EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Η κόρη του Δράκουλα έχασε! Αποκλειστική φωτογραφία της αμέσως μετά την ήττα.

trupokarudos


Read more...

Προϋπολογισμός με γραφομηχανές


ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ των δημοσίων οικονομικών δε συνδέεται μόνο με εντυπωσιακές εξαγγελίες και υπουργικές αποφάσεις, αλλά και με την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή, ώστε να ενισχυθούν η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών.

Ο απολογισμός για τα έργα πληροφορικής που υποστηρίζουν τη λειτουργία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) είναι χαρακτηριστικός. Σύμφωνα με την έκθεση που παρέλαβε η νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, το ολοκληρωμένο σύστημα προϋπολογισμού, απολογισμού κ.λπ., ύψους 16 εκατ. ευρώ (προκειμένου να παρακολουθούνται έσοδα και δαπάνες) σέρνεται επί εννέα χρόνια. Εντάχθηκε στο Γ΄ ΚΠΣ το 2000, ανατέθηκε το 2007 (!) και σήμερα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο «μελέτης εφαρμογής»!

Η ηγεσία του υπουργείου ενημερώθηκε πως ίσως χρειαστεί να επιστρέψουμε τα κονδύλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προτείνεται δε (όπως συνήθως στα έργα πληροφορικής του Δημοσίου) να αγοραστεί ο εξοπλισμός κι ας μην λειτουργεί τίποτα! Έτσι κι αλλιώς, χιλιάδες μηχανήματα σκουριάζουν, επειδή οι υπηρεσίες που υποτίθεται ότι θα παρείχαν τα τεχνολογικά συστήματα σε υπαλλήλους ή πολίτες ουδέποτε λειτούργησαν. Ο τεχνολογικός μεσαίωνας στο ΓΛΚ συμπληρώνεται από τις παμπάλαιες εφαρμογές που υποστηρίζουν σήμερα τη λειτουργία του (αφού το νέο σύστημα δε δουλεύει). Όλες, σύμφωνα με την έκθεση, πρέπει να αναβαθμιστούν γιατί υπολειτουργούν.
isotimia.gr


Read more...
free counters