EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Η ζωή...ποδήλατο




Read more...

Oλοκαίνουργιο BLOG!





στο http://travellgreece.blogspot.com/
θα βρείτε έναν εναλλακτικό ταξιδιωτικό οδηγό Read more...

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του nonews-NEWS προς την google...

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου ώρα 9 π.μ. Ελλάδος απρόκλητα και χωρίς καμιά προειδοποίηση θέσατε εκτός λειτουργίας το nonews-NEWS. Έκτοτε και, παρά τη ρητή αναφορά στην ηλεκτρονική σας φόρμα ότι θα μας ενημερώσετε εντός 48 ωρών, δεν το πράξατε. Γεγονός που δείχνει ασυνέπεια και πρακτική εταιρείας που δεν είναι σοβαρή.
Θα πρέπει να σας επισημάνουμε πως εναντίον του Ν-Ν δεν υπάρχει καμιά μήνυση. Καμιά εισαγγελική παρέμβαση. Προς τι λοιπόν το "off" ;
Και ο πιο καλοπροαίρετος χρήστης Internet-blogger, σ' αυτήν την περίπτωση θα διερωτάτο τι παιχνίδια παίζονται πίσω από την πλάτη του;
Όπως εξωδίκως πληροφορηθήκαμε, το Ν-Ν, την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Αυγούστου είχε 19 αρνητικά κλικ (κόκκινα) από (εγκάθετους) αναγνώστες του.
Δεν είναι γελοίο αυτό, αν τελικά το υποστηρίξετε ως επιχείρημα; Το ιστολόγιό μας στον 1 χρόνο (και κάτι) της λειτουργίας του έχει περισσότερα από 7.000.000 κλικ. Αρκούν, λοιπόν, 19 για να το θέσουν εκτός; Αυτό μπορεί να το κάνουν στον οποιοδήποτε. Κι αν το επιτρέψετε αυτό το παιχνίδι, η google, που απ' αυτούς τους χρήστες του Internet απέκτησε τη δύναμή της, δε θα 'ναι παρά μια ανυπόληπτη, χωρίς αξία και σημασία εταιρεία.
Κοινοποιούμε την εξώδικη δήλωσή μας σ' όλη τη blogoσφαιρα, για να αντιληφθούν τι τους περιμένει από μια εταιρεία με τόσες αδυναμίες και τέτοια κατάπτυστη συμπεριφορά.
NONEWS-NEWS
ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ

Read more...

ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ !!!

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΑΤΩΝ ΕΦΤΑΣΕ !!!

Σήμερα στις 18:00 το Iraklio Web Radio όχι μόνο θα σας προσφέρει την καλύτερη μουσική , αλλά θα σας δώσει και την δυνατότητα να κάνετε τις δικές σας αφιερώσεις και να στείλετε μηνύματα στους φίλους σας ...όπως τον παλιό καιρό ...!! Στείλτε μας τις υποδείξεις σας ,προτάσεις,παρατηρήσεις ,τις μουσικές σας προτιμήσεις στο email
niok@her.forthnet.gr και θα τις μεταδώσουμε με μεγάλη χαρά !!! Κατά την διάρκεια της ζωντανής εκπομπής θα έχετε την δυνατότητα να "μπείτε" στο Studio της εκπομπής και να συνομιλήσετε μαζί μας και με τους υπόλοιπους ακροατές
irakliowebradio Read more...

Facebook , Twitter και Youtube , στα χέρια της Αστυνομίας.


