EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Το μνημόνιο προβλέπει απαλοιφή 13ου και 14ου μισθού για όλους

Πολύς λόγος γίνεται για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και για τις δήθεν «μάχες» που δίνει η κυβέρνηση για να διασωθεί, ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική για τους εργαζομένους. Και αυτό διότι το μνημόνιο που πέρασε προσφάτως από τη Βουλή και ψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, προβλέπει ξεκάθαρα απαλοιφή των δώρων για όλους, ανεξαιρέτως!

Είναι σαφές ότι δεν γίνεται κανένας διαχωρισμός για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πράγμα που μπορείτε να διαπιστώσετε πολύ εύκολα και μόνοι σας στο σχετικό απόσπασμα που παραθέτουμε. Αναφέρεται ξεκάθαρα και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, παρά μόνο να το αποκρύψει από την κοινή γνώμη.

Ούτε καν χρειάζεται, λοιπόν, να αναρωτιέται κανείς αν τέθηκε στο τραπέζι από την τρόικα η κατάργηση των δώρων, όπως συζητιέται υποκριτικά αυτές τις μέρες από δημοσιογράφους και μέλη της κυβέρνησης. Και βέβαια, είναι περιττό να ρωτάμε τον Παπακωνσταντίνου και τον Λοβέρδο για το συγκεκριμένο θέμα. Διότι πολύ απλά, το μνημόνιο έχει ψηφιστεί, έχει γίνει αποδεκτό από τους βουλευτές μας και είναι ήδη νόμος του κράτους.

Από κει και πέρα, αφήνουμε στην κρίση σας τόσο την κυβέρνηση που συνεχίζει να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, όσο και την πλειοψηφία των ΜΜΕ που δήθεν κόπτονται για τη σωτηρία της πατρίδας, αλλά που τελικά συγκαλύπτουν σκοπίμως καταστάσεις...
tempo.gr
Read more...

Η Δήλωση Καταγγελία των Ελλήνων κρατούμενων από τις φυλακές Μπερσεμπά

Δήλωση - Καταγγελίας της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα" (Ship to Gaza)

Το υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο "Ελεύθερη Μεσόγειος" με 22 Έλληνες επιβαίνοντες που συμμετείχε στη διεθνή αποστολή Freedom Flotilla μεταφέροντες στη Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια, δέχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 31/5 πειρατική επίθεση από πάνοπλους Ισραηλινούς κομάντο στα διεθνή ύδατα.

Λίγη ώρα νωρίτερα το επιβατηγό πλοίο "Σφενδόνη" όπου επίσης επέβαιναν Έλληνες, όπως και τα υπόλοιπα 4 σκάφη της αποστολής είχαν δεχθεί παρόμοια βίαιη επίθεση.

Έγινε χρήση πραγματικών πυρών, δολοφονήθηκαν άοπλοι πολίτες.

Οι Ισραηλινοί κομάντο με προτεταμένα τα όπλα εφόρμησαν στα πλοία, χτύπησαν βάναυσα Έλληνες επιβαίνοντες ασκώντας σωματική βία και χρησιμοποιώντας όπλα ηλεκτροσόκ, τους έδεσαν με χειροπέδες, τους έσυραν με αγριότητα στο κατάστρωμα.

Η βιαιότητα των Ισραηλινών συνεχίστηκε και στο λιμάνι του Ashdod που οδηγήθηκαν πλοία και επιβαίνοντες, όπου Έλληνες ξυλοκοπήθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και 3 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ή σε ξεχωριστούς χώρους κράτησης.

Οι Έλληνες και Ελληνίδες που βρισκόμαστε παράνομα κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές αρνούμαστε να δεχτούμε να υπογράψουμε οποιαδήποτε δήλωση που μας ζητά το κράτος - πειρατής.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η διεθνής αποστολή.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε διπλωματική σχέση με το Ισραήλ, το κράτος - παρεία που καταργεί 5.000 χρόνια ελεύθερης ναυσιπλοΐας στη Μεσόγειο.

