EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

FUCK THE MALL!

Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της τελευταίας 20ετίας – και το πιο κρυφό. Ίσως γιατί σε αυτό εμπλέκονται δύο πρωθυπουργοί, επτά υπουργοί και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο… Η υπόθεση του Mall Athens, του «μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης», επρόκειτο να εκδικασθεί σε τελευταίο βαθμό από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 8 Μαΐου. Αλλά για μία ακόμα φορά η υπόθεση πήρε αναβολή. Μυστηριωδώς (;), ακόμα και η ύπαρξη της δίκης αποσιωπείται από τα ΜΜΕ. Όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και 9 χρόνια που το σκάνδαλο του Mall βρίσκεται σε εξέλιξη. Ίσως γιατί στη δίκη του Mall διακυβεύεται κάτι πολύ σημαντικό. Αν η πλευρά Λάτση χάσει, το Mall θα πρέπει να… κατεδαφισθεί ή έστω η εταιρεία Lamda να καταβάλει στο Δημόσιο πρόστιμα για κάθε αυθαίρετο τετραγωνικό (από τα 75.000…)! Οι άδειες των δεκάδων καταστημάτων και των κινηματογράφων θα ανακληθούν ή δεν θα ανανεωθούν ξανά. Οι λιγοστοί πολίτες του Μαρουσιού που πριν από 8 χρόνια ξεκίνησαν τον δικαστικό αγώνα θα έχουν κερδίσει τον Λάτση, τον Σημίτη, τον Καραμανλή… Όμως, εδώ παίζεται κάτι πιο μεγάλο κι από το ίδιο το σκάνδαλο.
strangejournal

Εδώ είναι το μυστικό: Το 2003, η τότε κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το «πρόβλημα» με την αντισυνταγματικότητα του Mall, σκαρφίστηκε ένα τέχνασμα ώστε να περνάει αντισυνταγματικές διατάξεις χωρίς να μπορεί το ΣτΕ να τις κρίνει. Από τότε, η εξωφρενική πατέντα δουλεύει συνέχεια, στην ουσία καταργώντας το ΣτΕ: χθες εκτροπή Αχελώου, σήμερα Βοτανικός, αύριο ίσως Ασωπός. Αυτό διακυβεύεται στη δίκη του Mall: Θα επιβιώσει το ΣτΕ, η μόνη δημόσια αρχή που μπορεί να σταματάει τις εκάστοτε κρατικές αυθαιρεσίες; Ή θα χάσουμε οι πολίτες ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα προστασίας που μας απέμεινε…. Αν θέλετε η δίκη του Mall να πάψει να είναι μυστικό, αν θέλετε να σπάσει επιτέλους η ομερτά των ΜΜΕ, μάθετε περισσότερα (με ντοκουμέντα και υλικό που για πρώτη φορά δημοσιεύεται) στο www.facthemall.gr

To τραγικό της υπόθεσης είναι πως εδώ και χρόνια το θέμα δεν αναφέρεται καθόλου από τα καθεστωτικά ΜΜΕ (άλλωστε κι ο Λάτσης γρανάζι τους είναι) ενώ δεν φαίνεται να ασχολείται και κανένας υπεύθυνα, αφού τα χατίρια σε επιχειρηματίες και η κατανάλωση είναι μέσα στις αξίες αυτού του άρρωστου συστήματος. Το Μall επίσης επιβάρυνε το περιβάλλον και νομίζω ότι είναι αφελής η προσέγγιση ότι προσέφερε δουλείες σε εκατοντάδες εργαζομένους. Τα οικονομικά συμφέροντα εδώ και χρόνια με την αβάντα των πολιτικών έχουν επιβάλει τον νόμο τους, σε σημείο που η 8χρονη παράνομη λειτουργία του Mall να μην έχει αναφερθεί ούτε από ένα κανάλι και να έχει γραφτεί ελάχιστα από τον Τύπο. Ένοχη σιωπή. Φανταστείτε ότι ένα τεράστιο κτιρίο τόνων μετάλλου, τσιμέντου και γυαλιού που δεν θα έπρεπε να είχε κατασκευαστεί ποτέ, αλλά αντιθέτως λειτουργεί μια 8ετία αποκρύπτεται ως γεγονός ή λογοκρίνεται οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό. Για πόσο μεγάλο σκάνδαλο μιλάμε, ειδικά από την στιγμή που το κράτος μπορεί να δείξει τρομερή “ευαισθησία” στο να κλείσει ένα…αυθαίρετο περίπτερο. Τι χούντα έχουν επιβάλει τα “δημοκρατικά” ΜΜΜΕ που χαιδεύουν τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες, αποφασίζοντας τι πρέπει να ξέρουμε και τι όχι.

strangejournal
Read more...
free counters