Πλέον η Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου στην Αγγλία , τη πόλη με τις 5 εκατομμύρια κάμερες κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης οι οποίες φωτογραφίζουν κατά μέσο όρο, τουλάχιστον 300 φορές την ημέρα οποιονδήποτε κινείται «εντός των τοιχών» , παραδέχεται δημόσια , πως έχει προσλάβει ειδικούς συμβούλους για να εκπαιδεύσει το προσωπικό της να εξοικειωθεί με τον κυβερνοχώρο και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Στόχος όπως λένε είναι να «εισχωρήσουν» σε τόπους κοινωνικής συνεστίασης , όπου εκεί θα τους δοθεί η ευκαιρία να αντλήσουν πληροφορίες , επικείμενων μαζικών κινητοποιήσεων ,καθώς και τη δυνατότητα να μαθαίνουν εάν σε κάποιο σημείο της πόλης υπάρχει περιστατικό το οποίο χρίζει της άμεσης επέμβασης , διότι όπως σημειώνουν οι πληροφορίες διαχέονται πολύ πιο γρήγορα στο διαδίκτυο.
Επίσης σημειώνουν πως σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι ,η δυνατότητα που προσφέρει στους αστυνομικούς να αντιληφθούν και να γνωρίζουν , πώς αντιμετωπίζονται από την κοινή γνώμη .
Φυσικά το facebook ,το twitter και τα blogs είναι οι πρώτοι «στόχοι» αλλά ,
στο μεγεθυντικό φακό των διωκτικών αρχών μπαίνει ακόμα και το YouTube, όπως και το Flickr καθώς το οπτικοακουστικό υλικό , αλλά πολύ περισσότερο τα σχόλια που γίνονται στο πλαίσιο των αναρτήσεων είναι χρήσιμα στοιχεία προς εξέταση και ανάλυση.
EMETIKO

Read more...

Έκανε τατουάζ την κόρη του


Το να βάζει την κόρη σου τατουάζ στο μπράτσο δεν είναι και το πιο φυσιολογικό. Εννοείτε ότι θα την λατρεύει αλλά έτσι όπως την ζωγράφισε ο ...καλλιτέχνης την έχει κάνει σαν τις κούκλες στα θρίλερ που περπατάνε και σκοτώνουν!
Άσε που αν μεγαλώσει θα πρέπει να συμπληρώσει και τις ρυτίδες της.
Ο...Έμινεμ σίγουρα τα σκέφθηκε όλα αυτά πριν κάνει τατουάζ την κόρη του.
troktiko



Read more...

Μία χείρα βοηθείας για το Google Chrome

Η ομάδα προγραμματιστών του Mozilla Firefox , εντόπισε ενα σοβαρό κενό στον κώδικα του Google Chrome, που αφορούσε την ασφάλεια, και δε δίστασε να τους ενημερώσει!!

To κενό ασφαλείας βρίσκεται στην V8 JavaScript engine του Chrome και θα επέτρεπε την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα σε υπολογιστές χρηστών που τον χρησιμοποιούν.

Η Google διόρθωσε το λάθος στον κώδικα του browser της, αποδίδοντας τα εύσημα στην Mozilla για την πολύτιμη προσφορά της. Αυτή η κίνηση αξίζει πολλά, αφού αν και ανταγωνιστικές εταιρείες δεν άφησαν η μία την άλλη αβοήθητη.
All about Technology





Read more...

NEA ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ.

Με χειροβομβίδες που θα εκτινάσσουν διασπώμενα κομμάτια από καουτσούκ, θα εφοδιαστούν οι αστυνομικοί, πέραν του υπόλοιπου εξοπλισμού με τις χειροβομβίδες κρότου- λάμψης που ήδη διαθέτουν. Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παραδέχονται πως το νέο αυτό όπλο μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο αν οι χειροβομβίδες χρησιμοποιηθούν εναντίον πλήθους.Επιπλέον με taser, όπλα που ακινητοποιούν μέσω ηλεκτρικής εκκένωσης, θα αποτελέσουν ένα ακόμη εφόδιο των αστυνομικών δυνάμεων. Σε ΗΠΑ και Καναδά που χρησιμοποιούνται ευρέως τα taser έχουν ενοχοποιηθεί για τον θάνατο ατόμων, ενώ προβληματισμός έχει διατυπωθεί για τη χρήση τους και από δυτικοευρωπαϊκές αστυνομίες.

ΕΜΕΤΙΚΟ

Read more...

Τα βιοκαύσιμα … στέρεψαν

biofuel

Ενώ κάποτε η ανάπτυξη της αμερικανικής βιομηχανίας βιοκαυσίμων θεωρούταν ως η απόλυτη λύση για το περιβάλλον και για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας, σήμερα έχει φτάσει σε ένα απότομο τέλος. Τα δύο τρίτα των αμερικανικών διυλιστηρίων παραγωγής biodiesel, δηλαδή δεκάδες εργοστάσια, βρίσκονται σε αργία ενώ πολλές εταιρίες έχουν ήδη κλείσει.

