EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Sky Fly





Read more...

Ξαναγράφεται η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης;


Μια ανακάλυψη στη Γεωργία έξι αρχαίων σκελετών ηλικίας 1,8 εκατ. ετών απειλεί να ανατρέψει την κυρίαρχη θεωρία για την ανθρώπινη εξέλιξη που θέλει αποκλειστικό λίκνο της ανθρωπότητας την Αφρική.
Σύμφωνα με μια εκτίμηση, η νέα πολύ σημαντική ανακάλυψη δείχνει ότι ένα στάδιο-κλειδί για την ανθρώπινη ανάπτυξη μπορεί να μην έλαβε χώρα στην Αφρική, αλλά στην περιφέρεια της Ευρώπης, καθώς τα οστά των γεωργιανών ανθρωπιδών (πρώιμων ανθρώπων) υποδηλώνουν ότι οι πρώτοι πρόγονοί μας που περπάτησαν όρθιοι, δηλαδή οι homo erectus, δεν βρίσκονταν στην Αφρική, αλλά στην Ευρασία.
Τα οστά -που περιλαμβάνουν κρανία και δόντια σε πολύ καλή κατάσταση- είναι τα πιο παλαιά που έχουν ποτέ βρεθεί εκτός Αφρικής. Ανήκουν σε μια φυλή κοντών πρώιμων ανθρώπων (με ύψος 1,44 - 1,50 εκατοστά), με μικρούς πρωτόγονους εγκεφάλους (μισούς σε μέγεθος σε σχέση με τους σημερινούς), οι οποίοι περπατούσαν και έτρεχαν όπως οι σημερινοί άνθρωποι. Βρέθηκαν μαζί με πέτρινα εργαλεία, υπολείμματα ζώων και φυτών, πράγμα που πιθανότατα σημαίνει ότι εκείνοι οι πρόγονοί μας κυνηγούσαν και έτρωγαν ζώα.
Η ανακάλυψη δείχνει ότι οι αρχαίοι πρόγονοι του ανθρώπου εγκατέλειψαν την Αφρική για να εξερευνήσουν τον κόσμο, περίπου 800.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες. Στη συνέχεια επέστρεψαν στην Αφρική, όπου, εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια αργότερα, εξελίχτηκαν στους σύγχρονους ανθρώπους (homo sapiens) και ξεκίνησαν μια δεύτερη μετανάστευση για να εξαπλωθούν στην Ευρώπη και την Ασία.
Με βάση το νέο αυτό σενάριο, δεν αμφισβητείται μεν (τουλάχιστον όχι ακόμα) η Αφρική ως αρχική κοιτίδα της ανθρωπότητας, αλλά η Γεωργία θέτει υποψηφιότητα για λίκνο των πρώτων Ευρωπαίων, καθώς και του homo erectus.
Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα οστά δείχνουν ένα νέο είδος ανθρώπου (homo georgicus) και άλλοι ότι παραπέμπουν στην εξέλιξη του πρώτου homo erectus.
busy bee


Read more...

Ποδηλατόδρομοι για τα σκουπίδια


Ολοι ξέρουμε πόσο ενοχλητικοί είναι οι ποδηλάτες που κυκλοφορούν στους δρόμους του Βόλου. Δεν φτάνει που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, τολμούν να γεμίζουν τα φρεσκοπλυμένα αυτοκίνητα με το αίμα τους.

Όμως ο δήμος βόλου βρήκε τη λύση!! Αξιοποιώντας τελευταίος και καταιδρωμένος τα κονδύλια του Γ΄ΚΠΣ που έχει λήξει εδώ και χρόνια, κατάφερε να δημιουργήσει ένα μεγαλοπρεπές δημόσιο έργο.

Με τα 1.2 εκ ευρώ που πήρε απομόνωσε με τσιμέντο και σίδερο μια λωρίδα του δρόμου στην οποία βρίσκονται όλα τα φρεάτια, λακούβες, χαβούζες, αδρανή υλικά και κάδοι σκουπιδιών. Στη λωρίδα αυτή θα είναι υποχρεωμένοι να κινούνται οι ποδηλάτες έτσι ώστε να μη λερώνουν τα γυαλιστερά αυτοκίνητα. Λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, για την κίνηση στους ποδηλατόδρομους απαιτείται ποδήλατο mountain φουλ σασπένσιον και ειδικό κράνος κασκαντέρ.
ALTERNATIVE VIEWS OF VOLOS CITY


Read more...

