EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Οικτρή οικονομία από το 2009

Σε βιβλίο με το χαρακτήρα απομνημονευμάτων, του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Στάινμπρουκ γίνεται αναφορά σε συναντησή του με τον τότε υποψήφιο πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τον οποίο αναφέρει ότι ενημέρωσε για την οικτρή κατάσταση της οικονομίας, η οποία του προκάλεσε απογοήτευση.

Το γύρο του κόσμου της οικονομίας και όχι μόνον, κάνει το βιβλίο του τέως Γερμανού υπουργού Οικονομικών Πέτερ Στάινμπρουκ στο οποίο εκτός των άλλων, που αφορούν την κρίση του 2008 και τις επιπτώσεις στην Ευρώπη, αναφέρεται και στα ελληνικά οικονομικά.

Εκεί ο Στάινμπρουκ αναφέρει, ότι συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, πριν τις βουλευτικές εκλογές και συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου 2009 και συζήτησαν το θέμα της ελληνικής οικονομίας.

Στο βιβλίο που έχει τίτλο "Ο απολογισμός" αναφέρεται ότι ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός και μέλος της τότε κυβέρνησης συνασπισμού της Άγκελας Μέρκελ, του μίλησε για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως ότι αφορά το οικονομικό έλλειμμα το οποίο δημιουργούσε κινδύνους.

Τότε, όπως αναφέρει ο Στάινμπρουκ, ο Γ.Παπανδρέου, ζήτησε τη γνώμη του για τις πιθανές λύσεις το προβλήματος. Εκεί, όπως αναφέρει ο συγγραφέας, του ανέλυσε το πρόβλημα και τότε, ο Γ.Παπανδρέου του είπε ότι: "δεν είναι πλέον σίγουρος αν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές...".


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αναφέρει στη συνέχεια ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι παρά η πρόγευση για το τι περιμένει την Ευρωζώνη η οποία μετά την κρίση του 2008 την οποία προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο κατάρρευσης, με το ενδεχόμενο διάλυσης στο άμεσο μέλλον να είναι ορατό.

Ωστόσο, αναφέρει, αυτό θα είναι καταστροφικό για την Ευρώπη.

Τα λεγόμενα του Στάινμπρουκ, που δημοσιεύθηκαν από το οικονομικό δίκτυο Bloomberg είναι μία μαρτυρία, ότι ο πρωθυπουργός είχε μία σαφή εικόνα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας πριν τις εκλογές, η οποία του προκάλεσε απογοήτευση, ενώ επιπλέον επιβεβαιώνει εμμέσως ότι ήδη λίγους μήνες πριν το τέλος του 2009, η ελληνική οικονομία παράπαιε, τουλάχιστον στο μέρος που αφορά το δημόσιο έλλειμμα και τα προβλήματα που αυτό είχε προκαλέσει και θα προκαλούσε στο μέλλον.

almyrosinfo
Read more...

Η μάχη για την Πλατεία Αττικής


Χρειάζεται όλη η ψυχραιμία σας για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο, αλλά βρείτε την…

Δεν θα το σχολιάσω, οι εικόνες είναι γροθιά…

Αναμεταδίδει η Jaquou Utopie με την πολύτιμη βοήθεια της Narrator

sxoliastesxwrissynora


Read more...

Όργιο περιβαλλοντικών σκανδάλων από δημάρχους και νομάρχες

Πρόστιμα που δεν καταλογίζονται παρά τις εισηγήσεις για σοβαρές περιβαλλοντικές παραβάσεις, παράπονα στο γραφείο του Πρωθυπουργού, προσχηματικούς ελέγχους σε ρυπαντές ακόμη και έκδοση οικοδομικών αδειών μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, περιλαμβάνουν τα σοβαρά όσο και ευτράπελα περιστατικά που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι επιθεωρητές περιβάλλοντος όταν πρόκειται να ζητήσουν τη συνεργασία της δημοτικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για να διερευνήσουν περιβαλλοντικά σκάνδαλα.

Το ρεκόρ έσπασε στις αρχές του περασμένου Αυγούστου η Νομαρχία Ιωαννίνων. Η αποκάλυψη ότι ο γαλάζιος Νομάρχης ανακατασκεύαζε παραδοσιακά διατηρητέο κτίριο χωρίς άδεια, προκάλεσε σοκ. Στους επίμονους ελέγχους των επιθεωρητών περιβάλλοντος, οι υπάλληλοι της πολεοδομίας έκαναν ότι ήταν δυνατό για να εκδώσουν οικοδομική άδεια μέσα σε δύο ώρες!

Η άδεια ανακλήθηκε μερικές ώρες αργότερα, όταν η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα. Το σπίτι είχε αγοράσει, μάλιστα, η κόρη του Νομάρχη Ιωαννίνων από την οικογένεια του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Τόσο ο πατέρας όσο και ο σύζυγός της είναι μηχανικοί όμως κανείς τους δεν σκέφτηκε ότι το παραδοσιακό διατηρητέο δεν μπορεί να μετατραπεί σε ξενώνα!


