EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Εμπαιγμός!!!

H εκδίκηση συνεχίζεται!!!

O Θοδωρής Ηλιόπουλος βρίσκεται πάλι στο νοσοκομείο των φυλακών!!!

H εισαγωγή του στο («Αττικό») νοσοκομείο δεν ήταν παρά μόνο ένα σκληρό ταξίδι μέχρι τα εξωτερικά ιατρεία!

Στις 4:15, (μεσημέρι του Αυγούστου!) τον πήραν με την κλασσική σιδερένια κλούβα και τον μετέφεραν στα εξωτερικά ιατρεία, του έκαναν τις συνηθισμένες εξετάσεις και αποφάνθηκαν ότι ο άνθρωπος αυτός των 48 κιλών με τη γνωστή κρίσιμη κατάσταση της υγείας του και με τη ζωή του πια σε κίνδυνο, δεν επιβάλλεται να μεταφερθεί σε κρατικό νοσοκομείο!!!

Στις 7:00, μετά από τρεις ώρες ταλαιπωρίας, με την ίδια κλούβα τον μετέφεραν πάλι στο νοσοκομείο των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού…

exoapotinvouli

Read more...

Λέτο ο "γκαντέμης"


Μην σας κάνει εντύπωση η φωτογραφία... Τελικά ούτε ο Παναθηναϊκός φταίει, ούτε ο Τεν Κάτε, ούτε η Ατλέντικο Μαδρίτης! Άλλη είναι η πηγή της κακοτυχίας για τους πράσινους, αδιάψευστος μάρτυρας η φωτογραφία!! Πέρυσι ο Λέτο ήταν στον Ολυμπιακό όπου και αποκλείστηκε. Φέτος πήγε στον Παναθηναϊκό γεμάτος αυτοπεποίθηση και με την σιγουριά ότι θα παίξει επιτέλους στο Champions League και κληρώθηκε με την πιο δύσκολη ομάδα... Α ρε Λέτο, οι φίλοι του Ολυμπιακού ακόμα θα σε ευχαριστούν!!


trelokouneli


Read more...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΡΑ το Iraklio web radio ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΥ




ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ





irakliowebradio


Read more...

Καταδίωξη ταχύπλοου με 43 λαθρομετανάστες, στις Β. Σποράδες



Στις ακτές της Σκοπέλου, στις Βόρειες Σποράδες, τελείωσε τα ξημερώματα το όνειρο 43 λαθρομεταναστών για μια καλύτερη ζωή. Προηγήθηκε καταδίωξη-θρίλερ του ταχύπλοου που τους μετέφερε από σκάφη του Λιμενικού Σώματος...



troktiko

Όλα ξεκίνησαν περί τα μεσάνυχτα, όταν άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν το ταχύπλοο με τους λαθρομετανάστες –34 άνδρες και 9 γυναίκες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Σομαλία– στον Αγιόκαμπο, στα παράλια της Λάρισας.

Εκεί, επρόκειτο να τους παραλάβουν Ιρακινοί διακινητές προκειμένου να τους μεταφέρουν με φορτηγά αυτοκίνητα στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά, η εμφάνιση των σκαφών υποχρέωσε τον οδηγό του ταχύπλοου-λαθροδιακινητή να αναπτύξει ταχύτητα και στην προσπάθειά του να διαφύγει κατευθύνθηκε προς τις Βόρειες Σποράδες φτάνοντας τελικά στη Σκόπελο, όπου αποβίβασε τους λαθρομετανάστες.

Ο οδηγός του ταχύπλοου αναζητείται, ενώ οι λαθρομετανάστες βρήκαν προσωρινά κατάλυμα στη Σκόπελο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


Read more...

Διακομιδή του Θ. Ηλιόπουλου στο Αττικό Νοσοκομείο



Διακομίστηκε σήμερα με καθυστέρηση λόγω ''γραφειοκρατικών διαδικασιών"στις 16:15
ο Θοδωρής Ηλιόπουλος στο Αττικό Νοσοκομείο (Χαϊδάρι)
exoapotinvouli Read more...

FUNNY CAR ACCIDENT IN SCRAP YARD




Read more...

Όλοι θα γεράσουμε...κάποτε

ΓΚΟΛΑΝΤΙΕΣ


Read more...

LORD OF THE (WEDDING) RINGS!


Ένας άντρας, από τη Νέα Ζηλανδία, έγινε γνωστός ως ο Άρχοντας του Δαχτυλιδιού, καθώς έψαχνε και βρήκε τελικά τη βέρα του, ένα χρόνο μετά, όταν του έφυγε από το δάχτυλο και έπεσε στον βυθό της θάλασσας.

