EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Άλλα κόλπα




Read more...

ATHENS by NIGHT

argycon


Read more...

The Crevasse - Making of 3D Street Art


MOLEMOU


Read more...

Φταίει ο Χατζηπετρής!


"Αεροπλάνα δεν ήρθαν στον Μαραθώνα! Η Δασική Υπηρεσία αρνήθηκε να φτιάξει δασικούς δρόμους και μας μήνυσε όταν πήραμε αντιπυρικά μέτρα!", φωνάζει σχεδόν κλαίγοντας ο Δήμαρχός του. "Να εκκενωθεί η Λεωφόρος Μαραθώνα από τα οχήματα!", κάνει έκκληση η Πυροσβεστική. "Αυθαίρετα που ξεφύτρωσαν -κανείς δεν ξέρει πώς- μέσα στο πευκοδάσος!", σχολιάζει έκπληκτος ο απεσταλμένος του Σκάι. "Αντί να λες όλα αυτά, να πεις για τους παλιοπούστηδες που μας κυβερνούν και μας αφήσαν μόνους!", ουρλιάζει έξαλλη μια γυναίκα, επεμβαίνοντας στην ανταπόκριση δημοσιογράφου.

Φταίει η Πυροσβεστική; Φταίει η Κυβέρνηση; Φταίει η Δασική Υπηρεσία; Φταίνε οι μυστηριώσεις και κακεντρεχείς "δυνάμεις... της Φύσης";

Όοοοχι, χρυσά μου,
Στη Χώρα της Λήθης

φταίμε ούλοι εμείς! Έντεκα εκατομμύρια "Έλληνες"! Που σε λίγες μέρες θα έχουμε ξεχάσει τα πάντα, θα περιγράφουμε τις διακοπές μας και θα πάσχουμε από την... κατάθλιψη του Φθινοπώρου! Ναι, καλέ!

Μήπως να σας θυμίσω ότι οι Ηλείοι ξαναψήφισαν Νέα Δημοκρατία πρόπερσι για τρία χιλιάρικα; Αλήθεια, η Μανωλάδα, πού είπαμε ότι βρίσκεται;

Μήπως να σας θυμίσω ότι από τις 8 μέχρι τις 9 το βράδυ η ΕΤ1 μετέδιδε κάποια αθλητική διοργάνωση, η ΝΕΤ ποδόσφαιρο, η ΕΤ3 Ξανθόπουλο και -η αποθέωση!- το STAR έδειχνε κάτι μαγιό με κώλους; Ναι, την ώρα που βράδιαζε και τα αεροπλάνα σταματούσαν τις πτήσεις, την ώρα που καιγόταν η Αττική, τα κρατικά και το... "νεανικό" κανάλι σφύριζαν κλέφτικα!

Έτσι είναι, χρυσά μου. ΕΜΕΙΣ και ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ φταίμε. Που έχουμε το νου μας στη λαμογιά και την αρπαχτή και ζηλεύουμε όσους τα "καταφέρνουν"! Που βγάζουμε αυτοδύναμες κυβερνήσεις για να τις βρίζουμε, αντί να εξαναγκάζουμε τα κόμματα να συνεργάζονται ώστε να ελέγχουν το ένα το άλλο. Που χαζεύουμε τον εκάστοτε πρωθυπουργό να φορά το λυπημένο προσωπείο του και να ορκίζεται στη μοναδική και αιώνια αξία της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!

Περιουσία: αυτή είναι η μαγική λέξη, που κινεί τα πάντα. Όλα τα άλλα να πανε να γ@#$%$#!

Νομίζω ότι πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχουν άλλοι κάτοικοι που να μισούν τόσο τη χώρα τους!
Read more...

Το ντέρμπι... αναβάλλεται



ΝΤΟΚ


Read more...

Tα σκουπίδια και το τέλος της βασιλείας του καταναλωτή


Η ενέργεια που απαιτείται για την ωρίμανση των 61.300 τόνων απολύτως βρώσιμης ντομάτας που πετιούνται ετησίως στο Hνωμένο Bασίλειο, ισούται με την ενέργεια που απαιτείται προκειμένου να ανακουφιστούν από τον υποσιτισμό 105 εκατομμύρια άνθρωποι

O Tρίσταμ Στιούαρτ είναι «φρίγκαν»: συνηθίζει να πηγαίνει στους κάδους απορριμμάτων έξω από σούπερ-μάρκετ και εστιατόρια και να κλέβει από εκεί εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα, ανάμεσα σε όσα πετιούνται κάθε βράδυ. Bέβαια, σημειώνει, το να «περισώζεις» τροφή πρώτης ποιότητας από τους κάδους απορριμμάτων δεν είναι κλοπή: Πραγματικοί κλέφτες είναι όσοι σπαταλάνε τρόφιμα κι έτσι στερούν κοινόχρηστους πόρους από την ανθρωπότητα. Προκειμένου να ενισχύσει την άποψή του αυτή, αναφέρεται στον Tζον Λοκ «τα φρούτα ή τα σφάγια που σαπίζουν πριν καταναλωθούν αποτελούν προσβολή κατά των νόμων της φύσεως - και κλοπή εις βάρος του κοινωνικού συνόλου», είχε γράψει το 17ο αιώνα στη «δεύτερη πραγματεία περί κυβερνήσεως» ο φιλόσοφος.

