EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Αλλάζει ο καιρός...


Αλλαγή θα παρουσιάσει από αύριο Κυριακή ο καιρός στην χώρα μας με αρκετά φαινόμενα σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας.
Φαινόμενα θα έχουν και πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
http://www.meteo-news.gr/
PRESS-GR



Read more...

(L)OOPS!




Read more...

"Είναι σέξι... να σε χτυπάνε" αποκαλύπτει η Megan Fox



Περίεργα γούστα φαίνεται πως έχει η σέξι Megan Fox η οποία κατάφερε και πάλι να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της. Αυτή τη φορά η 23χρονη ηθοποιός δεν προκαλεί με κάποια φωτογράφιση της άλλα με την “καυτή” δήλωση που έκανε αποκαλύπτοντας ότι στις σκηνές που πρωταγωνιστεί νιώθει πολύ πιο σέξι όταν “τρώει” ξύλο.

“Εάν μπορούσα να χτυπάω κάποιον ή να με χτυπάνε σε κάθε σκηνή, θα το λάτρευα. Είναι απίστευτα sexy” είπε συγκεκριμένα η πανέμορφη ηθοποιός, αναστατώνοντας τον αντρικό πληθυσμό.

Η Megan είναι η catwoman της επόμενης ταινίας του Batman.
Nooz.gr


Read more...

Crazy Russian Drinking


special thanks to LOLIPOP_SERVICE



Read more...

Δείτε το πιο εντυπωσιακό site του κόσμου!


Μέσα σ'αυτό το site, μπορείτε να δείτε την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται στον πλανήτη ανά πάσα χρονική στιγμή, θανάτους και γέννες σε αληθινό χρόνο, όπως επίσης και τους αριθμούς των πληθυσμών της κάθε χώρας.

Μπείτε στο http://www.breathingearth.net/ και... εξερευνείστε.


Το Τεφτέρι


Read more...

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΙΣ 18:00


Image Hosted by ImageShack.us

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO
ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ
http://irakliowebradio2.blogspot.com/
ΕΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO
1.Καντε κλικ στη εικονα και ακουστε
Digital, high quality
2.Kαντε κλικ και ακουστε με τους παρακατω players

3.Καντε κλικ στην εικονα και μπειτε στο Dark room irakliowebradio

Read more...

Μουσικό διάλειμμα




Read more...

Πληρώνουμε πανάκριβα ρούχα, υπηρεσίες και εστιατόρια


averyhologram

Για 24,5 ώρες πρέπει να δουλέψει ο μέσος Αθηναίος για να αγοράσει ένα iPod nano, την ώρα που ο μέσος Νεοϋορκέζος χρειάζεται να δουλέψει μόλις 9 ώρες. Υπάρχουν, βέβαια, και χειρότερα. Ο τυπικός κάτοικος του Μουμπάι της Ινδίας, αντίθετα, καλείται να δουλέψει έναν ολόκληρο μήνα για να συγκεντρώσει τα χρήματα που αγοράζουν ένα iPod.

Η έρευνα της UBS που μετρά την αγοραστική δύναμη των πολιτών σε 73 πόλεις του κόσμου κατατάσσει την Αθήνα στην


36η θέση. Ο Αθηναίος καλείται να πληρώσει το 54,6% από ό,τι θα πλήρωνε ένας Νεοϋορκέζος για το ίδιο καλάθι των 122 αγαθών και υπηρεσιών που χρησιμοποίησε ο οίκος για τη μελέτη του.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η UBS διαπιστώνει ότι ο Αθηναίος κερδίζει το 44,9% των μεικτών αποδοχών του μέσου Νεοϋορκέζου. Ειδικότερα, οι μέσες ωριαίες αποδοχές του Αθηναίου διαμορφώνονται σε 8,4 δολάρια καθαρά ή 11,8 δολάρια μεικτά, την ώρα που ο διεθνής μέσος όρος κυμαίνεται σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα (στη Δυτική Ευρώπη οι μεικτές ωριαίες αποδοχές φτάνουν τα 20,2 δολάρια και στη Β. Αμερική τα 21 δολάρια κατά μέσο όρο).

