EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Έξι τρόποι να γλιτώσουμε τον πονόδοντο

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει πονέσει τουλάχιστον μια φορά από δόντι. Κανείς όμως δεν είναι αυτός που πηγαίνει με χαρά στον οδοντίατρο για να απαλλαγεί από τον πονόδοντο. Πόσο μάλλον για προληπτικούς λόγους!
Όλοι θα θέλαμε την ώρα που πονάμε, να μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε έστω και μερική ανακούφιση, τουλάχιστον μέχρι την εσπευσμένη επίσκεψη στον οδοντίατρο.
Παρακάτω αναφέρονται φυσικά συστατικά, που όλοι λίγο πολύ έχουμε στο ντουλάπι του σπιτιού μας και μπορούν να ανακουφίζουν … αλλά όχι και να θεραπεύουν, τον πονόδοντο.
• Τα φύλλα του δίκταμου εάν μασηθούν έχουν ανάλογα αποτελέσματα.
• Τα αιθέρια έλαια από τα γαρύφαλλα (αυτά που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική) όταν εμποτιστούν σε μπαμπάκι και αυτό τοποθετηθεί επάνω στο δόντι που πάσχει, ο πόνος υποχωρεί.
• Το γλυκάνισο και τα έλαιά του όταν διαλυθούν μέσα σε νερό, κάνουν ανακουφιστικά μπουκώματα κατά του πονόδοντου.
• Το πράσινο φλούδι των φρέσκων καρυδιών όταν μασηθεί απομακρύνει κάθε πονόδοντο.
• Ο χυμός και ο πολτός του κρεμμυδιού, αν και είναι δύσοσμοι είναι ευεργετικοί.
• Το αφέψημα του χαμομηλιού είναι γνωστό από τα παιδικά μας ακόμη χρόνια ότι ανακουφίζει από τον πόνο των δοντιών.
Αν λοιπόν πονέσει το δόντι μας, μετά από το απαραίτητο τηλέφωνο στον οδοντίατρο, μια άμεση επίσκεψη στην κουζίνα μπορεί να μας ανακουφίσει.


Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Read more...

Τα πλαστικά σκουπίδια τελικά αποδομούνται στη θάλασσα



Η αντίληψη ότι τα πλαστικά δεν αποδομούνται στο περιβάλλον φαίνεται να διαψεύδεται, τουλάχιστον όσον αφορά τους ωκεανούς. Σακούλες και άλλα πλαστικά σκουπίδια διασπώνται σχετικά γρήγορα στο νερό, το πρόβλημα όμως είναι ότι απελευθερώνουν τοξικές ουσίες.
Υγεία,Γονείς και Παιδιά "Blog News"




Χιλιάδες τόνοι πλαστικών απορριμμάτων καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς. Ορισμένα ξεβράζονται στις ακτές, ενώ άλλα επιπλέουν για χρόνια, όπως για παράδειγμα στη λεγόμενη «Μεγάλη Κηλίδα Σκουπιδιών του Ειρηνικού», μια έκταση ανάμεσα στην Καλιφόρνια και τη Χαβάη δύο φορές μεγαλύτερη από την πολιτεία του Τέξας.

«Διαπιστώσαμε ότι το πλαστικό στους ωκεανούς αποσυντίθεται καθώς εκτίθεται στη βροχή, τον ήλιο και άλλες περιβαλλοντικές συνθήκες, δημιουργώντας έτσι ακόμα μια πηγή παγκόσμιας μόλυνσης που θα διατηρηθεί και στο μέλλον» δήλωσε ο Κατσουχίκο Σάιντο, χημικός του Πανεπιστημίου Νίχον της Ιαπωνίας.

Ο ερευνητής παρουσίασε τα συμπεράσματά του στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.

Όπως εξήγησε, τα πλαστικά απελευθερώνουν ουσίες όπως η δισφαινόλη Α και το ολιγομερές του πολυστυρένιου, οι οποίες μπορούν να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία των θαλάσσιων οργανισμών.
Read more...

Η ζωή μας... κύκλους κάνει, έδειξαν οι επιστήμονες

ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ποτέ πως, όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε, περπατάτε κάνοντας κύκλους; Μια έρευνα που πραγματοποίησαν Ευρωπαίοι επιστήμονες χρησιμοποιώντας GΡS δείχνει ότι ακριβώς αυτό συμβαίνει.
Cocktail News Read more...

Ο πρωθυπουργος στο ΤΕΜΠΜΕ (Ταμειο Εγγυοδοσιας Μικρων Πολυ Μικρων Επιχειρησεων)


ΑΣΗΜΩΝΗΣ



Read more...

Αποκλειστικό: Κάνε εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου...

...πρότεινε ο Γ. Σουφλιάς στον Κ. Καραμανλή

.
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
.
"Kάνε εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου!" Αυτό είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Σουφλιάς στην "μυστική" συνάντησή του με τον Κ. Καραμανλή. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επιμένει για εκλογές τώρα επειδή πιστεύει ότι αργότερα θα είναι χειρότερα για τη ΝΔ. Αν η εισήγηση Σουφλιά γίνει δεκτή, ο Κ. Καραμανλής μπορεί να έχει προκηρύξει τις εκλογές "ανεβαίνοντας" στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ στις 4 Σεπτεμβρίου.
Βέβαια, οι άσπονδοι φίλοι του στη ΝΔ λένε ότι...
PRESS-GR



θέλει εκλογές τώρα για να μην υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και να μπορεί να "παίξει" αυτός ως κοινά αποδεκτός πρωθυπουργός στη συνέχεια ή, εναλλακτικά, να αποτελέσει εφεδρεία για την Προεδρία της Δημοκρατίας την ερχόμενη άνοιξη.
Το θέμα είναι ότι το σενάριο των εκλογών το φθινόπωρο μπορεί να "βολεύει" πια και τον Κ. Καραμανλή.
PRESS-GR
Read more...

Ο 23χρονος που ζει σε ένα αυτοκίνητο στον Βόλο

Μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο ζει τους τελευταίους μήνες ένας νεαρός στο Βόλο. Μέσα σε αυτό κοιμάται, εκεί περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ενώ δέχεται ακόμη και φίλους του! Οι κάτοικοι της περιοχής όπου έχει σταθμεύσει μόνιμα το πράσινο όχημά του παρακολουθούν τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες ζει ο 23χρονος, ενώ έχουν να λένε ότι δεν έχει δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για έναν ευγενικό και καλοσυνάτο νεαρό, ο οποίος φροντίζει να μην ενοχλεί. Μάλιστα τα βράδια αρέσκεται να ακούει μουσική από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου και όταν περνάει κάποιος, φροντίζει να χαμηλώνει την ένταση, αν αντιληφθεί ότι είναι δυνατά. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο νεαρός που εγκαταστάθηκε στην περιοχή πριν από πέντε μήνες και οι κάτοικοι έχουν αποκτήσει μια σχέση αλληλοκατανόησης. Εκείνος φροντίζει να μην ενοχλεί τους γύρω του, ενώ είναι ενδεικτική η μαρτυρία μιας κατοίκου, η οποία έλεγε ότι το πρωί βγαίνοντας στο μπαλκόνι της για να ποτίσει τον είδε να κοιμάται και προσπάθησε να κάνει όσο λιγότερη φασαρία για να μην τον ανησυχήσει.

