EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Η παράγκα του χειμώνα


του Κώστα Παπαποστόλου.

Έχουμε να κάνουμε με “κράτος-παράγκα”» είπε σε υπουργό μέλος του κλιμακίου των επιτηρητών του ΔΝΤ.
Το μένος των Ελλήνων, σχεδιασμένα, κατευθύνεται προς την «κακή» Γερμανία και τους κερδοσκόπους, αντί κυρίως να κατευθυνθεί προς τον πραγματικό υπεύθυνο της καταστροφής της χώρας, που είναι τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια και οι ψηφοφόροι τους, που για λόγους μικρότερων συμφερόντων, τους κρατούσαν στην εξουσία. Μέρος της ευθύνης φέρουν και τα κόμματα της αριστεράς για την στάση τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Βέβαια από τα ΜΜΕ διαχέεται η ευθύνη σε όλο τον Ελληνικό λαό (όλοι φταίμε) και έτσι οι βασικοί ένοχοι, που είναι οι πολιτικοί, να ξεφύγουν. Διότι μπορεί όλοι να έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση αλλά ποιος θα αποδώσει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι»; Ποιοι, εξαγοράζοντας τους ψηφοφόρους, συνήθισε τον λαό στην διαφθορά;

Εντέχνως από την κυβέρνηση και τα περισσότερα ΜΜΕ δαιμονοποιούνται οι ξένοι, ώστε ο Ελληνικός λαός να αποπροσανατολισθεί και να μην ζητήσει τις ευθύνες από τους πραγματικούς ενόχους του μεγάλου αυτού Εθνικού εγκλήματος. Δεν σας κάνει εντύπωση που στον κυκλώνα της καταστροφής ασχολούνται όλοι μόνο με το ΔΝΤ και κανείς πολιτικός με την εύρεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων;
Δημιουργείται υστερία για τη στάση της Γερμανίας και το ρόλο των κερδοσκόπων. Προτείνονται μέτρα έως και μποϋκοτάζ προϊόντων.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γερμανία κοιτά το συμφέρον της σαν χώρα και παραβλέπει τις ανάγκες των άλλων χωρών της Ευρωζώνης. Η Ευρωπαϊκή κοινότητα παραπαίει, χωρίς ενιαία οικονομική πολιτική.

Επίσης είναι αδιαμφισβήτητο ότι η υπερχρέωση της χώρας μας οφείλεται και στους αμυντικούς εξοπλισμούς, το κόστος των οποίων είναι δυσβάσταχτο για μία μικρή χώρα όπως η Ελλάδα. Αρκετούς από τους εξοπλισμούς αυτούς τους προμηθεύει η Γερμανία. Όμως, ποιοι Έλληνες υπουργοί Εθνικής Αμύνης, ποιοι πρωθυπουργοί και ποια υπουργικά συμβούλια αποφάσισαν τις υπέρογκες αυτές προμήθειες αμυντικού εξοπλισμού; Ήταν δικαιολογημένες; Γιατί πίσω από κάθε προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού υποβόσκει και ένα σκάνδαλο με μίζες στους πολιτικούς; Οι πολιτικοί αγοράζανε τα όπλα πολύ ακριβότερα από όσο άξιζαν και συμπεριλάμβαναν στην τιμή και τις μεγάλες μίζες; Πόσο από το κόστος των εξοπλισμών πήγε στις τσέπες των πολιτικών; Πόσο πραγματικά κόστισαν οι εξοπλισμοί και πόσο ήταν απαραίτητοι; Ποιος θα το ερευνήσει;

Οι κερδοσκόποι, από την άλλη, κάνουν αυτό που ξέρουν χρόνια τώρα, δηλαδή εκμεταλλεύονται αδύναμες οικονομίες και κερδοσκοπούν. Δεν είναι κάτι ούτε πρωτόγνωρο, ούτε συμβαίνει μόνο στη χώρα μας. Η ευθύνη ανήκει κυρίως σε εκείνους που κατέστησαν την οικονομία στο χάλι αυτό ώστε να υποκύπτει στις ορέξεις των κερδοσκόπων.