Το δαχτυλίδι είχε χαθεί για 16 μήνες, στο βυθό του λιμανιού του Γουέλινγκτον, αλλά τελικά ο Aleki Taumoepeau κατάφερε να το βρει.
«Το δαχτυλίδι έλαμπε ολόκληρο,» δήλωσε ο ίδιος ο Taumoepeau.
Ο Νεοζηλανδός, ο οποίος είναι οικολόγος, ήταν παντρεμένος μόλις τρεις μήνες όταν έχασε τη βέρα του, την ώρα που καθάριζε το λιμάνι από τα σκουπίδια που ήταν πεταμένα στη θάλασσα.
Αν και είδε σε πιο σημείο ακριβώς έπεσε η βέρα του, όσες φορές και να γύρισε για να την ψάξει δεν κατάφερε να την εντοπίσει.
Η σύζυγός του προσφέρθηκε να του αγοράσει άλλη βέρα αλλά ο ίδιος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος ότι θέλει πάση θυσία να βρει τη δική του.
Χωρίς να το βάλει κάτω και έχοντας στα χέρια του νέες συντεταγμένες από τους δορυφόρους και μία γρήγορη προσευχή, κατάφερε τελικά να βρει το δαχτυλίδι μετά από μία ώρα έρευνας στον βυθό του λιμανιού.
«Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να δω τη βέρα μου τόσο ξεκάθαρα, να λάμπει, μετά από τόσους μήνες,» δήλωσε ο Taumoepeau και πρόσθεσε πως όσοι ήταν μαζί του μέσα στο σκάφος, την ώρα που έχασε τη βέρα, παρομοίασαν το στιγμιότυπο με μία σκηνή από την ταινία «ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», μεγάλο μέρος της οποίας τραβήχτηκε στο Γουέλινγκτον, από τον σκηνοθέτη Peter Jackson.
Read more...

Η εξέλιξη δημιούργησε ομορφότερες γυναίκες


Οι σύγχρονοι άντρες είναι πολύ τυχεροί. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, οι γυναίκες γίνονται σταδιακά ολοένα και ελκυστικότερες σε έναν εξελικτικό «αγώνα ομορφιάς».

Μία μελέτη, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, υποστηρίζει πως οι όμορφες γυναίκες κάνουν περισσότερα παιδιά από τις λιγότερο όμορφες, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών αυτών είναι κορίτσια.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γυναίκες να γίνονται ολοένα και πιο όμορφες από γενιά σε γενιά.
Η μελέτη παρακολούθησε τα ζωή 2000 Αμερικανών ανδρών και γυναικών για τέσσερα χρόνια. Η ελκυστικότητά τους εκτιμήθηκε από φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της μελέτης, η οποία κατέγραψε επίσης πόσα παιδιά είχε ο καθένας.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι ελκυστικές γυναίκες είχαν 16% περισσότερα παιδιά και οι πολύ ελκυστικές γυναίκες 6%, σε σύγκριση με τις λιγότερο ελκυστικές γυναίκες.
Εντωμεταξύ, οι λιγότερο ελκυστικοί άντρες είχαν 13% λιγότερα παιδιά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους άντρες.
Τα ευρήματα στηρίχτηκαν σε προγενέστερη μελέτη, η οποία είχε δείξει πως είναι πιο εύκολο να βρεις μία ελκυστική γυναίκα παρά έναν όμορφο άντρα, γιατί συνήθως οι όμορφοι γονείς κάνουν κόρες.
Παρόλα αυτά, ψυχολόγοι πιστεύουν πως οι γυναίκες γίνονται ολοένα και ελκυστικότερες διότι προσπαθούν περισσότερο να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση και έχουν περισσότερα μέσα για να το κάνουν.
Ο ειδικός σε θέματα εξέλιξης, Δρ. Τζακ ντα Σίλβα, από το πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, υποστήριξε πως τα όμορφα χαρακτηριστικά -όπως για παράδειγμα το συμμετρικό πρόσωπο- ίσως να συνεπάγονται τη γενετική ποιότητα.
«Γι'Α αυτό εξελιχθήκαμε, για να βρίσκουμε τέτοιου είδους χαρακτηριστικά ως ελκυστικά,» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αυτό σημαίνει πως, εάν κάποιος αναπαραχθεί με έναν ελκυστικό σύντροφο, τα παιδιά τους θα κληρονομήσουν τη γενετική ποιότητα του συντρόφου... που αυξάνει τις πιθανότητες των απογόνων για επιβίωση και αναπαραγωγή, και έτσι τα γονίδια που καθορίζουν την ομορφιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν στις μελλοντικές γενιές.»