Κάποιοι γείτονες τον έχουν πλησιάσει και έχουν προσπαθήσει να του ανοίξουν συζήτηση. Ωστόσο εκείνος, πολύ ευγενικά, έχει αποφύγει να τους πει το λόγο για τον οποίο δεν μένει σε κανονικό σπίτι. Ενα άλλο στοιχείο του χαρακτήρα του που έχουν καταλάβει οι γείτονες είναι ότι πρόκειται για νεαρό με περηφάνια. Δεν του αρέσει να τον λυπούνται και δεν έχει δεχτεί τη βοήθειά τους. Σιτίζεται, όπως έχουν μάθει, σε εκκλησία. Οι περίοικοι αναρωτιούνται εάν υπάρχει υπηρεσία που είναι διατεθειμένη να δώσει λύση στον 23χρονο που ζει μόνος του μέσα στο αυτοκίνητο (εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί).
sourta-ferta

Read more...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ





Το πρωί της Πέμπτης, επισκέφθηκε το Θοδωρή Ηλιόπουλο στο νοσοκομείο των Δικαστικών Φυλάκων Κορυδαλλού, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Θ. Δρίτσα και Γ. Μπανιά, τον Κ. Μαρματάκη από την Γραμματεία των Δικαιωμάτων του Συνασπισμού, ένα μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο και τον Γ. Μουζαλα από τους Γιατρούς του Κόσμου.


Χθες, Πέμπτη 20 Αυγούστου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας και έπειτα από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο, δόθηκε συνέντευξη τύπου για την υπόθεση του απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου, προφυλακισμένου από τις 18/12ου στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στα γεγονότα του Δεκέμβρη και απεργού πείνας από τις 10 Ιουλίου.
Την συνεντευξη τύπου άνοιξαν οι συνήγοροι του Νίκος Μαβιδης και Ιωάννα Κουρτοβικ δίνοντας για άλλη μια φορά έμφαση στην αδικία που υπόκειται ο Θοδωρής Ηλιόπουλος και για την εμπάθεια και την εκδικητικοτητα από πλευράς του Δικαστικού Σώματος στο πρόσωπο του. Ενημέρωσαν για την αίτηση αποφυλάκισης που κατατέθηκε το πρωί της ίδιας μέρας και τα στοιχεία που επισύναψαν στην αίτηση (ψηφίσματα από Α’ βαθμια σωματεία, από την ΑΔΕΔΥ, την ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις 3.500 υπογραφές για την αποφυλάκιση του Θ. Ηλιόπουλου).
Η Όλγα Κοσμοπουλου, γιατρός του Θ. Ηλιόπουλου αφού έδωσε την εικόνα για την κατάσταση της υγείας του και την επικινδυνότητα στην οποία βρίσκεται η ζωή του παρατήρησε «Πρώτη φορά σημειώνεται να κρατείται τόσες μέρες απεργός πείνας στο κελί του, ενώ οι επισημάνσεις των γιατρών για άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο γίνονται εδώ και 20 μέρες!»την εισήγηση της έκλεισε και με την ιδιότητα της ως μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέγοντας ότι «αν σχεδιάζουν ένα θύμα θα μας βρουν απέναντι τους!»
Από τους Γιατρούς του Κόσμου ο Γ. Μουζαλας, ο οποίος και εξέτασε τον Θ. Ηλιόπουλο το πρωί κατά την επίσκεψη του κλιμακίου δήλωσε: «είναι καθαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Ο ασθενής κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή στα πλαίσια πολυσυστηματικης νόσου που σημειώνεται στους απεργός πείνας.
Ο Γ. Μπανιάς τόνισε ότι το θέμα είναι πάντα η άμεση αποφυλάκιση του Θ. Ηλιόπουλου ότι αυτό είναι μια ένδειξη από την ηγεσία, της βαρβαρότητας απέναντι στην κοινωνία.
Ο Θ. Δριτσας μίλησε για υπέρβαση και αυθαιρεσια, αναφερομενος στην απόφαση. Στο τέλος της εισήγησης του δήλωσε: «ο Θοδωρής Ηλιόπουλος δίνει αγώνα αξιοπρέπειας και μας αφορά όλους!»¨
Ο Άρης Μουσιωνης,πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γιατρός έκανε έκκληση για συντονισμό των κινήσεων ώστε να διαφυλαχτεί το δικαίωμα στη Ζωή. «Ο αγώνας του Θοδωρή Ηλιόπουλου είναι βαθύτατα πολιτικός και μας αφορά όλους.»
Ο Ερνέστο Αγγελής από τα ΕΕΚ δήλωσε την πλήρη υποστήριξη στις κινήσεις για την απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου και ο αγώνας αυτός είναι τιμή για το κίνημα!»
Ο Γ. Παρασκευοπουλος εκ μέρους των οικολόγων Πράσινων δήλωσε: «τονίζοντας τις μαύρες τρύπες στα ανθρώπινα δικαιώματα, Ενώνουμε τη φωνή μας στο κίνημα»
Την συμπαράσταση στον αγώνα του Θ. Ηλιόπουλου εξέφρασε και ο Γ. Δάφνης εκπρόσωπος της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

από ΣΤΟΧΑΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Read more...

Μετά τους Σουηδούς τώρα και Φινλανδοί «Πειρατές».


Αλλο ένα κόμμα «Πειρατών» που υποστηρίζει το δικαίωμα στο
ελεύθερο κατέβασμα αρχείων από το Διαδίκτυο ιδρύθηκε επίσημα
στη Φινλανδία, ελπίζοντας να κάνει στις επόμενες εκλογικές
αναμετρήσεις την ίδια έκπληξη με τους Σουηδούς Πειρατές που
συγκέντρωσαν 7,1% στις ευρωεκλογές.
Το Φινλανδικό Κόμμα των Πειρατών εξασφάλισε την απαραίτητη
υποστήριξη για να γίνει αποδεκτό ως πολιτική ομάδα, δήλωσε την
Τετάρτη ο επικεφαλής του Πάσι Πάλμουλεχτο.
«Είμαστε τρισευτυχισμένοι που κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε
>τις απαραίτητες 5.000 υπογραφές» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας
πως οι Φινλανδοί Πειρατές συμπεριλήφθηκαν στους επισήμους
καταλόγους των κομμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το κόμμα πρόκειται να διεκδικήσει «μεταρρύθμιση της νομοθεσίας
για τα πνευματικά δικαιώματα, την προστασία της ιδιωτικής ζωής,
την ελευθερία λόγου και την διαφάνεια στην πολιτική» τόνισε ο
Παλμουλέχτο.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι Πειρατές θα συμμετάσχουν στις
προσεχείς δημοτικές, εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές.
tvorini



Read more...

Ανωνυμία στη μπλογκόσφαιρα: κατάκτηση ή ψυχοπαθογένεια;




Πολλά έχουν λεχθεί και γραφτεί, τόσο υπέρ όσο και κατά, για το “δημοκρατικό” δικαίωμα της ανωνυμίας των bloggers και των σχολιαστών τους. Προσωπικά...
Η Αλήθεια να Λέγεται

είμαι κατά της ανωνυμίας. Τη δέχομαι όμως ως μια πραγματικότητα και δεν την πολεμάω, αφού μάλιστα πολλά δημοφιλή ιστολόγια ανώνυμων bloggers φιλοξενούν συχνά άρθρα μου, πράγμα για το οποίο είμαι ευγνώμων. Νιώθω όμως την ανάγκη ν’ αναλύσω την ηλεκτρονική μόδα της ανωνυμίας και ν’ αναζητήσω τα αίτια, τη σκοπιμότητα, τα υπέρ και τα κατά της. Πολύ περισσότερο όταν, ενώ εγώ υπογράφω τα κείμενά μου, συχνά σε ιστολόγια όπου αναρτώνται βγαίνουν διάφοροι ανώνυμοι που εκ του ασφαλούς μου επιτίθενται και με βρίζουν χυδαία με ακατονόμαστα επίθετα. Το να βρίζει ένας ανώνυμος κάποιον άλλο ανώνυμο, μπορεί κανείς να πει ότι είναι επί ίσοις όροις, αν και δεν παύει να είναι ένδειξη βαρβαρότητας. Όμως το να βρίζεις κάποιον που έχει το θάρρος να υπογράφει τα κείμενά του, ενώ εσύ φοράς την ηλεκτρονική μάσκα της ανωνυμίας, είναι η απόλυτη μικρότητα.

