EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Tρελά "πουλιά" !!!!!!!!!!!!!

wingsuit base jumping from Ali on Vimeo.



Read more...

Jewelery Bazaar στα Χανιά



Έργα εναλλακτικού κοσμήματος, νέων δημιουργών θα φιλοξενηθούν στον κλειστό χώρο του cafe bar Ιπποπόταμος (Σαρπηδώνος 6) στο παλιό λιμάνι των Χανίων την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Στην αξιοθέατη αυτή «παράσταση» έργα τους ανεβάζουν οι:

-Di depux (Μπουρνελέ Δέσποινα)
Στην ιστορία μιας γραφίστριας από την πρωτεύουσα Αθήνα - μέλους της «συμμορίας» των successories 5 (ομάδα κοριτσιών με ενεργό δράση σε πρωτότυπα Bazaar και εκδηλώσεων δημιουργίας), με έφεση στην κατασκευή κοσμημάτων και όχι μόνο από πλεξιγκλάς και όχι μόνο…

Drama Queen (Λυρίγκου Μαρίνα)
Στο ρόλο της Queen με μοναδικό μέλημα τον σχεδιασμό κοσμημάτων και χρηστικών αντικειμένων από τα Χριστούγεννα (μπάλες για το Δέντρο) μέχρι το Πάσχα (λαμπάδες) και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Συν-συμμετοχή οι χάντρες και το ύφασμα.

F. isalida (Δανδάλη Ελισσάβετ)
Ως γέννημα αναγραμματισμού και μέλος καμιάς «συμμορίας», κάθετη στη μαζική τυποποιημένη πραγματικότητα, με συμπρωταγωνιστές στην χειροτεχνεία το αλουμίνιο του κάδου, το άχρηστο ύφασμα, το Fimo και το υγρό γυαλί κάνουν τον κόσμο πολύχρωμο.

Tell mama (Χατζημανωλάκη Ξανθίππη)
Πρωτεργάτης της «συμμορίας» των 5 (successories), υποκινητής της παράστασης και νέοαφιχθείσα στα Χανιά. Από το 2001 μέχρι και σήμερα, εξαιρετική στο χειρισμό της μεταποιημένης γραβάτας, του δέρματος του υφάσματος και του pvc.






















































Read more...

"Αστροβραδιά" στις Σέρρες

http://ffden-2.phys.uaf.edu/211_fall2002.web.dir/Melissa_Smith/Smith%20Jupiter.htmhttp://www.le.ac.uk/ph/faulkes/web/planets/r_pl_jupiter.htmlhttp://www.childrensmuseum.org/cosmicquest/fieldguide/jupiter.htmlhttp://apod.nasa.gov/apod/ap070329.html
Τον πλανήτη Δία και τα τέσσερα μεγάλα του φεγγάρια, τα φεγγάρια του Γαλιλαίου, την Ιώ, την Ευρώπη, τον Γανυμήδη και την Καλλιστώ, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν οι λάτρεις του Ουρανού που βρέθηκαν χθες, στην 3η Αστροβραδιά της Άνω Βροντούς Σερρών, σε υψόμετρο 1.050 μέτρων.

Από τα 66 μέχρι τώρα γνωστά φεγγάρια που περιφέρονται γύρω τον πλανήτη Δία, ορατά από τα επίγεια τηλεσκόπια της ερασιτεχνικής αστρονομίας, ως μικρές χρυσές κουκκίδες, ξεχωριστή θέση στο ουράνιο στερέωμα κατέχουν τα τέσσερα μεγάλα φεγγάρια-δορυφόροι, που έγιναν αντιληπτά από το Γαλιλαίο, όταν παρατήρησε τον ουρανό με το τηλεσκόπιό του το 1609.

Οι δορυφόροι αυτοί είναι πολύ μεγάλοι, με διάμετρο από 4.980 έως 2880 χλμ. Οι δύο πρώτοι είναι, μάλιστα, μεγαλύτεροι της Σελήνης. Είναι ορατοί με απλά κιάλια, κατά τη διεύθυνση του ισημερινού του πλανήτη και κατά την κίνησή τους περί τον Δία, άλλοτε υφίστανται εκλείψεις, άλλοτε διαβάσεις και άλλοτε επιπροσθήσεις.

Ο Δίας θεωρείται από τους αστροφυσικούς ως ο "γίγαντας" του ηλιακού μας συστήματος και ως ο "μέγας προστάτης" της ζωής στη γη, καθώς προσελκύει πάνω του ως ισχυρότατο μαγνητικό δίπολο, αστεροειδείς και ''μανιασμένους'' βράχους, που μέχρι τώρα, αν προσέκρουαν στη γη θα είχαν αφανίσει κάθε ίχνος ζωής.