Read more...

Θα τα πούμε στη ΔΕΘ...

Ανησυχίες για την έκδοση Χριστοφοράκου

Ζωηρή ανησυχία έχει καταλάβει τα τελευταία 24ωρα την κυβέρνηση για την έκβαση της διαδικασίας έκδοσης του κ. Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Παρά τη χθεσινή θετική εξέλιξη από την Εισαγγελία του Μονάχου, κυβερνητικές πηγές που παρακολουθούν στενά τις νομικές διαδικασίες της υπόθεσης αυτής εκφράζουν πλέον φόβους ότι η έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα μπορεί να καθυστερήσει αρκετά ακόμη, με κίνδυνο να συμπέσει με την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ επισκιάζοντάς την, ενώ δεν αποκλείεται πια ούτε το ενδεχόμενο ακύρωσης της απόφασης για την έκδοση του πρωταγωνιστή του σκανδάλου της Siemens στην Ελλάδα από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.

by argycon
Read more...

Κοινωνική απομόνωση για τους καπνιστές στο μέλλον

Κοινωνική απομόνωση «περιμένει» τους καπνιστές στο μέλλον, όπως προκύπτει από μελέτη που διενήργησε, για λογαριασμό της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, το Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με τη βοήθεια του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Όπως προκύπτει, στο κοινωνικό περιβάλλον των νέων ανθρώπων, έχει πλέον διαμορφωθεί μία σαφής τάση, για τους μη καπνιστές, να συγχρωτίζονται, επίσης, με μη καπνιστές. «Η τάση αυτή καταγράφεται για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, αφού στις ερωτήσεις που κάναμε στους νεαρούς ενηλίκους, μας δήλωσαν ότι οι παρέες τους αποτελούνται μόνο από καπνιστές ή μη καπνιστές, ανάλογα με το τι είναι οι ίδιοι», εξήγησε, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής, Γεώργιος Ανωγειανάκις. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι σημαντικός παράγοντας για την αποχή από το τσιγάρο είναι η άθληση, καθώς, όπως προέκυψε, όσο πιο δραστήριος είναι ο έφηβος ή ο φοιτητής, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να καπνίζει.Όλες πάντως οι ηλικιακές ομάδες είναι ενήμερες για τις βλάβες που μπορεί να επιφέρει το κάπνισμα τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα.

Εσύ θα συνεχίσεις να καπνίζεις... ???

trelokouneli



Read more...

Ενημερωμένο: Σχετικά με την μετακομιδή του Θ. Ηλιόπουλου σε νοσοκομείο



Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, ο διευθυντής δεσμεύτηκε για την μετακομιδή του Θοδωρή σε νοσοκομείο, πιθανόν και σήμερα. Θα ενημερώσουμε με τυχόν νεότερα.
exoapotinvouli


Read more...

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ (ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΕΣ)



«Το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, όπως εκδηλώνεται με την τεράστια και συνεχιζόμενη αύξηση του φαινομένου των ακάλυπτων και των μεταχρονολογημένων επιταγών, είναι ήδη πολύ σοβαρό και δυστυχώς προβλέπεται να γίνεται εκρηκτικό το αμέσως επόμενο διάστημα», επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας σε επιστολή του στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το ΒΕΑ, τα διάφορα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν ελάχιστο θετικό αντίκτυπο, αν όχι στην βελτίωση, τουλάχιστον στη συγκράτηση της συνεχώς επιδεινούμενης κατάστασης, ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Σημειώνεται, δε, ότι έχουν περάσει οκτώ μήνες από την έναρξη ισχύος του προγράμματος ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος, ύψους 28 δισ. ευρώ, με διακηρυγμένο τελικό στόχο την στήριξη της πραγματικής οικονομίας (αιτιολογική έκθεση του σχετικού νόμου) και μικρότερο διάστημα από τα σχετικά προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ και άλλες παρεμβάσεις αλλά το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά συνεχώς διογκώνεται.

by argycon

Read more...

Διάσημος τηλεοπτικός παρουσιαστής αυτοκτόνησε στις φυλακές στο Ισραήλ

To Tεφτέρι


Read more...

Μουσικό διάλειμμα...




Read more...

Σας παρουσιάζουμε το είδωλο κάθε σκληροπυρηνικού Blogger

Το Τεφτέρι



Read more...

Πύθωνας σουλατσάριζε στα Τρίκαλα!