Πώς όμως μας προέκυψε ή μόδα της ανωνυμίας στη μπλογκόσφαιρα; Προέκυψε από φόβο να πει κανείς ελεύθερα και επώνυμα την άποψή του; Φόβο από ποιον; Από ποιους; Υπάρχει λογοκρισία; Υπάρχει κίνδυνος αφορισμού, εξοστρακισμού ή μπαγλαρώματος για τους αντιφρονούντες; Μήπως δεν έχουμε δημοκρατία αλλά καμουφλαρισμένη χούντα; Μήπως έχουμε ιδεολογική τρομοκρατία, αδελφή της ένοπλης τρομοκρατίας, και οι bloggers φοβούνται τις αδέσποτες; Τι ακριβώς συμβαίνει άραγε; Μήπως λείπει η ανάλογη αυτοπεποίθηση των ανώνυμων συγγραφέων και φοβάται κανείς τη λοιδορία και την κριτική; Ποιους, λοιπόν, συμφέρει η ανωνυμία των bloggers; Ποιοι την καλοδέχονται και γιατί; Ποιοι την υποστηρίζουν και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν;

Αν προσπαθήσουμε ν’ απαντήσουμε με νηφαλιότητα στα ερωτήματα αυτά, ίσως καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η ανωνυμία στη μπλογκόσφαιρα είναι εκ του πονηρού. Είναι παγίδα! Τουλάχιστον εγώ εκεί κατέληξα. Εκείνοι που κινούν τα νήματα της ανθρωπότητας πίσω από τα παρασκήνια, αυτοί που σκέπτονται πριν από μας για μας, εκτός από αδίστακτοι είναι και παμπόνηροι. Γνωρίζοντας τη συσσωρευμένη οργή των λαών εναντίον των αρχιτεκτόνων της παγκοσμιοποιημένης εξαθλίωσης, επινόησαν έναν ακίνδυνο γι’ αυτούς τρόπο εκτόνωσης των σκεπτόμενων πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων. Μας προσφέρουν δωρεάν χώρο στο Διαδίκτυο και την ευκαιρία να γράφει ο καθένας το κοντό και το μακρύ του, να εκτονώνει την οργή και το πάθος του, κρυβόμενος πίσω από ηλεκτρονική κουκούλα. Έτσι πετυχαίνουν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: αφ’ ενός εκείνοι γνωρίζουν ποιος σκέπτεται τι και πόσοι έχουν πάρει είδηση τα καταχθόνια σχέδια της παγκόσμιας άρχουσας τάξης, κι έτσι τους φακελώνουν για ώρα ανάγκης, αφ’ ετέρου καταφέρνουν να τους κάνουν ακίνδυνους. «Ας τους να λένε ό,τι θέλουν», σιγοψιθυρίζουν χαιρέκακα. «Κανείς δε μπορεί να τους πάρει στα σοβαρά αφού δεν έχουν το θάρρος να υπογράψουν τα κείμενά τους. Κι ούτε μπορούν να ομαδοποιηθούν και ν’ αντιταχθούν με αποτελεσματικότητα στα σχέδιά μας, αφού ελάχιστοι γνωρίζουν την αληθινή ταυτότητα των άλλων bloggers.»

Αυτά ως προς τους άλλους. Εμείς, όμως, γιατί γράφουμε; Γιατί άραγε ξοδεύουμε ατέλειωτες ώρες και ενέργεια μπροστά στον υπολογιστή; Επισκεπτόμενοι πολλά σοβαρά ιστολόγια έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πολλοί bloggers γράφουν για να κάνουν τη διαφορά. Έχουν αγανακτήσει για τα κακά, στραβά κι ανάποδα της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής του τόπου μας, ανησυχούν σφόδρα για το μέλλον των παιδιών τους, και θέλουν να παρέμβουν. Καλό και άγιο, και κάπως έτσι ξεκίνησα κι εγώ να γράφω για τα κοινά πριν από 25 χρόνια.
Γιατί όμως φοβούνται να υπογράψουν τα κείμενά τους με το αληθινό τους όνομα και να παρουσιάσουν το πραγματικό τους προφίλ; Θα κέρδιζαν πολλή περισσότερη εμπιστοσύνη μεταξύ των αναγνωστών τους, με αυξημένη πιθανότητα να τους επηρεάσουν προς το καλύτερο. Αυτό δεν επιδιώκουν;

Δυστυχώς, έτσι όπως λειτουργεί σήμερα η μπλογκόσφαιρα, με ανώνυμους (που κάποιοι μπορεί να είναι και επώνυμοι που φορούν τη μάσκα όταν τους συμφέρει) να εκσφενδονίζουν ύβρεις, συκοφαντίες και απειλές ένθεν κακείθεν, κοντεύει να μεταβληθεί το Διαδίκτυο σ’ ένα ηλεκτρονικό φρενοκομείο όπου οι bloggers καταφεύγουν για την ομαδική ψυχοθεραπεία τους. Κρίμα θα είναι ένας τόσο αποτελεσματικός, ταχύτατος και ανέξοδος τρόπος διακίνησης ιδεών και επικοινωνίας να εκφυλιστεί περαιτέρω και να χάσει την αξιοπιστία του.

Κι ας έλθω τώρα σε μια άλλη παθογένεια της μπλογκόσφαιρας που τελευταία εξελίσσεται με ρυθμούς πανδημίας. Η κομματικοποίησή τους, καμουφλαρισμένη ή άγρια κι επιθετική. Πρόσφατα είδαμε να ξεσπάει ανοιχτή κόντρα μεταξύ bloggers– κάποιοι προς τιμήν τους εμφανίζονται επώνυμα – λόγω έντονης κομματικοποίησης και απροκάλυπτης στήριξης διαφορετικών κομμάτων. Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως αυτό είναι επικίνδυνο ολίσθημα. Τα blogs θα έπρεπε να μένουν μακριά από την πολιτική και να μην ενδίδουν στο θανάσιμο εναγκαλισμό των κομμάτων, ώστε να μπορούν να εκφράζονται και να κρίνουν ελεύθερα όλους και όλα. Διότι κανένα κόμμα δεν πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής, και υπάρχει περιθώριο βελτίωσης για όλα.

Αυτά τα λίγα για το θέμα μας, και ελπίζω το σύντομο αυτό κείμενο να λειτουργήσει θετικά, υποκινώντας κάποιoυς σοβαρούς και με αγνά κίνητρα ανώνυμους bloggers σε αυτοκριτική και ίσως αναθεώρηση των απόψεών τους ως προς την ανωνυμία και την απροκάλυπτη κομματικοποίηση.
Read more...

ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗΣ..!



Δεν ξέρω αν έχει τύχει ποτέ να τ’ ακούσετε αλλά οι άνθρωποι που ζουν σε κάθε πόλη δεν ονομάζονται μόνο από την πόλη (π.χ. Θεσσαλονίκη – Θεσσαλονικιός) αλλά έχουν και κάποιες ειδικές ονομασίες ανα πόλη οι οποίες έχουν βγει για διαφορετικό λόγο σε κάθε μία. Ορίστε λοιπόν μερικές απ’ τις πόλεις. Για όποιες άλλες ξέρετε που δεν υπάρχουν, ή ξέρετε κάτι παραπάνω που δεν υπάρχει εδώ αφήστε σχόλιο.
Allostyle...



+ Θεσσαλονίκη – Καρντασια:
Καρντασι είναι ο αδερφός στα τουρκικά. Παλιά επεφτε πολυ κοροϊδεμα από τους Αθηναίους επί του θέματος.
Σαλονίκη δε, γνωστή και ως Καρντασούπολη!

