EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ζωγραφίζει πρωτότυπα έργα με ιατρικά υλικά

Το ταλέντο και το μεράκι στη ζωγραφική το είχε από μικρός. Τώρα, εδώ και δυόμισι δεκαετίες, το εξωτερικεύει με επιτυχία και... ενέσιμα.


Γιατρός- ακτινολόγος στο επάγγελμα, μέλος της Ελληνικής, αλλά και της Διεθνούς Ενώσεως Ιατρών Καλλιτεχνών, ο 54χρονος Τρικαλινός κ. Τσιναρίδης έχει βρει τον δικό του, πρωτότυπο σε Ελλάδα κι εξωτερικό, τρόπο εικαστικής έκφρασης. Χρωματίζει τα ξύλινα ή και υφασμάτινα τελάρα στους πίνακές του, όχι μόνο με τα κλασικά πινέλα του, αλλά και με τους ασυνήθιστους χρωστήρες του: τις ιατρικές σύριγγες που χρησιμοποιεί και στο ατελιέ του, την ώρα που ζωγραφίζει όρθιος,
e-enimerosi.gr

με το καβαλέτο του οριζόντια. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα των «Νέων» «ως φοιτητής, στην Πάρμα της Ιταλίας, ασχολήθηκα λιγάκι με τη ζωγραφική του δρόμου, τελείως αυτοδίδακτος. Στη Θεσσαλονίκη πια, όπου είχα πάει για ειδικότητα, άρχισα να φτιάχνω και πίνακες με λάδια και παστέλ. Ώσπου εκεί στο νοσοκομείο όπου κάναμε πυελογραφίες- ακτινογραφίες ουροποιητικού συστήματος-, διαπίστωσα ότι το σκιαστικό υγρό που βάζαμε σε σύριγγα- για τη σκιαγράφηση νεφρών, στομάχου και εντέρου- γινόταν γρήγορα στερεό. Καθώς, λοιπόν, κανονικά το ελαιόχρωμα θέλει καμιά δεκαριά ώρες για να στερεοποιηθεί, είπα κι εγώ να δοκιμάσω με τον ίδιο τρόπο να το στεγνώνω πολύ πιο σύντομα. Το ζητούμενο, δηλαδή, για μένα ήταν να μη διασκορπίζονται ανορθόδοξα τα χρώματά μου- αν διαχυθεί το κυρίως θέμα, έχει χαλάσει ολότελα το έργο μου», σημειώνει.
Η ιδέα του είχε άμεσο αποτέλεσμα, έκτοτε την υιοθέτησε και την ακολουθεί πιστά. «Το μυστικό, όπως αποδείχτηκε, για να μη διαχέεται - όπως το υγρό λάδι- είναι να βάζω πρώτο στη σύριγγα το μαύρο χρώμα, που είναι και πιο πηκτό και μετά όλα τα υπόλοιπα. Από ʽκει και πέρα, με τον τρόπο αυτό καταφέρνω και συγκρατώ την έντονη ροή των χρωμάτων» επισημαίνει. Στερεοποιημένο πάνω στον καμβά, το ψεκασμένο πολύχρωμο μείγμα του «ζωγράφου με τις ενέσεις» προεξέχει πλέον από την επιφάνεια τού υπό κατασκευήν πίνακά του, με το έντονο κόκκινο να κυριαρχεί συνήθως. «Είναι μια διαφορετική ζωγραφική όλο αυτό! Κανείς δεν με έχει δει να ζωγραφίζω, γιʼ αυτό και δεν υπάρχουν μιμητές της τεχνικής μου», υποστηρίζει.

Read more...

Πολυκατοικίες η μια πάνω στην άλλη!


Έχουμε συνηθίσει, όποτε μιλάμε για μοντέρνα κτιριακά συγκροτήματα να εννοούμε ουρανοξύστες με όμοια διαμερίσματα
Μία Ολλανδική εταιρία όμως, η ΑΜΟ , που ανέλαβε τη σχεδίαση ενός τεράστιου κτιριακού συγκροτήματος στη Σιγκαπούρη , προορισμένου να ενδιαιτεί περί τις 5000-6000 ψυχές (!!!), σκέφτηκε κάτι πιο πρωτότυπο :
ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ

Η ιδέα της αφορά την ανέγερση κτιρίων με τέτοιο τρόπο και μορφή ώστε να δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για πολυκατοικίες που αφέθηκαν με γερανό η μια πάνω στην άλλη.

Αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο η εταιρία το ονόμασε Interlace (διαπλοκή). Θα περιλαμβάνει περίπου 1040 ενδιαιτήματα και η επιφάνεια που θα καλύπτει θα είναι 170.000 τ.μ.!