Ένα ξεχωριστό περιστατικό αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, καθώς κλήθηκε από κατοίκους περιοχής της πόλης των Τρικάλων να εμποδίσει τη... βόλτα σε κεντρικό δρόμο ενός φιδιού μήκους άνω των τριών μέτρων!

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά από προσπάθειες το φίδι τοποθετήθηκε σε ειδικό σάκο και μεταφέρθηκε στο δήμο Τρικάλων.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πύθωνα που ξέφυγε από τον... ιδιοκτήτη του.

sourta-ferta



Read more...

Σωρεία συλλήψεων σε Κουτουλουφάρι Χερσονήσου και Κράσι για παράνομη οπλοφορία και Ναρκωτικά. Στο "ζενίθ" τα νεύρα των κατοίκων


Πλούσιο και σήμερα το αστυνομικό ρεπορτάζ στην Χερσόνησο. Οι δράσεις τόσο των Ελλήνων όσο και των τουριστών δεν έχουν τέλος με τα νεύρα των υπολοίπων να φτάνουν "στο κόκκινο", εξαιτίας των όσων βιώνουν καθημερινά.
Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκαν σήμερα 2 Έλληνες
irakliowebradio


συνελήφθησαν χθές στο χωριό Κράσι της Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Τμήματος Χερσονήσου καθώς και άντρες του ΤΑΕ Ηρακλείου διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο του οποίου η άδεια είχε λήξει και ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που διέθετε ο δεύτερος από τους συλληφθέντες, χωρίς άδεια.
Οι δύο άντρες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, με την κατηγορία παράνομης κατοχής όπλων. Οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 65 και 58 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν μόλις διαπιστώθηκε η παράνομη κατοχή των όπλων ύστερα από έρευνα που διενέργησαν οι άντρες της αστυνομίας στα σπίτια τους.
Αφού πραγματοποιήθηκε η έρευνα εντοπίστηκαν στην κατοχή του πρώτου το δίκαννο και στην κατοχή του δεύτερου το μονόκαννο. Τα όπλα αφού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης, με τους δράστες να οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Ηρακλείου ο οποίος έχει τώρα πλέον τον τελευταίο λόγο.
Από εκεί και πέρα, στα χέρια της δικαιοσύνης πλέον είναι και οι δύο παραπάνω υποθέσεις έτσι ώστε να αποφασιστεί το τί θα γίνει με τους συλληφθέντες.
http://irakliowebradio2.blogspot.com/
Read more...

"Εχουμε εξευτελιστεί ως έθνος"...


"Έχουμε εξευτελιστεί ως έθνος και έχουμε φτάσει σε σημείο να δεχόμαστε τα ειρωνικά σχόλια ακόμα και των δικηγόρων ενός καταδικασμένου μάνατζερ. Αυτή είναι η αξία μας και αυτό είναι το τίμημα της απροθυμίας μας να αλλάξουμε και να σκεφτούμε. Αυτό είναι το τίμημα της αποχής και της αδιαφορίας για την πολιτική. Αυτό είναι το τίμημα της άβουλης ψήφου.

Κρίμα, γιατί θέλουμε να είμαστε περήφανοι. Η περηφάνια όμως δεν έρχεται μόνη της... Η περηφάνια χτίζεται πάνω σε σταθερές βάσεις που θεμελιώνουμε καθημερινά. Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας που έμειναν στην ιστορία για την σοφία, την ανδρεία, την αποφασιστικότητά τους. Για την προοδευτική, δημοκρατική και δίκαιη σκέψη τους. Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αντίστοιχη περηφάνια στα παιδιά και τα εγγόνια μας?".....
busy bee

μπορείτε να δείτε το πλήρες post εδώ:
http://politikianalisi.blogspot.com/2009/08/blog-post_19.html
Read more...

"Μόδα" η ζητιανιά στην Αγγλία..

Βλέπετε στο δρόμο μια γυναίκα με παλιά ρούχα και δυστυχισμένο βλέμμα. Υποθέτετε πως έχει προβλήματα και κατέληξε στο δρόμο και τις δίνετε κάτι. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν μαθαίνατε μετά πως η κοπέλα αυτή έχει δικό της σπίτι, δουλεύει το πρωί 9-5 και ζητιανεύει το απόγευμα για να...πάρει καινούρια κουζίνα για το σπίτι της;
Κι όμως στην Αγγλία έχει γίνει "μόδα" να βγαίνει κόσμος στους δρόμους σαν έξτρα χαρτζιλίκι (που δεν φορολογείται κιόλας) και πλέον δεν ξέρουν οι περαστικοί ποιόν να πιστέψουν!