«Πρέπει να είναι η πιο γρήγορη έκδοση και ανάκληση οικοδομικής άδειας» αναφέρουν οι ελεγκτές του ΥΠΕΚΑ που επιβεβαιώνουν ότι οι τοπικοί φορείς καλύπτουν τις περιβαλλοντικές αμαρτίες και σε αρκετές περιπτώσεις εμποδίζουν τους ελέγχους.

«Για την λειτουργία παράνομης χωματερής επιβάλαμε πρόστιμο 35.000 ευρώ, το οποίο η Νομαρχία Φθιώτιδας, που είναι από τις πλέον ανυπάκουες, για αδικαιολόγητους λόγους το έριξε στα 5.000 ευρώ»(! ), αναφέρει επιθεωρητής που για ευνόητους λόγους θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.

Τα έχουν δει όλα οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος

Η Νομαρχία Φθιώτιδας μαζί με τις αντίστοιχες σε Αχαία, Λάρισα και Ζάκυνθο, είναι οι λιγότερο συνεργάσιμες στο δύσκολο έργο των «πράσινων» επιθεωρητών που καλούνται σε πολλές περιπτώσεις να εξιχνιάσουν βρώμικες υποθέσεις με κίνδυνο την ζωή τους.

Από την πολεοδομία Καλύμνου εκδόθηκε οικοδομική άδεια για πολυτελές ξενοδοχείο στην Πάτμο αλλά η νομαρχία Δωδεκανήσου παράτυπα εξέδωσε εκ ων υστέρων την περιβαλλοντική άδεια. Για την υπόθεση επιλήφθηκε η Ειδική Γραμματέας Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, η οποία στα μέσα Ιουνίου έδωσε εντολή για αναστολή οικοδομικών εργασιών.

Οι αντιδράσεις κατοίκων και τοπικών φορέων για την απόφαση της Γ.Γ να σταματήσει την οικοδομή γαλάζιου νομαρχιακού συμβούλου έφτασαν μέχρι το γραφείο του Πρωθυπουργού. Η κ. Καραβασίλη, επέμεινε για τον ορθότητα των ελέγχων και κατήγγειλε προσπάθεια του Νομάρχη Δωδεκανήσων και νυν υποψηφίου Περιφερειάρχη με το ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Μαχαιρίδη, να φανεί ελαστική στην εφαρμογή του νόμου για το ξενοδοχείο καθώς επρόκειτο για μεγάλη και αναπτυξιακού χαρακτήρα επένδυση.

Σε άλλη περίπτωση η νομαρχία Αχαίας υποκίνησε έλεγχο σε βιομηχανία που ρυπαίνει, ωστόσο μετά την παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου πήγε υπερασπιστής της στο δικαστήριο!

Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος αναφέρουν ότι είναι πολύ συνηθισμένο, νομάρχες και δήμαρχοι να καλύπτουν τις περιβαλλοντικές «βρωμιές» ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που με διάφορες κόλπα ακυρώνουν ελέγχους και αποκρύπτουν στοιχεία.

milamouprasina
Read more...

Έλα να την ακούσεις στην Ελλάδα

ΑΠΟ ΤΟΝ PITSIRIKO

Την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών εξετάζει η ειδική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι Έλληνες να σταματήσουν το κάπνισμα. Η κυβέρνηση πιστεύει πως, αν οι Έλληνες εθιστούν στο χασίς, την κοκαΐνη και την ηρωίνη, θα καταφέρουν να απεξαρτηθούν επιτέλους από το τσιγάρο και θα πάψει η χώρα μας να είναι το μαύρο πρόβατο της Οικουμένης. Οι χρήστες ναρκωτικών θα αντιμετωπίζονται με κατανόηση και επιείκεια, αλλά, αν βρεθεί πάνω τους ένα πακέτο τσιγάρα, θα μεταφέρονται αμέσως στη Μακρόνησο και θα σπάνε πέτρες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας θα απαγορεύσει το κάπνισμα του τσιγάρου στα αυτοκίνητα και θα επιβάλει τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες, ενώ, αν στο αυτοκίνητο επιβαίνουν και παιδιά, θα γίνεται κατάσχεση τόσο του οχήματος όσο και των παιδιών, τα οποία στη συνέχεια θα πωλούνται για όργανα στο εξωτερικό. Μέχρι να συμφιλιωθούν οι οδηγοί με τα νέα μέτρα, θα επιτρέπεται τα παιδιά των καπνιστών να είναι κλειδωμένα στο πορτμπαγκάζ ή δεμένα με σχοινιά στην οροφή του αυτοκινήτου. Όσοι κάνουν χρήση ναρκωτικών στο αυτοκίνητο δεν θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με τον νόμο∙ αντιθέτως, θα επιβραβεύονται επειδή δεν καπνίζουν τσιγάρο και θα δημιουργηθούν λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας μόνο για ναρκομανείς. Οι οδηγοί που θα μπορούν να αποδείξουν πως είναι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά δεν θα πληρώνουν διόδια και θα έχουν πάντα προτεραιότητα, ενώ θα έχουν το δικαίωμα να προσπερνάνε και από δεξιά. Στις εθνικές οδούς θα τοποθετηθούν ειδικά μηχανήματα που θα εντοπίζουν εκείνους οι οποίοι καπνίζουν τσιγάρα -και όχι χασίς- και οι παραβάτες θα είναι υποχρεωμένοι να βγαίνουν από την εθνική οδό και να πηγαίνουν στον προορισμό τους από τα κατσάβραχα. Η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών θεωρείται δημοκρατικό μέτρο, αφού μέχρι τώρα μπορούσαν να παίρνουν ναρκωτικά ανενόχλητοι μόνο οι πλούσιοι και οι κοσμικοί∙ στο εξής θα επιτρέπεται και στα λαϊκά στρώματα να μαστουρώνουν, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν στη στενή.