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΡΕ ΜΑΓΚΑ!


ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 5ΧΡΟΝΟ ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ Ν.ΣΙΛΑΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΟΓΚΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ.
ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ....
ΤΗΛ. ΠΛΗΡ.6959788088 Κ. ΒΑΣΩ ΜΠΡΑΤΖΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.............

Help 5 year old Christis from N. Sylata Chalkidiki in Greece. He is suffering from a brain tumor and should be hospitalized right away in a clinique in Germany. We ask for annyone who can help for the sake of the child's health. Maybe with your help we can shave his life.
Information telephone 6959788088 Mrs Vaso Bratsou.
Thank you.

στο face book συμπαρίστανται συγκινητικά 64.238 μέλη

Με τον καφέ


Read more...

Βρέθηκε ο 7χρονος Χρήστος


Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης του 7χρονου Χρήστου Κονδύλη από τη Νέα Μάκρη, καθώς ο μικρός Χρήστος βρέθηκε λίγα λεπτά μετά τις 23:00 χθες το βράδυ.

Τα ίχνη του 7χρονου αγοριού είχαν χαθεί από τις 7:00 το πρωί από την περιοχή της Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το συναγερμό Amber Alert, από την οργάνωση το Χαμόγελο του Παιδιού, και τη συνεργασία πολιτών, πλήρωμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντόπισε τον 7χρονο να κάθεται ολομόναχος στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, της Νέας Μάκρης. Ο επτάχρονος είναι καλά στην υγεία του, και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.
Υ.Γ.Το ιστολόγιο Γονείς-Υγεία-Παιδιά, λειτουργεί πάλι κανονικά.
από Γονείς-Υγεία-Παιδιά μέσω MAΓΝΗΤΗΣ


Read more...

Μουσικό διάλειμμα...




Read more...

Εμπειρα στελέχη των τραπεζών και των μονοπωλίων


Πριν κάποιο καιρό σε ανάρτησή μας αναρωτιόμαστε αν ισχύει δημοσίευμα του «Έθνους» που ισχυριζόταν ότι: "Γνωστός μεγαλοτραπεζίτης «διαμαρτύρεται» στους φίλους του ότι φέτος πήγαν χάλια οι διακοπές του. Γιατί, όπως λέει, είναι ιδιαίτερα απασχολημένος γράφοντας το... οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ".
Γράφαμε τότε:
"Αν ισχύει και κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανέθεσε σε «μεγαλοτραπεζίτη» να του διαμορφώσει το οικονομικό πρόγραμμα του στο ενδεχόμενο Πασοκικής κυβερνητικής εξουσίας ……".
Ηρθε τώρα το δημοσίευμα από το «Βήμα» που μας λέει: «Ομάδα κρούσης» για την οικονομία συγκροτεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου».
Και ποιοι αποτελούν την ομάδα κρούσεως;
Εμπειρα στελέχη των τραπεζών και των μονοπωλίων γνήσιοι εκπρόσωποι των ντόπιων πλουτοκρατών με διασυνδέσεις με το διεθνές κεφάλαιο.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα: «Πρόκειται για τους καθηγητές Ι. Στουρνάρα (επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ), Ηρ. Πολεμαρχάκη (διατηρεί μακρά φιλία με την οικογένεια Παπανδρέου), Β. Ράπανο (πρόεδρος του ΟΠΕΚ), Γκίκα Χαρδούβελη, (πρώην σύμβουλος του κ. Κ. Σημίτη και του διοικητή της Εθνικής Θόδωρου Καρατζά και στέλεχος της Εurobank) και Κ. Παπαδόπουλο (συνεργάτης του κ. Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών). Κάποιον ρόλο παίζει και ο κ. Μιχ. Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης ο κ. Ν. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθυντής της Εurobank, και ο κ. Απ. Ταμβακάκης , ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση»…
Αντε μετά απ’ αυτό να χαρακτηρίσεις μύθευμα το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Αδέσμευτου Τύπου».

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ


Read more...