Η ύπαρξή του είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Είναι ο 5ος και μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, με μάζα περίπου 320 φορές μεγαλύτερη από τη Γη. Η τεράστια μάζα του, καθώς και τα φυσικά φαινόμενα που δημιουργούνται στο εσωτερικό και στην ατμόσφαιρά του, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, ο πλανήτης αυτός μοιάζει να συμπεριφέρεται σαν ένα αστέρι, που λόγω της μικρής του μάζας, σε σχέση με την απαιτούμενη, που είναι κάπου 70 φορές μεγαλύτερη, δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στο σημείο που φτάνουν τα κανονικά άστρα στη διάρκεια της ζωής του και τώρα "πεθαίνει", όπως προβλέπει η αστρική εξέλιξη. Έχει διάμετρο περίπου 145.000 χλμ, περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του σε 10 περίπου Γήινες ώρες και γύρω από τον Ήλιο σε περίπου 12 γήινα χρόνια. Πολύ διαφορετικός από τους κοντινότερους στη Γη πλανήτες, ο Δίας είναι στην ουσία μία τεράστια σφαίρα σκόνης υδρογόνου και ηλίου, ενώ περιέχει και ποσότητες αμμωνίας και μεθανίου, δηλαδή κάποια απ' τα συστατικά που περιείχε πιθανόν και η πρώιμη ατμόσφαιρα της Γης. Δεδομένου ότι, η θερμοκρασία μειώνεται με το ύψος, η έντονη εσωτερική θερμοκρασία του Δία μετατρέπεται στα υψηλά στρώματα σε παγερό αέρα που φθάνει σε θερμοκρασία τους -150 βαθμούς Κελσίου. Η μέση επιφανειακή του θερμοκρασία είναι -110oC.

Εδώ και καιρό, υπάρχουν ισχυρές υπόνοιες ότι, στην Ευρώπη, στο μικρότερο από τους τέσσερις δορυφόρους του Δία που ανακάλυψε ο Γαλιλαίος, υπάρχει ένας ωκεανός κάτω από το λεπτό επιφανειακό φλοιό. Αυτός φαίνεται στις διάφορες φωτογραφίες που έστειλε κατά καιρούς η ρομποτική διαστημοσυσκευή Galileo.

Μάλιστα, κατόπιν μελέτης χιλιάδων φωτογραφιών, πολλοί ερευνητές εκτιμούν πως ο επιφανειακός φλοιός της Ευρώπης δεν ξεπερνά τα 5 χλμ σε πάχος, ενώ ο ωκεανός που -πιθανά- βρίσκεται από κάτω, μπορεί να φτάνει σε βάθος 50 χλμ.

Εξαιτίας της δηλητηριώδους σύνθεσης της ατμόσφαιρας του Δία, από υδρογόνο, ήλιο, μεθάνιο και αμμωνία, δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρχει ζωή στον πλανήτη, αλλά ακόμα και αν προσπαθούσαμε να πάμε εκεί, με κάποιο είδος στολής, θα αντιμετωπίζαμε δυσκολία στο περπάτημα, λόγω της μεγάλης μάζας του πλανήτη και της ισχυρότατης βαρυτικής έλξης.

Σήμερα, η γη, μακριά πλέον από το ρεύμα των Περσίδων και την περίτεχνη "χρυσή βροχή" τους, που παρακολουθήσαμε στο μέγιστό τους, στις 12-13 Αυγούστου, αντικρίζει τον άγρυπνο "βασιλιά" των πλανητών, που για φέτος βρίσκεται στον αστερισμό του Αιγόκερω.

Η 3η Αστροβραδιά της Άνω Βροντούς είναι αφιερωμένη στο Διεθνές Έτος Αστρονομίας 2009 και θα διαρκέσει μέχρι αύριο, 23 Αυγούστου. Διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, την Κοινότητα Άνω Βροντούς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Βροντού "Η Συνάντηση" και τον Όμιλο UNESCO Σερρών.
Read more...

Girl Chews Gum!




Read more...