Ένα είναι το γεγονός, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για την κατάσταση της χώρας, αφορούν κυρίως τους πολιτικούς και τα κυβερνητικά στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πρέπει να αποδοθούν άμεσα. Πρέπει κάποιοι να οδηγηθούν στα δικαστήρια και αν κριθούν ένοχοι να δημευθούν οι παράνομα αποκτημένες περιουσίες τους και να οδηγηθούν στη φυλακή. Πρέπει να ανοίξουν οι λογαριασμοί των τραπεζών όλων των κομματικών στελεχών που κυβέρνησαν τη Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Αλλά οι πολιτικοί είναι αμετανόητοι. Συνεχίζουν την ίδια τακτική χωρίς καμία σοβαρή αυτοκριτική. Κάτι ξέρουν. Ότι ελέγχουν το παιχνίδι και θα την βγάλουν πάλι καθαρή. Είναι όμως έτσι;
insultus

Read more...

Πιάσατε το νόημα;





Read more...

Τι έγινε ρε παιδιά;Ομαδικό πέσιμο;


Μόλις διαπιστώσαμε ότι μετά το exypno κλείσανε και το thenewsbus.blogspot.com
όπως επίσης δεν μπορούμε να μπούμε και στο freskoprama.blogspot.com
Άρχισε τις εκκαθαρίσεις η google;;;
Η μήπως είναι κι αυτά μέσα στα μέτρα που προτείνει το Δ.Ν.Τ.;;;
Ένα πράγμα έχω να πω μόνο:
GOOGLE YOU ARE A FUCKING BASTARD


Read more...

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ exypno blog!!!!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;


Μετά από ηλεκτρονικό μήνυμα της ομάδας του exypno.blogspot.com
διαπιστώσαμε ότι ο γούγλης έκλεισε το συγκεκριμένο ιστολόγιο και εξετάζεται λόγω πιθανής παράβασης των Όρων Υπηρεσιών Blogger!!!!
Μάλλον κάποιους πείραξε η γρήγορη αναρρίχηση του εν λόγω ιστολογίου στα πιο δημοφιλή μπλογκς,
δεν μπορούμε να δώσουμε άλλη εξήγηση,
καθώς το περιεχόμενό του δεν μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό σε σχέση με τόσα άλλα ιστολόγια που λειτουργούν

Read more...

Πως θα σωθεί η Ελλάδα

2 ενδιαφέρουσες προτάσεις από τον Γιώργο Καισάριο:

Πάει λοιπόν στο Davos ο Γ. Παπανδρέου και κάθεται να μιλήσει με τους Ευρωπαίους για την κατάσταση στην Ελλάδα και το τι ανταλλάγματα θα μπορούσε να δώσει για να πάρει χρηματοδότηση.

Τους λέει λοιπόν ο πρωθυπουργός …

-Παίδες, είμαστε πρόθυμοι να σας δώσουμε την Ακρόπολη με αντάλλαγμα να μας σώστε.
-Οι Ευρωπαίοι κατόπιν ώριμης σκέψης, συμφωνούν.

Πάει τότε ο πρωθυπουργός στον Παπακωνσταντίνου και του λέει …

“Εντάξει, ταχτοποίησα το θέμα, θα τους δώσουμε την Ακρόπολη και θα μας βοηθήσουν”
Έκπληκτος ο Παπακωνσταντίνου τον ρωτάει, “έχεις την δικαιοδοσία πρόεδρε από τον Ελληνικό λαό για κάτι τέτοιο”;

“Μα τι λες τώρα” λέει ο Γ Παπανδρέου,” για ποια Ακρόπολη νομίζεις ότι συζητάμε;; Εννοώ την Ακρόπολη ΑΕΠΕΥ που της βάλαμε το πρόστιμο των 5 δις. Θα τους δώσουμε την εταιρεία, στη συνέχεια θα διαγράψουμε το πρόστιμο και θα είναι σαν να είναι κερδισμένοι κατά 5 δις!!!”

Κατόπιν τούτου, ο Παπακωνσταντίνου πήγε κρυφά στους Ευρωπαίους και τους είπε ότι το deal ακυρώνεται διότι ήταν μια μεγάλη παρεξήγηση...

Άλλη μια ιδέα για το πώς θα σωθεί η χώρα

Θα φτιάξει η Newsphone μια τετραψήφια γραμμή, όπου εκεί θα μπορεί να παίρνει τηλέφωνο ο κόσμος και να βρίζει τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Το κόστος θα είναι 10 ευρώ ανά τηλεφώνημα.

Παράλληλα δε, το υπουργείου οικονομικών μπορεί να κάνει και front running στo χαρτί για να κάνει maximize profits!!