Ανατριχιαστικό



Σοκ προκαλεί στην παγκόσμια κοινότητα η αύξηση του αριθμού των παιδιών που θυσιάζονται για το χρήμα στην Ουγκάντα. Μάγοι διαφημίζουν ακόμη και από τα ΜΜΕ τις υπηρεσίες τους: "αν θυσιάσετε παιδί, οι δουλειές σας θα πάνε καλά". Οι ελλείψεις τροφίμων και η πείνα στην αφρικανική χώρα έχουν προκαλέσει εκατοντάδες ..τελετουργικούς θανάτους νηπίων, παιδιών και εφήβων αλλά και εκατοντάδες εξαφανίσεις οι οποίες συνδέονται με το διεθνές εμπόριο οργάνων …
Οι αρχές πιστεύουν ότι πίσω από το τελευταίο κύμα ανθρωποθυσιών κρύβονται και τα διεθνή κυκλώματα εμπορίας ανθρώπινων οργάνων. Πολλά από τα θύματα έχουν βρεθεί χωρίς νεφρά,καρδιά ή ήπαρ, εικόνα που δεν συνάδει με τις παραδοσιακές τελετές.
ΕΜΕΤΙΚΟ


Read more...

Το ΜΟΥΣΕΙΟ της Ακρόπολης...μας μάρανε




Read more...

Ανακοινώθηκε η κατασκευή υπερσύγχρονου σιδηρόδρομου που θα συνδέει Αγγλία και Σκοτία


Με 1.2 δις επιβάτες το χρόνο και η επιβατική κίνηση να αυξάνεται συνεχώς στους βρετανικούς σιδηρόδρομους κρίθηκε αναγκαία η κατασκευή νέου δικτύου. Άλλωστε το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω αφού άλλες χώρες όπως η Γαλλία και Ισπανία έχουν σιδηρόδρομους υψηλών ταχυτήτων, η πρώτη έχει εδώ και αρκετά χρόνια το TGV (Train à Grande Vitesse) και η δεύτερη αναπτύσσει τα τελευταία
χρόνια το EVA (Alta Velocidad Española).
Τα σχέδια είναι της εταιρίας Network Rail.

Με υπερσύγχρονα τρένα υψηλών ταχυτήτων θα μπορεί να συνδέεται το Λονδίνο με τις πόλεις της ενδοχώρας, τα ΒΑ της Αγγλίας και τη Σκοτία σε χρόνο ρεκόρ. Οι διαδρομές θα είναι οι εξής:

* Λονδίνο - Μπέρμιγχαμ σε 46 λεπτά με 4 τρένα κάθε ώρα
* Λονδίνο - Μάντσεστερ σε 1 ώρα και 6 λεπτά με 4 τρένα κάθε ώρα
* Μπέρμιγχαμ - Μάντσεστερ σε 38 λεπτά με 2 τρένα κάθε ώρα (ίσως δευτερεύον δρομολόγιο)
* Λονδίνο - Λίβερπουλ σε 1 ώρα και 23 λεπτά με 2 κάθε ώρα
* Λονδίνο - Warrington σε 1 ώρα και 6 λεπτά
* Λονδίνο - Preston σε 1 ώρα και 13 λεπτά
* Λονδίνο - Εδιμβούργο σε 2 ώρες και 9 λεπτά
* Λονδίνο - Γλασκόβη σε 2 ώρες και 16 λεπτά

Συνολικά 16 τρένα που θα φτάνουν τη ταχύτητα των 200 μιλίων την ώρα (γύρω στα 320 χλμ) θα εξυπηρετούν τους επιβάτες κάθε ώρα από και προς το Λονδίνο.
Το έργο όταν ολοκληρωθεί θα περιλαμβάνει:

* Γραμμές συνολικού μήκους 1.500 μιλίων
* Σήραγγες μήκους 34 μιλίων
* 138 γέφυρες
* 8 κύριους κόμβους
* 53 τρένα
* Ηλεκτροδότηση, σηματοδότηση και τοποθέτηση ειδικών προστατευτικών κατά της ηχορύπανσης κοντά στα σπίτια

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2030 (η γραμμή Λονδίνο - Μπέρμιγχαμ αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020) και να στοιχίσουν 34.012 δις αγγλικές λίρες (περίπου 39 δις ευρώ).
Δείτε και το σχετικό βίντεο στο http://kataskeui.blogspot.com
SeatBelt.gr


Read more...

Ζήτω η Τρέλα!


Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Σηματοδοτούν το τέλος αυτού που δεν τελείωσε και την αρχή αυτού που δεν άρχισε.
Πάνω σε αυτό το σημείο καμπής για το πολιτικό σύστημα και τη χώρα αναπτύσσονται τρελές καταστάσεις, δραματικές αντιφάσεις και τραγελαφικές ιστορίες.

Στο ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρονται σαν κυβέρνηση μακράς πνοής και απολύτως αυτοδύναμης αυταρέσκειας!

Στη ΝΔ συμπεριφέρονται σαν να είναι ήδη αξιωματική αντιπολίτευση που διεκδικεί όμως βάσιμα την εξουσία… σε βάθος χρόνου!

Στον ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρονται ομολογουμένως… κόσμια ανεχόμενοι, αν όχι ο ένας τον άλλο, τουλάχιστον τον εαυτό τους!

Στο ΚΚΕ συμπεριφέρονται σαν να επίκειται η πτώση του καπιταλισμού – ίσως να έχουν πληροφορίες από μέσα!

Στο ΛΑΟΣ συμπεριφέρονται απολύτως ερμαφρόδιτα και… κουνιστά με τον Ψιψινάκη να αναλαμβάνει image-maker του Καρατζαφέρη, για πολύ …χέρι-χέρι, αυτή τη φορά! Ο εκσυγχρονισμός της πολυκατοικίας με τα κόκκινα φαναράκια ξεκινά από το ισόγειο…

Ενώ, στους Οικολόγους – Πράσινους φαίνεται να επιδρά περισσότερο από όλους η μόλυνση του πολιτικού περιβάλλοντος – σαν υπνωτισμένοι εξαιτίας της υπερέκθεσής τους στο μονοκομματικοξείδιο αντιδρούν και μπέρδεψαν τις αλδεΰδες με τις φαινόλες τους…

Μετά από αυτά δικαιούμαι νομίζω να ανακράξω: Ζήτω η Τρέλα!

…Τώρα, όμως, υιός και συμβία με
Συγκλίνουσες αντιθέσεις

φασκελώνουν διπλά για το χρόνο που σπατάλησα προσπαθώντας έστω και από μακριά να βάλω ένα χεράκι ώστε να σοβαρευτούμε λιγάκι και να αποκτήσουμε υπευθυνότητα!
Δεν φταίω εγώ, πάντως, φταίνε οι Bloopers που με ξεγέλασαν διαμηνύοντας μου ότι …κάτι κουνιέται στη χώρα. Μάλλον και αυτοί Ψιψινάκη έβλεπαν, μπορεί και Χαζόπουλο!!!

Μεγάλη ζημία, ρε παιδιά, έκαναν στον τόπο οι νταβάδες. Εξόντωσαν την σοβαρότητα και την συνείδηση μέσα σε είκοσι χρόνια …ασυγχώρητο έγκλημα!

Δες τώρα πώς καταντήσαμε ως κοινωνία και λαός, να παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τα καμώματα απίθανων ανθρώπων που συνωστίζονται στην πολιτική σκηνή περιμένοντας το χειροκρότημα, αλλά προσδοκώντας μάλλον το… γιαούρτι (τους), για να τους δοθεί μια ακόμη ευκαιρία να βγουν στα παράθυρα της τι-βι, ως θύματα!

Μην συμβάλλετε να μετατραπούν σε θύματα οι θύτες. Μην τους προσφέρετε το γιαούρτι σας …δεν το αξίζουν, ούτε καν ληγμένο!

Δημήτρης
Read more...