Συγκρίνοντας το κόστος βασικών καταναλωτικών ειδών σε διάφορες χώρες, οι οικονομολόγοι του οίκου διαπίστωσαν ότι ο Αθηναίος πρέπει να δουλέψει 30 λεπτά για να αγοράσει ένα Big Mac (37 λεπτά είναι ο διεθνής μέσος όρος), 13 λεπτά για ένα κιλό ψωμί (έναντι μέσου όρου 25 λεπτών) και 27 λεπτά για ένα κιλό ρύζι (22 λεπτά είναι ο μέσος όρος διεθνώς).

Η έρευνα καταδεικνύει ότι οι τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα δεν απέχουν ιδιαίτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Για το ίδιο καλάθι τροφίμων που στον πλανήτη κοστίζει κατά μέσο όρο 385 δολάρια, εμείς πληρώνουμε 366 δολάρια. Βέβαια, στην ακριβότερη πόλη του κόσμου σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα, το Τόκιο, το ίδιο καλάθι κοστίζει 710 δολάρια.

Εκεί όπου οι Αθηναίοι καλούνται να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, είναι στα καταστήματα ρούχων. Η UBS συνέθεσε ένα τυπικό σύνολο για τους άνδρες και ένα για τις γυναίκες και υπολόγισε ότι οι τιμές τους αγγίζουν κατά μέσο όρο παγκοσμίως τα 680 δολάρια και τα 500 δολάρια αντίστοιχα. Στην Ελλάδα, ίδιο ανδρικό σύνολο κοστίζει 1.110 δολάρια και το γυναικείο αγγίζει τα 860 δολάρια.

Όσο για τα ηλεκτρονικά, σε αυτό τον τομέα, οι τιμές στην Αθήνα δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτές στο εξωτερικό. Τα ίδια είδη που χρησιμοποίησε η UBS για την έρευνα κοστίζουν 3.280 δολάρια στην Αθήνα και 3.210 δολάρια κατά μέσο όρο διεθνώς.

Αισθητά φθηνότερες από ό,τι στο εξωτερικό, πάντως, πληρώνουμε τις μεταφορές. Το μέσο κόστος για μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων ή 10 στάσεων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς διεθνώς υπολογίζεται στα 1,4 δολάρια, ενώ στην Αθήνα ανέρχεται στα 1,31 δολάρια. Όσο για τα ταξί, αυτά αποδεικνύονται πολύ φθηνότερα. Για μία διαδρομή 5 χιλιομέτρων που διεθνώς κοστίζει 9,1 δολάρια, ο Αθηναίος πληρώνει 3,9 δολάρια.

Ελαφρώς ακριβότερες σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα, είναι στην ελληνική πρωτεύουσα οι υπηρεσίες. Ένα καλάθι υπηρεσιών καθημερινής χρήσης (όπως είναι ένα κούρεμα, οι χρεώσεις του τηλεφώνου και του ίντερνετ, ένα εισιτήριο κινηματογράφου, το κόστος του καθαριστηρίου και ενός γεύματος σε κάποιο εστιατόριο) κοστίζει διεθνώς 503 δολάρια, αλλά στην Ελλάδα αγγίζει τα 570 δολάρια.

Σχετικά ακριβή πόλη αποδεικνύεται η Αθήνα και για τους επισκέπτες της. Ο μέσος τουρίστας θα πληρώσει 310 δολάρια τη βραδιά για ένα 5στερο ξενοδοχείο (όσο και η μέση τιμή διεθνώς) και 110 δολάρια για ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων (135 δολάρια κοστίζει κατά μέσο όρο διεθνώς). Όμως, καλείται να ξοδέψει πολύ περισσότερα για ένα γεύμα. Ένα γεύμα σε ένα καλό εστιατόριο κοστίζει κατά μέσο όρο 46 δολάρια στην Αθήνα αλλά 39 δολάρια παγκοσμίως.
Hellenic Business
Read more...

Γιατί καθυστέρησε η μεταγραφή...