Ο λόγος γι αυτή την εξέλιξη είναι ότι εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και των γραφειοκρατικών εμποδίων, η βιομηχανία των βιοκαυσίμων κρίνεται πλέον ως ασύμφορη. Η παρούσα κρίση μπορεί να φοβίσει ακόμη περισσότερο τους επενδυτές και έτσι να διακοπεί και η εξέλιξη ακόμη πιο σύγχρονων ενεργειακών τεχνολογιών, που υπόσχονται περισσότερα από ότι η πανταχόθεν συκοφαντημένη αιθανόλη που παράγεται με βάση το καλαμπόκι.

«Αν οι επενδυτές χάνουν τα χρήματά τους στα βιοκαύσιμα της πρώτης γενιάς, τότε σας εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξουν επενδύσεις σε νεότερες τεχνολογίες…» λέει ένας οικονομικός αναλυτής. Σε μια μάλιστα προβεβλημένη περίπτωση, κάποια εταιρία που ήταν να προμηθεύσει το 70% των βιοκαυσίμων στην Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας, φέρεται να εξαπάτησε τους επενδυτές της με αποτέλεσμα να χαθούν οι «πράσινοι στόχοι» που είχε θέσει η κυβέρνηση.

ANTI WEBLOG

Read more...

Όσα θέλει ένας άντρας από μία γυναίκα στο κρεβάτι!


Παρόλο που το καλό σου αγοράκι, όπως και όλοι οι άντρες, αρέσκεται στο να περηφανεύεται για τη γυναίκα που έχει στο πλευρό του, λίγες είναι οι λεπτομέρειες περί σεξ που αποκαλύπτει στους φίλους του. Το ίδιο κρυψίνους είναι και με τις επιθυμίες που έχει από εσένα στο κρεβάτι. Αν και τα γούστα κάθε άντρα διαφέρουν, υπάρχουν μερικές κρυφές απαιτήσεις και επιθυμίες που έχει από τη γυναίκα που μοιράζεται μαζί του το κρεβάτι. Μάθε ποιές είναι αυτές και ικανοποίησέ τες για να ευχαριστηθείς κι εσύ τα οφέλη της ανταπόδοσης.


1. Ο αγαπημένος σου θέλει μια γυναίκα ανάφτρα (του ίδιου και του εαυτού της):


Πολλές γυναίκες θέλουν το χρόνο τους για να ανοιχτούν στο σεξ και αυτό είναι κάτι που ο αγαπημένος σου καταλαβαίνει απόλυτα. Εντούτοις, μια συμπεριφορά του τύπου

womenonly.gr


''περιμένω από εκείνον να ξεκινήσει το ερωτικό παιχνίδι, δεν παίρνω ποτέ πρωτοβουλία και είναι χρέος του άλλου να με ανάψει'', δυστυχώς θα ''σβήσει'' εκείνον. Για να απολαμβάνετε και οι δύο το σεξ, θα πρέπει να δείχνεις και συ από το μεριά σου το πόσο το θέλεις. Αν υστερείς στο σημείο αυτό, κάνε τα δικά σου ιδιαίτερα μαθήματα αυτοϊκανοποίησης και αύξησης της λίμπιντο.

Τι να κάνεις: ξάπλωσε στο κρεβάτι, κλείσε τα μάτια και φαντασιώσου πως κάνεις έρωτα με τον καλό σου ή με όποιον άντρα (διάσημο, πρώην) σε διεγείρει σεξουαλικά. Δεν είναι κακό να φαντασιώνεσαι κάποιον άλλον εκτός από τον αγαπημένο σου στα πριβέ παιχνίδια που κάνεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το εξομολογείσαι στον καλό σου. Άλλωστε, ούτε εκείνος μοιράζεται τις φαντασιώσεις του που περιλαμβάνουν την Πάμελα.

