EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Τ είχες Γιάννη; Τ είχα πάντα...


Αρχισαν οι ανώμαλες προσγειώσεις. Που πολύ φοβάμαι ότι πρόκειται να εξελιχθούν σε καθημερινή πραγματικότητα.
Η κατάσταση είναι πράγματι πιεστική. Και την κάνει πιεστικότερη το ότι οι ελεγκτές των Βρυξελλών δεν πείσθηκαν πως από τα όσα προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας που τους δείξαμε θα οδηγήσει σε μείωση του ελλείμματος στο ποσοστό που υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών. Κατά τη δική τους εκτίμηση όχι μόνο δεν πρόκειται να επιτευχθεί, με τα ως τώρα προβλεπόμενα μέτρα, η μείωση του ελλείμματος στο 8,7% το 2010, αλλά θα παραμείνει σε επίπεδα πάνω από το 10%.
Όλα αυτά όμως επιβάλλουν ακριβώς το αντίθετο από την προχειρότητα και τις αρπακολλατζίδικες “λύσεις”. Και δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να επανέλθει η φορολόγηση των γονικών παροχών συνιστά αποθέωση της ελληνικής πολιτικής πρακτικής του “ράβε-ξήλωνε” και “άρπα-κόλλα”. Με το αιώνιο πολιτικό εργαλείο της τροπολογίας του ποδαριού και μάλιστα “λυχνίας όζουσης”, δηλαδή επιχειρούμενη να περάσει... νύχτα και στα σκοτεινά, σε τελείως άσχετο νομοσχέδιο, τελείως άσχετου υπουργείου. Πάνω στα αποκαΐδια των δασών.
Τι έγινε κύριε Πρόεδρε η βαρυσήμαντη δήλωσή σας ότι «οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής δεν θα εισάγονται σε άσχετα νομοσχέδια, αλλά θα λαμβάνουν τη μορφή αυτοτελών νομοθετικών πρωτοβουλιών»;
Καμιά αντίρρηση για την επιβολή φόρου στις γονικές παροχές, όταν δεν αφορούν στη μια και μοναδική κύρια κατοικία ή ακόμη και όταν αυτή η μοναδική κατοικία ξεφεύγει από το μέτρο ως προς την πολυτέλεια της, οπότε καθίσταται εύλογη η φορολόγηση του υπερβάλλοντος τμήματος της αξίας της. Όλα αυτά όμως πρέπει να γίνονται με πρόγραμμα, με σοβαρότητα και όχι "στο πόδι".
Είναι τέτοια η κατάχρηση των άσχετων τροπολογιών, ώστε, ιδίως από την εποχή του αλήστου μνήμης Μένιου, ευλόγως ο Τύπος, τα κόμματα, οι πολίτες, προσέθεσαν ένα γράμμα στην αρχή της λέξης.
Αλλά αλίμονο αν οι “μεγάλες αλλά δίκαιες ανατροπές” πρόκειται να στηριχθούν σε... ντροπολογίες.
Πέρα από το κωμικό του πράγματος με την εφαρμογή του δόγματος πρώτα πλήρωσε και μετά θα δούμε αν χρωστάς και τι χρωστάς
taxydromos.gr


Read more...
free counters