Την ώρα που οι φήμες οργίαζαν όλο το καλοκαίρι για ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΜΟΡΙΕΝΤΕΣ ή ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ, ο Κόκκαλης είχε δώσει παραγγελία στους επιστήμονες του CERN να του φτιάξουν την δικιά του "βόμβα"...
Με υπερηφάνεια λοιπόν είναι έτοιμος να μας παρουσιάσει το κράμα των δύο παραπάνω παιχτών: ΦΕΡΝΑΝΤΙΝΙΟ!

(και το δούλεμα πάει σύννεφο φέτος στο λιμάνι...)
RedDuckling



Read more...

ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ...


ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ



Read more...

Σοκ του ΟΗΕ για το κέντρο μεταναστών Λέσβου


«Ενα δωμάτιο στεγάζει περισσότερες από 150 γυναίκες και 50 βρέφη, πολλά από τα οποία πάσχουν από ασθένειες που οφείλονται στο συνωστισμό και την έλλειψη συνθηκών υγιεινής του κέντρου»... Αυτή την εικόνα μετέφεραν οι επιθεωρητές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ γα τους Πρόσφυγες (UNHCR), μετά την επίσκεψή τους στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Παγανή της Λέσβου.

Οι επιθεωρητές της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαρακτήρισαν απαράδεκτες τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών, τονίζοντας πως περισσότεροι από 850 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 200 ασυνόδευτα παιδιά, στην πλειοψηφία τους από το Αφγανιστάν, κρατούνται υπό άθλιες συνθήκες στην Παγανή της Λέσβου.

"Το προσωπικό της UNHCR χαρακτήρισε την κατάσταση του κεντρου απαράδεκτη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Αντρέι Μάχετσιτς, σημειώνοντας πως στοιβάζονται 800 άνθρωποι σε ένα κέντρο, χωρητικότητας 250-300 ανθρώπων.

Οι επιθεωρητές επισκέφτηκαν το κέντρο στις αρχές της εβδομάδας και σύμφωνα με τον Αντρέι Μάχετσιτς,"υπέστησαν σοκ από την ..........
κατάσταση που επικρατεί στην εγκατάσταση". Ο ίδιος σημείωσε πως "η κατάσταση στην Παγανή είναι ενδεικτική των ευρύτερων προβλημάτων που σχετίζονται με την παράνομη μετανάστευση και το σύστημα ασύλου της Ελλάδας".

Ακόμη, πρόσθεσε ότι η ελληνική ακτοφυλακή έχει αναφέρει ότι το 2008 μπήκαν στη χώρα 2.648 ασυνόδευτα παιδιά, αλλά πιστεύεται ότι ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος και η είσοδός τους πέρασε απαρατήρητη.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ


Read more...

ΓΕΛΑΤΕ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ

EΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ANTE NA BAΛΕΙΣ ANTIVIRUS ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ PC

MOLEMOU



Read more...

NO MORE CONCENTRATION CAMPS FOR IMMIGRANTS



http://anarxikoikavalas.blogspot.com/



Read more...

Σήμερα τα "ΛΕΙΒΗΘΡΙΑ 2009" στον Όλυμπο


sibilla
ΛΕΥΤΕΡΙΑ



Read more...

Skiathos




Περισσότερες από 60 παραλίες κοσμούν τη Σκιάθο, την πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του φημισμένου Έλληνα συγγραφέα.

Απέχει μόλις 2,4 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου και 4 μίλια από τη Σκόπελο.
Έχει έκταση 48 τ.χλμ, μήκος 12 χλμ και πλάτος 9 χλμ. Η νότια πλευρά του νησιού γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, ενώ η βόρεια παραμένει ανεξερευνητη.

Το 14o αιώνα, οι κάτοικοι της πόλης της Σκιάθου εγκατέλειψαν τον τόπο τους, που ήταν το κέντρο του νησιού από την αρχαιότητα, και έχτισαν τη νέα πρωτεύουσα σ' έναν ψηλό βράχο
δίπλα στη θάλασσα, στο βόρειο μέρο του νησιού, στο Κάστρο. Μετά την ελληνική επανάσταση, η πόλη της Σκιάθου έγινε το κέντρο του νησιού.