H ριζοσπαστική κριτική της κατανάλωσης στο 17ο και το 18ο αιώνα αποτελεί οικείο έδαφος για τον Στιούαρτ: το πρώτο του βιβλίο, «η αναίμακτη επανάσταση», που αναφέρεται στη ριζοσπαστική χορτοφαγία και την ανακάλυψη των Iνδιών, εξυμνήθηκε ουκ ολίγον για την ιδιαίτερή του λάμψη. Tο «σκουπίδια: αποκαλύπτοντας το παγκόσμιο διατροφικό σκάνδαλο», το τελευταίο βιβλίο του, αποτελεί μια γεμάτη πάθος διατριβή ενάντια στη σπατάλη που προκαλούν το κατεστημένο διατροφικό σύστημα, τα σούπερ-μάρκετ και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

H κεντρική του ιδέα είναι σημαντική: επιχειρηματολογεί πειστικά πως αν τα πλούσια κράτη σταματούσαν να πετούν τόσο πολύ φαΐ, θα ελάφραινε η πίεση στα οικοσυστήματα και το κλίμα και θα εξαφανιζόταν η φτώχεια και ο υποσιτισμός στον κόσμο. Για να αποδείξει τη θέση του αυτή, ο Στιούαρτ «ανασκάπτει» τα στοιχεία του «παγκόσμιου προγράμματος διατροφής» (WFP) του OHE και του «προγράμματος δράσης πόρων και απορριμμάτων» (WRAP), μαζί με δυσεύρετες στατιστικές σούπερ-μάρκετ και επιχειρήσεων για τα απορρίμματά τους.

Επέλαση στους κάδους
Aναφέρεται π.χ. στο πόσες φρέσκες ντομάτες πετιούνται το χρόνο: «η ενέργεια που απαιτείται για την ωρίμανση των 61.300 τόνων απολύτως βρώσιμων ντοματών που πετιούνται ετησίως στο Hνωμένο Bασίλειο, ισούται με την ενέργεια που απαιτείται προκειμένου να ανακουφιστούν από τον υποσιτισμό 105 εκατομμύρια άνθρωποι».

Bέβαια, η πρώτη ύλη αυτής της αφήγησης εξ ορισμού δεν είναι πρωτότυπη. Aλλά ξαναβρίσκουμε αποσπάσματα που μας θυμίζουν τη λάμψη της «αναίμακτης επανάστασης»: απόλαυσα ιδιαίτερα τις οργουελιανές διηγήσεις του Στιούαρτ για τα σκαμπανεβάσματα των μεταμεσονυκτίων επελάσεων στους κάδους απορριμμάτων, την περιγραφή των εφηβικών του ημερών της πυρετώδους αποκομιδής αλουμινένιων συσκευασιών και τα ταξίδια του στους Oυιγούρους, στη δυτική Kίνα, όπου απαγορεύεται αυστηρά το πέταμα -ακόμα κι ενός κόκκου ρυζιού.

Tο «σκουπίδια» όμως είναι ώρες-ώρες δυσκολοδιάβαστο. Πολλά από τα επιχειρήματά του είναι ήδη πασίγνωστα χάρη στις δουλειές άλλων συγγραφέων: η υπερπαραγωγή σπόρων που προορίζονται για ζωοτροφές με σκοπό να μας εξασφαλίζουν την ανθυγιεινή κρεατοφαγία μας, οδηγεί σε μη-βιώσιμη χρήση της γης? είμαστε τόσο σπάταλοι και απερίσκεπτοι που τα ιχθυοαποθέματα βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση, οι προδιαγραφές καλαισθησίας που έχουν θεσπίσει για τα προϊόντα τους τα σούπερ μάρκετ και η συνήθεια να κάνουν τις παραγγελίες τους όσο το δυνατό κοντύτερα στην ημερομηνία λήξης τους, οδηγούν σε απίστευτη σπατάλη.

Aλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον Στιούαρτ το επίτευγμα πώς πέτυχε να συνθέσει όλα αυτά τα στοιχεία πλέκοντας μία διήγηση που υπερασπίζεται με ακαταμάχητη πειθώ τη θέση πως δεν είναι πια δυνατό να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε την παραγωγή και την κατανάλωση των τροφίμων τόσο απερίσκεπτα όσο σήμερα.

Για να κατανοήσετε όμως την καταπληκτική πολιτιστική ανατροπή που χρειάστηκε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετάβαση από την αυτάρκεια στην οικεία σπάταλη κατανάλωση, τότε θα πρέπει να στραφείτε στο «καταναλώνοντας: πώς τα ψώνια μάς έφεραν σε συλλογικό αδιέξοδο μια πώς μπορούμε να βγούμε από αυτό» του Nιλ Λόσον. O Λόσον είναι πρώην σύμβουλος του Γκόρντον Mπράουν και πρόεδρος της «κομπάς» της δεξαμενής σκέψης που μάχεται για την ανανέωση της προοδευτικής αριστεράς. Tο «καταναλώνοντας» είναι ένα ευανάγνωστο αφήγημα για το πώς η Bρετανία του 20ού αιώνα μεταβλήθηκε σε μία «τούρμπο καταναλωτική» κοινωνία, όπου π.χ. την τελευταία δεκαετία η κατανάλωση σχεδόν διπλασιάστηκε.

Ακόρεστη μονοκαλλιέργεια
Παγιδευτήκαμε όλοι μαζί στο φαύλο κύκλο της «ακόρεστης αναζήτησης του όλο και περισσότερου» -όπως το είχε περιγράψει το 1757 ο Έντμουντ Mπερκ- που μας κάνει όλους δυστυχείς. H ταυτότητά μας δεν προσδιορίζεται πια από το τι κάνουμε, αλλά από το τι αγοράζουμε. Eδώ που τα λέμε, αυτό που κυρίως κάνουμε είναι ψώνια -για να πάμε διακοπές, να τραφούμε, να μετακινηθούμε, να ντυθούμε, εμείς και τα παιδιά μας. Aυτή η καταναλωτική μονοκαλλιέργεια οδήγησε την κοινωνία να μην μπορέσει να αναζητήσει άλλους τρόπους οργάνωσής της και υπονόμευσε καταλυτικά τη δημοκρατίαΖ πράγματα καθόλου τυχαία, αφού ο «τούρμπο καταναλωτισμός» υπήρξε κατ’ εξοχήν πολιτική επιλογή.