Η αστυνομία ήδη προσπαθεί να σταματήσει τη μόδα αυτή με 3 προειδοποιήσεις. Αν ο "επαγγελματίας ζητιάνος" λάβει 3 προειδοποιήσεις, συλλαμβάνεται και μεταφέρεται στο τμήμα. Εκτιμάται πως ζητώντας χρήματα στο δρόμο μπορείς να κερδίσεις και 200 ευρώ τη νύχτα, ποσό καθόλου αμελητέο, καθώς μπορούν να συγκεντρωθούν και 5000 ευρώ το μήνα! Και βασική δουλειά μπορούν να το κάνουν, πολύ περισσότερο σκεφτείτε όταν λειτουργεί ως δεύτερη δουλειά!

Και μετά αναρωτιόμαστε εμείς οι περαστικοί ποιός λέει αλήθεια και ποιός θέλει να αγοράσει...home cinema!
trelokouneli


Read more...

Παιδική παχυσαρκία: ‘Απαγορευμένα’ τρόφιμα και τρόφιμα ως επιβράβευση


Το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας μεγαλώνει με αλματώδεις ρυθμούς. Ο ρόλος των γονέων στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών είναι καθοριστικός, ειδικά στις μικρές ηλικίες, όπου αποτελούν το σημαντικότερο πρότυπο προς μίμηση και είναι σχεδόν αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη διαθεσιμότητα φαγητού.

tv-greek-sansimera


Ένα ακούσιο, ωστόσο συχνό λάθος που κάνουν οι γονείς, είναι η απαγόρευση τροφίμων ή η χρήση τους ως μέσα επιβράβευσης ή τιμωρίας. Ειδικότερα, πολλές φορές προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τα γλυκά, τα αλμυρά σνακ και τα αναψυκτικά, δεν τα αγοράζουν ποτέ ή δεν αφήνουν τα παιδιά τους να τα καταναλώνουν.

Αυτό τελικά τα κάνει απλώς πιο δελεαστικά, καθώς τα ‘απαγορευμένα’ τρόφιμα, αυτόματα γίνονται περισσότερο επιθυμητά. Αντίθετα, η παρουσίαση και διαθεσιμότητά τους σαν συνηθισμένα τρόφιμα, τα οποία ωστόσο πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, βοηθά τα παιδιά να μάθουν πώς να τα εντάσουν στη διατροφή τους χωρίς υπερβολές. Άλλωστε, όλα τα τρόφιμα έχουν θέση σε μια ισορροπημένη διατροφή, αρκεί να υπάρχει μέτρο στην ποσότητα και τη συχνότητα κατανάλωσης.

Επίσης, τα περισσότερα παιδιά βιώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους την κατανάλωση γλυκών σαν επιβράβευση καλής συμπεριφοράς ή τιμωρία. Κλασικό παράδειγμα η προσφορά γλυκού με στόχο την κατανάλωση κάποιου φαγητού (‘αν φας τις φακές σου, θα σου πάρω σοκολάτα’), ή τη στέρηση γλυκού λόγω άπρεπης συμπεριφοράς (‘ήσουν κακό παιδί, άρα δεν έχει παγωτό’).

Η χρήση τροφίμων και ποτών ως μέσα επιβράβευσης, τιμωρίας ή υποκατάστασης της γονικής παρουσίας μπορεί να καλλιεργήσει την αίσθηση ότι το φαγητό έχει τη δύναμη να προκαλεί ευχάριστα ή δυσάρεστα συναισθήματα, να ανακουφίζει, ή να υποκαθιστά την ανθρώπινη παρουσία. Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν από μικρή ηλικία να χρησιμοποιούν το φαγητό για να καλύψουν άλλα συναισθήματα, όπως στεναχώρια, άγχος, βαρεμάρα.

Σαν συνέπεια, όταν βρεθούν σε κάποια όχι ευχάριστη κατάσταση, καταφεύγουν στο φαγητό αναζητώντας την ‘παρηγοριά’ που θυμούνται (ενσυνείδητα ή υποσυνείδητα) ότι τους προσφέρει π.χ. η κατανάλωση κάποιου γλυκού. Σημαντική συμβολή στην απόκτηση αυτής της συνήθειας υπάρχει και όταν το παιδί βλέπει τον γονιό του (ή κάποιο άλλο πρότυπο, π.χ. ήρωα ταινίας) να εφαρμόζει αυτή την πρακτική, π.χ. να τρώει όταν είναι στεναχωρημένος ή αγχωμένος.