Δηλώνουμε ότι όσο η Γάζα είναι αποκλεισμένη, όσο η Παλαιστίνη είναι υπό κατοχή, όσο η διεθνής κοινότητα δεν τολμά να επιβάλλει στο Ισραήλ τη διεθνή νομιμότητα και τις διεθνείς αποφάσεις, εμείς θα συνεχίσουμε να ετοιμάζουμε νέες αποστολές και να πλέουμε στα νερά της Γάζα μέχρις ότου το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί στον 21ο αιώνα να πάψει να υπάρχει.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010
φυλακές Μπερσεμπά, Ισραήλ
υπογράφοντες
οι 20 της τηλεφωνικής λίστας
οι 6 γυναίκες
Καραπύδης Γιάννης
Μπούκας Θόδωρος
ΓΚ
digitalship.shiptogaza.gr
Read more...

Δείτε πως ποιοί και πόσα θα βγάλουν από την Ελλάδα και τη δήθεν χρεωκοπία!!!

Στον πίνακα εμφανίζονται τα ποσά τα οποία θα δανείσουν στην Ελλάδα οι διάφορες χώρες της ευρωζώνης. Θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί πως είναι δυνατόν η Πορτογαλία και η Ισπανία, χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα όπως εμείς, να μας δανείζουν χρήματα. Η απάντηση είναι απλή, όμως είναι ταυτόχρονα ένα μαχαίρι στην πλάτη της Ελλάδος. Ένα μαχαίρι που κάρφωσε ύπουλα και εκ προμελέτης ο σημερινός πρωθυπουργός, έχοντας ως συνεργούς την σιωπή και απόκρυψη της αλήθειας, από δημοσιογράφους και Μ.Μ.Ε. με πουλημένη συνείδηση και νοικιασμένη γραφίδα. Προσέξτε λοιπόν: η Ισπανία δανείστηκε την περασμένη Πέμπτη 2,345 δις , με επιτόκιο 3,532% και θα μας δανείσει σε λίγες μέρες με επιτόκιο 5%. Δηλαδή η επιχείρηση « σώστε την Ελλάδα» θα αποβεί για την Ισπανία επικερδής αφού θα... της προσπορίσει κέρδη με επιτόκιο 1,5%. Τούτο σημαίνει ότι από την σωτηρία της Ελλάδος η Ισπανία θα βγει κερδισμένη με 150 εκατομμύρια σε μικρό χρονικό διάστημα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για την Πορτογαλία.
Εκεί όμως που η «σωτηρία της Ελλάδος» προσλαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, αν όχι κομπίνας, είναι τα κέρδη της Γαλλίας και της Γερμανίας που δανείζονται με 1,5% και μας δανείζουν με 5%. Περιθώριο κέρδους 3,5% σε ποσό 41 δις , δηλαδή όφελος 1,440 δις . Γίνεται λοιπόν αμέσως αντιληπτό γιατί η κυβέρνηση, ενώ είχε την δυνατότητα να δανειστεί μέχρι και τον Ιανουάριο, με επιτόκιο γύρω στο 2% δεν το έπραξε.
ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΛΛΑΣ να καταφύγει στον περίφημο «μηχανισμό στήριξης» για τον οποίον υπερηφανεύεται ο πρωθυπουργός. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μηχανισμό στήριξης, αλλά για κερδοφόρα επιχείρηση της ευρωζώνης σε βάρος της Ελλάδος. Επίσης έτσι εξηγείται με τον πιο σαφή μάλιστα τρόπο, η συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου να γυρίζει από χώρα σε χώρα, από τηλεόραση σε τηλεόραση και να διαλαλεί πως θα χρεωκοπήσουμε αν δεν δανειστούμε χρήματα. Λογική και απολύτως φυσιολογική συνέπεια η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από τους διάφορους οίκους αξιολόγησης και η εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού και των spreads σε δυσθεώρητα ύψη. Δυστυχώς αυτή είναι η ΜΟΝΗ αλήθεια για την υπόθεση της δήθεν παρά λίγο πτώχευσης της χώρας μας.
Οι κομπίνες της SIEMENS και του χρηματιστηρίου ωχριούν μπροστά της. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διακρατική απάτη που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί. Οι Έλληνες καλούνται να κρίνουν και θα αποφασίσουν (σύντομα μάλιστα) αν τους αξίζει τέτοια προσβολή.
alepounews


Read more...