Με τα λεφτά που θα μαζέψουμε, θα αποπληρώσουμε το έλλειμμα!!!
market-talk.net


Read more...

Μόνο εμπόδιο στα σχέδια των νεοταξικών, το internet.

Οι νεοταξικοί του ΠΑΣΟΚ και τα κρατικοδίαιτα παράσιτα, πιστεύουν ότι μπορούν να βάλουν την κοινωνία στο γύψο με τα ΜΜΕ που διαθέτουν και να περάσουν λύσεις σε βάρος της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας και σε βάρος του λαού, προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι. Όμως δεν έχουν υπολογίσει όσο πρέπει μια παράμετρο. Το διαδίκτυο.
Ας ρίξουν λοιπόν μια ματιά στους διάφορους ελεύθερους ιστοτόπους και όχι μόνο σε εκείνους των πουλημένων εξαρτημάτων του συστήματος και θα το διαπιστώσουν.
Όλοι οι ασχολούμενοι με το διαδίκτυο,.....
επικοινωνούν ελεύθερα, σχολιάζουν συγκρίνουν και κρίνουν.
Ο κόσμος δε που δεν ξέρει από υπολογιστές, όλο και πιο πολύ ρωτάει όσους μπορούν και χειρίζονται υπολογιστές «τι λένε στο διαδίκτυο;», όπως κάποτε ρωτούσανε «τι είπε η Ντόϊτσε Βέλε ή το Μπι Μπι Σι;». Ο κόσμος έχει πλέον ψυλλιαστεί ότι τα ΜΜΕ δεν του λένε την αλήθεια. Ότι τον πάνε σαν πρόβατο στη σφαγή.
Οι ελεύθερες φωνές λοιπόν στο διαδίκτυο, αποτελούν σήμερα και θα αποτελούν ακόμα περισσότερο σε λίγο καιρό, τις μόνες οάσεις ορθής και ελεύθερης πληροφόρησης.
Οι νεοταξικοί θα αντιληφθούν κάποια στιγμή, ότι έχει φύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.
hassapis-peter


Read more...

Η αποτροπή του καταστροφικού ξεπουλήματος της Ελλάδας από τον Γιώργο Παπανδρέου…


…βρίσκεται στα χέρια των πολιτών!

“Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία”
Για όσους δεν το γνώριζαν ή δεν το είχαν διαβάσει, αυτό το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος αποτελεί το κλειδί για την αποτροπή της καταστροφής της Ελλάδας, καθώς δίνει τον τελευταίο λόγο στους ίδιους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες προκειμένου να πράξουν όπως οι ίδιοι κρίνουν, για να διασώσουν την πατρίδα που εκχωρείται άμεσα στις Ευρωπαϊκές δυνάμεις και το ΔΝΤ.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι το παρόν Σύνταγμα παρότι ανεπίκαιρο σε πολλά σημεία, εν τούτοις μας παρέχει αυτό το τεράστιας σημασία δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση και την ευκαιρία να σώσουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας, την ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον των επόμενων γενεών. Στο πλαίσιο των στοιχείων του Συντάγματος που πρέπει με την πρώτη ευκαιρία να επικαιροποιηθούν είναι και η έννοια της βίας, ειδικά στην ακροτελεύτια διάταξη, καθώς αποτελεί κοινό τόπο και συλλογική γνώση ότι η σύγχρονη βία αποτελείται από πολλές διαφορετικές μορφές βίας, πολύ χειρότερες, πολύ πιο ύπουλες και πολύ πιο αποτελεσματικές. Δομικά δε στοιχεία αυτών των μορφών βίας είναι η προπαγάνδα των ΜΜΕ, αντισυνταγματικοί νόμοι, κυβερνητικές αποφάσεις χωρίς νομιμοποίηση, φίμωση του πολίτη, παρακολούθηση, υποβολή και κατατρομοκράτηση του, και τελικά καταστολή της θέλησης και της δράσης της κοινωνίας των πολιτών, στο βαθμό που αντίκεινται στα συμφέροντα της Εξουσίας.

Αυτή η βία της εξουσίας πρέπει να κτυπηθεί και να ακυρωθεί ΤΩΡΑ, αλλιώς η Ελλάδα έχει τελειώσει για πάντα!