Όταν τα παραπάνω υιοθετούνται συστηματικά, ακολουθούν το άτομο και στην ενήλικη ζωή και οδηγούν στο λεγόμενο ‘comfort eating’ (ή σε ελεύθερη μετάφραση ‘φαγητό παρηγοριάς’), μια πρακτική, η οποία σχετίζεται τόσο με την παχυσαρκία όσο και με ορισμένες διατροφικές διαταραχές (π.χ. βουλιμία).

Επομένως, οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο παρουσίασης και κατανάλωσης τροφίμων, ώστε να μην δίνουν στα παιδιά τους λάθος μηνύματα διακινδυνεύοντας τη σχέση τους με το φαγητό μακροπρόθεσμα.
Read more...

Energy complex




Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη ακτογραμμή και τεράστιο πλήθος νησιών. Ως εκ τούτου, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν κυρίως στις νησιωτικές και παράλιες περιοχές προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη χώρα. Το εκμεταλλεύσιμο αιολικό δυναμικό εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το 13,6% του συνόλου των ηλεκτρικών αναγκών της χώρας.

Ενέργειες για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας έχουν γίνει σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στο γεγονός αυτό έχει συμβάλλει και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ΑΠΕ, η οποία ενθαρρύνει και επιδοτεί επενδύσεις στις Ήπιες μορφές ενέργειας. Αλλά και σε εθνική κλίμακα, ο νέος αναπτυξιακός νόμος 3299/04, σε συνδυασμό με το νόμο για της ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 3468/06, παρέχει ισχυρότατα κίνητρα ακόμα και για επενδύσεις μικρής κλίμακας.

Η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας αν και έχει μικρότερο αιολικό δυναμικό σε σύγκριση με άλλες περιοχές, διαθέτει ένα ισχυρό ηλεκτρικό δίκτυο και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ύπαρξη ανεμωδών «νησίδων» (λόφοι, υψώματα κλπ. με εκμεταλλεύσιμο αιολικό δυναμικό) την καθιστούν ενδιαφέρουσα για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων.

"Αιολικά πάρκα υπάρχουν και σε πλήθος νησιών, όπως το Αιολικό Πάρκο «Μανολάτη - Ξερολίμπα» του Δ.Δ. Διλινάτων Δήμου Αργοστολίου στην Κεφαλονιά. Στο ίδιο νησί έχει ήδη δρομολογηθεί η δημιουργία δυο ακόμη αιολικών πάρκων, στα πλαίσια του μελλοντικού σχεδιασμού ΑΠΕ στο Νομό Κεφαλληνίας: το Αιολικό Πάρκο στο όρος "Αγία Δυνατή" του Δήμου Πυλαρέων, και το Αιολικό Πάρκο στη θέση "Ημεροβίγλι" στα διοικητικά όρια των Δήμων Αργοστολίου και Πυλαρέων. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των δυο νέων πάρκων, και σε συνδυασμό με το υφιστάμενο, ο Νομός Κεφαλληνίας θα τροφοδοτεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας με σύνολο 70,8 MW ηλεκτρικής ισχύος από τα αιολικά της πάρκα. Επιπλέον, σε διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται πέντε ακόμη μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανάγκες του νησιού σε ηλεκτρική ενέργεια και σε περίοδο αιχμής (Αύγουστος) ανέρχονται σε 50MW. Η αντιστοιχία μεταξύ της ισχύος που αποδίδει η Κεφαλονιά στο δίκτυο και της ισχύος που καταναλώνει είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική για την εξάπλωση της αιολικής ενέργειας και σε πολλά ακόμη νησιά της επικράτειας."


The park is situated on top of Othrys mountain, on a region that belongs to Anavra village.

Wind power is the conversion of wind energy into a useful form, such as electricity, using wind turbines. At the end of 2008, worldwide nameplate capacity of wind-powered generators was 121.2 gigawatts (GW).[1] Wind power produces about 1.5% of worldwide electricity use,[1][2] and is growing rapidly, having doubled in the three years between 2005 and 2008. Several countries have achieved relatively high levels of wind power penetration, such as 19% of stationary electricity production in Denmark, 11% in Spain and Portugal, and 7% in Germany and the Republic of Ireland in 2008. As of May 2009, eighty countries around the world are using wind power on a commercial basis.[2]

"Large-scale wind farms are typically connected to the local electric power transmission network; smaller turbines are used to provide electricity to isolated locations. Utility companies increasingly buy back surplus electricity produced by small domestic turbines. Wind (and solar) energy as power sources is favoured by environmentalists as an alternative to fossil fuels, because they are plentiful, renewable, widely distributed, clean, and produce no greenhouse gas emissions; however, the construction of wind farms is not universally welcomed due to their visual impact and other effects on the environment.