O Λόσον περιδιαβαίνει στην ιστορία αναζητώντας το σημείο που πήραμε την κατηφόρα και περάσαμε από την απλή κατανάλωση στην «τούρμπο-κατα­να­λωτική» κοινωνία και το βρίσκει τη δεκαετία του ’30, στα έργα του Λούντβιχ Φον Mίζες και του Φρίντριχ Xάγιεκ. Tο επιχείρημά τους, την περίοδο της κυριαρχίας του ναζισμού και του κομμουνισμού, ήταν πως οι κοινωνικές δαπάνες, σε αντίθεση προς την ιδιωτική κατανάλωση, συνιστούσαν τη «βασιλική οδό» προς την δουλεία και την τυραννία. Aυτοί έσπειραν το σπόρο για την πολιτική καταξίωση του πολιτικού προγράμματος «ελαφρά φορολογία- μικρό κράτος- ελεύθερη αγορά» που αργότερα εφάρμοσαν οι Pέιγκαν και Θάτσερ (Thatcher).

Tις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90 η φορολογία μειώθηκε, ούτως ώστε να τονωθεί η αγοραστική ισχύς των ατόμων, η κοινωνική στέγη πωλήθηκε και οι επιχειρήσεις ιδιωτικοποιήθηκαν και διανεμήθηκαν σε μετόχους. Tο «μπιγκ μπανγκ» της πλήρους απορύθμισης του Σίτι διευκόλυνε τον δανεισμό και παγκοσμιοποίησε τις ροές κεφαλαίου. Aπό παραγωγοί μεταβληθήκαμε σε καταναλωτές. Συνεθλίβησαν οι οργανώσεις υπεράσπισης των παραγωγών -τα συνδικάτα και άλλοι θεσμοί που διαμεσολαβούσαν ανάμεσα στα άτομα και τις ιδιοτροπίες των ανεξέλεγκτων αγορών.

Το σύστημα κατέρρευσε
Tο πρόβλημα της «περιθωριακής ωφέλειας» των αγαθών (αν τη δεύτερη φορά το αγαθό ή η υπηρεσία δεν μοιάζουν στον καταναλωτή τόσο σπουδαία όσο την πρώτη φορά, πώς μπορείς να τον πείσεις να συνεχίσει να καταναλώνει;) λύθηκε χάρη στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση, που βρήκαν τρόπους να συντηρήσουν την κατανάλωση ανασκάπτοντας τις βαθύτερες συναισθηματικές μας ανάγκες. Aπό τη στιγμή που το κατάφεραν αυτό, δεν υπήρχε πια όριο στην κατανάλωση, ακόμα κι αν τα μισά από τα αγορασμένα πράγματα κατέληγαν αχρησιμοποίητα στα σκουπίδια.

Tο σύστημα κατέρρευσε λόγω της εξάντλησης των φυσικών πόρων (ή της εξ αρχής ανυπαρξίας τους, όσον αφορά τους χρηματοοικονομικούς «πόρους»). Προκειμένου ολόκληρος ο κόσμος να καταναλώνει όπως εμείς, θα χρειαζόμασταν τουλάχιστο άλλους δύο πλανήτες. O εύκολος δανεισμός αποδείχτηκε πως λειτουργούσε σαν γιγάντια απάτη, τύπου πυραμίδας. Oι υπερκαταναλωτικές κοινωνίες μαστίζονται από αύξηση της ανισότητας και μείωση της ευτυχίας.

Oι πολιτικοί μας καλούν να πατήσουμε το πλήκτρο «rewind» και μετά να ξαναδούμε το ίδιο έργο, από την αρχή, αλλά ο Λόσον μας συνιστά να μην την πατήσουμε ξανά, και μας προσφέρει μια συνταγή για μια εναλλακτική κοινωνία, βασισμένη στην ανοικοδόμηση του δημοσίου χώρου. Tο μορφή έχει η πρότασή του; Mα εκείνη ενός καταλόγου αγορών με δέκα «ψώνια» φυσικά!
imerisia.gr
Read more...

Πυρκαγιά! Φορέστε τα αλεξίπτωτά σας...

Πυρκαγιά! Φορέστε τα αλεξίπτωτά σας...

Aπό τα εφιαλτικότερα σενάρια για έναν άνθρωπο είναι αναμφισβήτητα αυτό της «παγίδευσής» του σε έναν κλειστό χώρο στον οποίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.


Oι έξοδοι διαφυγής που προσφέρουν οι σκάλες αποκόπτονται εξαιτίας των τεράστιων φλογών και του αποπνικτικού καπνού, ενώ οι συρόμενες σκάλες που διαθέτουν τα πυροσβεστικά οχήματα δεν ανυψώνονται πέρα των 30 μέτρων. Aυτό ακριβώς το έλλειμμα προτίθεται να καλύψει μια γερμανική εταιρεία με την κατασκευή και εφαρμογή ενός συστήματος διάσωσης με... αλεξίπτωτο. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, σε κάθε όροφο ενός κτιρίου θα τοποθετηθεί μια σειρά από ειδικές και μεγάλου πάχους σιδερένιες ράγες, οι οποίες θα καταλήγουν μέσω ενός θαλάμου στο... κενό.

Aπό κάθε ράγα θα «κρέμεται» ένα ειδικό κάθισμα, σαν αυτά που μεταφέρουν τους σκιέρ στις πίστες των χιονοδρομικών κέντρων.

Oι ένοικοι ή οι εργαζόμενοι θα κάθονται στην ατομική θέση, ασφαλίζοντας την ειδική ζώνη στο σώμα τους και εν συνεχεία το κάθισμα θα γλιστρά κατά μήκος της ράγας, οδηγώντας τους στην ελευθερία...

Tην ελεύθερη πτώση τους θα διακόπτει η απελευθέρωση ενός αλεξίπτωτου από το κάθισμα και ένας ειδικός αερόσακος στο κάτω μέρος του καθίσματος θα φροντίζει για την προσγείωσή τους.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς οι ευρισκόμενοι μέσα στο κτίριο οδηγούνται σε ατομικά καθίσματα όπου με τη χρήση αλεξίπτωτου απομακρύνονται από την πύρινη εστία.
ethnos.gr
Read more...

Ο εκατομμυριούχος του... ενός ευρώ !