Παρακαλούμε τον αφυπνισμένο, ενεργό πολίτη, ακτιβιστή η blogger να τοποθετήσει στην προμετωπίδα του blog του την τελευταία αυτή φράση του Συντάγματος και ακόμα ο ίδιος, μαζί με όλους τους ενεργούς πολίτες που συμπράττουμε άμεσα και αποφασιστικά για την απελευθέρωση της Ελλάδας, να προβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο το υψηλό αυτό και κρίσιμο τελευταίο μας καθήκον να αποτρέψουμε την καταστροφή της πατρίδας.
Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).
Η συνέχεια στο fotisbobolas.wordpress.com


Read more...

To νέο παιχνίδι της Goldman κατά της Ελλάδας!

«Όσοι επενδύουν στη χρεοκοπία της Ελλάδας θα χάσουν τα χρήματά τους», προειδοποίησε τους κερδοσκόπους ο Γ. Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μόνο που οι… πρυτάνεις της υποτιμητικής κερδοσκοπίας, στο στρατηγείο της Goldman Sachs, βρίσκονται ήδη ένα βήμα μπροστά από τον υπουργό Οικονομικών και μάλλον θα γελάνε με τέτοιες προειδοποιήσεις...

Από την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μόλις έγινε σαφές ότι η Ελλάδα προσφεύγει στο διεθνή μηχανισμό στήριξης από το ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης, η Goldman Sachs, με την αγαστή συμπαράσταση των Financial Times, φρόντισε να διακινήσει το επόμενο «μαύρο» σενάριο για την Ελλάδα, που ήδη ανταμείβει πλούσια όσους επιμένουν στη γνωστή στρατηγική «long CDS, short equity».

Δηλαδή διατηρούν θέσεις στα συμβόλαια ασφάλισης πιστωτικού κινδύνου και παράλληλα σορτάρουν τα ελληνικά ομόλογα –φήμες που κάνουν συνεχώς το γύρο της αγοράς τους τελευταίους μήνες αναφέρουν ότι η Goldman ακολουθεί αυτή τη στρατηγική για την Ελλάδα: η ίδια διατηρεί τεράστιες θέσεις σε CDS και την ίδια ώρα φιλικά της hedge funds σορτάρουν άγρια τα ομόλογα.
politikiprotasi

Όσο και αν φαίνεται περίεργο στους μη γνωρίζοντες τις λειτουργίες των αγορών, τα CDS έχουν γίνει πλέον ακόμη πιο ελκυστικά μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, παρότι υποτίθεται ότι αυτό έγινε ακριβώς για να αποσοβηθεί οριστικά ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας. Μετά την αναγγελία της προσφυγής, τα πενταετή CDS εκτινάχθηκαν από τις 485,7 στις 638,9 μονάδες βάσης, αφήνοντας υπεραξίες δισεκατομμυρίων στους κατόχους τους (μεταξύ των οποίων η Goldman…).

CDS: Πληρώνουν και σε αναδιάρθρωση!

Τι έχει συμβεί; Πολύ απλά, όπως λένε έμπειρα στελέχη της αγοράς, τα CDS δεν πληρώνουν τους κατόχους τους μόνο σε περίπτωση στάσης πληρωμών, αλλά σε οποιοδήποτε «πιστωτικό γεγονός» (“credit event”). Και ως πιστωτικό γεγονός θεωρείται σε αυτή την περίπτωση και η αναδιάρθρωση χρέους, ακόμη και σε εθελοντική βάση.

Αυτό ακριβώς το σενάριο άρχισε να διακινεί η Goldman αμέσως μετά την ελληνική προσφυγή στο διεθνή μηχανισμό, γελοιοποιώντας τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τις προειδοποιήσεις του σε όσους ποντάρουν στη χρεοκοπία, αφού εξ αντικειμένου είναι κενές περιεχομένου:

Ο κορυφαίος οικονομολόγος της Goldman για την Ευρώπη, Έρικ Νίλσεν, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν την ίδια ώρα που το σενάριο αυτό έφθανε στις στήλες των “Financial Times”, ότι μέσα στους επόμενους μήνες είναι πιθανό η Ελλάδα να θελήσει να διαπραγματευθεί σε εθελοντική βάση με τους κατόχους των ομολόγων της μια αναδιάρθρωση του χρέους, πριν αυτό αυξηθεί ακόμη περισσότερο τον επόμενο χρόνο (λεπτομέρεια: την ημέρα που θα αναλάμβανε τέτοια πρωτοβουλία ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, οι κάτοχοι CDS θα κέρδιζαν το… τζάκποτ).

