EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Συνεργασία αστυνομικών – Χρυσαυγιτών στον σταθμό Λαρίσης

Αποκαλυπτικό βίντεο που εξασφάλισε το tvxs.gr αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη συνεργασία αστυνομικών με μέλη της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, το βίντεο τραβήχτηκε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 22:00 περίπου το βράδυ στον σταθμό Λαρίσης από κινηματογραφιστή που βρέθηκε στην περιοχή. Σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου, οι Χρυσαυγίτες έφτασαν στο σημείο συγκέντρωσής τους με την κλούβα της αστυνομίας, στιγμιότυπα τα οποία δεν πρόλαβε να καταγράψει. Ακολούθησε η διαμαρτυρία τους, κατά τη διάρκεια της οποίας φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.

Λίγο αργότερα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής εισήλθαν στην κλούβα. Τους ακολούθησαν οι αστυνομικοί. Έπειτα από αρκετά λεπτά, ξαναβγήκαν, η αστυνομία αποχώρησε, ενώ οι Χρυσαυγίτες πραγματοποίησαν πορεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο βράδυ μετανάστες δέχτηκαν επίθεση στην περιοχή γύρω από τον σταθμό Λαρίσης.


Η ΓΑΔΑ απάντησε με σημερινή ανακοίνωση στη νέα αποκάλυψη.

Δείτε αργότερα εντός της Τετάρτης όλα τα πλάνα που εξασφάλισε το tvxs.gr


Read more...

Το τέλος του internet όπως το ξέραμε;

Από τις αρχές του καλοκαιριού, στις ΗΠΑ μεθοδεύεται η ψήφιση ενός νομοσχεδίου που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να "κατεβάζει το διακόπτη" σε συγκεκριμένα sites, εφ' όσον το κρίνει σκόπιμο. Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου το εν λόγω νομοσχέδιο κατατίθεται προς ψήφιση, και η πιθανή επικύρωσή του θα αλλάξει πολλά πράγματα που έως τώρα θεωρούνται δεδομένα στο διαδίκτυο.

Το κερασάκι...


Το νομοσχέδιο, που έχει τίτλο "Combating Online Infringement and Counterfeits Act "(COICA, ή σε ελεύθερη μετάφραση "Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας και πλαστογραφίας"), θα δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να κλείνει οριστικά sites τα οποία θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχουν. Για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής, στην παρουσίαση του εν λόγω νομοσχεδίου τα παραδείγματα που αναφέρονται έχουν να κάνουν με sites που διανέμουν ή υποβοηθούν τη διανομή (λέγε με torrent) παράνομου λογισμικoύ. Αυτά θα αποτελέσουν το κερασάκι στην τούρτα.

...και η τούρτα.

Η τούρτα είναι όλα τα άλλα sites που η εκάστοτε κυβέρνηση θα αποφασίσει ότι καλό -για αυτήν- είναι να κλείσουν. Blogs, forums, προσωπικές ιστοσελίδες... Κάθε τι που αναρτάται στο διαδίκτυο θα υπόκειται σε αξιολόγηση, με την αμερικανική κυβέρνηση να διατηρεί το δικαίωμα να το διαγράψει εάν δεν της αρέσει. Τόσο απλά, τόσο δημοκρατικά...

Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι και στην Ευρώπη κυοφορείται μία παρόμοια νομοθετική ρύθμιση, ο περίφημος Νόμος των Τριών Χτυπημάτων (ή νόμος Hadopi, περισσότερα εδώ).

Μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου COICA, κάνοντας κλικ εδώ.

salata.tv


Read more...
free counters