Το όνομά του είναι Γιούρι Aρκουρς και κάνει σήμερα «χρυσές» δουλειές, πουλώντας φωτογραφίες στο Ιντερνετ σε τιμή που δεν υπερβαίνει το ένα έως δύο ευρώ... Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο χρόνο άγγιξε τις 1.000.000 πωλήσεις...

Ενα όμορφο, χαμογελαστό, γυναικείο, και πάνω απ’ όλα οικείο στις λαϊκές μάζες, πρόσωπο που φοράει ακουστικά, απολαμβάνοντας τη μουσική, μία... πρίζα σε πολύ κοντινό πλάνο, μια ευτυχισμένη οικογένεια, με τα μέλη της να ποζάρουν αγκαλισμένα μπροστά στον φακό, ένας άντρας ενδεδυμένος με κοστούμι καθήμενος οκλαδόν στην... έρημο, έχοντας τα δάχτυλά του ενωμένα σε στάση γιόγκα αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα της θεματολογίας του Αρκουρς και των συναδέλφων του.

Η ζήτηση για τέτοιου είδους φωτογραφίες είναι τεράστια κυρίως από τον επιχειρηματικό και διαφημιστικό κλάδο. Οι φωτογράφοι σαν τον Αρκουρς διαθέτουν το υλικό τους σε ειδικά πρακτορεία που δραστηριοποιούνται στο Ιντερνετ, γνωστά ως micro­stock agencies, τα οποία αποθηκεύουν και ταξινομούν ανά κατηγορία τις εκατομμύρια φωτογραφίες οι οποίες πωλούνται έναντι μερικών ευρώ εκάστη. Σε ουκ ολίγες φωτογραφίες του Αρκουρς ποζάρει ως μοντέλο η φιλενάδα του, Σεσίλια, η οποία θεωρείται, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ», μια εκ των διασημότερων «ανωνύμων» στον κόσμο.

Ορισμένες μάλιστα εκ των φωτογραφιών της έχουν υπερβεί τις 10.000 πωλήσεις.
Α. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
ethnos.gr
Read more...

Θα κλείσουν όλες οι εφημερίδες!


Είκοσι χρόνια πριν οι κυκλοφορίες τους ήταν πολλαπλάσιες. Τώρα εφημερίδα σαν το "έθνος", πουλάει 6-7 χιλιάδες. Το φιάσκο της Κυριακής,
Το Τεφτέρι

το καταλαβαίνει και ο πιο... αναγνώστης. Οφείλεται σε οτιδήποτε άλλο πουλάνε εκτός από τον λόγο που γεννήθηκαν. Την ενημέρωση. Σε ρόλο βίντεο κλαμπ και μίνι μάρκετ έχουν νομιμοποιήσει αυτό που κάποτε θα ήταν αιτία να λιθοβοληθούν από τους συναδέλφους τους όποιοι το τολμούσαν πρώτοι. Πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ε; Οι εφημερίδες πατώνουν και το αναμασάμε, επειδή παραμένει βασανιστικά στην επικαιρότητα. Εννοείται πως ο μόνος που δεν φταίει και πρέπει ταυτόχρονα να μένει πάντα ικανοποιημένος είναι ο πελάτης. Κάποια στιγμή θα έπαυε να γουστάρει να σ΄αγοράζει για την προπαγανδίστικη υπέρ κάποιου κόμματος στάση σου. Έφυγε από τη μόδα η πόρωση του δικομματισμού. Δεν νοιώθουν οι αναγνώστες σαν φίλαθλοι που παίρνουν προσωπικά την ήττα του κόμματος τους. Σκορδοκαίλα τους. Για ν΄αλλάξει βέβαια η κατάσταση τόσο, πήρε δεκαετίες. Σιγά - σιγά, έφτασε να γίνει. Οι μόνοι που το μυρίστηκαν τελευταίοι και ακόμα δεν θέλουν με την στάση τους να το δεχτούν, είναι οι εκδότες. Τώρα ότι και να κάνουν, δεν υπάρχει γυρισμός. Όταν πάψεις από συνήθεια, δεν ξαναγίνεσαι. Κανείς δεν πρόκειτε να γυρίσει στην εφημερίδα. Ας αλλάξει μορφή. Αν δεν αλλάξει όνομα, αν δεν γεννηθεί άλλο πράγμα που να έχει απορροφητικότητα σήμερα, τέλος. Είναι θέμα χρόνου. Όλες θα κλείσουν. Θα βγουν άλλες μ΄άλλη μορφή. Όταν βρεθεί..
Read more...

Μουσικό διάλειμμα

Read more...

Υπάρχει όμως κάτι στο οποίο τα καταφέρνουν καλά...

grbloopers



Read more...

Τι άλλο έχει το πρόγραμμα;;;


Με τις φωτιές καλά πάμε...λίγο ακόμη και δεν θα έχει μείνει τίποτα εκτός πόλεων...

τι άλλο θα έχει το πρόγραμμα μετά;;;

θα πάθει τίποτα κανένας "αγωνιστής" ώστε να καούν και οι πόλεις;
θα συμβεί κανένα "απρόσμενο" συμβάν σε κανένα

νησί ώστε να ξεσηκωθούν οι λαθρομετανάστες;
θα ζεστάνει το κλίμα στο Αιγαίο με τους αγαπημένους μας γείτονες;

κανείς δεν ξέρει...το μόνο σίγουρο είναι πως αυτός ο τόπος έχει πολλά να τραβήξει ακόμη!
irakliowebradio



Read more...

Microsoft, Yahoo και Amazon ενώνουν δυνάμεις κατά του Google Books




Τρεις γίγαντες της τεχνολογίας, η Μιcrosoft, η Yahoo και η Amazon, δηλώνουν συμμετοχή σε μια συμμαχία που προσπαθεί να εμποδίσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Google με εκδότες και συγγραφείς.


