίσης το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα του Β.Σαραλιώτη για αποφυλάκιση.
ΤΑ ΝΕΑ On-line
Read more...

Πορεία αύριο στα Προπύλαια

sibilla Read more...

Ανησυχία για τη σύνδεση αεροσταθμού Αγχιάλου με Βόλο



Την ανησυχία της για την οδική σύνδεση του νέου αεροσταθμού της Ν. Αγχιάλου με το Βόλο εκφράζει σε υπόμνημά της προς την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, καθώς πληροφορίες αναφέρουν οτι η υλοποίηση του έργου δεν ανήκει πλεόν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Η ΝΑΜ υπογραμμίζει οτι το έργο είναι σήμερα απολύτως ώριμο προς ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κι οτι σε αντίθετη περίπτωση οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές, όχι μόνο για τη Μαγνησία, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή

SALONICA PRESS


Read more...

«Πράσινες» εκδηλώσεις στο Λονδίνο


Σήμερα στο Λονδίνο πρόκειται να ξεκινήσει μαζική εκστρατεία για τις κλιματικές αλλαγές.Πολυάριθμες ομάδες πρόκειται να ξεχυθούν στους δρόμους της Αγγλικής πρωτεύουσας , διαμαρτυρόμενοι εναντίων πολιτικών και οικονομικών στόχων , υπαίτιων της περιβαλλοντικής καταστροφής, καθώς και ενάντια στη μη δημιουργία ουσιαστικών περιορισμών της ασυδοσίας των μεγάλων βιομηχανιών ,οι οποίες δεκαετίες τώρα καταστρέφουν τον φυσικό πλούτο της Γης. Η μητροπολιτική αστυνομία δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τους ακτιβιστές με ήπια μέτρα , μιας και είναι η πρώτη μαζική κινητοποίηση μετά τα γεγονότα της G20 και της απώλειας ενός ανθρώπου (εφημεριδοπώλη) . Συγχρόνως οι στόχοι των ακτιβιστών δεν έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι και σήμερα το πρωί , δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το κατασταλτικό έργο των αρχών .
ΕΜΕΤΙΚΟ



Read more...

Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Προχθές, αφού ξύπνησαν τα κυβερνητικά μας βόδια, οι ξένες αποστολές αεροπυρόσβεσης ήλθαν.... είδαν.......Σήμερα, ...απήλθαν ΑΠΡΑΓΟΙ....
Βεβαίως και δεν καταλογίζω ευθύνες στους ξένους... αλίμονο. Ίσα-ίσα που τους ευχαριστώ, για τη προθυμία να βοηθήσουν, στον περιορισμό της καταστροφής της Πατρίδας μας, που μας επιβάλει με κάθε μέσο μια τρισάθλια και εγκληματική κυβέρνηση πολιτικών απατεώνων...
...Σήμερα (χθες), αν ήμουν ξένος αεροπυροσβέστης, θα έφτυνα κατά πρόσωπο τον Πρωθυπουργό αυτής της χώρας και θα αρνιόμουν με υπερηφάνεια να γίνω γλάστρα της τρισάθλιας φιέστας του δικτάτορα Καραμανλήξ....Σήμερα, ήμασταν μάρτυρες, ενός κακόγουστου στημένου και σκηνοθετημένου κάδρου, με τον ανίκανο Πρωθυπουργό της έκθεσης Θεσσαλονίκης, να αποκαλεί ήρωες τους επισκέπτες μας, που δεν.... πρόλαβαν να συμμετάσχουν στη μάχη.....
Οι κάμερες στημένες, σαν το παιχνίδι του Καραμανλή, του George, της Αλέκας, του Καρατζαφέρη, του Αλέξη.....Στολές κολλαριστές, άκαπνες, αμόλυντες.... σαν τους αδιάφθορους της φαντασίας μας και του Ρακιντζή και του Σαμπατακάκη......
Κι ο στρατηλάτης Καραμανλής, ο Κώστας, ο υπερβολικά μικρός...... μικρούλης έως τιποτένιος απ' την ανυπαρξία των πράξεων που μονίμως παραλείπει, κορδωμένος με θυσία γραβάτας, με τα κοιλιακά κουμπιά τέντα, έτοιμα να εκτοξευθούν και να σου βγάλουν το μάτι, μιλά για ήρωες ιπτάμενους, που δεν πρόκαμαν να απογειωθούν......
Νάταν οι τύψεις της απραξίας???..... μήπως η ενασχόληση με τη χρησικτησία, μη και αφαιρεθεί στις σκέψεις τις μύχιες και τον χρησικτησιωθεί κάποιος αδελφίνος????? μεγάλο το τέντωμα στομάχου, άνω και κάτω κοιλίας. Λουριά και άλλα πρόσθετα χρειάζεται πλέον το σακάκι, το διαμαρτυρόμενο.....
.......Διαμαρτυρόμενο και για τους Έλληνες εθελοντές που και αυτοί, ήλθαν και απήλθαν άπραγοι ή απ' τα κατσίκια του αγλέωρα.
Η αγανάκτηση να μετατραπεί σε λαϊκό ξεσηκωμό και να τους πάρουμε σβάρνα. Με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο. Για να πάνε στα τσακίδια και να μη ξαναγυρίσουν πίσω