Που είναι η Ελληνική Εθνική Στίβου;

"Το ξέρετε ότι αυτό τον καιρό, γίνεται στο Βερολίνο το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου;;
Που είναι η πάλαι ποτέ αξιόμαχη Ελληνική εθνική ομάδα;.
Τι έγιναν τα μετάλλια που σωρηδόν παίρναμε στις προηγούμενες διοργανώσεις; Μέχρι τώρα μόνο πέμπτη θέση ο Ιακωβάκης και μία θέση στον τελικό στο ακόντιο.
Μονόστηλα ακόμα και στις αθλητικές εφημερίδες
Τι έγινε;;. Πως ξεφούσκωσε ετσι απότομα;;


Να υποθέσω ότι...
irakliowebradio

όλες οι επιτυχίες ήταν από αναβολικά και ουσίες και τώρα που μας έπιασαν γυρίσαμε στα κανονικά;;;
Μήπως έκοψαν τα προνόμια και κανείς δεν ενδιαφέρεται πια;;
Μια απάντηση από τον αρμόδιο υφυπουργό Ιωαννίδη, που όπως λέει δεν κρύβει τα λόγια του , θα μας έλυνε όλες τις απορίες......."
http://irakliowebradio2.blogspot.com/

Read more...

Η NASA θέλει να μετακομίσει τη Γη



Επιστήμονες βρήκαν έναν ασυνήθιστο τρόπο για να σταματήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη: να τον μετακινήσουν σε ένα πιο ψυχρό σημείο του διαστήματος.

Το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να περάσουν με δύναμη δίπλα από τη Γη μερικοί κομήτες και η τροχιά της θα μεταβληθεί. Ο κόσμος μας, τότε, θα μεταφερθεί σε ένα ασφαλέστερο και ψυχρότερο σημείο του ηλιακού μας συστήματος.
Η εκπληκτική αυτή ιδέα της βελτίωσης της διαπλανητικής μας γειτονιάς είναι επινόηση μίας ομάδας μηχανικών της NASA και Αμερικανών αστρονόμων, οι οποίοι ισχυρίζονται πως το σχέδιο τους θα μπορούσε να εξασφαλίσει άλλα 6 δισεκατομμύρια χρόνια χρήσιμης ζωής στον πλανήτη μας.
«Η τεχνολογία δεν είναι σε καμία περίπτωση παρατραβηγμένη,» δήλωσε ο Δρ. Γκρεγκ Λόγκλιν, από το Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA, στην Καλιφόρνια. «Πρόκειται για τις ίδιες τεχνικές που προτείνουν οι άνθρωποι προκειμένου να εκτραπεί η πορεία ενός αστεροειδή ή ενός κομήτη που κατευθύνεται προς τη Γη. Δεν χρειαζόμαστε απότομη ενέργεια για να μετακινήσουμε τη Γη, απλά χρειαζόμαστε λεπτότητα στον σχεδιασμό και τον χειρισμό.»
Το σχέδιο, που επινόησε ο Δρ. Λόγκλιν και οι συνεργάτες του Ντον Κορικάνσκι και Φρεντ Άνταμς, απαιτεί την προσεκτική κατεύθυνση ενός κομήτη ή ενός αστεροειδούς ώστε να περάσει ξυστά από τον πλανήτη μας και να μεταφέρει τμήμα της βαρυτικής του ενέργειας στη Γη.
«Η ταχύτητα της τροχιάς της Γης θα αυξηθεί και έτσι ο πλανήτης μας θα μετακινηθεί σε μία υψηλότερη τροχιά, μακριά από τον Ήλιο,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λόγκλιν.
Οι μηχανικοί θα κατευθύνουν τότε τον κομήτη τους ώστε να περάσει πολύ κοντά από τον Δία και τον Κρόνο και να συμβεί η ακριβώς αντίθετη διαδικασία. Ο κομήτης θα πάρει ενέργεια από έναν από τους δύο αυτούς γιγάντιους πλανήτες. Στη συνέχεια, η τροχιά του θα τον γυρίσει πίσω προς τη Γη και η διαδικασία θα επαναληφθεί.
Βραχυπρόθεσμα, το σχέδιο αποτελεί μία ιδανική λύση στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αν και η ομάδα κατέληξε σε αυτή την ιδέα προκειμένου να προλάβει έναν πιο δραστικό κίνδυνο. Ο Ήλιος αναμένεται να υπερθερμανθεί σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια και η βιόσφαιρά μας εκτίθεται σε σοβαρότατο βαθμό, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να ψηθούμε.
Εξ' ου, λοιπόν, και η απόφαση της ομάδας να σώσει τη Γη. «Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε έναν χημικό πύραυλο σε έναν αστεροειδή ή έναν κομήτη και να τον πυροδοτήσουμε την κατάλληλη στιγμή,» πρόσθεσε ο Λόγκλιν. «Είναι βασικές αρχές της επιστήμης των πυραύλων.»