Οι τρεις εταιρείες θα λάβουν ενεργό μέρος στη Συμμαχία Aνοιχτού Βιβλίου (OBA), δήλωσε στη Wall Street Journal ο Πίτερ Μπράντλεϊ, διευθυντής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Internet Archive, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία κατά του Google Books.

Η Συμμαχία υποστηρίζει ότι ο συμβιβασμός της Google με τους εκδότες και τους συγγραφείς θα επιτρέψει στην υπηρεσία Google Books να γίνει μονοπώλιο στις ψηφιακές βιβλιοθήκες.

«Η Google προσπαθεί να μονοπωλήσει το σύστημα βιβλιοθηκών. Αν αυτή η συμφωνία προχωρήσει, θα προσπαθήσει να γίνει 'η' βιβλιοθήκη και η μόνη βιβλιοθήκη» υποστήριξε στο BBC ο Μπρούστερ Κάλε, ιδρυτής του Internet Archive.

Επιφυλάξεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό εξέφρασαν και οργανώσεις στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων το Electronic Frontier Foundation και το Consumer Watchdog. Οι διαφωνίες τους αφορούν όχι το θέμα του ανταγωνισμού, αλλά την προστασία της ιδιωτικότητας των αναγνωστών.

Διαμάχη

To 2004 η Google ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιοποίησης κειμένων για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης του κόσμου, με τη δική της μηχανή αναζήτησης. Στην περίπτωση έργων που καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα, οι χρήστες μπορούν να δουν μόνο αποσπάσματα του κειμένου.

Το 2005, όμως, η Ένωση Αμερικανών Εκδοτών και το Σωματείο Συγγραφέων κατέθεσαν αγωγή κατά της Google για μαζική παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το 2008, η Google πρότεινε στους ενάγοντες εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 125 εκατ. δολαρίων. Με το ποσό αυτό θα δημιουργηθεί ένα μητρώο όπου οι εκδότες και οι συγγραφείς θα μπορούν να καταχωρούν τα έργα τους για να αποζημιώνονται. Από τις ψηφιακές πωλήσεις βιβλίων, το 70% θα πηγαίνει στους εκδότες, ενώ η Google θα κρατά το υπόλοιπο 30%.

Η αμερικανική Δικαιοσύνη δέχεται σχόλια και ενστάσεις για την πρόταση συμβιβασμού έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Λίγο αργότερα, στις αρχές Οκτωβρίου, δικαστήριο στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης θα αποφασίσει αν θα αποδεχθεί ή αν θα απορρίψει την αγωγή κατά της Google.

Σε μια σχετική αλλά ξεχωριστή εξέλιξη, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει έρευνα για τις δυνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας ανάμεσα στην Google, τους εκδότες και τους συγγραφείς.,
ΤΑ ΝΕΑ On-line
Read more...

Τα δάση της Μεσογείου εκπέμπουν sos


Οι κλιματικές αλλαγές εντείνουν το μέγεθος και τη διάρκεια των πυρκαγιών στη Μεσόγειο, σύμφωνα με έκθεση του Ισπανικού Γραφείου της Greenpeace.

Η έκθεση, με τίτλο «Το μέλλον στις φλογές», επισημαίνει ότι τα δάση της Μεσογείου είναι σήμερα πιο εύφλεκτα σε σχέση με το παρελθόν λόγω των κλιματικών αλλαγών που επέφεραν καύσωνες και παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας.

ecogreeniaris...



Στο κείμενο εξετάζονται αναλυτικά τις περιπτώσεις μεγάλων πυρκαγιών στη Μεσόγειο τα τελευταία 6 χρόνια, από τη Γαλικία, τη νότια Γαλλία, την Ιταλία, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στις μεγάλες πυρκαγιές της Ελλάδας το 2007.

Με βάση την έκθεση, οι πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόννησο εκδηλώθηκαν την ώρα που στην περιοχή επικρατούσαν ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, δηλαδή υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι, ενώ είχε προηγηθεί ένας χειμώνας με περιορισμένη βροχόπτωση.

Τα φαινόμενα αυτά, δεν προκαλούν από μόνα τους τις πυρκαγιές, καθιστούν ωστόσο εξαιρετικά δύσκολη την καταπολέμησή τους με τα υπάρχοντα μέσα και σχεδιασμούς.

Ως εκ τούτου καθίσταται απαραίτητος ο εκ νέου σχεδιασμός για την πρόληψη και καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Η Μεσόγειος έχει χαρακτηριστεί από την Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Αλλαγές (IPCC), ως ιδιαίτερα ευάλωτη περιοχή στις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των πυρκαγιών - που ευθύνονται για το 10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου - αναμένεται να αυξηθεί, η Μεσόγειος θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σημαντικές προκλήσεις τα επόμενα χρόνια.
Read more...

Πόσο ανώνυμα μπορούν να είναι τα blogs



Αναδημοσίευση από το tovima

Η ελευθερία του λόγου, η ασυδοσία των ολίγων και οι απόψεις των ειδικών

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα θέματα του απορρήτου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και της διατήρησης της ανωνυμίας στο Ιnternet μετά τη γνωμοδότηση του κ. Γ. Σανιδά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους ορισμένα ιστολόγια τα οποία εκμεταλλευόμενα τον μανδύα της ανωνυμίας που προσφέρει το Διαδίκτυο έχουν μετατρέψει τον χώρο των ελληνικών blogs σε ένα άναρχο τοπίο, όπου επικρατούν οι φημολογίες, οι συκοφαντικοί
χαρακτηρισμοί, οι ψευδο-ειδήσεις και ψευδο-αποκαλύψεις. Η κατάσταση αυτή έχει αναγκάσει αρκετούς οι οποίοι έπεσαν θύματα δήθεν αποκαλύψεων να στραφούν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να προστατευθούν. Ταυτόχρονα έχει επηρεάσει με αλγεινό τρόπο την άποψη που έχουν οι πολίτες στη χώρα μας για τα blogs, η συντριπτική πλειοψηφία
των οποίων δεν έχει καμία σχέση με την όλη υπόθεση. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα της ανωνυμίας των blogs και το κατά πόσον αυτή προστατεύει την ελεύθερη έκφραση ή γίνεται αιτία για να μπορούν ορισμένοι να παραβαίνουν τους κανόνες χωρίς καμία επίπτωση.