+ Έβρος (κυρίως Κομοτηνή) – Γκάτζοι ή Γκάτζολοι:
Στο Σουφλί του νομού Έβρου παλαιότερα υπήρχαν πολλά γαϊδούρια, τα οποία.... τα έλεγαν αλλιώς και γκάτζους. Έτσι οι φαντάροι έβγαλαν κοροϊδευτικά την περιοχή Γκατζολία και έμεινε να φωνάζουν τους κατοίκους Γκάτζολους. Η ιστορική αμαξοστοιχία 604 ΕΒΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ καλείται και Γκάτζος Εξπρές.

+ Πτολεμαΐδα – Καϊλαριώτες:
Αυτό συμβαίνει γιατί η πτολεμαϊδα λέγεται αλλιώς και Καϊλάρια. Επίσης λέγεται και λασποχώρι γιατί παλιά ήταν χωριό όλο λάσπες όταν έβρεχε.

+ Κοζάνη – Σούρδοι:

Λέγονται έτσι διότι προσποιούνταν ότι δεν άκουσαν κάτι – κοινώς ποιούσαν την νήσσαν – όταν φυσικά δεν τους συνέφερε. Και ενώ οι μεν υπόλοιποι Έλληνες τους δέχτηκαν με αυτήν τους τη νοοτροποία, οι δε Εβραίοι δεν κατάφεραν να στεργιώσουν ούτε στιγμή στην περιοχή. Στα βλάχικα σούρδος σημαίνει κουφός / βλάκας.

+ Κέρκυρα – Παγανέλια ή Φρανκολαντσέρηδες:

Αυτοί ονομάστηκαν έτσι γιατί παγανέλι στην κερκυραϊκή διάλεκτο σημαίνει περιστέρι και η Κέρκυρα (κυρίως οι πλατείες αλλα γενικά όλη η πολη της) είναι γεμάτη περιστέρια. Το φρανκολαντσέρηδες δεν ξέρουμε από που βγαίνει.

+ Ιωάννινα – Παγουράδες:

Λέγονται έτσι γιατί παλιά λέγανε ότι στην λίμνη στα γιάννενα καθρεπτίζοταν το φεγγάρι και οι γιαννιότες έτρεχαν με τα παγούρια για να μαζέψουν και καλά το μαγικό νερό!

+ Κιλκίς – Μαλούρδοι:

Δυστυχώς δεν εχω ιδέα από που βγαίνει αυτό.

+ Λάρισα – Πλατυποδαράδες ή Πλατύποδες ή Τυρόγαλα:

Αυτοί λέγονται έτσι λόγω του κάμπου που είναι επίπεδος και δεν βοηθάει στο σχηματισμό καμάρας στο πόδι. Το τυρόγαλα βγαίνει απ’ το τοπικό προϊόν.
Άρτα – Νερατζοκώλιδες:

Λόγω του ότι στην Άρτα έχουν πολλά νεράτζια και μεγάλους κώλους άρα έχουν κώλους σαν νεράτζια…

+ Πρέβεζα – Σαρδέλες:

Διότι λέγεται ότι βάζουν τις σαρδέλες στο κλουβί.

+ Αθήνα – Γκάγκαροι:

Γκάγκαρο ήταν το βαρύ ξύλο που ήταν κρεμασμένο με σκοινί πίσω από τις αυλόπορτες, τις οποίες έκλεινε με το βάρος του. {gaga στα τούρκικα το ράμφος – Lady gaga that can’t be good for you )

Γκάγκαρος λεγόταν επί τουρκοκρατίας ο Αθηναίος της ανώτερης κοινωνικής τάξης, ο οποίος στην πόρτα του είχε γκάγκαρο…

Σημαίνει σήμερα ο γνήσιος Αθηναίος.

+ Φλώρινα – Απόγονοι της Γιουργίας:

Γιατί η γιούργα ήταν η Γεωργία στα Φλωρινιώτικα. Ήταν η μεγαλύτερη που**να της Φλώρινας… Απ’ τις μεγαλύτερες βρισιές για τους Φλωρινιώτες.

+ Πόντος – Ντουντούμια / Τουρκούλια:

Δυστυχώς δεν εχω ιδέα από που βγαίνει αυτό.

+ Λέσβος – Γκαζμάδες:
Τη Μυτιλήνη τη λένε Γκασμαδία ή Κασμαδία οι φαντάροι που υπηρετούν εκεί, επειδή η στρατιωτική ζωή εκεί έχει πολύ σκάψιμο, σκάβουν ορύγματα. Επίσης υπάρχει και ο παλιός μύθος που λέει ότι (σύμφωνα με την στόμα-στόμα παράδοση των φαντάρων) όταν ήταν να φτιαχτεί το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όλοι οι κάτοικοι πήγαν να συνδράμουν κρατώντας από έναν κασμά (και κανένας δεν κρατούσε φτυάρι ή σκαπέτι).

+ Καστοριά – Τσιρουνιάιδες:

Δυστυχώς δεν εχω ιδέα από που βγαίνει αυτό.

+ Σέρρες – Ακανέδες:

Λόγω του ότι στη πόλη των Σερρών φτιάχνονται ακανέδες (ένα είδος γλυκού σαν λουκούμι)…

+ Πάτρα – Μινάραδες:

Λίγο υποτιμητική λέξη για τους Πατρινούς που σημαίνει μαλάκας αλλά σε πιο light εκδοχή.

+ Ηράκλειο – Σουμπερίτες ή Καστρινούς:

Σουμπερίτες διότι στην κατοχή ο Σούμπερ είχε την έδρα του στο Hράκλειο και Καστρινούς επειδή το Ηράκλειο ονομαζόταν και Κάστρο.

+ Αγρίνιο – Βλάχοι:

Έτσι τους αποκαλούν οι μεσολογγίτες, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους πολύ διακεκριμένο.

+ Ναύπλιο – Κωλοπλένηδες:

Οι Aργίτες τους αποκαλούν έτσι διότι πλένονταν στις τούρκικες τουαλέτες.

+ Τρίκαλα – Κασέρια ή Σακαφλιάδες:

Κασέρια λόγω τοπικού τυριού και Σακαφλιάδες λόγω του Σακαφλιά, ο οποίος έζησε την εποχή του Μεσοπολέμου, λίγο μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και ήταν ο Δον Ζουάν της εποχής. Ήταν ένας ωραίος άντρας που είχε αναστατώσει την τρικαλινή κοινωνία με τα καμώματα του, ώσπου κάποιοι του στήσανε καρτέρι στα στενά σοκάκια του Βαρουσίου και τον μαχαιρώσανε (εξού και το γνωστό στιχάκι “Στα τρίκαλα στα δυό στενά σκοτώσανε τον σακαφλιά”). Το σακαφλιάς κατά λέξη σημαίνει ο φίλος της σάρκας.
taxalia-Το Ν.1 BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙ...
Read more...

Μουσικό διάλειμμα...




Read more...

Λαθραίο φορτίο 17.000 κούτες τσιγάρα στο λιμάνι του Ηρακλείου


Παράνομο φορτίο εντόπισαν οι αρχές σε κοντέινερ στο λιμάνι του Ηρακλείου το οποίο προοριζόταν για έναν Αιγύπτιο επιχειρηματία. Η έρευνα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων έχουν ξεκινήσει ημέρες πριν, ενώ ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου από την πλευρά του ζήτησε εντατικότερους ελέγχους για τα κοντέινερ που καταφθάνουν από ξένες χώρες αλλά και σε όσα υποθετικά φεύγουν κενά από το λιμάνι του Ηρακλείου. Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Κρήτης τεμάχισε
irakliowebradio
τα τοιχώματα του κοντέινερ αναζητώντας την παραμικρή πιθανή κρυψώνα ναρκωτικών ουσιών. Στο σημείο εξάλλου βρέθηκε και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της υπηρεσίας ο οποίος και περιπλανήθηκε ανάμεσα στις τεράστιες ποσότητες λαθραίων προϊόντων κυρίως τσιγάρα και καπνός. Οι κύριες υποψίες σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Αναστασάκη ήταν για ναρκωτικά, ενώ από το πρωί υπήρχαν πληροφορίες ότι πρόκειται για 35 πακέτα τσιγάρων και καπνών μαζί με τα εμπορεύματα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν πληροφορίες ακόμα και για την εταιρία φόρτωσης η οποία ήταν η δημόσια εταιρία της Αιγύπτου. Περισσότερα από δεκαεπτά χιλιάδες πακέτα τσιγάρα και περίπου επτά χιλιάδες πακέτα καπνού έκρυβε το κοντέινερ που έφτασε στις 11 Αυγούστου στο λιμάνι του Ηρακλείου με πλοίο από την Αίγυπτο. Στα χαρτιά είχε δηλωθεί πως μετέφερε χυμούς τους οποίους και θα παραλάμβανε ένας Αιγύπτιος μόνιμος κάτοικος του Ηρακλείου και ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του μίνι-μάρκετ σε διάφορα μέρη της Κρήτης. Όπως δήλωσε ο κ. Αναστασάκης που διενέργησε τον έλεγχο, «υπήρχαν παραπλανητικά και απροσδιόριστα στοιχεία.

irakliowebradio
Read more...