Αντίθετοι στο να αποποινικοποιηθεί η χρήση ναρκωτικών εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα,


αφού αφενός δεν θα φυλακίζονται οι χρήστες -οπότε δεν θα μπορούν πια να τους προμηθεύουν με ουσίες και θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος από το εισόδημά τους- κι αφετέρου οι φυλακισμένοι για άλλες υποθέσεις, οι οποίοι κάνουν χρήση ναρκωτικών, θα προμηθεύονται νόμιμα τα τσιγαριλίκια και τα σκονάκια από τους συγγενείς τους στο επισκεπτήριο και δεν θα έχουν λόγο να τα αγοράζουν από τους υπαλλήλους Η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών θα γίνει η αιτία να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στις φυλακές, μια και δεν θα χρειάζεται πια να γίνεται έλεγχος για εισαγωγή ναρκωτικών και θα μπορεί η μανούλα του κάθε κατάδικου να τού πηγαίνει το παστίτσιο που τόσο του αρέσει και το έχει φτιάξει με τα χεράκια της. Επίσης, θα σταματήσει επιτέλους ο κολπικός και πρωκτικός έλεγχος στις κρατούμενες και τους κρατούμενους και θα πάψουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να ψαχουλεύουν με τις βρωμοδακτυλάρες τους τα απόκρυφα των φυλακισμένων για να δουν μήπως έχουν κρύψει καμιά χασισοφυτεία στον πισινό τους. Η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων και δεν αποκλείεται κάποιες φυλακές να κλείσουν, για να επιβεβαιωθεί στην πράξη η υπέροχη φράση του Βίκτωρα Ουγκώ «όταν πίνεις μπάφους, κλείνει μια φυλακή». Πάντως, οι φυλακές δεν θα κλείσουν αμέσως, γιατί κάπου πρέπει να μπουν και όλοι αυτοί οι αλήτες που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους και είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα και να μπουκάρουν στις τράπεζες∙ άλλωστε, ο μόνος λόγος που θέλει η κυβέρνηση να αποποινικοποιηθεί η χρήση ναρκωτικών είναι για να αδειάσουν οι φυλακές από τους χρήστες ναρκωτικών και να δημιουργηθεί χώρος για τους χρήστες πιστωτικών καρτών.

Εν τω μεταξύ, αναταραχές στο αστυνομικό σώμα έχει προκαλέσει η πρόταση της επιτροπής να τιμωρούνται οι μικροδιακινητές ναρκωτικών σε βαθμό πλημμελήματος. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως, αν τα βαποράκια δεν τιμωρούνται αυστηρά, θα έχουμε στην ουσία άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος του μικροεμπόρου ναρκωτικών και θα χάσουν πάρα πολλά χρήματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθησύχασε τους αστυνομικούς, λέγοντάς τους πως το θετικό είναι ότι στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να ισχυρίζεται πως οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη -αφού όλοι θα μπορούν πια να την πουλάνε- κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει ο διασυρμός της Αστυνομίας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους αστυνομικούς πως δεν θα θιχτούν τα προνόμια που έχουν στον χώρο προστασίας κυκλωμάτων πορνείας και νυχτερινών κέντρων. Η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και οι ελαφριές ποινές για τα βαποράκια θα επιτρέψουν να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά χασίς, κοκαΐνης και ηρωίνης, με συνέπεια να πέσουν οι τιμές και τα ναρκωτικά να είναι προσιτά σε όλα τα βαλάντια∙ θα πρέπει να προσέξουμε, βέβαια, να μη χαθεί η ποιότητα του προϊόντος και γεμίσει η αγορά με μπουρούχα. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους να συμπληρώνουν το εισόδημά τους, πουλώντας μικρές ποσότητες ναρκωτικών, με την προϋπόθεση, βέβαια, πως θα κάνουν και οι ίδιοι χρήση, ώστε να επωφεληθούν από τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους χρήστες. Μεγάλα θα είναι και τα οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό, αφού εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο θα έρθουν για να απολαύσουν τα ναρκωτικά στην όμορφη και ηλιόλουστη χώρα μας. Ήδη, το υπουργείο Τουρισμού ετοιμάζει μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια με τίτλο «Έλα να την ακούσεις στην Ελλάδα».

lifo.gr
Read more...
free counters