Ο «έξυπνος» κάδος απορριμμάτων


Ένας νέος ρομποτικός κάδος συγκέντρωσης απορριμμάτων, που έχει χωρητικότητα όσο πενήντα κάδοι παλαιού τύπου 600 λίτρων ο καθένας, εγκαταστάθηκε στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.
Ο κάδος - ρομπότ ανοίγει αυτόματα μόλις αντιληφθεί την παρουσία του πολίτη που επιχειρεί να πετάξει σκουπίδια, στον οποίο δίνει και οδηγίες.
Ο κάδος έχει τη δυνατότητα να συμπιέζει τα απορρίμματα, διαθέτει σύστημα αυτοπροστασίας από την πυρκαγιά, ενώ μόλις ο πολίτης ρίξει τα σκουπίδια, ο κάδος πλένεται και απολυμαίνεται αυτόματα. Γι’ αυτό και είναι συνδεδεμένος με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Καβάλας, μόλις ο κάδος φθάσει στο 100% της χωρητικότητάς του, τότε ενημερώνει με σήμα που στέλνεται σε κινητό τηλέφωνο της υπηρεσίας καθαριότητας, οπότε ειδικό απορριμματοφόρο αναλαμβάνει να τον αδειάσει.
Ο καινούριος κάδος απορριμμάτων, που είναι παγκόσμια ευρεσιτεχνία, έχει ύψος περίπου πέντε μέτρα και είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι και έχει πολύ μεγάλες αντοχές σε φθορές και άσχημες καιρικές συνθήκες.
Ο δήμος Καβάλας τον προμηθεύτηκε από ελληνική επιχείρηση που εδρεύει στη Λάρισα, ενώ η αγορά και εγκατάστασή του κόστισε στο δήμο 80.000 ευρώ.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος, στόχος του συγκεκριμένου πιλοτικού προγράμματος είναι να τοποθετηθούν συνολικά τέσσερις τέτοιοι κάδοι σε κεντρικά σημεία της πόλης.
LATEAM


Read more...

Τα γαιδούρια κοπάδι δεν γίνονται!!!


Έλληνες; κάνουν έρωτα με τον καημό σου,με την δυστυχία σου,με την θλίψη σου,την πείνα σου,κάνουν σεξ με την τσέπη σου σε κατάντησαν κερατά στην ίδια σου την χώρα σου πήδηξαν τα όνειρα σου..αλλά με το κέρατο επαναπαύθηκες γιατί ποτέ δεν σκότωσε κανέναν παρα μόνο τον ταυρομάχο!Η βουλή μετατράπηκε σε reality show..μάζεψαν ηθοποιούς,τρελούς,gay,παρατράγουδα,μάνατζερ και αγράμματους,μοντέλα,τραγουδιστές;Μα καλά δεν ξέρουν ότι τα γαϊδούρια κοπάδι δεν γίνονται;Αυτή ονομάζεται εξέλιξη αλλαγή στην κοινωνική πολιτική;η τρέλα;και αν είναι τρέλα;μας είπε κανείς ότι οι τρελοί και οι πουτάνες δεν γερνάνε ποτέ..και εμείς τους πιστέψαμε;Όταν βγαίνουν στην ΤV και τους ακούμε να μιλάνε για άδεια ταμεία και ότι κάναν λάθη οι κυβερνήσεις εγώ το μεταφράζω:ότι η Ζωή θα γίνει χειρότερη και ότι θα πούμε το ψωμί ψηνακι!Κάποτε υπήρχε μια Ελλάδα για όλους σήμερα είμαστε πρόσφυγες στην χώρα μας..Τι να πω γαμιέται η χώρα σας η τέχνη σας και ο πολιτισμός..
ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΠΙΕΙΚΩΣ!

chronografos


Read more...

Τι είναι κόμμα...


Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.»
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)

i-Reporter


Read more...

Γλυφάδα & Τριζόνια, μιά όαση στον Κορινθιακό

photos by ifanik

Η Γλυφάδα, παραλιακό χωριό, κτισμένο στους πρόποδες και στις πλαγιές οχυρού και ιστορικού λόφου, όπου διασώζεται σημαντική αρχαία ακρόπολη.
Απέναντι της γρήγορα αναπτυσσόμενης Γλυφάδας, αναδύεται το ιστορικό και γραφικό νησί Τριζόνια, αληθινή όαση αναψυχής, με τους απέναντι παραλιακούς οικισμούς του: τα Χάνια και τη Σπηλιά, απ' όπου αγναντεύει κανένας το γραφικό πευκόφυτο νησάκι του Αη-Γιάννη, με την ωραία ακρογιαλιά του. Στα Τριζόνια έχει κατασκευαστεί αγκυροβόλιο για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών.
TΡΙΖΟΝΙΑ, ένα καταφύγιο στον Kορινθιακό
Tα Tριζόνια είναι μια συστάδα νησίδων του Kορινθιακού κόλπου, που αποτελείται από τα μικρονήσια Tριζόνια, Πρασούδι, Aϊ-Γιάννης και Πλανέμι. Tο μεγαλύτερο από αυτά και το μόνο κατοικημένο είναι η νησίδα Tριζόνια, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τις ακτές της Φωκίδας και από τα χωριά Σπηλιά και Γλυφάδα. Tο σύνολο της έκτασής της δεν ξεπερνά τα 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με μέγιστο μήκος μόλις 3 χιλιόμετρα.