2. Ο αγαπημένος σου θέλει μια γυναίκα με χιούμορ και στο σεξ:

Δυστυχώς, οι καταστάσεις της αληθινής ζωής δεν είναι τόσο αισθησιακές και αισθαντικές όπως συμβαίνει στις ταινίες. Έτσι και στο σεξ, κάτι μπορεί να πάει στραβά. Μια στάση που δεν σας βόλεψε, ένας παράξενος ήχος που ακούστηκε από την τριβή των κορμιών σας. Αν αφήσεις ένα τέτοιο περιστατικό να σε ρίξει, τα μούτρα που θα κάνεις θα ξενερώσουν με εκείνον. Αντίθετα, αν γελάσετε με το περιστατικό, αυτή η ιστορία θα αποτελεί ευχάριστη μνήμη λίγο αργότερα. Άλλο αστεία βέβαια και άλλο γελοία.

Τι να κάνεις: βάλε ένα αστείο στοίχημα μαζί του. Παίξτε ένα παιχνίδι γυμνού πόκερ ή σεξοτυφλόμυγας. Ό νικητής μπορεί να ικανοποιήσει μια σεξουαλική του επιθυμία.


3. Ο αγαπημένος σου θέλει μια γυναίκα ''GPS':


Όσον αφορά την ικανοποίησή σου στο σεξ, ο αγαπημένος σου θα ήθελε πάρα πολύ να πηγαίνεις πακέτο με ένα αυτόματο εγχειρίδιο της γυναικείας σεξουαλικής ικανοποίησης. Είναι αλήθεια, πως η σεξουαλικότητα της κάθε γυναίκας μπορεί να μπλέξει ένα αρσενικό όπως μπερδεύτηκε και ο Κοντορεβυθούλης με τα ψίχουλα. Για εκείνον το ιδανικό είναι να έχει στο πλευρό του και στο κρεβάτι του φυσικά, μια γυναίκα που μπορεί να τον καθοδηγεί στα μονοπάτια της απόλαυσης και του οργασμού.

Τι να κάνεις: όταν ξεκινάτε το ερωτικό παιχνίδι, φρόντισε να τον ενημερώνεις για τις στάσεις που σου αρέσουν, τις τεχνικές που χρησιμοποιεί και σε ξετρελαίνουν και ενθάρρυνε τον να κάνει ακόμα περισσότερα. Αν νιώθεις ότι τα προκαταρκτικά είναι πολύ λίγα, ζήτα του να ασχοληθεί με τα χέρια και το στόμα λίγο παραπάνω μαζί σου!

4. Ο αγαπημένος σου θέλει μια γυναίκα που να τον αφήνει να κοιτάει:

Για τους περισσότερους άντρες, το τι βλέπουν είναι εξίσου σημαντικό με το τι παίρνουν. Το να του στερείς την χαρά του να σε βλέπει γυμνή στην αγκαλιά του, είναι σαν να του αφαιρείς τη μισή απόλαυση που παίρνει από το σεξ. Άφησε τα φώτα ανοιχτά, μην ντρέπεσαι να κυκλοφορείς γυμνή μπροστά του και πίστεψέ μας τα λίγα περιττά κιλά που έχεις θα περάσουν απαρατήρητα μπροστά στην εικόνα της γεμάτης αυτοπεποίθηση ερωτικής γυναίκας που θα του περάσεις.

Τι να κάνεις: φόρα τα πιο σέξυ εσώρουχά σου και μην διστάσεις να τα απομακρύνεις ένα ένα μπροστά του σε ένα ερωτικό χορό. Αν αντέχεις δείξε του σε πρώτη προβολή πώς σου αρέσει να ικανοποιείς τον εαυτό σου, χαϊδεύοντας το στήθος και το αιδοίο σου.

5. Ο αγαπημένος σου θέλει μια γυναίκα άτακτη και σκανταλιάρα:

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι με το πρότυπο της αγνής και σοβαρής παρθένου, θα κερδίσουν το σεβασμό του καλού τους και θα τον αποτρέψουν από μια πιθανή απιστία. Αυτό που δεν έχουν σκεφτεί είναι ότι το πρότυπο της Οσίας δεν κέρδισε ποτέ κανένα άντρα, τουλάχιστον ολοκληρωτικά. Ειδικά, στη σημερινή εποχή, ουδείς ενδιαφέρεται για το τίναγμα του σεντονιού ή για το πόσο άσπιλη και αμόλυντη είσαι. Εκείνος, πολύ θα ήθελε να έχει στο κρεβάτι του εσένα, με νάζι και σκέρτσο γατούλας, τη προσωπική του πορνοστάρ, αν μπορείς να το φανταστείς.