Μπροστά από την πόλη της Σκιάθου βρίσκεται το Μπούρτζι, ένας κατάφυτος λόφος, πάνω σε μια μικρή Χερσόνησο. Στο Μπούρτζι βρίσκεται το πολιτιστικό κέντρο του δήμου Σκιάθου, που φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους και κυρίως το καλοκαίρι με την ονομασία "Όνειρο στο κύμα".

Tο σπίτι του σημαντικού νεοέλληνα συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Σκιάθου, είναι χώρος αναφοράς πολλών επισκεπτών του νησιού.
Με σύγχρονο πρόσωπο και πλήθος άνετων τουριστικών μονάδων, από ξενοδοχεία πολυτελείας, μέχρι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, η Σκιάθος προσφέρεται για τουρισμό υψηλών προδιαγραφών, ενώ η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη δεν στέρησε τη Σκιάθο από την αρχιτεκτονική της κληρονομιά.

Οι πολυσύχναστες κοσμικές παραλίες, οι ταβέρνες, τα μπαρ και τα κλαμπ ικανοποιούν όλα τα γούστα. Στις παραλίες του νησιού τα θαλάσσια σπορ γίνονται μια ξεχωριστή εμπειρία.
Η Μεγάλη Άμμος, ο Τρούλος, η Μπανάνα, ο Τζανεριάς, το Σκληθρί, η Αγία Παρασκευή, ο Μαραθιάς, το Μανδράκι, ο Ελιάς, ο Ασέλινος, ο Κεχριάς, τα Λιμενάρια, ο Τσουγκριάς, η παραλία Βασιλιάς, η Αχλαδιά, η Καναπίτσα, το Καλαμάκι, οι παραλίες Κολιός, τα Λαλάρια και ο Βρωμόλιμνος είναι μόνο μερικά από τα σημεία που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.Η πιο γνωστή παραλία της Σκιάθου, οι Κουκουναριές, έχει ανακηρυχθεί τρίτη καλύτερη παραλία της Μεσογείου.

Η Σκιάθος προσφέρει πλουσιοπάροχα ανέσεις υψηλών προδιαγραφών για κοσμοπολίτικες διακοπές με ένταση, αλλά και ηρεμία.

travellgreece


Skiathos

The coastline of Skiathos - the island famed as the birthplace of the Greek writer Alexandros Papadiamantis - is adorned with more than 60 beaches.

The island lies just 2.4 miles from the shore of southern Pilion and 4 miles from Skopelos.
It covers an area of 48 square kilometres, is 12km long and 9km wide. The southern coast of the island has undergone heavy tourist development, while the northern coast is still unspoiled and unexplored.

Megali Ammos, Troulos, Banana, Tzanerias, Sklithri, Aghia Paraskevi, Marathias, Mandraki, Elias, Aselinos, Kehrias, Limenaria, Tsoungrias, Vasilias, Ahladia, Kanapitsa, Kalamaki, Kolios, Lalaria and Vromolimnos - these are just some of the many places worth visiting.

Skiathos
' best-known beach, Koukounaries, has been declared the third best beach in the whole Mediterranean. Skiathos is full of high-quality amenities for cosmopolitan holidays, offering lively excitement or peaceful relaxation - just as the visitor chooses.
Read more...

KAΛHMEΡΑ






Read more...

Karavelia


argycon



Read more...

Video από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μικρή σε συμμετοχή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σύνταγμα. Η απόδειξη είναι ότι για μια ακόμη φορά η κομματική πολιτεία έδειξε τη δύναμή της. H έκκληση των Blogs ΔΕN είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μία ακόμη επιβεβαίωση των πολιτικών ότι ο βαθμός επηρεασμού είναι ακόμη μικρός. Εμείς ο "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ" αν και ΔΕΝ είμαστε εμπνευστές αυτής της κίνησης διαμαρτυρίας συμμετείχαμε με τη παρουσία μας συμβολικά ως bloggers. Οι πολίτες κινητοποιούνται σε εκκλήσεις που συμφωνούν με το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας και εμείς ως πολίτες συμμετείχαμε ενεργά.
Στη χθεσινή διαδήλωση στα Προπύλαια, όπως και στη σημερινή διαμαρτυρία έξω από τη βουλή είδαμε κυρίως μεμονωμένους ενεργούς πολίτες και μικρές ομάδες από τα λεγόμενα μικρά κόμματα της αριστεράς.