Wind power, along with solar power, is non-dispatchable, meaning that for economic operation all of the available output must be taken when it is available, and other resources, such as hydropower, must be used to match supply with demand. The intermittency of wind seldom creates problems when using wind power to supply a low proportion of total demand. Where wind is to be used for a moderate fraction of demand, additional costs for compensation of intermittency are considered to be modest."

by argycon
Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ...από Jamaica

Πάει για χρυσό...



Read more...

A way to start the day

argycon


Read more...

"Καλαμπάκα .... αφιλόξενη πόλη"



"Όσοι επισκεφτήκατε την Καλαμπάκα θα θαυμάσατε τον υπέροχο όγκο των Μετεώρων με τα Μοναστήρια. Δυστυχώς όμως η πόλη της Καλαμπάκας είναι πάρα πολύ άσχημη και αφιλόξενη. Μία Εθνική οδός που περνάει μέσα από την πόλη, δρόμοι με διπλοπαρκαρίσματα, άθλια πεζοδρόμια πιασμένα από τραπεζάκια και...

μαγαζάτορες με εμπορεύματα, κανένα ίχνος πεζόδρομου να περπατήσεις, πλατείες γεμάτες πέργολες, κανένα ίχνος από πράσινο μέσα στην πόλη, καμία θέα των Μετεώρων από την πόλη. Κρίμα, κρίμα, κρίμα.
Ενας επισκέπτης"


troktiko
Read more...

Ο «Αϊ-μπαλαμός» των Τσιγγάνων...






Φροντίδα και φαγητό για τα «ορφανά» τσιγγανόπουλα από τον παπά
του Δενδροποτάμου

«Εδώ γευματίζουν καθημερινά τσιγγανόπουλα που δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό. Οι γονείς τους είτε βρίσκονται στη φυλακή για ναρκωτικά είτε είναι βαριά άρρωστοι ή απλά εξαφανισμένοι από το σπίτι», λέει στα «ΝΕΑ» ο πατήρ Αθηναγόρας.

Το χαμομηλάκι

Μέσα στις αγκαλιές των μικρών παιδιών, ο «παπάς του Δενδροποτάμου» - όπως είναι γνωστός- περιγράφει αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως την απόσταση της κόλασης από τον παράδεισο, τα λίγα μέτρα δηλαδή που χωρίζουν τα παιδικά χαμόγελα στα μεσημεριανά γεύματα από το παζάρι ναρκωτικών στην άκρη του τσιγγάνικου οικισμού της Θεσσαλονίκης.

«Στο υπόγειο του Αγίου Νεκταρίου, της εκκλησίας του Δενδροποτάμου, γευματίζουν περίπου 60 τσιγγανόπουλα που δεν τα περιμένει κανείς στο σπίτι, εξηγεί ο πατήρ Αθηναγόρας, ίσως ο μοναδικός μπαλαμός τον οποίο εκτιμούν όλοι στον οικισμό.

Στις 12.30 ακριβώς κάθε μεσημέρι η τραπεζαρία στο υπόγειο της εκκλησίας, του μοναδικού κτι ρίου στη φτωχότερη περιοχή της Θεσσαλονίκης που ξεπερνά σε ύψος τους δύο ορόφους, πλημμυρίζει με φωνές αγοριών και κοριτσιών. Αυτά τα παιδιά, μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια, οπότε άρχισαν τα γεύματα, δεν είχαν καθήσει ποτέ σε τραπέζι για φαγητό, δεν ήξεραν καν να φάνε με πιρούνι και μαχαίρι σε πιάτο.

«Για να βρούμε τα παιδιά που δεν έχουν στ΄ αλήθεια ένα πιάτο φαγητό το μεσημέρι, χρειάστηκε να γυρίσουμε πόρτα πόρτα στο Δενδροπόταμο μαζί με δασκάλους. Οι Τσιγγάνοι πηγαίνουν για δουλειά όποτε ξυπνήσουν, το ίδιο συμβαίνει με τα παιδιά τους και το σχολείο. Επισκεπτόμασταν πόρτα πόρτα τον οικισμό και τα ξυπνούσαμε για το μάθημα», λέει ο πατήρ Αθηναγόρας.