Τι να κάνεις: μην διστάσεις να του ξεδιπλώσεις το σεξουαλικό ταμπεραμέντο που διαθέτεις. Μίλα του βρώμικα, ζήτα του να βάλετε στο ερωτικό παιχνίδι κάποιο βοήθημα ή μια καινούργια στάση και άφησέ τον να τρέχει σαν σκυλάκι γύρω από τα ''φουστάνια'' σου. Πρόσεξε, μην το παρακάνεις βέβαια και τον φοβίσεις τόσο, που να αρχίσει να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση!

6. Ο αγαπημένος σου θέλει μια βραδιά αλησμόνητου σεξ:

Σίγουρα, η κάθε μέρα (ή νύχτα) δεν μπορεί να αποτελεί γιορτή του σεξ για εσάς τους δύο. Όμως, θα πρέπει να φροντίσεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να του χαρίζεις μια βραδιά που θα κάνεις μέρες να την ξεχάσει. Προπονήσου σε μια ξεχωριστή ερωτική κίνηση, διάβασε τα άρθρα του WomenOnly και πάρτου τα μυαλά. Δεν χρειάζεται να δοκιμάσεις κάποιο πολύ περίπλοκο κόλπο ή να κρεμαστείς στους πολυελαίους. Μπορείς για παράδειγμα να τον δέσεις, δοκιμάζοντας εναλλαγές της διείσδυσης και του στοματικού σεξ. Μπορείς ακόμα να πάρεις εσύ όλες τις πρωτοβουλίες στο κρεβάτι, έτσι για αλλαγή και να τον ξαφνιάσεις ευχάριστα.


7. Ο αγαπημένος σου θέλει ποικιλία στο κρεβάτι:


Η επανάληψη των ίδιων πραγμάτων σε όλους τους τομείς μιας σχέσης, όπως και στο σεξ, μπορεί να μετατρέψει ακόμα και την πιο καυτή σχέση, σε χλιαρή. Ειδικά αν είστε μαζί καιρό, οποιαδήποτε μικρή αλλαγή (σε στάσεις, κινήσεις, ταχύτητα, μέρος) μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την ίδια τη σχέση στο σύνολό της. Η ποικιλία στο σεξ θα τον κρατά ερεθισμένο αφού στη σκέψη και μόνο του τι σκοπεύεις να του κάνεις και σήμερα, θα εκτοξεύει τη διάθεση του στα ύψη. Μην διστάσεις να αλλάξεις από την κλασσική ιεραποστολική στάση, στο σεξ στα τέσσερα, ή ακόμα να βάλεις κάποιο ερωτικό βοήθημα στο παιχνίδι, που αλλιώς κινδυνεύει να γίνει βαρετό.


8. Ο αγαπημένος σου θέλει να τον ξαφνιάσεις ευχάριστα με λίγο απρόσμενο σεξ:


Αν η ζωή σας είναι τόσο πολυάσχολη που κλείνετε ραντεβού ακόμα και για να κάνετε έρωτα, πολύ γρήγορα θα βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να το κάνετε κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Είναι πολύ σημαντικό να του δείχνεις ότι καίγεσαι ακόμα για εκείνον, τόσο πολύ που δεν μπορείς να κρατηθείς και θέλεις να σε πάρει, ακόμα και μετά από μια κουραστική ημέρα, κι ας δουλεύετε την επόμενη. Την επόμενη φορά που θα του μαγειρέψεις, κάλεσέ τον να σε βοηθήσει στην κουζίνα. Προς μεγάλη του έκπληξη, θα σε βρει να μαγειρεύεις φορώντας μόνο την ποδιά και τα ψηλοτάκουνά σου. Ε, δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για το τι θα ακολουθήσει.