Τώρα που άρχισα να γράφω, διαβάζω σε e-mail:
με τίτλο: Στην αρχή η Συγκέντρωση έκανε κοιλιά!... (με υπέρτιτλο: Ερασιτεχνικό φωτορεπορτάζ από την Διαμαρτυρία στο
ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνταγμα για το Κάψιμο των Δασών)
Ίσως γιατί οι Αστυνομικοί και οι κάμερες των δημοσιογράφων, (η οι Δημοσιογράφοι και οι κάμερες των Αστυνομικών), ήταν διπλάσιοι από τους διαμαρτυρόμενους και χαριεντιζόμενους.
Ίσως γιατί δεν είχαν έλθει όλοι... οι Bloggers (μπορεί να μη τους το επέτρεψαν οι διευθυντές τους)!!

Τάδε έγραψε κάποιος Βασίλης Σκοπελίτης ο οποίος ισχυρίζεται ότι έκανε, "Ερασιτεχνικό φωτορεπορτάζ από την Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για το Κάψιμο των Δασών".

Μάλιστα...δικαιολογείται ο άνθρωπος λόγω Αυγούστου.

Εμείς βλέπουμε ότι ο λαός έχει αρχίσει να εμπιστεύεται τα blogs σε αξιοπιστία, τώρα αν ο κύριος Σκοπελίτης βλέπει σε κάθε blog να υπάρχει και αφεντικό κάτι θα ξέρει παραπάνω... προφανώς "εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια". Θα συμφωνούσαμε με τα υπόλοιπα που έγραψε, αλλά με τη γενίκευση διαφωνούμε κάθετα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν σε ποσοστά τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Το παραπάνω video είναι από το τέλος της συγκέντρωσης , όπου ήθελαν οι υποστηριχτές Τρεμόπουλου να δείξουν την αισθητή τους παρουσία...χυδαιολογώντας στα ΜΑΤ. Ήταν σαφώς μια αφελής κίνηση εντυπωσιασμού να κοινοποιηθεί η ενεργή συμμετοχή τους μιας και τόσες μέρες όλα σχεδόν τα blogs έγραφαν για την απουσία Τρεμόπουλου.

Ευτυχώς κάποιος που διέθετε ψυχραιμία και η παράσταση έληξε.

Σημειώνουμε και επισημαίνουμε την άψογη συμπεριφορά των ανδρών των ΜΑΤ. Αυτό μας προξένησε από χθες εντύπωση, στη διαδήλωση Ηλιόπουλου και επιβεβαιώθηκε και σήμερα: ή πάμε για εκλογές σύντομα και οι εντάσεις δημιουργούν κακό κλίμα ή τα ζωηρά παιδιά των ΜΑΤ είναι ακόμη σε καλοκαιρινή άδεια. Αυτό το συζητάγανε σε πηγαδάκια αρκετές παρέες και απορούσαν με την άψογη συμπεριφορά τους.
Άρα το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι και αυτοί είναι σαν και εμάς, με τη διαφορά ότι αυτοί εκτελούν εντολές. Τι πιο φυσικό και για αυτούς να συναισθάνονται το δίκαιο των διαδηλωτών αφού και οι ίδιοι και για τα δικά τους προβλήματα με παρόμοιες διαμαρτυρίες τα εκφράζουν.

Σήμερα για πρώτη φορά είδαμε στη ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ) να πλαισιώνεται και από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Τζουμάκα. Βέβαια ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι ο εμπνευστής, που επί υπουργίας του η δασοπυρόσβεση από τους δασικούς ανετέθη στους πυροσβέστες με τα γνωστά χρόνια προβλήματα. Μα κύριε υπουργέ όταν έχεις πολιτικό παρελθόν δεν το εξαφανίζεις με την όποια συμμετοχή σου σε διαμαρτυρίες ενάντια στο σύστημα. Είναι σαν κάποιος πατροκτόνος να διαμαρτύρεται που έγινε ορφανός. Όλα έχουν και κάποια όρια, αρκεί να ξέρεις τι θες να κάνεις στη ζωή σου. Η πολιτική που έχει καταγραφεί καταγράφηκε ιστορικά, είναι σαν τη καρδάρα του τσοπάνη, που όταν του χυθεί το γάλα ΔΕΝ μαζεύεται και αν μαζευτεί ΔΕΝ πίνεται... χρειάζεται πολλά σουρωτήρια για να καθαρίσει.