TIME OUT ΓΙΑ ...ΛΟΥΣΙΜΟ !

ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ Read more...

Στην Ελλάδα βρίσκεται το ακριβότερο ξενοδοχείο του κόσμου!

Εσείς θα πληρώνατε $50.000 για μία διανυκτέρευση σ' αυτήν τη σουίτα;


troktiko












Και όμως δεν το πιστεύαμε ότι το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείο στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα. Αυτό το δωμάτιο με θέα τη θάλασσα, κοστίζει 50.000 δολάρια την βραδιά και περιλαμβάνει εκτός των άλλων προσωπικό μπάτλερ, σεφ ακόμα και πιανίστα. Μεγάλο ατού βέβαια του ξενοδοχείου είναι η απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα του Αιγαίου. Εάν βαρεθείτε, το ξενοδοχείο διαθέτει ιδιωτικό τζετ το οποίο μπορεί να σας μεταφέρει σε οποιοδήποτε νησί θέλετε. Είναι το....Royal Villa στο Grand Resort Lagonissi στην Αθήνα. Από έρευνα που έκανε το Hotels.com για όλα τα ξενοδοχεία του κόσμου.

troktiko

Read more...

Παννελαδική μέρα αλληλεγγύης στον Απεργό πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλο (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)




Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009, στις 12:00 το πρωί Ακριβής τοποθεσία: Μνημείο Λαμπράκη Διοργάνωση: Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Read more...

ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΤΑ.. ΑΚΡΙΒΑ ΚΡΑΓΙΟΝ


ΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

Σειρά δοκιμών που έγινε από περιοδικό για την προστασία των καταναλωτών ανακάλυψε ότι περισσότερο από τα μισά συστατικά που περιέχονται σε ένα γυναικείο κραγιόν είναι επικίνδυνα για την υγεία.
POLITIKO SAFARI


Το Oeko Test αναφέρει στο τεύχος του Αυγούστου ότι περισσότερα από τα 306 κραγιόν που εξέτασε-21 διαφορετικών εταιριών και διαφορετικών αποχρώσεων- τα 121 πήραν "απορριπτική βαθμολογία" και τα 44 ήταν απλώς "ικανοποιητικά".
Το περιοδικό γράφει ότι πολλά από τα κραγιόν περιείχαν παραφίνη και συνθετικά στοιχεία όπως σιλικόνες, τα οποία σταδιακά "γλιστρούν" από τα χείλια και διεισδύουν στον οργανισμό.
Ένα από τα κραγιόν που χαρακτηρίστηκε "πολύ καλό" ήταν από ένα εκπτωτικό κατάστημα καλλυντικών και πολύ φθηνότερο από τα φυσικά καλλυντικά.

Read more...

Είμαστε στον αέρα



Η σελίδα που έκανε πιο γρήγορα απο όλους copy paste τον θάνατο του ανώμαλου Michael Jackson είναι και πάλι μαζί σας…

Η φίμωση δεν θα περάσει


Ακολουθεί δημοσιογραφικός μεστός λόγος:

Οι λούμπεν των Καγιέν και των αντίχριστων που τα έβαλαν με το troktiko να ξέρουν ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τα 46 εκατομμύρια επισκέπτες που έχουμε κάθε ημέρα. Όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό του troktikou.

Οι λόγοι που το troktiko δεν είναι αρεστό είναι γνωστοί. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που κάναμε copy paste τον θάνατο του Michael Jackson. Εμείς είμαστε οι μόνοι που πήραμε το θάρρος να αποκαλύψουμε ότι η Amy Winehouse είχε 4 και όχι 2 σπυριά στον κώλο. Είμαστε οι μόνοι δημοσιογράφοι που έχουν βρίσει τόσο πολύ τον Μάκη δημοσίως. Οι θέσεις μας για την ΜΗΔΕΝΙΚΗ εξωτερική πολιτική στο Ελβετικό πρόβλημα και φυσικά η τεράστια ανακάλυψη ότι το βιντεάκι που έδειξε ο αχώνευτος ο Γαβράς φτιάχτηκε από υπολογιστές των αντίχριστων σαηεντολογων.

Κάναμε λάθη. Μονό λάθη. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε λάθη. Είναι λάθος να νομίζεις ότι δεν θα κάνεις λάθος. Δεν συκοφαντήσαμε εδώ και μια εβδομάδα ΚΑΝΕΝΑ. Αποφάσισαν λοιπόν οι Σαηεντολογοι να πιέσουν τον Τομ Κρουζ να πιέσει τον Μπιλ Γκέιτς για να πιέσει τον Γκουγκλ να μας κλείσει. Τώρα γιατί είμαστε πάλι ανοιχτά μετά από τέτοια πίεση είναι απλό. Από την αγάπη των 182 εκατομμυρίων επισκεπτών που βομβάρδισαν τα μαιλ του Γκουγκλ.

Μπορεί ο καθένας να διαφωνεί με όσα γράφουμε, αλλά όχι με την δολοφονία και την εκτέλεση ενός blog. Ότι ο Γκουγκλ μας δίνει φωνή με την προϋπόθεση να τηρήσουμε κάποιους όρους τους δεν μας απασχολεί καθόλου. Οφείλουμε να κάνουμε ότι θέλουμε στα 439 εκατομμύρια επισκέπτες που έχουμε κάθε ημέρα.

Αναρτήσαμε δεκάδες ασυναρτησίες πολιτών που ήταν ενώνυμες και ήταν επιλογή μας να βάζουμε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ για να μην γίνουν ρόμπα οι άνθρωποι. Ο κόσμος γιαυτό έκανε το troktiko to No1 blogspot σε όλη την Γη αλλά και όχι μονό

Πολλοί έλεγαν: "Θα τα πούμε στο troktiko" όπως έλεγαν παλιά «θα σε δείξω στον Μάκη». Γιαυτο φαγώθηκε ο Μάκης να μας κλείσει.

Κάποιες επιχειρήσεις του δημοσίου ξεπουλιούνται σε απίστευτα χαμηλές τιμές, με τους διάφορους απατεώνες να βρίσκονται σε εμφύλιο για το ποιος θα εισπράξει τις μεγαλύτερες μίζες. Τι δουλεία έχει αυτό με το κλείσιμο του troktikoy δεν ξέρουμε αλλά ακούγετε πολύ ωραίο.

Αν οι Γραικύλοι, ατζέντηδες του κεφαλαίου, πολιτικοί ηγέτες αδιαφορούν για το κλείσιμο μιας σελίδας , ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να το επιτρέψει. Ειδικά τα 998 εκατομμύρια επισκέπτες που έχουμε κάθε ημέρα.

Ήρθε η ώρα να ανοίξουν όλοι από ένα blog και να τάσσονται υπέρ του troktikou, υπέρ της ελληνορθόδοξης πιστής, της πατρίδας και τις οικογένειας.

Κλείνει ένα και ανοίγουν δέκα.