9. Ο αγαπημένος σου θέλει να ξυπνάς μέσα του το ζώο:

Ο καλός σου όπως και κάθε αρσενικό, θέλει να κάνει ζωώδες, πρωτόγονο και παθιασμένο σεξ. Φυσικά θέλει να ξέρει ότι κι εσύ επιθυμείς το ίδιο. Δεν είπαμε να σε τραβά από το μαλλί σαν Νεάντερταλ κάθε φορά που κάνετε έρωτα, αλλά δώστου την ευκαιρία έστω μια φορά να το κάνετε χωρίς αγαπούλες και λουλούδια. Φόρα τα δερμάτινα γάντια σου, τις δωδεκάποντες γόβες σου και όρμηξε του. Κατά τη διάρκεια του σεξ μην παραλείψεις να του μιλάς βρώμικα, κι αν ντρέπεσαι πιες ένα ποτηράκι κρασί νωρίτερα που θα σου λύσει τη γλώσσα.


10. Ο αγαπημένος σου θέλει να κοιτάει:


Η πρωτοβουλιά είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση για το σεξ μέσα σε μια σχέση. Αν χρειάζεται να σε πείσει για να το κάνετε κάθε φορά που έχει όρεξη, πολύ γρήγορα θα σταματήσει να προσπαθεί και αργά ή γρήγορα θα βρει κάποια άλλη που δεν θα χρειάζεται ολόκληρη επιχειρηματολογία για να πέσει στο κρεβάτι. Πολλά ζευγάρια, μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας, φτάνουν να χάνουν κάθε επαφή μεταξύ τους. Μην ξεχνάς πως ακόμα και ένα τυχαίο άγγιγμα, ένα χάδι ακόμα και ένα φιλί είναι αρκετά για να σας θυμίσουν γιατί είστε μαζί. Μην υποτιμάς τη δύναμη ενός φιλιού που μπορεί να σας οδηγήσει στο κρεβάτι, στον καναπέ ή και στο τραπέζι της κουζινας, πριν καλά-κλά το καταλάβετε.


Απαγορεύεται να βγουν από το στόμα σου εκφράσεις όπως
:

* Αγάπη μου, δεν μπορώ σήμερα γιατί έχω πονοκέφαλο.
* Πότε ήταν η τελευταία φορά που το κάναμε;
* Νομίζω ότι δεν είσαι και τόσο σκληρός όπως παλιά.
* Εννοείται ότι έχω υποκριθεί οργασμό και μαζί σου.
* Πάλι το σεξ έχεις στο μυαλό σου;


Read more...

Amaliapolis (A relaxation spot)!!


Αμαλιάπολις (ή Ν. Μιτζέλα)

Πνιγμένη στο πεύκο και στην ελιά, 58 χιλ. από το Βόλο, βρίσκεται η
Αμαλιάπολη, ψαροχώρι κτισμένο αμφιθεατρικά με θαυμάσια ρυμοτομία.
Διαθέτει δύο φυσικά λιμάνια, το ένα από τα οποία προστατεύεται από το νησάκι Κίκυνθος, επάνω στο οποίο βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου χτισμένο από Τρικεριώτες το 1805. Η ιστορία του χωριού ξεκινά από τα μεσαιωνικά χρόνια για να φθάσει ως τη σημερινή εποχή.

Στην Αμαλιάπολη ο επισκέπτης θα απολαύσει τις διακοπές του στα πεντακάθαρα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια του χωριού, και θα δοκιμάσει τους παραδοσιακούς ψαρομεζέδες με θέα τον όμορφο Παγασητικό και το βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο.




Amaliapolis

Amaliapolis lies 58km from Volos, in a sea of pines and olive trees; it is built in the form of an amphitheatre, its streets laid out in a highly satisfying design.

It was the northernmost border village of the newly independent Greek state, and was named after Queen Amalia, the first queen of the modern Greek state, in the 1840s.

There are two natural harbours, one of them protected from the open sea by the little island of Kikynthos, on which stands the picturesque chapel of Aghios Nikolaos, built by craftsmen from Trikeri in 1805. The history of the village dates back to mediaeval times and has continued uninterrupted to the present day.