Όπως ανέφερε ο Νίλσεν σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες της Goldman, αυτή η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, σε συνδυασμό με τις εισροές από το διεθνή μηχανισμό στήριξης, θα αντιμετώπιζαν το πρόβλημα των μεγάλων λήξεων της περιόδου 2011-2014. «Αυτό θεωρώ ότι είναι το καλύτερο σενάριο. Κάθε υστέρηση σε ό,τι αφορά τους όρους χρηματοδότησης της Ελλάδας, τις χρηματοδοτήσεις από το διεθνή μηχανισμό και στις πρωτοβουλίες μείωσης των βαρών από πληρωμές των επόμενων ετών θα κατέληγε σε δάκρυα», τόνισε ο Νίλσεν.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν διέψευσε ότι βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων ΔΝΤ – ελληνικής κυβέρνησης η αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο κ. Παπακωνσταντίνου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά το σενάριο. Άλλοι οικονομικοί αναλυτές σπεύδουν, παρά ταύτα, να προτείνουν ήδη και τις δικές τους ιδέες για τη μέθοδο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Μέθοδος Γιέλτσιν;

Ο Πολ Μάρσον, κορυφαίος επενδυτικός σύμβουλος της Lombard Odier Private Bank, πρότεινε μια διαδικασία μετοχοποίησης χρεών, όπου η ελληνική κυβέρνηση θα εκδώσει μαζικά μετοχές κρατικών επιχειρήσεων και οργανισμών και θα τις προσφέρει σε κατόχους ομολόγων σε αντάλλαγμα για την ακύρωση των τίτλων τους. Θα έλεγε κανείς, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου κατά μία έννοια έριξε νερό στο μύλο τέτοιων σεναρίων, δηλώνοντας από την Ουάσιγκτον, ότι το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία που η αξία της αποτιμάται σε 100 δις. ευρώ και μπορεί να αξιοποιηθεί για τη μείωση του χρέους.

Όπως τόνισε ο Μάρσον, τράπεζες όπως η Goldman Sachs (πάλι η Goldman στην εξίσωση…) θα έπεφταν η μια πάνω στην άλλη για να προλάβουν να αναλάβουν τέτοιες δουλειές, που παραπέμπουν βέβαια σε βίαιη καταλήστευση του πλούτου μιας χώρας, κατά τα πρότυπα της αλήστου μνήμης προσπάθειας του τότε Ρώσου προέδρου Γιέλτσιν, να προσφέρει κρατικές εταιρείες έναντι των ρωσικών χρεών, που κατέληξε σε ένα απέραντο πλιατσικολόγημα της ρωσικής κρατικής περιουσίας.

Το ευτυχές για την Goldman Sachs είναι, ότι αν επαληθευθούν αυτά τα σενάρια θα αντλήσει πακτωλό κερδών για άλλη μια φορά από… τη δυστυχία των άλλων, όπως ακριβώς θησαύρισε από την κατάρρευση της αγοράς των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου στις ΗΠΑ: το πρώτο τζάκποτ θα έλθει από τα CDS που θα πρέπει να πληρωθούν, σε περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους, ενώ το δεύτερο θα έλθει αν μια κυβέρνηση με μειωμένα εθνικά αντανακλαστικά υποκύψει στην πίεση για ρύθμιση χρεών με πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία.

Πάντως, η Goldman Sachs θα μπορεί πλέον, αν επιβεβαιωθούν αυτά τα σενάρια, να πανηγυρίσει για την κερδοφόρα επιβεβαίωση μιας μακράς στρατηγικής αποκόμισης τεράστιων κερδών στην Ελλάδα: από τα swaps του 2001, που επέτρεψαν στην κυβέρνηση Σημίτη να «μακιγιάρει» τα στατιστικά στοιχεία για την είσοδο στην ΟΝΕ, και σήμερα εξελίσσονται σε τοξικές βόμβες μεγατόνων, «παρκαρισμένες» στο χαρτοφυλάκιο μεγάλης ελληνικής τράπεζας, μέχρι τον ολέθριο συμβουλευτικό της ρόλο τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης από τον Γ. Παπανδρέου, η Goldman μπορεί να υπερηφανεύεται ότι συνέβαλε σε μια από τις πιο επικερδείς… χρεοκοπίες κρατών των τελευταίων δεκαετιών.
Read more...
free counters