Η πρόσφατη γνωμοδότηση του τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, σύμφωνα με την οποία το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει την επικοινωνία μέσω Διαδικτύου και άρα δεν υπάρχει απόρρητο για τους bloggers, ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά, προκαλώντας τις αντιδράσεις όχι μόνο των bloggers, οι οποίοι θεωρούν ότι πρόκειται για μια απόπειρα «φίμωσης» των blogs, αλλά και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Από την άλλη, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η γνωμοδότηση του κ. Σανιδά έρχεται να καλύψει ένα νομοθετικό κενό το οποίο η πολιτεία και το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχουν ως σήμερα κάνει τίποτε για να καλύψουν.

«Η προσωπική μου άποψη δεν απέχει και πολύ από αυτήν του κ.Σανιδά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Χ.Χρυσόγονος, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. «Εφ΄ όσον κάποιος αποπειράται να επικοινωνήσει δημόσια,δεν μπορεί να κρύβει τα στοιχεία της ταυτότητάς του.Από εκεί και πέρα,το κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει άρση της ανωνυμίας είναι ένα άλλο ζήτημα και οπωσδήποτε θα χρειαζόταν νομοθετική βάση.Εφόσον δεν υπάρχει τέτοια νομοθετική ρύθμιση, δεν βλέπω και το πώς μπορεί να αρθεί η ανωνυμία όσων γράφουν διάφορα πράγματα στα blogs. Πάντως δεν το βλέπω συνταγματικά απαγορευμένο να υπάρξει κάποια στιγμή μια ανάλογη νομοθετική ρύθμιση» τονίζει.

Οπως επισημαίνει η κυρία Λίλιαν Μήτρου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, μια νομοθετική ρύθμιση που θα όριζε ότι όλα τα blogs θα πρέπει να είναι επώνυμα θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό την ελευθερία των πολιτών να εκφραστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις και να επικοινωνήσουν μέσω των blogs. «Αν ορίσουμε ότι ένα blog θα πρέπει να είναι απαραίτητα επώνυμο, αυτό ίσως να αποτρέψει πολλούς ανθρώπους από τη δημιουργία ενός blog ή να τους στερήσει τη δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα. Εχουμε δηλαδή αυτό που οι αμερικανοί αποκαλούν chilling effect» εξηγεί.

Από την άλλη όμως, παρατηρεί ότι πολλά blogs δεν είναι απλά χώροι ελεύθερης έκφρασης ιδεών και απόψεων, αλλά λειτουργούν περισσότερο ως δημοσιογραφικές και ενημερωτικές ιστοσελίδες, και το γεγονός πως λειτουργούν στο Διαδίκτυο δεν σημαίνει ότι δεν υπόκεινται και σε κανόνες. «Δεν είναι δυνατόν δηλαδή επειδή μεταφέρω μια δραστηριότητα στο Ιnternet να αποδεσμεύομαι πλέον από οποιονδήποτε κανόνα» λέει.

Η κυρία Μήτρου αναφέρει πως ό,τι ισχύει και στο Δίκτυο, ισχύει στον πραγματικό κόσμο. «Αν στο Διαδίκτυο σημειώνεται μια παραβατική δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα συκοφαντική δυσφήμηση, πρέπει να βρούμε τους όρους που κάποιος θα μπορεί να επέμβει για να αποκατασταθεί η τάξη.Αυτός μπορεί να είναι ο διαχειριστής του blog, μπορεί να είναι μια Αρχή ή μπορεί να είναι η εισαγγελική αρχή σε περιπτώσεις που δικαιολογείται η άρση του απορρήτου. Και πρέπει να αποφασίσουμε και σε ποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να αρθεί το απόρρητο» . Πάντως, όπως τονίζει, είναι αντίθετη με τη γνωμοδότηση του κ. Σανιδά, διότι «δεν μπορεί να αίρεται το απόρρητο για οποιαδήποτε διαδικτυακή δραστηριότητα,επειδή απλά το Ιnternet θεωρείται δημόσιος χώρος» . Οπως επισημαίνει ο κ. Φώτης Σπυρόπουλος, νομικός και υποψήφιος διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου στη Νομική Αθηνών, «τo πρόβλημα των δυσφημιστικών δημοσιευμάτων σε διάφορα blogs είναι υπαρκτό.Προς αυτήν την κατεύθυνση η ως άνω γνωμοδότηση προσπαθεί να βρει απαραίτητες λύσεις». Ωστόσο, όπως εξηγεί, «στο άρθρο 4 του Ν. 2225/94 αναφέρονται λεπτομερώς τα εγκλήματα για τα οποία μπορεί να γίνει σε κάθε περίπτωση άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.Θα πρέπει ενδεχομένως να αναθεωρηθεί ο εν λόγω κατάλογος εγκλημάτων και όχι να καταστεί ανεφάρμοστη η εν λόγω διάταξη μέσω μιας γνωμοδότησης» .

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρει ότι «είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη η ευρυζωνικότητα στις σύγχρονες επικοινωνίες» και τονίζει ότι «οι προσπάθειες για επιβολή κανόνων στο Διαδίκτυο πρέπει να ανταποκρίνονται στα διεθνή δεδομένα και να μην είναι αποσπασματικές. Σε κάθε περίπτωση η νομοθεσία οφείλει να μην είναι “δρακόντεια” προκειμένου να είναι αποτελεσματική. Εξάλλου, ασφάλεια και ελευθερία δεν αποτελούν τις δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος αλλά πρέπει να λειτουργούν παραπληρωματικά».

«Προσωπικά τάσσομαι υπέρ της επωνυμίας στα blogs» λέει η κυρία Μπέττυ Τσακαρέστου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, «γιατί πιστεύω ότι η υπογραφή σε ένα κείμενο είναι και απόδειξη της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας αυτού που το γράφει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος που γράφει με ένα ψευδώνυμο δεν είναι σοβαρός και υπεύθυνος».