Παρόλα αυτά, υπάρχουν δύο πράγματα στην όλη ιδέα που προκαλούν ανησυχία. Πρώτον, οι μηχανικοί του διαστήματος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με το πώς θα κατευθύνουν τον αστεροειδή ή τον κομήτη προς τη Γη. Ακόμα και ο παραμικρός λάθος υπολογισμός στην τροχιά θα μπορούσε να τον ρίξει πάνω στη Γη -με ολέθριες συνέπειες.
Είναι ένας κίνδυνος που η ομάδα αναγνωρίζει. «Η σύγκρουση ενός αντικειμένου διαμέτρου 100 χιλιομέτρων με τη Γη, σε κοσμική ταχύτητα, θα αποστείρωνε τη βιόσφαιρα, τουλάχιστον σε επίπεδο μικροβίων,» υπογραμμίζει η ομάδα σε μία μελέτη της Αστροφυσικής και της Επιστήμης το Διαστήματος. «Δεν μπορεί να δοθεί περισσότερη έμφαση στον κίνδυνο.»
Τι θα γίνει, όμως, με τη Σελήνη; Εάν η Γη μετακινηθεί από την τρέχουσα θέση της, «πολύ πιθανόν η Σελήνη να απομακρυνθεί από τη Γη», με αποτέλεσμα να αναστατωθεί ριζικά το κλίμα του πλανήτη.
Οι κριτικές αυτές βρίσκουν σύμφωνους τους επιστήμονες. «Η έρευνά μας έδειξε με ποιον τρόπο η Γη θα ισορροπήσει αρμονικά στο ηλιακό σύστημα,» παραδέχεται ο Λόγκλιν. «Εντούτοις, το σχέδιό μας έχει πρακτικές συνέπειες. Οι υπολογισμοί μας δείχνουν πως για να μετακινηθεί η Γη σε μία ασφαλέστερη μακρινή τροχιά, θα πρέπει να περάσει από ασταθείς ζώνες και θα χρειαστεί προσεκτική καθοδήγηση και ώθηση. Οποιοσδήποτε εξωγήινος αστρονόμος, που θα παρατηρούσε το ηλιακό μας σύστημα, θα καταλάβαινε ότι συμβαίνει κάτι περίεργο και θα συνειδητοποιούσε πως υπεύθυνη για όλο αυτό είναι μία ευφυής μορφή ζωής.
«Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Όταν παρατηρούμε άλλα ηλιακά συστήματα και εντοπίζουμε πλανήτες γύρω από άλλους ήλιους -κάτι που τώρα έχει αρχίσει να συμβαίνει- ίσως δούμε ότι κάποιος πλανήτης έχει μετακινηθεί. Τότε θα έχουμε τα πρώτα στοιχεία που θα αποδεικνύουν το έργο εξωγήινων όντων.»
http://news.pathfinder.gr/periscopio
Read more...

Oι πακιστανοί ταλιμπάν εξέλεξαν τον διάδοχο του ηγέτη τους


Οι πακιστανοί ταλιμπάν εξέλεξαν τον διάδοχο του ηγέτη τους Μπαιτουλάχ Μεχσούντ, ο οποίος σύμφωνα με το Ισλαμαμπάντ και την Ουάσινγκτον σκοτώθηκε πριν από δυο εβδομάδες από αμερικανικό πύραυλο, ανακοίνωσε ένας διοικητής των ανταρτών.

Μια «σούρα», συνέλευση των γερόντων, «εξέλεξε ομόφωνα τον Χακιμουλάχ Μεχσούντ ως διάδοχο του Μπαιτουλάχ Μεχσούντ», δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής αυτός ο Φακίρ Μοχάμαντ. «Η σούρα που αποτελείται από 22 μέλη, διήρκεσε 2 ημέρες», πρόσθεσε.
Ο τελευταίος είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι είχε αναλάβει «προσωρινά» την ηγεσία των πακιστανών ταλιμπάν, που συνδέονται με την αλ Κάιντα, για να αντικαταστήσει τον Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ ως του κινήματος των πακιστανών ταλιμπάν TPP.
Ο Μπαϊτουλάχ Μαχσούντ είναι ζωντανός αλλά σοβαρά άρρωστος» είχε δηλώσει και είχε προσθέσει: «Κατά την απουσία του, ανακοινώνω ότι ως αντιπρόεδρος του TPP, τον αναπληρώνω ως επικεφαλής του κινήματος».
http://news.pathfinder.gr/world/news/571825.html
Read more...