AVRAGIOZ Read more...

Όλοι οι bloggers και χρήστες διαδικτύου στην συγκέντρωση της Παρασκευής

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

Όλοι οι bloggers και οι χρήστες του διαδικτύου ενώνουν τις δυνάμεις τους την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν όπως αυτοί ξέρουν για το οξυγόνο που μας στέρησαν. Απαραίτητη ενδυμασία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα μαύρα ρούχα. Η πρόσκληση κάνει το γύρω του Διαδικτύου μέσω blogs και e-mails, αλλά η κινητοποίηση διευρύνεται και με sms. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.

Πρέπει να κατέβει κόσμος για να καταλάβουν ότι...
μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά και να συντονιστούμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Φορώντας μαύρα ρούχα θα δείξουμε ότι 'πενθούμε' για τον χαμό 200.000 στρεμμάτων που θα στερήσουν την ανάσα από εμάς και τα παιδιά μας.

Σαν και τότε, το 2007, όταν έγινε ειρηνική διαμαρτυρία.
Απαιτούμε να κηρύσσονται αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις και να καταδικάζονται για κακουργήματα οι ιδιοκτήτες, οι εργολάβοι και οι υπεύθυνοι που έδωσαν άδεια σε οποιοδήποτε κτίσμα ανεγέρθηκε σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις.

troktiko




Read more...

Η επιστροφή Βύντρα από Μαδρίτη

Πολύ κακό για το τίποτα τα 4 πρώτα ευρωπαϊκά ματς του Σισέ όπου όχι μόνο δε σκόραρε, αλλά είχε ένα χαμένο πέναλτι και μία κόκκινη κάρτα. Αντίθετα ο Λουκάς Βύντρα στην πρώτη του ευκαιρία απέναντι από τον τερματοφύλακα πλάσαρε σωστά πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ.
Το ότι ο τερματοφύλακας ήταν συμπαίχτης του είναι λεπτομέρειες...
Εχοντας λοιπόν σκοράρει την ώρα που ο Σισέ παραμένει άσφαιρος, ο αμυντικός του Παναθηναϊκού επέστρεψε με νέο λουκ από την Μαδρίτη!
RedDuckling


Read more...

Ναύπακτος


argycon


Η Ναύπακτος είναι μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ο δήμος Ναυπάκτου έχει πληθυσμό 18.231 κατοίκων.


Αρχαία Χρόνια

Η Ναύπακτος είναι πόλη με μεγάλη ιστορία. Λέγεται ότι πήρε το όνομά της απ' τη λέξη ναυς και πήγνυμι, που σημαίνει κατασκευή πλοίων. Για πρώτη φορά εμφανίζεται το 1104 π.Χ. με τους Δωριείς, οι οποίοι στην κάθοδό τους, χρησιμοποίησαν τη Ναύπακτο για να κατασκευάσουν υποτυπώδη πλοιάρια (σχεδίες για την ακρίβεια), οπότε και το «Ναύπακτος» έμεινε κληρονομιά.