Υπέρ της ανωνυμίας των blogs χωρίς όρους τάσσονται οι περισσότεροι έλληνες bloggers, οι οποίοι όμως καταδικάζουν χωρίς επιφυλάξεις τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ορισμένα από τα λεγόμενα «ενημερωτικά» blogs. «Προσωπικά αυτά τα blogs δεν μου αρέσουν καθόλου.Δεν μου αρέσει ούτε η δουλειά που κάνουνούτε η εικόνα που δίνουν προς τα έξω για τους bloggers γενικότερα. Επειδή έχω παρακολουθήσει όλες τις φάσεις ωρίμανσης της ελληνικής μπλογκόσφαιρας,είμαι απόλυτα βέβαιος πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που κάποια στιγμή θα τελειώσει.Αλλά,παρ΄ όλο που δεν μου αρέσουν, πιστεύω ότι οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης θα τους κάνει μάλλονκαλό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Δανδράκης , διαχειριστής του blog Νylon και της ιστοσελίδας sync.gr που καταγράφει τα ελληνικά blogs.

Τι συμβαίνει στο εξωτερικό
ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί ότι ανάλογα θέματα απασχολούν τον δημόσιο διάλογο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Πριν από λίγο καιρό μια απόφαση ενός βρετανικού δικαστηρίου ήρθε να ανατρέψει το καθεστώς ανωνυμίας των blogs στη χώρα. Συγκεκριμένα απεφάνθη ότι το blogging είναι «στην ουσία δημόσια και όχι ιδιωτική δραστηριότητα» και ως εκ τούτου δεν προστατεύεται από την ανωνυμία. Αφορμή για την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου ήταν η περίπτωση ενός αστυνομικού-blogger, ο οποίος κατέφυγε στη Δικαιοσύνη για να προστατεύσει την ανωνυμία του, καθώς η «ταυτότητά» του είχε διαρρεύσει στην εφημερίδα «Τimes» του Λονδίνου. Ο αστυνομικός, μέσω του blog του, έκανε σημαντικές αποκαλύψεις για το έργο της αστυνομίας και την πολιτική που ακολουθεί. Προσπάθησε να προστατεύσει την ανωνυμία του, καθώς φοβόταν ότι η υπηρεσία του θα του επιβάλει κυρώσεις, όπως και τελικά συνέβη. Ο δικαστής όμως απέρριψε το αίτημά του, καθώς έκρινε ότι το blog του αστυνομικού ήταν στην ουσία δημοσιογραφικό και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να λειτουργεί στη βάση ανωνυμίας. Τι σχεδιάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης
ΠΗΓΕΣ από το υπουργείo Δικαιοσύνης διαβεβαιώνουν ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζεται καμία πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για τα blogs. Οπως εξηγούν, σε νομοθετικό επίπεδο δεν προγραμματίζεται καμία αλλαγή στο υπάρχον νομικό πλαίσιο και τονίζουν ότι πρέπει να γίνει ένας δημόσιος διάλογος και να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν την ελεύθερη έκφραση της γνώμης μέσω του Διαδικτύου, αλλά και την προστασία των πολιτών από κακόβουλες επιθέσεις. Επίσης αναφέρουν ότι οποιαδήποτε ρύθμιση δεν μπορεί να γίνει προτού γνωμοδοτήσουν η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ο Συνήγορος του Πολίτη. Τι λέει η Google
Εκπρόσωποι της Google αναφέρουν: «Η Googleπαρέχει την τεχνολογική δυνατότητα για τη δημιουργία ενός blog, δηλαδή προσφέρει δωρεάν το λογισμικό. Την πολιτική σχετικά με την ανωνυμία των bloggers προσπαθούμε να την προσαρμόζουμε σε κάθε χώρα. Δηλαδή οι τοπικοί νόμοι υπερισχύουν της πολιτικής της εταιρείας. Για παράδειγμα,έχουμε άλλη πολιτική στην Κίνα και άλλη στην Ελλάδα. Αν υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση,συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές και, αν διαπιστώσουμε κάτι παράνομο, προσπαθούμε να επέμβουμε» επισημαίνει ο κ. Γ. ΣαλιάρηςΦασσέας, country manager της Google για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Read more...

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΡΕ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ...ΜΗΝ ΣΠΡΩΧΝΕΣΤΕ!


ΠΟΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ;


ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΠΟΣΟ ΦΘΗΝΟΙ, ΠΟΣΟ ΨΥΧΑΚΗΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ;


ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΡΙΦΑ ΣΑΣ ΡΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ;


ΠΟΣΑ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ Η "ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ" ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ;


ΟΛΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΕΙΝΑΙ


ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΕΙΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ...ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ...


ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΝΤΡΟΠΗ, ΦΙΛΟΤΙΜΟ , ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ;


ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ;


ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ..."ΧΡΗΜΑ";

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΡΕ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ...ΜΗΝ ΣΠΡΩΧΝΕΣΤΕ!

ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ, ΚΑΨΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ
ΚΑΛΑ...ΕΝΝΟΙΑ ΣΑΣ...ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ.


ΘΑ ΣΑΣ ΕΦΤΥΝΑ ΡΕ


ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΑΣ ΕΝΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ;


ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΧΑΜΕΝΟ ΘΑ ΠΑΕΙ...


ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΔΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ.

ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ .

ΣΕ ΣΑΣ.

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.


ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ

ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ , ΧΑΡΗΚΑ, ΔΟΥΛΕΨΑ, ΝΑ
ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ...


ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑ ΖΩΝΤΑΝΑ


Α μπε μπα μπα μπλογκ...!!!
Read more...

Μένουν μόνοι σε ουρανοξύστη..

Στον Ουρανοξύστη «Όαση», στη νοτιοδυτική Φλόριντα, μένει μόνο μία ελληνική πενταμελής οικογένεια. Ο υπερπολυτελής ουρανοξύστης, διαθέτει μάρμαρα στο πάτωμα, γυμναστήριο και μία απίστευτη θέα στον ποταμό.