Οι Τσιγγάνοι ρωτούν τα παιδιά τους αν θέλουν να πάνε στο σχολείο και φυσικά εκείνα καταλήγουν στην καλύτερη περίπτωση για παιχνίδι και αλητεία στον δρόμο. Πολλά ακολουθούν τους γονείς τους στα παζάρια και στη συλλογή παλιοσίδερων. Όσα τρώνε στα γεύματα του πατρός Αθηναγόρα δεν έχουν ούτε γονείς. Οι περισσότεροι βρίσκονται στη φυλακή ή είναι τοξικομανείς.

Ο παπάς του Δενδροποτάμου δεν είναι μόνος του. Για τα τσιγγανόπουλα μαγειρεύουν καθημερινά γυναίκες του οικισμού και άλλων περιοχών, ενώ τα τρόφιμα είναι προσφορές σούπερ μάρκετ και καταστηματαρχών στην εκκλησία.

Ο ιερέας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, «απέναντι από τις φυλακές του Γεντί Κουλέ», όπως τονίζει. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ιερουργεί στον Δενδροπόταμο, γνωρίζοντας με λεπτομέρειες όσα συμβαίνουν στον οικισμό. Για τα ναρκωτικά, τη φτώχεια και τα προβλήματα των Τσιγγάνων. Εκτός από τα γεύματα, προσφέρει φαγητό και ρούχα σε τοξικομανείς, ενώ στο υπόγειο της εκκλησίας έχει διαμορφώσει αίθουσα διδασκαλίας ξένων γλωσσών και μουσικής.
Η γειτονιά των Ρομ στη Θεσσαλονίκη

ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟ, τη τσιγγάνικη γειτονιά της Θεσσαλονίκης, η οποία ανήκει στον Δήμο Μενεμένης, ζουν περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, από τους οποίους 3.000 είναι Ρομά. Κατοικούν επίσης Αλβανοί, Ρώσοι, Πολωνοί.

Στον Δενδροπόταμο ζουν τρεις φυλές Ρομά, τα Ιλπιτσία, τα Καλπαζάνια και τα Φιτσίρια. Οι δύο πρώτες αποτελούνται από απογόνους προσφύγων της Μ. Ασίας, ενώ τα Φιτσίρια είναι απόγονοι φυλών από βαλκανικές χώρες. Ντύνονται ακόμη και σήμερα με πολύχρωμες βράκες και μαντίλια και θεωρούνται από τους υπολοίπους ως οι πιο σκληροί και απόμακροι Ρομά.


Read more...

Νέα ιατρική γνωμάτευση για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο



ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

19/08/2009


Εξέτασα σήμερα στο Νοσοκομείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού τον κ. Θεόδωρο Ηλιόπουλο, που διανύει την 41η ημέρα απεργίας πείνας. Έχει σημαντική (>20%) απώλεια σωματικού βάρους, με σοβαρή απώλεια μυϊκής μάζας (Ζυγίζει σήμερα 47.7 Kg).

Είναι εμφανώς καταβεβλημένος και ωχρός με ταχυκαρδία, αστάθεια βαδίσεως και αδυναμία παρατεταμένης ορθοστάτησης – τρόμο στην όρθια θέση. Από το φύλλο παρακολούθησής του φαίνεται ότι συχνά εμφανίζει χαμηλή αρτηριακή πίεση και ορθοστατικά με χαμηλά σάκχαρα ορού. Αναφέρει προλιποθυμικό επεισόδιο την 18η 8ου 2009.

Από τον εργαστηριακό του έλεγχο συνάγεται κατάσταση βαριάς υποθρεψίας με χαμηλή χοληστερίνη, ουρία, κρεατινίνη, και επηρεασμένη γενική αίματος (λευκοπενία, αναστροφή τύπου λευκών, θρομβοπενία).

Λόγω ξηροφθαλμίας (ανεπάρκεια βιταμίνης Α;) συνιστάται άμεση έναρξη Caps Eviol A 1X1.

Συμπερασματικά, διατρέχει σοβαρότατο κίνδυνο, όχι μόνον επιπλοκών από το καρδιαγγειακό σύστημα και το κεντρικό νευρικό σύστημα – οφθαλμούς, αλλά και αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων.

Η μεταφορά του σε κρατικό νοσοκομείο με προοπτική παροχής φροντίδας από πολλές ιατρικές ειδικότητες και δυνατότητα ανάνηψης άν χρειαστεί, είναι επιβεβλημένη.

[από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Θοδωρή Ηλιόπουλο»]


exoapotinvouli

Read more...

Όνειρα...θερινής νυκτός


by argycon

Read more...
free counters