Η πόλη αρχικά άνοικε στους Εσπέριους Λοκρούς. Το 454 π.Χ. οι Αθηναίοι αφαίρεσαν την Ναύπακτο από την κυριαρχία των Λοκρών. Στην πόλη εγκαταστάθηκαν οικογένειες Μεσσήνιων, που είχαν εκδιωχθεί από τους Σπαρτιάτες [1]. Στον Πελοποννησιακό πολέμο η Αθήνα έστειλε αρχικά (429 π.Χ.) τον Φορμίωνα μαζί με πλοία, ενώ η Σπάρτη τον Κνήμο, που τελικά ηττήθηκε[2] (βλέπε και Ναυμαχία της Ναυπάκτου (429 π.Χ.)). Το 426 π.Χ., με προτροπή των Μεσσηνίων της πόλης, εκστράτευσε κατά των Αιτωλών ο Αθηναίος στρατηγός Δημοσθένης [3]. Οι Αιτωλοί των αντιμετώπισαν στο Αιγίτιο και τον ανάγκασαν να υποχωρήσει. Ο Σπαρτιάτης στρατηγός Ευρύλοχος, με την βοήθεια των Εσπέριων Λοκρών, με επικεφαλής την Άμφισσα, προέλασε στην Ναύπακτο [4]. Το 369 π.Χ. μετά την ήττα των Αθηναίων στους Αιγός ποταμούς, οι Μεσσήνιοι εγκαταλείπουν την πόλη και αναχωρούν για την Σικελία [5]. Η Ναύπακτος περνά ξανά στον έλεγχο των Λοκρών. Οι Αχαιοί κυριεύουν την πόλη, αλλά τελικά τους διώχνει ο Θηβαίος στρατηγός Επαμεινώνδας, το 361 π.Χ..

Το 350 π.Χ. ο Φίλιππος Β' της Μακεδονίας παραχωρεί την πόλη στους Αιτωλούς. Από το 338 π.Χ. η πόλη γίνεται κέντρο της Αιτωλικής Συμπολιτειας, αφού στην πόλη συνήρχονταν τα συμβούλια της Συμπολιτείας. Η δε Ναυπακτία ονομάσθηκε Αιτωλία Επίκτητος. Μετά και τους πολέμους με τους Αχαιούς και την κατάστροφή της πόλης του Θέρμου, η Ναύπακτος γίνεται κατ' ουσία πρωτεύουσα της Αιτωλίας [6]. Το 191 π.Χ. οι Ρωμαίοι αφού πολιόρκησαν την πόλη, έλυσαν την πολιορκία υπογράφοντας ανακωχή με τους Αιτωλούς.

Κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας των Ρωμαίων γνώρισε ακμή λόγω της σημαντικής της θέσης ακριβώς απέναντι από τη Πελοπόννησο.

Αποικία της Ναυπάκτου ήταν η νήσος Κέα, που έλαβε το ονομά της από έναν ήρωα της πόλης. Από την Ναυπακτο, σύμφωνα με τον Παυσανία, καταγόταν ο ποιητής Καρκίνος, που έγραψε το ποίημα Ναυπάκτια Έπη[7], καθώς και οι αγαλματοποιοί Μεναίχμος και Σοΐδας [8]. Στην πόλη υπήρχαν πολλοί ναοί, όπως του Ποσειδώνα, της Άρτεμις, της Αφροδίτης και του Ασκληπιο

Βυζάντιο και Μεσαιωνικά χρόνια

Υπήρξε σημαντική πόλη του Βυζαντίου, καθώς αποτελούσε λιμάνι για των ταξιδιωτών για την Ιταλία και την Κωνσταντινούπολη. Υπαγόταν στην επαρχεία Ελλάδος ή Αχαΐας. Το φρούριό της επισκευάστηκε ριζικά τα χρόνια του Ιουστινιανού [9], αλλά το 553, η πόλη καταστράφηκε από σεισμό. Επίσης, καταστροφές υπέστει από επιδρομές διάφορων λαών, όπως οι Σλάβοι (6ος - 10ος αιώνας). Την εποχή του Κωνσταντίνου Ζ' του Πορφυρογέννητου έγινε πρωτεύουσα του Πέμπτου Θέματος της Ευρώπης (Ελλάς) ενώ το 10 αιώνα συνενώθηκε με το Όγδοο Θέμα της Νικοπόλεως και έγινε έδρα του νέου.

Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους, η πόλη έγινε μέρος του Δεσποτάτου της Ηπείρου για περίπου έναν αιώνα (1204-1294). Το 1294 [10]ο Δεσπότης της Ηπείρου, Νικηφόρος Α' Άγγελος Κομνηνός πάντρεψε την κόρη του και έδωσε την πόλη προίκα στον γαμπρό του Φίλιππο, πρίγκηπα του Τάραντος. Αυτός ωχύρωσε την πόλη και έκοψε νομίσματα. Αργότερα όμως η πόλη ήρθε στην επικράτεια του κρατιδίου των Νέων Πατρών και αργότερα από τον Αρβανίτη Μπούα Σπάτα. Την περίοδο εκείνη η πόλη ονομαζόταν από τους Έλληνες Έπακτος ή Επαχτος, από τους Φράγκους Νεοπάντ-Νεπάντ-Λεπάντ ή Λεπάντο.