Έπαιξαν και έχασαν! Δεν είμαστε ένας, είμαστε πολλοί (μαλάκες)

totroktiko


Read more...

O "Road runner"

Καινούργιο ρεκόρ έχουμε από χθες το βράδυ και στα 200 μέτρα. Ο "Υπεράνθρωπος" όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς Bolt έχει τρελάνει κόσμο. Εμάς πάλι μας θυμίζει το γνωστό καρτούν..

trelokouneli



Read more...

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ‘‘ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ’’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.



Διεφθαρμένοι, ανίκανοι πολιτικοί, με πολιτικό ανάστημα και υπόσταση νάνου! Άχρηστοι, αδιάφοροι, ανάλγητοι, τεμπέληδες και στενόμυαλοι κρατικοί λειτουργοί!
Παπάδες και καλόγεροι με το σταυρό στο χέρι και το χρήμα στην ψυχή!
Δημοσιογράφοι και εκδότες αυτοδιορισμένοι ‘‘μεσσίες’’ με αρπαχτικό μάτι και πεθαμένη καρδιά!
Όλοι μαζί περιμένετε να δείτε πόσο θα αντέξει ο Θοδωρής Ηλιόπουλος.
Πιστεύετε πως, ότι κι αν γίνει, εσείς θα είσαστε από πάνω.
Αν λυγίσει-ονειρευόσαστε!-δεν τρέχει τίποτα, νικήσαμε!
Αν πεθάνει, θα γίνουν λίγες ταραχές, θα ησυχάσουν, θα τον ξεχάσουν, πάλι νικήσαμε.
Και κοιμάστε απαθείς, με απόλυτη εμπιστοσύνη στη σιωπή-τη μούγκα-των αμνών!!
Όλα καλά αλλά…. Έχω μια απορία.
Έχετε κάνει καλά τους υπολογισμούς σας??


Όπως αναφέρεται σήμερα στο athens indymedia ο Θοδωρής Ηλιόπουλος δεν παράγει πια αίμα λόγο έλλειψης τροφής

Σήμερα 18/08/09 κατά την προγραμματισμένη εξέταση αίματος που του διενεργήθηκε, ο γιατρός του πήρε την μισή από την απαιτούμενη ποσότητα αίματος, γιατί η σύριγγα δεν τράβαγε άλλο αίμα.

Μέχρι που θέλουν να τον φτάσουν?

Ως εδώ. Να μην συνεχιστεί άλλο το βασανιστήριο του Θοδωρή. Λευτεριά στον Θοδωρή Ηλιόπουλο.

Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου και ζητά την άμεση αποφυλάκισή του, με σημερινή της ανακοίνωση.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης :

«
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου από τις 18 Δεκέμβρη 2008 μέχρι σήμερα λόγω συμμετοχής του στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος είναι ο μόνος που εξακολουθεί να είναι προφυλακισμένος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν αποφυλακιστεί, παρότι ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και υπερασπίζεται την αθωότητά του.

Η προφυλάκιση είναι ούτως ή άλλως ένα καταχρηστικό μέσο, στην περίπτωση όμως αυτή παίρνει πλέον εκδικητικό χαρακτήρα.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος μετά την απόρριψη των αιτήσεων αποφυλάκισής του και την ανανέωση της προσωρινής κράτησής του για άλλους έξι μήνες ξεκίνησε απεργία πείνας στη φυλακή από τις 10 Ιουλίου.

Σήμερα διανύει την 41η ημέρα και η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Ζητούμε την άμεση αποφυλάκισή του.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
»

irakliowebradio




Read more...

Οι γυναίκες όντως προτιμούν τους δεσμευμένους άνδρες!


Οι υποψίες των ψυχολόγων επιβεβαιώνονται: οι ελεύθερες γυναίκες όντως προτιμούν τους άνδρες που βρίσκονται σε άλλη σχέση, δείχνει αμερικανικό πείραμα με τη συμμετοχή φοιτητών.

Υγεία,Γονείς και Παιδιά "Blog News"



Στις εργέννισες του πειράματος πραγματικά άρεσαν οι άνδρες που ήταν κατειλημμένοι, σχολιάζει στο περιοδικό New Scientist η Μελίσα Μπάρκλεϊ, επικεφαλής της έρευνας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα στο Στιλγουότερ.

Η ομάδα της Μπάρκλεϊ είπε στους 184 ετεροφυλόφιλους εθελοντές του πειράματος ότι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή θα τους έβρισκε το τέλειο ταίρι, στο πλαίσιο μιας έρευνας για τη σεξουαλική έλξη. Οι εθελοντές ήταν άνδρες και γυναίκες με ή χωρίς σχέση, μοιρασμένοι σε ίσους αριθμούς.

Όλες οι φοιτήτριες κλήθηκαν να κοιτάξουν τη φωτογραφία του ίδιου άνδρα, ωστόσο η περιγραφή του άλλαζε σε κάθε περίπτωση ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις κάθε εθελόντρια. Επιπλέον, οι ερευνητές είπαν στις μισές φοιτήτριες ότι ο «τέλειος άνδρας» της φωτογραφίας είχε ήδη σχέση.

Οι αντιδράσεις των φοιτητριών ήταν αποκαλυπτικές: από τις εθελόντριες στις οποίες προτάθηκαν εργένηδες, μόνο το 59% εκδήλωσαν ενδιαφέρον να κάνουν σχέση μαζί του. Όταν όμως ο εικονιζόμενος ήταν δεσμευμένος, το ποσοστό εκτινάχθηκε στο 90%.

Το λιγότερο ενδιαφέρον για τη σύναψη νέας σχέσης και τη μικρότερη προτίμηση στους κατειλειμένους άνδρες έδειξαν οι δεσμευμένες γυναίκες.

Όσον αφορά τους άνδρες εθελοντές, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι λίγο τους ένοιαζε αν η «τέλεια γυναίκα» της φωτογραφίας είχε ήδη φίλο ή όχι.

Όλες οι παράμετροι του πειράματος «ήταν ίδιες για όλους τους συμμετέχοντες, με εξαίρεση το αν το ιδανικό τους ταίρι ήταν δεσμευμένο ή όχι» σχολιάζει η Δρ Μπέρκλεϊ.

«Το επόμενο ερώτημα είναι το γιατί» συνεχίζει. Η ερευνήτρια και οι συνεργάτες της εκτιμούν ότι οι γυναίκες προτιμούν τους πιασμένους άνδρες επειδή έχουν ήδη αξιολογηθεί από μια άλλη γυναίκα και έχουν κριθεί κατάλληλοι ως σύντροφοι.

Αν και αυτή η εξήγηση είναι η πιθανότερη, μια άλλη εναλλακτική υπόθεση είναι ότι στην αμερικανική κοινωνία οι γυναίκες ενθαρρύνονται να λειτουργούν ανταγωνιστικά και ίσως βρίσκουν ευκαιρία να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους «κλέβοντας» τον άντρα μιας άλλης.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο Journal of Experimental Social Psychology.


Read more...

Lake under construction


"Σχεδόν 40 χρόνια μετά την αποξήρανσή της η Κάρλα ξαναγίνεται λίμνη. Οχι τόσο μεγάλη όσο την έκανε η φύση, αλλά πάντως ένα βασικό τμήμα της επαναδημιουργείται. Και αυτό γιατί στα χρόνια που πέρασαν καλλιεργητές και κράτος κατέληξαν στην κοινή διαπίστωση: η φύση εκδικείται για τις ανθρώπινες επεμβάσεις.