"Amaliapolis is a beautiful seaside village about 60km south of Volos, on the western side of the Pagasetic Gulf in Greece. It sits in its own bay with a small island off-shore and has a gently sloping sandy beach (good for kids) and several tavernas and bars, some of which stay open all year. The tavernas are particularly well-known for the fresh fish they serve and have many customers at week-ends with day-trippers from Volos. It is also popular as a holiday destination in August for Athenians. However outside August it is a great spot to get 'away from it all' and there are hardly any foreign tourists. Prices are also very reasonable as the Greek visitors won't put up with over-charging! Another bonus of the lack of foreign visitors is that the old. Greek concept of 'filoxenia' is alive and well and the locals are really friendly and welcoming. There is a choice of small hotels and apartments to rent which any web search can turn up. There are other nice beaches within easy reach of Amaliapolis - for example, Nies and near Pigadi".

travellgreece

Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ...

Κυριακή...όλη μέρα σήμερα!


Read more...

Swans

argycon


Read more...

Εκπτώσεις για πάντα

Η κρίση είναι εδώ, και με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα τρόφιμα (βιομηχανίες τροφίμων και σούπερ μάρκετ) και στα φάρμακα, όλοι οι άλλοι κλάδοι πληρώνουν, άλλος λίγο και άλλος πολύ, βαρύ τίμημα. Μαζί τους, φυσικά, και οι εταιρείες λιανικής πώλησης ενδυμάτων, οι οποίες για να αντιμετωπίσουν την κρίση έχουν επιδοθεί σε μια πρωτόγνωρη πολιτική διαρκών εκπτώσεων.


Πάντως ο κ. Θεόδωρος Βάρδας, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης αλλά και της εισηγμένης Βάρδας Α.Ε., εκφράζει σε πρόσφατη συνέντευξή του την αισιοδοξία του ότι η κρίση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Μετά θα αρχίσουν να βελτιώνονται τα πράγματα στο ελληνικό λιανεμπόριο. Μακάρι να έχει δίκιο ο εκπρόσωπος του λιανεμπορικού κόσμου. Γιατί αν η κρίση κρατήσει περισσότερο, κάποιες από τις επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν και θα βάλουν λουκέτο.


trelokouneli


Read more...

Ινγκουάνα "Γίγας" στο Παλαιόκαστρο!


Ινγκουάνα "Γίγας" βρέθηκε σήμερα στο Παλαιόκαστρο, σε αυλή σπιτιού!
Το μήκος του ξεπερνά τα 130 εκατοστά!
Ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Αγροφυλακής στον Πολύγυρο, ο υπάλληλός της Γαλαρινιώτης Νικόλαος με τη βοήθεια του Φασίτη Αντώνη (ιδιοκτήτη PET SHOP στον Πολύγυρο) το έπιασαν και το μετέφεραν στο κατάστημα του δεύτερου για περιποίηση!
Προς το παρόν, και μέχρι να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του, το ινγκουάνα "υιοθετήθηκε" από τον Αντώνη Φασίτη και φιλοξενείται στο κατάστημά του επί της Ασκληπιού, στον Πολύγυρο!

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ


Read more...

Οι καπνιστές δεν έχουν καλή γεύση



Οι καπνιστές έχουν λιγότερους και πιο επίπεδους γευστικούς κάλυκες.
Μία μελέτη στις γλώσσες 62 Ελλήνων στρατιωτών, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό BMC Ear, Nose and Throat Disorders, έδειξε πως το τσιγάρο μπορεί να νεκρώσει την ικανότητα της γεύσης.
Ο Παύλος Παυλίδης είναι επικεφαλής μίας ομάδας ερευνητών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , και χρησιμοποίησε ηλεκτρική διέγερση για να ελέγξει την ικανότητα γεύσης των στρατιωτών και
Cocktail News

ενδοσκόπια για να μετρήσει τον αριθμό και το σχήμα ενός είδους γευστικών καλύκων, των λεγόμενων μυκητοειδικών θηλών. Συγκεκριμένα, ο κύριος Παυλίδης δήλωσε: «Στατιστικά, παρατηρήθηκαν σημαντικές αλλαγές στα όρια της γεύσης των καπνιστών και των μη καπνιστών. Επίσης, παρατηρήθηκαν και διαφορές στο σχήμα και τη δημιουργία αιμοφόρων αγγείων των μυκητοειδικών θηλών.»