Μας κατηγορούν πολύ ότι τα βάζουμε με τους πολιτικούς. Αυτό θα θέλαμε να το κάνουμε ένα νέο θέμα αν μας τεθεί με e-mail. Προς το παρόν πληροφορούμε τους φίλους αναγνώστες μας ότι η θέση η δική μας είναι η πρώτα η κοινωνία των πολιτών και μέσα από αυτούς να αναδεικνύονται οι έμπιστοι αντιπρόσωποί μας.

Που ακούστηκε αυτό; μονιμότητα στο επάγγελμα πολιτικός; ΝΑΙ στην Ελλάδα υπάρχει γιατί ακόμη η νοοτροπία του ¨καλοχαιρέτα" ΔΕΝ έχει αποβληθεί. Σιγά-σιγά όμως η κοινωνία βλέπει ότι αυτός ο τόπος ΔΕΝ προχωράει μπροστά με τη παγιωμένη κάστα των πολιτικών και μάλιστα οικογενειοκρατίας, φίλων και κουμπάρων. Η κοινωνία θα αλλάξει όταν μέσα από τα σπλάχνα της αναδειχθούν νέα πρόσωπα άφθαρτα και χωρίς να έχουν τη στάμπα της διαπλοκής με προσωπικές επιλογές διάφορων παραγόντων.

Νάσος

Σχετικά:TVXS.gr
Read more...

Super Market κόκας στην ΜΥΚΟΝΟ


Στην “φάκα” για κόκα ο γνωστός Πώλ της Μύκονου

Το παιχνίδι μόνο στημένο δεν ήταν. Μάλλον προβλεπόμενο καθώς ο Πώλ, γνωστός επιχειρηματίας της Μυκόνου είχε παρελθόν στην κόκα. Και μάλιστα έντονο. Η πληροφορία περιήλθε στους άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών αρκετό καιρό τώρα, καθώς ο επιχειρηματίας είχε μετατρέψει τα εστιατόρια του στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου σε super Market κόκας. Οι αστυνομικοί αφού παρακολούθησαν το αλισβερίσι με τους χρήστες για αρκετό καιρό παρουσιάστηκαν ως πελάτες και έχτισαν σιγά σιγά μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ίδιο και τον μεταφορέα του. Η επιχείρηση στήθηκε και οι ποντικοί (επιχειρηματίας και μεταφορέας) έπεσαν στην φάκα με...τυράκι 15 γραμμάρια κόκας. Η σύλληψη έγινε μέρα μεσημέρι την Πέμπτη σε στενό στα Ματογιάννια και από εκείνη την ώρα ένα όργιο φημών σκέπασε το νησί του Αιόλου. Φήμες που “ακούμπησαν” και γνωστό επιχειρηματία ιδιοκτήτη ……


ποδοσφαιρικής ομάδας της Super League. Από την έρευνά της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η μοναδική “σχέση” που είχε ο συλληφθείς με τον επιχειρηματία αφορούσε στο σπίτι του. Ένα οίκημα πολύ κοντά χτισμένο σε αυτό του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στα εστιατόρια του Πώλ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 fix-aκια κοκαΐνης, δύο δενδρύλλια ινδικής κάνναβης αλλά και 30 γραμμάρια Χασίς σε τσιγάρα.


Ixnos


Read more...