Εννοείται βέβαια ότι στο συγκεκριμένο project θα χρησιμοποιηθούν state of the art τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας όπως παθητική θέρμανση-ψύξη, φυσικός αερισμός, κλπ. Για να μην χαθούν εκτάσεις πρασίνου, όλες οι ταράτσες θα είναι κήποι με φυτά της τοπικής χλωρίδας.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της σχεδίασης είναι (εκτός της πρωτοτυπίας του) ότι επιτρέπει την άριστη διάχυση του φωτός και του αέρα ανάμεσά του (ουσιαστικά την ευνοεί καθώς δημιουργούνται πολλά "περάσματα-φυσούνες" που εκμεταλλεύονται το tunel-effect επιταχύνοντας τον αέρα.
Read more...

ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO
ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ

http://irakliowebradio2.blogspot.com


Read more...

Τρίτη και … τυχερή για τον Spiderman

Ο αποκαλούμενος Spiderman, ο γάλλος «άνθρωπος-αράχνη», αναρριχήθηκε στην κορυφή των Δίδυμων Πύργων Πετρόνας, ενός από τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο, που βρίσκεται στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Ο Αλέν Ρομπέρ, ο οποίος στο παρελθόν έχει αποπειραθεί δύο φορές να σκαρφαλώσει στο κτίριο των 88 ορόφων, φέρεται ότι ξεκίνησε το εγχείρημά του τα ξημερώματα και ότι κατάφερε να φτάσει στην κορυφή πριν τον πιάσουν οι φρουροί ασφαλείας. Ο 47χρονος Ρομπέρ είχε επιχειρήσει να σκαρφαλώσει στο κτίριο το 1997 και μετά πάλι το 2007 όταν και συνελήφθη έχοντας φτάσει μόλις στον 60ο όροφο. Έχει σκαρφαλώσει σε περισσότερους από 70 ουρανοξύστες ανά τον κόσμο χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του, μεταξύ των οποίων και το Empire State Building στη Νέα Υόρκη, ο πύργος Sears στο Σικάγο και ο πύργος Taipei 101 στην Ταϊβάν.
Ixnos


Read more...

Τσιπάκι εμφυτεύεται και μεταδίδει τη σκέψη


Oμάδα βρετανών ερευνητών αναπτύσσει ένα τσιπ που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο και μπορεί να μεταδίδει τις σκέψεις του ανθρώπου ώστε να μπορεί να ελέγχει με τη σκέψη ηλεκτρονικές και οικιακές συσκευές (τηλεόραση, υπολογιστές κ.λπ.) ενώ για άτομα με κινητικά προβλήματα θα έχει χρησιμότητα για να μπορούν να κινούν με τη σκέψη τα (ηλεκτρικά) αμαξίδιά τους. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε άτομα με σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας ή με σοβαρά προβλήματα στην κίνησή τους. Το σύστημά μας θα τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή με τη σκέψη τους. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη πρόοδος σε αυτόν τον τομέα και έχουν παρουσιαστεί κάποια τηλεπαθητικά συστήματα, όλα όμως κάνουν χρήση καλωδίων τα οποία τα συνδέουν με τις συσκευές που πρέπει να χρησιμοποιεί ο χρήστης. Το δικό μας σύστημα είναι το πρώτο που λειτουργεί ασύρματα και έτσι είναι πιο ασφαλές αλλά και αποδοτικό» δήλωσε στην «Daily Μail» ο καθηγητής Τζον Σπράτλεϊ, επικεφαλής της ομάδας.
Το Τεφτέρι


Read more...

Μουσικό διάλειμμα...




Read more...

SOS! Save Democracy! Save Michael!



«Δεν θα είμαι υποψήφιος με το κόμμα της ΝΔ»
Η Ελλάς θρηνεί. Η χώρα σε κρίση. Μάτωσε η Δημοκρατία.
Σώστε τον Μισέλ!
Σε θέλουμε πάντα δικό μας!
(Κίνημα για την σωτηρία του Πιγκουΐνου των Πόλεων)
exoapotinvouli


Read more...

Προσοχή! Δικτατορία με στολή (δημοκρατίας)