Aξίζει να δείτε
O μοναδικός οικισμός, με καμιά πενηνταριά σπίτια όλα κι όλα, βρίσκεται κτισμένος στο στενότερο σημείο του νησιού, στο μυχό ενός ορμίσκου που βλέπει στην απέναντι ακτή της Pούμελης. Λίγα μέτρα από το λιμάνι και προς τα νότια διαγράφεται ένας δεύτερος, βαθύς και καλογραμμένος κόλπος. Eδώ, μόλις πριν από λίγα χρόνια, δημιουργήθηκε μια μεγάλη μαρίνα, η οποία χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός για τα σκάφη αναψυχής που κατευθύνονται από τον Σαρωνικό και το Aιγαίο προς τον Πατραϊκό και το Iόνιο και αντίστροφα. Oι αποστάσεις είναι μικρές και καλύπτονται εύκολα με τα πόδια. Δύο-τρεις γραφικές ταβέρνες, ένα μπακάλικο και στον κόλπο της μαρίνας ένα ξενοδοχείο αποτελούν όλη κι όλη την υποδομή των Tριζονιών. Mε αυτή θα βολευτείτε και σίγουρα θα περάσετε καλά.
travellgreece


MIKPOΣ OΔHΓOΣ

Πως θα πάτε
Aπό την Aθήνα η Γλυφάδα απέχει 240 χιλιόμετρα μέσω Λιβαδειάς-Aράχοβας. Γενικά, όμως, είναι μάλλον προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το δρόμο που περνά από Δίστομο - Δεσφίνα - Iτέα για να αποφύγετε την κίνηση του οδικού άξονα Aράχοβας - Δελφών (τις στροφές, βέβαια, δεν θα τις γλιτώσετε!). Aν έρχεστε από τη δυτική Πελοπόννησο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη νέα γέφυρα Pίου - Aντίρριου. Aπό τη Θεσσαλονίκη, μέσω Θερμοπυλών, να υπολογίζετε ότι θα χρειαστεί να διανύσετε 440 χλμ. Πληροφορίες για τις αναχωρήσεις των πλοίων για Tριζόνια θα πάρετε στα τηλ.: 6947-898.123 και 6932-209.439.

Που θα μείνετε
•Στα Tριζόνια, λίγο ψηλότερα από τη μαρίνα, με θέα και καταπράσινο κήπο, βρίσκεται το ξενοδοχείο «Δρύμνα», τηλ.: 22660-71.204, 22660-71.304. Στη Γλυφάδα, πάνω στον παραλιακό δρόμο, ενοικιάζονται δωμάτια με κλιματισμό, τηλ.: 22660-71.572.
•Στη Σπηλιά, 2 χλμ. νότια από τη Γλυφάδα, υπάρχει το ξενοδοχείο «Aγγελίνα», τηλ.: 22660-71.247, και ενοικιαζόμενα δωμάτια, τηλ.: 22660-71.071. Eπίσης, αξίζει να αναφέρουμε το «Le due sorelle», με θέα στο νησάκι του Aϊ-Γιάννη, που διαθέτει 12 δίχωρα διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα, τηλ.: 22660-71.384, 22660-71.067.

Που θα φάτε
Στο λιμανάκι των Tριζονιών θα βρείτε τις ψαροταβέρνες-εστιατόρια «Πόρτο Tριζόνια» και «Όστρια», με τα τραπεζάκια πάνω στην προβλήτα. Tαβέρνες, επίσης, θα βρείτε στη Γλυφάδα, ενώ στη Σπηλιά θα πάτε για φρέσκο ψάρι στην ομώνυμη ταβέρνα στην παραλία. Tο βραδάκι, ιδανική επιλογή για φαγητό είναι το λιμάνι στο Mοναστηράκι (8 χλμ. δυτικά), όπου λειτουργούν αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
•Aστυνομία Γλυφάδας, τηλ.: 22660-71.222.
•Δήμος Tολοφώνος, τηλ.: 22660-32.300.

Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!


μαύρο...halle


Read more...

Rainy mood


argycon


Read more...
free counters