Γιατί τα δάση καίγονται σε χρονιές εκλογών;



από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αναλύοντας τα στοιχεία δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα για την περίοδο 1955 - 2008 προκύπτει ότι κατά τη διάρκεια των 54 αυτών ετών κάηκαν συνολικά 1.900.000 εκτάρια δάσους και από αυτά τα μισά κάηκαν στα 16 έτη που έγιναν εκλογές χωρίς να υπάρχει καμία ουσιώδης διαφορά στα μέσα επίπεδα βροχοπτώσεων και θερμοκρασίας. Μάλιστα, ενώ οι καιόμενες εκτάσεις στην Ελλάδα συνήθως συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες στην Ιταλία όπου επικρατούν παρόμοιες περιβαλλοντικές συνθήκες, η συσχέτιση αυτή εξαφανίζεται στις χρονιές εθνικών εκλογών στην Ελλάδα!

exoapotinvouli


Read more...

BΙΟΘΗΚΗ!!!


Θα υποβάλλουμε τη βιολογική μας διαθήκη μέσω Διαδικτύου

Από τον ΣΠΥΡΟ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ

Η Google Health, η υπηρεσία της Google η οποία εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο παρέχει δωρεάν στους χρήστες τη δυνατότητα αποθήκευσης προσωπικών ιατρικών δεδομένων, προχώρησε πρόσφατα σε μία ακόμη πιο «ριζοσπαστική» κίνηση: παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να καταχωρίζουν και τη λεγόμενη «βιολογική διαθήκη» τους.

Στόχος της Google Health, σύμφωνα με τις επίσημες εξαγγελίες της εταιρείας, είναι να προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους ένα χρήσιμο εργαλείο μέσω του οποίου θα απαλλαγούν από την ατελείωτη «χαρτούρα» των ιατρικών γνωματεύσεων και συνταγών, θα μπορούν να δημιουργήσουν το προσωπικό τους ψηφιακό ιατρικό αρχείο, το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν ανά πάσα στιγμή και στο οποίο θα έχουν πρόσβαση και άλλοι, όπως ο θεράπων ιατρός ή μέλη του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος, πάντοτε βέβαια με τη δική τους συναίνεση.

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μιας τεράστιας βάσης ιατρικών δεδομένων, ενός «κοινωνικού δικτύου υγείας», μέσα από το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες και απόψεις. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή: αφού εγγραφεί, ο χρήστης μπορεί να «φορτώσει» τις πληροφορίες που επιθυμεί σκανάροντας τα ιατρικά αρχεία του.

Η Google όμως θεώρησε χρέος της να προσθέσει και μία ακόμη υπηρεσία, η οποία, αν και ακούγεται μακάβρια, εντούτοις δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κοινοποιούν εκ των προτέρων πώς επιθυμούν να τερματίσουν τη ζωή τους σε περίπτωση που η κατάσταση της υγείας τους έχει βλαφθεί ανεπανόρθωτα. Πρόκειται για ένα είδος «βιολογικής διαθήκης», έννοια αρκετά διαφιλονικούμενη, η οποία μόνο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αποκτά κάποιο νομικό υπόβαθρο στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ, αντίθετα, η λεγόμενη «advance directive» είναι ένα απολύτως νόμιμο έγγραφο που περιορίζει τη δικαιοδοσία του γιατρού. Μέσω της ιστοσελίδας της Google Health, μπορεί κάποιος να τυπώσει το σχετικό έγγραφο, να το συμπληρώσει, να το σκανάρει και να το προσθέσει στο ήδη δημιουργημένο ιατρικό του προφίλ.

Σε αυτή την ψηφιακή βιολογική διαθήκη ο χρήστης έχει μάλιστα τη δυνατότητα να δώσει πολύ σαφείς οδηγίες σχετικά με το πώς επιθυμεί να διαθέσει το σώμα του μετά θάνατον. Για παράδειγμα, αν είναι δωρητής οργάνων, μπορεί να δηλώσει εκ των προτέρων ποια όργανα του σώματός του επιθυμεί να δωρίσει, σε ποιον ή ποιους, καθώς και τον σκοπό της δωρεάς (μεταμόσχευση, έρευνα, εκπαίδευση). Επίσης, μπορεί να δηλώσει σε ποια είδη θεραπευτικής αγωγής δεν επιθυμεί να υποβληθεί (αντιβιοτικά, μηχανική υποστήριξη διάφορων οργάνων, κ.ά.). *
www.enet.gr
Read more...

ΤΟ ΜΕΣΟΝ !...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ


Read more...

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ BLOGS ΣΕ 120 ΛΕΠΤΑ




ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ
ΣΤΙΣ 18:00 ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ BLOGS.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ BLOGS
ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝH ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ :

SERVER 1
SERVER 2

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΟ STUDIO ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

irakliowebradio


Read more...