Η πενταμελής οικογένεια, αγόρασε το διαμέρισμα πριν από 4 χρόνια, πριν ακόμα ξεσπάσει η μεγάλη οικονομική κρίση.Όμως τα υπόλοιπα 200 διαμερίσματα για τα οποία είχε δοθεί προκαταβολή από επίδοξους αγοραστές, τελικά έμειναν απούλητα και ακατοίκητα καθώς πολλοί από αυτούς δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις στην τράπεζα. Έτσι τα πέντε μέλη της εν λόγω ελληνικής οικογένειας, κατέληξαν να είναι οι μοναδικοί κάτοικοι του πολυτελέστατου αυτού ουρανοξύστη.

trelokouneli



Read more...

MAFIA WARS!

Διαβάζω σήμερα στον adiakrito:

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ!

ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ” ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΣΑΘΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική:

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του για Σάμο όπου θα πήγαινε για τα εγκαίνια ενός διοικητηρίου και από χθες είναι συνεχώς στο γραφείο του.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το πρωί ενημερώνεται από τον αρμόδιο υπουργό και σύμφωνα με πληροφορίες έχει δώσει οδηγίες ώστε να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να περιοριστεί η φυσική καταστροφή.

Από την κυβέρνηση τονίζεται ότι είναι σημαντικό οι πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που δίνει η Πολιτεία.

Σχόλιο δικό μου:
Δεν ήξερα ότι η αλητεία είχε και εκπρόσωπους στο διαδίκτυο.(όπως και η πολιτική έχει τους δικούς της άθλιους αλήτες εκπρόσωπους).
Αν είναι μαφιόζικο blog το troktiko τότε γιατί ο Κος Πάκης δεν ενεργοποιεί τους μηχανισμούς
του κράτους να συλλάβουν αυτούς τους Alcapoνηδες του διαδικτύου;;(είπε ο αρχιμαφιόζος τους μαφιόζους αλήτες!)

Α ξέχασα:
Είναι πολύ απασχολημένος με συνεχή τηλέφωνα για το που θα πηγαίνει κάθε ελικόπτερο, αεροπλάνο και όχημα της πυροσβεστικής( αφού όλοι οι υπόλοιποι είτε δεν έχουν συνέλθει πλήρως από το hangover των διακοπών ή είναι ακόμη στα νησιά και δεν έχουνε σήμα ~για όλα φταίει ο ΟΤΕ.)

AL CAPONE ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

Read more...

Vegoritida Lake




H λίμνη Bεγορίτιδα περιβάλλεται βόρεια από το όρος Bόρας, ανατολικά από το Bέρμιο, νότια από το όρος Σκοπός Kοζάνης και δυτικά από το ασκιο όρος


Eίναι λίμνη αλπικού τύπου και τεκτονικής προέλευσης. Eίναι αποδέκτης υδάτων μιας υδρολογικής λεκάνης περίπου 1.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Πιθανότατα προήλθε από καρστικές προλιμναίες καθιζήσεις κατά τη διάρκεια μεγάλων γεωλογικών καθιζήσεων του παρελθόντος. Xαρακτηριστικά της ο υψηλός βαθμός καρστικοποίησης, η δημιουργία δηλαδή λόγω χημικής διάβρωσης υπογείων κοιλοτήτων και η εμφάνιση μεγάλου συντελεστή κατείσδυσης των ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων και η υπόγεια αποθήκευσή τους.
Στη Bεγορίτιδα έχουν καταγραφεί 11 είδη ψαριών: το Tσιρώνι, η Πλατίκα, το Γριβάδι, η Tούρνα, το Γλήνι και άλλα ενώ γίνονται τακτικά εμπλουτισμοί της λίμνης και με άλλα ψάρια, αφού συγκριτικά με τον όγκο της μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα είδη. O μικρός αριθμός ειδών στη Bεγορίτιδα υποδεικνύει αφενός την πιθανή ύπαρξη κενών τροφικών οριζόντων και αφ' ετέρου την ύπαρξη μη ισορροπίας στο οικοσύστημά της. Bασικότερα προβλήματά της είναι η σημαντική ρύπανση των υδάτων της και η πτώση της στάθμης της.

Eπίσης έντονο παρουσιάζεται το φαινόμενο αυξομείωσης της στάθμης της Bεγορίτιδας. Aπό το 1896, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την πτώση και την επάνοδο των υδάτων της σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κλιματολογικούς παράγοντες. Tο Δεκέμβριο του 1994, η στάθμη της λίμνης έφθασε στο κατώτατο όριό της, στα 511 μ. με μείωση του υδάτινου όγκου της κατά 80% και μείωση της επιφάνειάς της κατά 40%.

Tο νερό της λίμνης μειώνεται εξαιτίας:
1. Yπεραντλήσεων της ΔEH.
2. Aρδεύσεων για την κάλυψη αναγκών των καλλιεργειών δίπλα στη λίμνη.
3. Διαρροών από φυσικές καταβόθρες.
4. Aνομβρίας.
5. Aπωλειών λόγω εξάτμισης.

H Bεγορίτιδα είναι μία λίμνη που από ολιγοτροφική μετατρέπεται σταδιακά σε ευτροφική. Tο οικοσύστημά της είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε αστάθεια ή σε μία νέα ισορροπία με την κατάλληλη υγιή παρέμβαση.

Vegoritida lake is located in Agios Pandeleimonas village. It is the biggest supplement of the hydrological entity, that covered northern Eordaia in the past. Lake Vegoritida is one of the biggest lakes in Greece, covering 72500 square metres, and is about 50m. deep. It belongs to the andministrative districts of Florina and Pella. It is rich in fish and constitutes a safe habitat for a wide range of rare bird species. It is also a part of the NATURA 2000 network.

Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!



Ποιος θα παίξει...μπάλα;


Read more...

Morning colors

argycon




Read more...
free counters