Τα χωράφια που προήλθαν από την αποξήρανση της Κάρλας, έκτασης περίπου 78.000 στρεμμάτων, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα οφέλη, αφού πλημμύριζαν με την πρώτη βροχή και οι παραγωγοί ζούσαν στην ανασφάλεια. Επιπλέον ποτέ δεν έγινε διανομή αγροτικής γης. Οι ακτήμονες καλλιεργητές εκμίσθωναν με συμβολικό τίμημα κάθε χρόνο τις εκτάσεις. Αλλοτε οι καλλιεργητές υπενοικίαζαν τις εκτάσεις που τους δίδονταν. Υπήρξαν και άτομα που παρουσίασαν τίτλους ιδιοκτησίας από την Τουρκοκρατία επί των χωραφιών που δημιουργήθηκαν από την αποξήρανση της λίμνης.

Τα κτήματα της Κάρλας όμως άρχισαν να γίνονται βούρκος. Τα άλατα που είχαν συσσωρευθεί στο έδαφος από την πρώην λίμνη δεν ευνοούσαν τις καλλιέργειες. Επιπλέον στην πρώτη νεροποντή η περιοχή ξαναγινόταν λίμνη. Το 1962 στη λίμνη των 130.000 στρεμμάτων κατασκευάστηκε μια σήραγγα και τα νερά της διοχετεύτηκαν στον Παγασητικό. Το συνολικό έργο προέβλεπε τον εγκιβωτισμό και τη δημιουργία μικρής τεχνητής λίμνης, καθώς και την κατασκευή αρδευτικού και αποστραγγιστικού δικτύου, τα οποία δεν έγιναν ποτέ. Αντίθετα η σήραγγα πολλές φορές ήταν φραγμένη και η σοδειά καταστρεφόταν.

Υπήρχαν και οι ψαράδες της Κάρλας, που έμειναν χωρίς εισόδημα μετά την αποξήρανσή της. Οι άνθρωποι αυτοί εκ των πραγμάτων έγιναν γεωργοί. Οι ισορροπίες ανατράπηκαν. Ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας άρχισε να μειώνεται επικίνδυνα. Τα νερά σε ορισμένα σημεία έγιναν υφάλμυρα.

Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Και το ΥΠΕΧΩΔΕ, ως αρμόδιο υπουργείο για το περιβάλλον, έπειτα από εμπεριστατωμένη μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η λίμνη πρέπει να επαναδημιουργηθεί, τουλάχιστον σε ένα τμήμα της, έκτασης 38.000 στρεμμάτων".


"Almost 40 years after the desiccation, Karla becomes a lake again. Not as big as made by nature, but in any case her basic department. And this is because to the years that passed ,both cultivators and the state led to the common ascertainment: the nature revenges for the human interventions. The fields that emanated from the desiccation of Karla, extent of roughly 78.000 acres, did not attribute the expected profits, after flooded with the first rain and the producers lived in the insecurity. Moreover never did not become distribution of rural ground. The peasant cultivators let with symbolic price each year the extents. Previously the cultivators subleted the extents that were given to them. There were also individuals that presented titles of property from the Ottoman domination on the fields that were created by the desiccation of lake. The properties of Karla however began to become slime. The salts that had been accumulated in the soil by the former lake did not encourage the cultures. Moreover in the first downpour the region used to flood. In 1962 they constructed a tunnel, and the lake’s waters were channelled in Pagasitikos Gulf. The total work forecasted the creation of a small artificial lake and a series of works for the flooding waters that were never realised. On the contrar,y the tunnel many times over was barred and the crop was destroyed. There were also the fishermen of Karla, that remained without income after the desiccation. This ex-fishers had to become farmers. The balances were reversed. The underground water wagon horizon began to decrease itself dangerously. The waters in certain points became brackish. The situation reached in the deadlock. After all this, a study led the state to the conclusion that the lake should become a lake again, at least in her department, extent of 38.000 ΤΗ/square meters".
Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ...ΚΟΡΙΤΣΙΑ!


Να δούμε ποια...θα τον προλάβει... Read more...

Morning atmosphere

argycon


Read more...

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ;;;


Ανοίγεις την Τηλεόραση. Πρώτο θέμα ο Χριστοφοράκος. Δεύτερο θέμα, ο καυγάς και οι διαξιφισμού μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , σε ποιό κόμμα και σε ποιους πήγαν οι «μίζες».

http://leondokardos.blogspot.com/


Ανοίγεις εφημερίδα. Ακριβώς η ίδια θεματολογία.
Θα παραδοθεί ο Χριστοφοράκος σήμερα ή μήπως μεθαύριο, θα αποκαλύψει κάτι συνταρακτικό, ώστε να το χρησιμοποιήσει το ένα κόμμα εναντίον του άλλου ;
Θα είναι αρκετά ζουμερό ώστε να εξασφαλίσει τίποτα ψήφους παραπάνω στις εκλογές ;
Μεθοδεύτηκε η φυγή του για να μη μιλήσει ;
Εσείς φταίτε, εμείς ρωτήσαμε τους δικηγόρους του να μας ενημερώσουν σχετικά !!
(Άκουσον άκουσον !!)

Και η διαμάχη μεταξύ των δύο κομμάτων….. εξουσίας καλά κρατεί !
Αλλά και η κοροϊδία σε βάρος του Έλληνα πολίτη και ο εξευτελισμός της Ελλάδας συνεχίζεται.

Γιατί βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι τα κόμματα χρηματοδοτούνται και από άλλες πηγές, πέρα από ο,τι μαζέψουν οι οικονομικές εξορμήσεις τους
Και αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα. Και τα χρήματα αυτά προφανώς καταβάλλονται με… σιωπηρό τρόπο.

Διερωτάται λοιπόν ο Έλληνας πολίτης :

Για ποιό λόγο μαλώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα ;
Μήπως για το ποιό από τα δύο ωφελήθηκε περισσότερο από τις λεγόμενες μίζες ;
Εκεί είναι το θέμα λοιπόν ;;
Μήπως τους έπιασε πραγματικά …ο πόνος να βρουν ενόχους διαφθοράς ;

Αφήστε τα αυτά κύριοι. Αφήστε τις υποκρισίες.
Προσφέρετε ακόμα ένα τρανό παράδειγμα του ξεπεσμού του πολιτικού μας συστήματος με τα καμώματα σας.

Ξέρετε τι γράφεται στην απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου ;
Ότι στην Ελλάδα, από παλιά η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων κατά σημαντικό μέρος προέρχονταν από επιχειρήσεις για τη «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου». Και για αυτό το λόγο «η Siemens έπρεπε να εκτελεί πληρωμές για να εξασφαλίσει μια πιο δυνατή δικτύωση της εταιρίας με τους Έλληνες πολιτικούς» !!

Μας γελοιοποιούν, μας ξεφτιλίζουν διεθνώς. Δίνουν την εντύπωση ότι τίποτα δε προχωράει στη χώρα αυτή, εάν δε πέσουν μίζες.
Με αυτά τα χάλια περιμένετε ξένες επενδύσεις, όταν καθίσταται γνωστό ότι πρέπει να λαδώσουν προκειμένου να υλοποιηθεί μια επένδυση ; Έτσι παίρνεις δουλειές στην Ελλάδα !!!

Με ποιο δικαίωμα διαβάλλετε τη χώρα μας ;
Κόπτεστε δήθεν υπέρ της ευημερίας των πολιτών της και αντί να φροντίσετε πως θα επιλυθούν, με τη βοήθεια όλων σας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, τα τόσα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες, καυγαδίζετε τώρα αποκλειστικά και μόνο για τα κομματικά σας συμφέροντα ;
Γιατί εκείνο που πρωτίστως σας ενδιαφέρει, δεν είναι η παραδειγματική τιμωρία ενός ατόμου που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο και τους πολίτες αυτής της χώρας.
Εκείνο για το οποία στη πραγματικότητα νοιάζεστε είναι η στενή κομματική εκμετάλλευση του γεγονότος αυτού για τους εκλογικούς σας σχεδιασμούς.


Και η Ελλάδα κύριοι, η Ελλάδα ;;;;

Δε «παίρνετε», δε καταλαβαίνετε φαίνεται από …πρόσφατα μαθήματα.
Read more...