Μουσικό διάλειμμα



Νέο ρεκόρ μεγαλύτερης διάρκειας παραμονής τους στα αμερικανικά chart, σημείωσαν οι Black Eyed Peas. Το συγκρότημα παρέμεινε για 20 εβδομάδες στην κορυφή με το νέο του single, ενώ το τραγούδι «I Gotta Feeling» κατέκτησε για οχτώ συνεχόμενες εβδομάδες την πρώτη θέση.

Οι Black Eyed Peas κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ του δημοφιλούς τραγουδιστή Usher, που το 2004 παρέμεινε στην πρώτη θέση για 19 εβδομάδες με το τραγούδι Yeah. "Είναι απίστευτο το γεγονός ότι τα τραγούδια μας άγγιξαν τόσους πολλούς ανθρώπους", ανέφερε η Fergie, τραγουδίστρια του συγκροτήματος.


Read more...

ΦΥΤΑ ΦΟΝΙΑΔΕΣ



Πάντα ήθελα να εξετάσουμε αυτά τα κρεατοφάγα λουλούδια. Δελεάζουν έντομα με την ευχάριστη μυρωδιά τους, όμως ο χυμός τους είναι πολύ κολλώδες και, αυτά τα μικρά πλάσματα δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό και γίνονται θύματα.

melwdos


Read more...

Έλληνας φοιτητής κερδίζει 12.350 δολάρια από διαφήμιση


Ένας 24χρονος Έλληνας φοιτητής στη Μεγάλη Βρετανία,
ο Σπύρος Πυργιώτης, θέλοντας να κάνει ΜΒΑ στην Μεγάλη Βρετανία και μην έχοντας τις 17.000 βρετανικές λίρες (περίπου 19.800 ευρώ) για τα δίδακτρα αποφάσισε να δημιουργήσει το www.thetextpage.com.

Το thetextpage.com είναι ένας διαφορετικός τρόπος on-line διαφήμισης που αποτελείται απο 100% χαρακτήρες (απλό κείμενο) τους οποίους αγοράζει ο διαφημιζόμενος προς 2 δολλαρια για κάθε χαρακτήρα με στόχο να διαφημίσει την επιχείρησή του.

Μέχρι στιγμής το thetextpage.com έχει πουλήσει περισσότερους από 6.000 χαρακτήρες συγκεντρώνοντας 12.350 δολάρια. Ποσό ικανό για να χρηματοδοτήσει το MBA του Έλληνα φοιτητή.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που προκάλεσε ο εναλλακτικός τρόπος διαφήμισης είναι ότι η Step Reality Productions θα γυρίσει ντοκιμαντέρ με την προσπάθεια του Έλληνα φοιτητή να συλλέξει τα χρήματα για το MBA του.




Read more...

Αρεία



Αν ο θρίαμβος του Τζέσε Όουενς στο Βερολίνο του 1936 μετατράπηκε σε σύμβολο της εποχής, ο θρίαμβος του Γιουσέιν Μπολτ στο Βερολίνο...
Old Boy

του 2009 μπορεί -και πρέπει- να μετατραπεί σε σύμβολο μιας νέας εποχής, χαρακτηριστικό γνώρισμα της οποίας θα είναι ότι κανένα ρεκόρ δεν μπορεί πλέον να θεωρείται εξωπραγματικό. Όταν αλλάζουν οι όροι και τα συστατικά της πραγματικότητας, αναπροσαρμόζεται και ο ορισμός του εξωπραγματικού. Εξωπραγματικά θα ήταν τα παγκόσμια ρεκόρ του Μπολτ στην αμέσως προηγούμενη εποχή, όταν ο μέσος άνθρωπος σκοτείνιαζε ακόμη τη σκέψη του γύρω από τον άξονα ντόπινγκ - αντιντόπινγκ. Τώρα πια, δεν πέρασαν μόνο τα χρόνια της δηλητηριώδους υποψίας, αλλά και τα χρόνια της αηδιασμένης βεβαιότητας που ακολούθησαν. Τώρα πια, απαλλαγμένοι από όλα αυτά τα ηθικολογικά βαρίδια μπορούμε να αφεθούμε στον ανυπόκριτο θαυμασμό για τα νέα μοντέλα σπρίντερ. Το να είσαι ο γρηγορότερος άνθρωπος όλων των εποχών είναι ομαδική δουλειά. Την ανθρώπινη -όπως και κάθε είδους- φύση ποτέ δεν την αφήσαμε ανεπηρέαστη: ο άνθρωπος είναι φύσει επεμβατικό ον. Θα ήταν αμαρτία να μείνει ακατέργαστη η φοβερή πρώτη ύλη του Μπολτ. Εάν θέλουμε να δούμε ως πού μπορεί να φτάσουν τα ανθρώπινα όρια, πρέπει να διασφαλίσουμε όλες τις συνθήκες ώστε ο πιο γρήγορος άνθρωπος να τρέξει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στο καλύτερο ταρτάν κι όχι στην άσφαλτο. Με τα ταχύτερα παπούτσια κι όχι με σκαρπίνια. Με την υψηλότερη φαρμακευτική τεχνογνωσία κι όχι με πρωτεϊνες. Αυτό μπορούμε λοιπόν έως σήμερα να παρατάξουμε, έναν από εμάς που έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να τρέχει τα 100 σε 9.58 και τα 200 σε 19.19. Αρεία είναι πλέον ολόκληρη η ανθρωπότητα.
Read more...