Πέρασε ένα διάστημα Ενετοκρατίας από το 1407 μέχρι πριν πέσει στα χέρια των Τούρκων το 1499. Τότε έλαβε και την σημερινή του μορφή το κάστρο της πόλης. Το 1458 ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής πολιόρκησε ανεπιτυχώς την πόλη, που παρέμεινε στα χέρια των Βενετών. Τελικά το 1499 ο Βαγιαζήτ ο Β' με τον Τουρκικό στόλο ανάγκασε τους Βενετούς να του παραδώσουν την πόλη [11]. Το 1571 έγινε η διάσημη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Το 1687 (24 Ιουλίου) καταλήφθηκε ξανά από τους Ενετούς για 12 χρόνια. Τελικά με την Συνθήκη του Κάρλοβιτς, η Ναύπακτος όπως και η υπόλοιπη Στερεά περιήλθε στους Τούρκους.

Νεότερα Χρόνια

Το 1821 οι κάτοικοι της περιοχής πήραν μέρος στην Επανάσταση. Οι επιχειρήσεις στην πόλη άρχισαν τον Μάΐο. Η αντίσταση των Τούρκων ήταν επιτυχημένη και κράτησε αρκετά χρόνια. Στις 18 Απριλίου 1829, απελευθερώθηκε οριστικά από τους Τούρκους, όταν ο Ανδρέας Μιαούλης απέκλεισε το λιμάνι της πόλης και ανάγκασε τους Τούρκους να παραδόσουν το φρούριο. Φεύγοντας οι κατακτητές, άφησαν πίσω τους ελάχιστες οικογένειες Ελλήνων οι οποίες, μάλιστα, ήρθαν σε αντιπαράθεση με τις Σουλιώτικες οικογένειες (Μποτσαραίοι, Τζαβελαίοι κλπ), στις οποίες το νεοσύστατο ελληνικό κράτος είχε παραχωρήσει τα τουρκικά αρχοντικά, ως αντιστάθμισμα για την προσφορά τους στον Αγώνα.

Nafpaktos, old town in a winter rainy day.
"Naupactus or Nafpaktos (Greek: Ναύπακτος, rarely Έπαχτος, Latin: Naupactus or Naupactos; Turkish: İnebahtı; Italian, Spanish and Portuguese: Lepanto), is the second largest town in the prefecture of Aetolia-Acarnania, Greece, situated on a bay on the north side of the straits of Lepanto. The harbour, once the best on the northern coast of the Corinthian Gulf, is accessible only to the smallest craft. The origin of Naupactus comes from the two Greek words: ναύς naus ship, boat and πήγνυμι pêgnumi, pegnymi builder, fixer. Distance from Patras is about 15 km NE and about 215 km NW of Athens with the new Rio-Antirio bridge. Other distances are WSW of Amfissa, W of Itea and Delphi, NE of Antirio and GR-5/E55, E of Messolonghi and SE of Agrinio. The Mornos river is a few kilometres ENE which is also the prefectural boundary with Phokida. Naupactus is an episcopal see. In Greek legend it appears as the place where the Heraclidae built a fleet to invade the Peloponnesus."
Source: wikipedia

Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

...Λέτε να...βρέξει;


Read more...

Morning calmness


argycon


Read more...

Αποποινικοποίηση της κατοχής μαριχουάνας στην Αργεντινή


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αργεντινής αποφάσισε σήμερα την αποποινικοποίηση της κατοχής ποσοτήτων μαριχουάνας για προσωπική χρήση, όπως ανέφερε δικαστική πηγή.

Το δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικές τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε ενήλικους χρήστες, οι οποίοι δε θέτουν σε κίνδυνο τρίτους.

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα οι ιδιωτικές δράσεις των ατόμων που δεν παραβιάζουν την δημόσια τάξη και ηθική και δεν αποτελούν κίνδυνο για τρίτους δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών» ανακοίνωσε το δικαστήριο σε ανακοίνωση του.
Cocktail News


Read more...
free counters