Το τσίρκο



Πολλά είδη τέχνης με συγκινούν. Η μουσική, το θέατρο, ο χορός, ο κινηματογράφος, τα εικαστικά....

Να λέμε ουρανός κι ας μην είναι


Παραδόξως όμως εγώ από τις ύψιστες μορφές θεωρώ την παράσταση ενός τσίρκου.
Αρκετοί πιστεύουν και ίσως δικαίως ότι ο κλόουν είναι "διασκεδαστής", ο θηριοδαμαστής καλός τεχνίτης μεν με έλλειψη σεβασμού στ'άγρια ζώα δε, οι ακροβάτες...΄Το τσίρκο δεν υπηρετεί την τέχνη. Πολλές οι διαμαρτυρίες σε όλον τον κόσμο για το σεβασμό στις συνθήκες διαβίωσης των ζώων.
Όμως εγώ συγκινούμαι, συγκινούμαι για όλο αυτό που κουβαλούν όσοι ζούνε τη ζωή τους σ'ένα τσίρκο. Θέλω να τους δίνω το πιο δυνατό μου χειροκρότημα. Έτσι γιατί διαφοροποιήθηκαν από την πεπατημένη, από τον ορθό δρόμο, επέλεξαν ή βρέθηκαν να ζούνε τη ζωή τους ...χωρίς εξασφαλισμένο αύριο νομίζω. Μου δίνουν την αίσθηση ότι κυνήγησαν το όνειρό τους κι ελπίζω να είναι έτσι πραγματικά.
Όταν ήρθε το ιταλικό τσίρκο στην Κορινθία, ευτυχώς για μένα που αρκετά από τα παιδιά των φίλων της παρέας εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να πάμε. Και βεβαίως πήγαμε αμέσως.
Το πρώτο θετικό. Έχουμε μαζί μας ένα κοριτσάκι τετραπληγικό. Ρωτώντας εάν μπορούμε να μεταφέρουμε το παιδί με το αναπηρικό καρότσι, έμεινα έκπληκτη στην άμεσα θετική απάντηση και πιο έκπληκτη ακόμη όταν ο "επί της υποδοχής", μας δήλωσε ρητά ότι δεν θα κόψει το παιδί εισιτήριο, γιατί είμασταν υποχρεωμένοι,να καθήσουμε μπροστά, άρα να πληρώσουμε το "ακριβό εισιτήριο" και συνεπώς το τσίρκο ένιωθε υποχρεωμένο να προσφέρει το ένα εισιτήριο.
Μπήκαμε, πω πω, πόσοι άνθρωποι χρειάζεται να απασχοληθούν για να είναι όλα στην εντέλεια, πόσοι τεχνίτες,. Ένα χωριό ολόκληρο.
Ο παρουσιαστής μας καλωσορίζει με τα λίγα ελληνικά του, τόσα όσα χρειαζόταν για να μας κάνει να νιώσουμε ....κάτι...οικεία τουλάχιστον.
Και ξεκινά ο κλόουν, δεν με κατέπληξε, αλλά προσπάθησε, είδα πως στα παιδιά άρεσε. Τον ένιωσα πιο πολύ διεκπεραιωτή, αλλά να ......
βγαίνουν τα άλογα. Τα άλογα, από τα πιο αγαπημένα μου ζώα, ίσως το πιο αγαπημένο. Το όνειρό μου ήταν ν'αποκτήσω ένα άλογο. Τι αγέρωχα, με πάνε πίσω μου φέρνουν τη μνήμη από τις φορές που στο θείο μου στο Γέρακα πριν χρόνια έκανα βόλτα απλή με το άλογο.Και παρά ταύτα νόμιζα πως πετούσα, πως ήμουν στα ουράνια, τουλάχιστον πάνω από τη γή. Τα χρόνια που ως φοιτήτρια δούλεψα στον Ιππόδρομο Φαλήρου και τρελαινόμουν να βλέπω τα άλογα, τις φοραδίτσες. Τα άλογα φεύγουν και να....
η μικρή ακροβάτισσα. βγαίνει. Χριστέ μου, που είναι το προστατευτικό δίχτυ; Δεν υπάρχει, όμως μην ανησυχούμε λένε τα παιδιά, το είδαν είναι δεμένη. Εκπληκτική η μικρή ακροβάτισσα, ιεροτελεστία το ακροβατικό της. Λες και γεννήθηκε ακροβάτης.
Και ναι σε λίγο διαπιστώνουμε πως όντως ακροβάτισσα γεννήθηκε η μικρή. Βγαίνει σε λίγο ..
η μητέρα, ακροβάτισσα επίσης. Τολμηρή, "σταρ του τσίρκου" μίας άλλης εποχής. Παρότι ευτραφούλα για τα δεδομένα μίας καλλιτέχνιδος, αεικίνητη όμως, αεικίνητη. Με την έντονη φορεσιά, το έντονο μακιγιάζ, σαν αυτό που συναντάς στα μπουζούκια. Ομως εδώ δεν είναι παράταιρο για μένα, ταιριάζει με τη "λάμψη", είναι μες στο κλίμα του τσίρκου.
Ο κλόουν ξανά και το πρώτο διάλειμμα φθάνει. Μπορείτε να δείτε τα ζώα μ'ένα ευρώ.Μα βεβαίως και θα τα δούμε. Να το πούμα, η λεοπάρδαλη, το λιοντάρι, η τίγρης κι ένα σωρό ζώα. Είναι αλήθεια, νιώθεις ένα σφίξιμο που είναι μες στο κλουβί.
Το διάλειμμα τελειώνει, σε χρόνο ελάχιστο σειρά ανθρώπων συντονίζονται ΄και τοποθετούν τις προστατευτικές΄μπάρες και δίχτυ για την εμφάνιση των φιδιών και ζώων.
Μα είναι δυνατόν ο λεπτεπίλεπτος νεαρός (για Ινδός μοιάζει) και η συνοδός του να χειρίζονται έτσι αυτά τα τεράστια φίδια; Απίστευτες οι δυνατότητες του ανθρώπου, οι δυνατότητες επικοινωνίας του.
Κι ο θηριοδαμαστής έφθασε.Ένας περίπου 60άρης κύριος με απόλυτο έλεγχο των ελάχιστων κινήσεών του. Μ'εντυπωσίασε μέχρι και το πουκάμισο-γιλέκο του.Print amimal, ταιριαστό με την τέχνη του. Και φεύγουν τα ζώα ένα ένα , μ'απίστευτο επίσης συγχρονισμό κινήσεων πολλών ανθρώπων.
Κι έρχονται οι αδελφές ζογκλέρ, εντυπωσιακές επίσης. "Σταρ" κι αυτές. Τι συγχρονισμός μεταξύ τους, το νούμερο με τις φωτιές, όσες φορές κι αν το δω σε όσες παραλλαγές θα είναι για μένα πάντα εντυπωσιακό.
Η παράσταση τελειώνει. Δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι, έχουν δει και καλύτερες. Εμένα όμως μου άρεσε, κι ήθελα κι άλλο, κι άλλο να φωνάξω όπως φώναζα παλαιότερα σε συναυλίες.
Υπολογίζω χοντρικά τον κόσμο, κι αναρωτιέμαι. Τους βγαίνουν τουλάχιστον τα έξοδα; Να συντηρηθούν τουλάχιστον. Φαντάζομαι πως δεν πάνε για το κέρδος, δεν μπορεί.
Σκέφτομαι επίσης, πόσο πολυπολιτισμική κοινωνία το τσίρκο, Τσέχοι, Ιταλοί, Ινδοί, Ασιάτες. Πόση αγάπη πρέπει να έχουν στη τέχνη τους, τι έχουν στην ψυχή τους και δύνανται να συμβιώνουν έτσι ως μικρή κοινωνία πηγαίνοντας από τόπο σε τόπο.
Να'ναι καλά, να ταξιδεύουν και μαζί τους νοερά το κοινό τους.
Read more...
free counters