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ



Tο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει την Κυριακή το βράδυ (21:15) τον Ολυμπιακό, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της πρεμιέρας, στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η Ενωση προέρχεται από ήττα με 2-1 από την Βασλούϊ για το Europa League και το κλίμα στην ομάδα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, με δεδομένη την αποχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Λίβερπουλ.

το πρόγραμμα της ημερας:



Σάββατο 22 Αυγούστου

16:45 Αρης-Ατρόμητος ΣΚΑΪ

16:45 Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα ΝΕΤ

19:00 Εργοτέλης-Παναθηναϊκός NOVA


Κυριακή 23 Αυγούστου

16:45 Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα NOVA

16:45 Λεβαδειακός-Καβάλα NOVA

19:00 Πανθρακικός-Ηρακλής NOVA

19:00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ NOVA

21:15 ΑΕΚ-Ολυμπιακός NOVA



http://www.youtube.com/watch?v=fZADX_p7HT8
Read more...

Παραγωγή ΟΠΙΟΥ στο Αφγανιστάν

Ο τεράστιος όγκος της παραγωγής του οπίου στο Αφγανιστάν, ανάγκασε πολλούς κατοίκους να ζουν στα druggies (Ένα μέρος που γίνεται χρήση καθημερινά από παράνομα ναρκωτικά.)

Τα περισσότερα "druggies" περιλαμβάνουν και χρήστες και μέλη που είναι σε στάδιο αποτοξίνωσης. Είναι συνήθως "εκτός επαφής" με όλους…

Στο χωριό Sarab (είναι μια κομητεία στo Ανατολικό Azarbaijan ), τουλάχιστον ο μισός από τον πληθυσμό αυτό εμφανίζεται narkozavisimymiv (χρήστες).

Στη φωτογραφία βλέπετε έναν ηλικιωμένο άντρα να δίνει το όπιο στο 3 χρονών εγγονό του για να καπνίσει.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Read more...

Lake reflections


Ροδοπελεκάνοι και σταχτοτσικνιάδες, τσίφτηδες και ψαραετοί, βίδρες και βουβάλια, χέλια και γριβάδια, βάτραχοι, σαλαμάνδρες, νούφαρα, καλάμια, ιτιές, αναπνέουν, πετούν, κολυμπούν, όλα εκεί, μέσα και γύρω απο τη λίμνη Κερκίνη. Στο μεγαλόπρεπο γειτονικό βουνό Μπέλες, αόρατοι τις νύχτες, στέλνουν στον ουρανό ικεσίες συμφιλίωσης λύκοι και τσακάλια. Νότια στα Κρούσια στις ρίζες απ' τις αιωνόβιες βελανιδιές κρύβονται απορημένες οι αλεπούδες, τρέχουν να σωθούν τα αγριογούρουνα. Σε αέναη πάλη με τον χρόνο και τον αλαζόνα συγκάτοικο. Τον Άνθρωπο.