Άρχισε η απέλαση από το Ισραήλ των συλληφθέντων ακτιβιστών

Κατά κύματα απελαύνονται από νωρίς την Τετάρτη οι περισσότεροι από 600 ακτιβιστές οι οποίοι συνελήφθησαν από την αιματηρή ισραηλινή επιχείρηση στο στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Την ίδια ώρα, η ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ παραμένει σε υψηλά επίπεδα...

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού περί τους 120 συλληφθέντες, πρόκειται να μεταφερθούν στην μεθόριο με την Ιορδανία• προέρχονται από την Ινδονησία, την Ιορδανία και την Αλγερία όπως και άλλες μουσουλμανικές χώρες.

Ακόμη, 60 Τούρκοι θα μεταφερθούν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, από όπου θα επαναπατρισθούν με ειδική πτήση ενώ άλλοι 70 κρατούνται στη φυλακή της Μπιρσέβα. Την Τρίτη επέστρεψαν στην Αγκυρα περί τους 20 τραυματίες και μία μητέρα με το ενός έτους αγοράκι της.

Οι υπόλοιποι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, περί τους 50 θα κρατηθούν και άλλο για τη συμμετοχή τους σε βίαιες ενέργειες, αναφέρουν οι Αρχές του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνέλαβε 682 άτομα από 35 χώρες που επέβαιναν στα πλοία που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ τους βρίσκονται και 31 Έλληνες, από τους οποίους τρεις είναι δημοσιογράφοι• άλλοι έξι επέστρεψαν το πρωί της Τρίτης. Ακόμη συνελήφθη ένας Σουηδός συγγραφέας και δύο πολιτικοί.

Παρά ταύτα, το Ισραήλ επιμένει ότι δεν θα άρει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από ξηρά και θάλασσα και θα συνεχίσει τις επιθεωρήσεις σε κάθε είδους βοήθεια που θα φτάνει στη Γάζα ώστε να μην περάσουν είδη που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τη Χαμάς για πολεμικούς σκοπούς. Πάντως η Αίγυπτος άνοιξε το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μετά από αίτημα της Χαμάς.

Προς τη Γάζα φέρεται να πλέει άλλο ένα σκάφος με βοήθεια που και αυτό θα εμποδιστεί, προειδοποιεί το Ισράηλ.
in.gr μέσω thepressproject

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το συμβούλιο ασφάλειας του Ισραήλ για την εκτίμηση της επιχείρησης που μέρος του τύπου χαρακτήρισε φιάσκο γιατί έστρεψε σχεδόν όλο τον κόσμο εναντίον του χωρίς να αποκομίσει οφέλη.

Τα μέσα ενημέρωσης στο Ισραήλ αναφέρουν, τέλος, ότι απομακρύνθηκαν για λόγους ασφάλειας από την Τουρκία οι οικογένειες των διπλωματών, αν και επισήμως η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε.

Την Τρίτη, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε μη δεσμευτικό ψήφισμα στο οποίο καταδικάζονταν μάλλον χλιαρά οι πράξεις που οδήγησαν στο θάνατο των εννέα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, επιβαινόντων στα πλοία ενώ ζητούνταν και η διεξαγωγή διεθνούς ανεξάρτητης έρευνας για την εξακρίβωση των συνθηκών.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Εθνοσυνέλευσης ζήτησε την τιμωρία του Ισραήλ και την άρση του «απάνθρωπου αποκλεισμού» στη Λωρίδα της Γάζας.

Η στρατιωτική επέμβαση επιδείνωσε τις ήδη κακές σχέσεις των πρώην στενών συμμάχων Τουρκίας και Ισραήλ που είχαν αρχίσει να διαταράσσονται από το τέλος του 2008 όταν η Άγκυρα εξέφρασε την αντίθεσή της στην ισραηλινή στρατιωτική επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρά την ένταση, ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του και συμφώνησαν, αναφέρουν πηγές, ότι δεν θα επηρεαστούν συμφωνημένες αγοραπωλησίες όπλων και συγκεκριμένα η αγορά από το Ισραήλ μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών.


Read more...
free counters