Νέα ευρήματα της πανεπιστημιακής ανασκαφής στη Βεργίνα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

Υπεύθυνη: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ-ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ,
Καθηγήτρια Αρχαιολογίας

Νέα ευρήματα της πανεπιστημιακής ανασκαφής στη Βεργίνα


«Πέρυσι στις 25 Αυγούστου σ’ ένα μεγάλο ορθογώνιο όρυγμα στην Αγορά των Αιγών είχαμε αποκαλύψει ένα χάλκινο αγγείο που περιείχε μια μοναδική για το μέγεθός της χρυσή πυξίδα, με ένα πολύτιμο χρυσό, επίσης, στεφάνι βαλανιδιάς, τοποθετημένο πάνω στα καμένα οστά ενός νεκρού. Το σύνολο παρέπεμπε άμεσα σε βασιλικό νεκρό και η οστεοαρχαιολογική εξέταση των οστών που ακολούθησε έδειξε πως επρόκειτο για ένα νεαρό άτομο. Τα αποτελέσματα της διεπιστημονικής αξιολόγησης του ευρήματος μας οδήγησαν στη γοητευτική υπόθεση για την πιθανή ταύτιση του νεκρού με έναν από τους δυο γιούς του Αλεξάνδρου, πιθανότερα του Ηρακλή της Βαρσίνης, που κατατέθηκε στην κρίση της επιστημονικής κοινότητας τον περασμένο Απρίλη στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη.

Φέτος, στις 25 Αυγούστου και πάλι, λίγα μέτρα πιο πέρα από τη θέση όπου είχε εντοπιστεί το πολύτιμο εκείνο σύνολο, κάτω από την ίδια επίχωση που γέμιζε το ίδιο όρυγμα, βρέθηκαν (δυστυχώς αρκετά ταλαιπωρημένα από το βαρύ χώμα που τα σκέπαζε) δύο μεγάλων διαστάσεων μετάλλινα αγγεία: μια μοναδική για το υλικό της ασημένια, όπως φαίνεται, λήκυθος (;) με πώμα και μια ασημένια, επίσης, υδρία, πολύ συγγενική, ως προς το σχήμα και την ποιότητά της με την εντυπωσιακή ασημένια υδρία από τον τάφο του Πρίγκηπα της Μεγάλης Τούμπας.

Στο γεμάτο με χώμα εσωτερικό της ασημένιας ληκύθου (;) δεν είναι φανερά κάποια υπολείμματα ταφής. Δεν είμαστε, επομένως, προς το παρόν σε θέση να συμπεράνουμε άμεσα αν πρόκειται για τεφροδόχο αγγείο ή πολύτιμο κτέρισμα. Αντίθετα, στο εσωτερικό της ασημένιας υδρίας διακρίνουμε οστά και είναι βέβαιο πως η μικρανασκαφή που θα ακολουθήσει στο εργαστήριο θα παράσχει (όπως και η περυσινή) ενδιαφέροντα στοιχεία για το φύλο και την ηλικία του νεκρού/ής που θα βοηθήσουν ενδεχομένως στην ιστορική αποτίμηση του ευρήματος.

Για την ώρα, η Δρ. Αθανασία Κυριάκου, η υποψ. διδ. Ελένη Μητσοπούλου, οι προπτυχιακοί φοιτητές που μετείχαν στη φετινή ανασκαφική περίοδο, οι μεταπτυχακοί φοιτητές Αναστάσιος Κακαμανούδης, Μαριάνθη Κοπέλλου, Μαριτίνα Σαλτέα-Καλογερά και Αλέξανδρος Τούρτας, οι συντηρητές Ελπίδα Ανδρέου, Παναγιώτης Καματάκης και Βανέσσα Παπαγεωργίου και η υπογράφουσα είμαστε ευτυχείς ότι το νέο εύρημα συμπληρώνει τα δεδομένα της περασμένης χρονιάς και επιβεβαιώνει με νέα στοιχεία τις παρατηρήσεις και τις πρώτες ερμηνείες μας. Σε πρακτικό επίπεδο είμαστε σίγουροι ότι οι πρυτανικές αρχές του Α.Π.Θ., τις οποίες ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή τους, θα συνεχίζουν να στηρίζουν υλικά και ηθικά τις μακρόχρονες προσπάθειες της πανεπιστημιακής ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας».

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ-ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ
Καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ.