"Η περιοχή της λίμνης Κερκίνης αποτελεί παλιό και πλούσιο υγροβιοτοπικό χώρο. Οι δρόμοι της μετανάστευσης των πουλιών περνούσαν πάντα απο κει και στους καλαμιώνες της συμβίωσαν αρμονικά χιλιάδες υπάρξεις. Το 1932 έγινε το πρώτο φράγμα στο Λιθότοπο και τα νερά του Στρυμόνα σχημάτισαν ένα τεχνητό ταμιευτήρα νερού. Τα αβαθή νερά, η πλούσια βλάστηση και οι ήπιες κλίσεις του ανάγλυφου συντέλεσαν στο να διατηρηθεί και ίσως να αυξηθεί ο ανεκτίμητος φυσικός πλούτος. Από το 1971 ο υγρότοπος είναι ένας από αυτούς που προστατεύονται με την Διεθνή Σύμβαση Ραμσάρ. Το 1982 το φράγμα ψηλώνει και η λίμνη μεγαλώνει δραματικά. Το νερό φαίνεται να είναι τώρα επαρκές για τις ανάγκες της άρδευσης των λιβαδιών του κάμπου των Σερρών. Η μάχη με τον άνθρωπο όμως, αρχίζει. Η εποχιακή άνοδος της στάθμης του νερού πάνω απο κάποια όρια θέτει σε κίνδυνο τις μοναδικές ποιότητες του βιότοπου. Οι καλαμιώνες μειώνονται, οι ιτιές στο παρυδάτιο δάσος πεθαίνουν. Οι φωλιές στις αμμούδες και τα λασποτόπια στο εσωτερικό δέλτα του Στρυμόνα καταστρέφονται. Ο άνθρωπος βρίσκεται για μια ακόμη φορά αντιμέτωπος με τις αντιφατικές επιλογές του. Παράγει, πουλάει, αγοράζει, καταναλώνει, τρέχει, ρυπαίνει, "αναπτύσσεται". Μελετά, παρατηρεί, φωτογραφίζει, προβληματίζεται και, τι παράξενο, μόλις βρεθεί μ' ένα κανό στη μέση της λίμνης νοιώθει γαλήνη, ξεκούραση, ευφορία, έμπνευση και πνοή ζωής".

"Rodopelekans and stahtotsjkniades, tsjftides and baraetoi', vidres and buffalos, eels and grivadia, frogs, salamandres, noufara, canes, ities, breathe, fly, swim, all there, in and around the lake Kerkjni. In the tremendous neighbouring mountain Mpelles, disappearing in the night, the wolves nad the wild-dogs, send in the sky supplications of reconciliation. Southerly in the Krousja mountain, in the roots of the everlasting oaks are hidden wondering the foxes, running to rescue themselves from the wild boars. Always fighting with time and the arrogant co-tenant the human.

The region of lake Kerkini constitutes old and rich ygrovjotopjko' space. The streets of immigration of birds passed always from there and in her reeds thicket lived together harmoniously thousands existences. In 1932 became the first dam in the Ljco'topo and waters of Strimonas shaped a artificial tank of water. The shallow waters, the rich vegetation and the soft bents of bas-relief contributed in to maintain itself also possibly is increased the priceless natural wealth. From 1971 the wetland is one from those that are protected with the International Convention Ramsa'r. In 1982 the dam bilw'nej and the lake grows dramatically. The water appears to be now sufficient for the needs of irrigation of meadows of plain of Serres. The battle with the person however, begins. The seasonal rise of level of water above from certain limits places in danger unique qualities of biotope. The reeds thicket are decreased, jtje's in the paryda'tjo forest die. The nests in ammoy'des and laspoto'pja in the interior delta of Strimonas are destroyed. The person finds itself once more confronted with his contradictory choices. It produces, it sells, it buys, it consumes, it runs, it pollutes, "it is developed". Study, it observes, it photographs, it is puzzled and, which strange, as soon as it is found with a canoe in the middle of lake it feels peacefulness, xekoy'rasi, euphoria, inspiration and blow of life".
Read more...

Πότε θα πάμε στο... Ντουμπάι...?


Οι νεαροί σεΐχηδες που κυβερνούν το Ντουμπάι , με μεταπτυχιακά οι περισσότεροι στα...

business schools του Λονδίνου και της Αμερικής, είδαν εγκαίρως ότι πρέπει να επενδύσουν τα κέρδη από το λιγοστό πετρέλαιο που βρέθηκε στο έδαφος του Εμιράτου το 1966, σε υποδομές που θα διασφάλιζαν το μέλλον αυτής της μικροσκοπικής χώρας που ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Έτσι, οικοδόμησαν μια φουτουριστική πόλη στην είσοδο των στενών του Ορμούζ με στόχο να την καταστήσουν το επιχειρηματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.
Και το πέτυχαν… Έφτιαξαν μια hi tech μητρόπολη του κεφαλαίου. Ένα χρηματοοικονομικό κέντρο όπου Ρώσοι, Κινέζοι, Ινδοί και Άραβες μεγιστάνες κάνουν μπίζνες μεταξύ τους και με δυτικούς, μέσα σε ένα περιβάλλον ακραίας πολυτέλειας.
Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ...


και πάλι στα κορίτσια μας...


Read more...

Early morning...traffic


argycon


Read more...
free counters