Διαχέοντας ηλεκτρικό ρεύμα στη γλώσσα, δημιουργείται μία μοναδική μεταλλική γεύση. Η μέτρηση της έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος, που απαιτείται προκειμένου να νιώσει αυτή τη γεύση ένα άτομο, επιτρέπει τον προσδιορισμό της ευαισθησίας που έχει το συγκεκριμένο άτομο στη γεύση. Οι 28 καπνιστές της ομάδας μελέτης σημείωσε χαμηλότερη βαθμολογία από τους 34 μη καπνιστές. Μετά από ενδελεχή εξέταση με ενδοσκόπιο, οι γλώσσες των καπνιστών είχαν πιο επίπεδες μυκητοειδικές θηλές και μειωμένη αιμάτωση.
Καταλήγοντας, ο κύριος Παυλίδης πρόσθεσε: «Η νικοτίνη μπορεί να προκαλέσει λειτουργικές και μορφολογικές αλλοιώσεις στις θηλές, και κυρίως στους νεαρούς ενήλικες.»

Read more...

Δυνάμεις καταστολής εναντίων ακτιβιστών στην Λέσβο

Επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταξύ ακτιβιστών που συμμετέχουν στο NO BORDER CAMP 2009 και των δυνάμεων καταστολής.

Για να πληροφορηθείτε τα γεγονότα αναλυτικά ακούστε αυτόν τον ραδιοσταθμό.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του Νομάρχη Λέσβου Παύλου Βογιατζή που σε ανακοίνωση του τονίζει:

«Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιείται στο νησί μας το NO BORDER CAMP 2009, στο πλαίσιο του οποίου έλαβαν χώρα ορισμένες εκδηλώσεις όπως η παρεμπόδιση του στρατιωτικού αγήματος, η επίθεση στο Νομαρχιακό Μέγαρο κ.ά., τις οποίες και καταδικάζουμε απερίφραστα.
Αυτού του είδους οι απαράδεκτες διαμαρτυρίες δε βοηθούν στην προώθηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων, αντιθέτως στρέφουν εναντίον τους την κοινή γνώμη και προκαλούν κακό και στο ίδιο το θέμα των λαθρομεταναστών που υποτίθεται ότι έχουν ως κύριο αίτημά τους. Επί της ουσίας, στρέφονται ευθέως και αλόγιστα εναντίον των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών. Ως νομαρχιακή αρχή ζητάμε να σταματήσουν τώρα κάθε τέτοιου είδους διαμαρτυρίες και όλοι μαζί να ενώσουμε τη φωνή μας για καλύτερες συνθήκες διαμονής και διαβίωσης στους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο νησί μας.»

Κάποιος πρέπει να πει τον «αιρετό τοπικό άρχοντα» ότι δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι αλλά λαθραίος είναι ο ρατσισμός που πρεσβεύει με τις δηλώσεις του.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

sibilla

Read more...

JOHNNIE WALKER - CRETAN EDITION

Εδώ στην Κρήτη, τα έθιμα πάνε κατά διαόλου.
Από την ξενομανία που διακατέχει τα τελευταία χρόνια
τους νεοκρητικούς, δεν θα μπορούσε να γλιτώσει και η
παραδοσιακή μας ρακή. Όπου βρεθείς κι όπου σταθείς,
ακούς "πιάσε μπρε ένα Τζόνι". Μετά λοιπόν τη ραγδαία αύξηση
των πωλήσεών της στην Κρήτη, η συγκεκριμένη μάρκα ουίσκυ
αποφάσισε να κυκλοφορήσει μιά σπέσιαλ έκδοση της φιάλης της,
ειδικά γιά την αγορά της Κρήτης. Το μπλογκ σας την παρουσιάζει,
πριν κυκλοφορήσει, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα...

κλικάρετε στην εικόνα γιά να τη δείτε όπως πρέπει

vasiliastismonaxias




Read more...
free counters