εικ. 1. Το εύρημα του 2008
εικ. 2. Το νέο εύρημα
εικ. 3. Η ασημένια λήκυθος (;)
εικ. 4. Η ασημένια οστεοδόχος υδρία
εικ. 5. Προετοιμασία για τη μεταφορά







SALONICA PRESS
Read more...

Συνελήφθη μοντέλο που πόζαρε γυμνό σε μουσείο


Το μοντέλο Kathleen Neil συνελήφθη από την αστυνομία , την ώρα που πόζαρε γυμνή στο Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, με την κατηγορία για δημόσια ασέλγεια. Πρόκειται για την τελευταία δουλειά του διάσημου φωτογράφου Zach Hyman, ο οποίος συνηθίζει να φωτογραφίζει γυμνά μοντέλα σε δημόσιους χώρους.

Nooz.gr


“Είναι απλά γελοίο αυτό που συνέβη. Όλα πήγαιναν τέλεια μέχρι την τελευταία στιγμή. Τότε έγινε το χειρότερο σενάριο. Η αστυνομία συνέλαβε την Kathleen”., δήλωσε ο Hyman . Από την άλλη πλευρά, ο φύλακας της γκαλερί είπε “Έπρεπε να βεβαιωθώ ότι το μοντέλο παραδόθηκε στην αστυνομία, γιατί υπήρχαν παιδιά στο μουσείο που παρακολουθούσαν το όλο θέαμα”.

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιο από τα μοντέλα του φωτογράφου βρίσκεται αντιμέτωπο με τις αρχές.
Read more...

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ


Με πληρη αποτυχια(;) και με εξαιρετικα μικρη συμμετοχη
στεφθηκε η σημερινη συγκεντρωση στο Συνταγμα,
την οποια διοργανωσαν μελη του ΣΥΡΙΖΑ.
Και γιατι το λεμε αυτο...

1) Το καλεσμα εγινε στους χρηστες του διαδικτυου,ενω δοθηκε ιδιαιτερη εμφαση πως στην συγκεντρωση θα συμμετεχουν Bloggers...αλλοι μαλιστα ελεγαν στα ΜΜΕ πως την συγκεντρωση την διοργανωνουν οι ιδιοι οι Bloggers ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ.ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΜΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ BLOG ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ...ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ BLOGGER ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.
2)Δεν υπηρξε συμμετοχη του κοσμου,διοτι το ολο concept ειχε διοργανωτη και καποιον ο οποιος τελικα θα εποφελουνταν απο την συγκεντρωση.Δεν ειναι κακο,κατι να εχει κομματικη υποστηριξη...κακο ειναι να παρουσιαζεται στον κοσμο πως ειναι αυθορμητο και ανεξαρτητο,ενω ουσιαστικα δεν ειναι.
3)Το 2007 ο κοσμος ειχε αγανακτησει και βγηκε στους δρομους για να διαδηλωσει βουβα,διοτι μαζι με την μιση Πελοποννησο,ειχαν καει και αλλοι 75 συνανθρωποι μας,κατι το οποιο ευτυχως τωρα δεν εγινε...
4)Η συγκεντρωση του 2007 ειχε διοργανωθει αποκλειστικα και μονο απο ανθρωπους του διαδικτυου και των νεων μεσων,με τα Blogs και τα τοτε social media να εχουν παρει κυριολεκτικα φωτια,οπως επισης και τα mass sms και e-mails τα οποια το ενα διαδεχονταν το ενα το αλλο....Αυτο γιατι;;;Διοτι ολα τα ΜΜΕ,απεκρυπταν την συγκεντρωση,επειδη ηταν κατι πραγματικα ανεξαρτητο,χωρις κανεναν υποκινητη...σε αντιθεση με την σημερινη συγκεντρωση την οποια την διαφημιζαν απο το πρωι μεχρι το βραδυ...
Η συγκεντρωση του 2007,ηταν κατι το οποιο διοργανωθηκε "στα κρυφα"...κανοντας ετσι το μεγαλο μπαμ.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΏΝΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ...ΑΠΛΑ ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...

Οποιος θελει,μπορει να προσθεσει τις αποψεις του στα σχολια.
ΠΡΕΖΑ TV


Read more...
free counters