«Στα δημοκρατικά πολιτεύματα κυβέρνηση και εκτελεστική εξουσία είναι κοντινές έννοιες. Για την ακρίβεια η κυβέρνηση είναι η επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας (ή λειτουργίας). Η εκτελεστική εξουσία περιλαμβάνει τόσο την κεντρική κυβέρνηση όσο και τη δημόσια διοίκηση, δηλαδή τους κρατικούς υπαλλήλους. Γενικά όμως διαφέρουν αφού για παράδειγμα σε ένα απολυταρχικό καθεστώς η κυβέρνηση (ανώτατος άρχων) είναι δυνατόν να συγκεντρώνει και τις τρεις διακριτές εξουσίες.»
Βικιπαίδεια (ελληνική wikipedia), άρθρο «Κυβέρνηση»]
Επομένως, δεν είμαστε υπερβολικοί όταν λέμε, κατ' επανάληψη, ότι το πολίτευμα που έχουμε είναι Κοινοβουλευτική Δικτατορία.
Η κυβέρνηση, δηλαδή ο πρωθυπουργός, στο νεοελληνικό κράτος συγκεντρώνει και τις τρεις εξουσίες: ο πρωθυπουργός διορίζει τους υπουργούς, ο ίδιος διαλέγει ποιοί υποψήφιοι θα μπουν στα ψηφοδέλτια για βουλευτές, ο ίδιος, διά της κυβέρνησης, διορίζει τους δικαστές.
Ακόμα χειρότερα, δεν υπάρχει κανείς ουσιώδης μηχανισμός ελέγχου αυτού του υπέρτατου άρχοντα από τους πολίτες. Τα κόμματα είναι πειθήνιοι στρατοί του εκάστοτε αρχηγού. Οι πολίτες μπορεί κατ' επίφαση να λέγεται ότι «εκλέγουν» κυβέρνηση, όμως αυτό δεν είναι αληθές για δυό λόγους:
Πρώτιστα, κανείς εκτός από τα πιστά κομματόσκυλα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ψηφίζει αυτό ακριβώς που τον εκφράζει. Οι περισσότεροι ψηφίζουν αυτό που τους φαίνεται «καλύτερο» σύμφωνα με το κλίμα που διαμορφώνεται μέσω της πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ.
Δεύτερον, κανείς δεν μπορεί να τολμήσει να χαρακτηρίσει καθ' οιονδήποτε τρόπο «δημοκρατικό» ένα εκλογικό σύστημα που α) αγνοεί τους μη ψηφίσαντες (λευκά, άκυρα, αποχή) β) χαρίζει την πλειοψηφία του δήθεν αντιπροσωπευτικού κοινοβουλίου στο κόμμα με τις περισσότερες ψήφους, το οποίο όμως δεν παύει να αποτελεί μειοψηφία.
Προχωρώντας ένα βήμα πιo πέρα, στην ουσία του πράγματος, διαπιστώνουμε τα εξής:
exoapotinvouli

1. Οι δομές εξουσίας, ο τρόπος λήψης αποφάσεων, ο τρόπος επιβολής αυτών και η συμμετοχή των πολιτών στην διακυβέρνηση δεν παρουσιάζουν ουσιαστικά καμία διαφορά πριν την στρατιωτική δικτατορία του 1967, κατά την διάρκειά της, αλλά και στην λεγόμενη μεταπολίτευση. Κουμπάροι, ρουσφέτια, μίζες από μεγαλοεπιχειρήσεις, αδιαφάνεια, έλεγχος των ΜΜΕ, προπαγάνδα και παρακράτος είναι στοιχεία της πολιτικής όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
2. Οι δύο δήθεν «πολιτικοί χώροι» που αντιπροσωπεύονται σήμερα από τα λεγόμενα «κόμματα εξουσίας» δεν είναι παρά ομάδες κοινών συμφερόντων, ελάχιστα διαφορετικές από τις γνωστές «φαμίλιες» της Καμόρα. Απλά πιό ισχυρές· έχουν υπό τον έλεγχό τους και το κράτος, εκτός από το παρακράτος. Εναλλάσσονται αρμονικά η μία με την άλλη. Κυβερνούν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Και είναι και οι δύο απλά μεγάλες «κουμπαριές» σογιών, κολλητών και λοιπών μασαμπουκαδόρων.
3. Τα τελευταία χρόνια, οι ομάδες που ουσιαστικά κυβερνούν μέσα στα «κόμματα εξουσίας» (χαμηλού προφίλ φίλοι μεγαλοεπιχειρηματικών, εκκλησιαστικών κ.ά. εξωθεσμικών παραγόντων) κρύβονται, βγάζοντας μπροστά κάποιον ψιλοάσχετο γόνο κάποιας οικογένειας με «μεγάλο όνομα» στην πολιτική. Οι παρατρεχάμενοι σε συνεργασία με τα υποχείρια ΜΜΕ φτιάχνουν γι' αυτούς τους «αρχηγούς» ένα ίματζ «καθαρού» και «αδιάφθορου». Οι εν λόγω αρχηγοί, όπως αποδείχτηκε στην περίπτωση της ΝΔ και όπως τραγικά διαφαίνεται στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν ιδέα περί του πώς στην πραγματικότητα λειτουργεί το κόμμα και ο κρατικός-παρακρατικός μηχανισμός. Λένε απίστευτες βλακείες που δυστυχώς οι ίδιοι τις πιστεύουν (π.χ. «επανίδρυση του κράτους» ο Καραμανλής, «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» ο Παπανδρέου). Καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας τους, κρατούνται από διάφορους αφανείς διαχειριστές τεχνηέντως μακρυά από την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνονται πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα, ακόμα και σε περίπτωση μαζικής εξέγερσης, όπως του Δεκέμβρη, που υπό άλλες συνθήκες θα τους είχε στείλει σπίτια τους ή θα είχε αλλάξει ακόμα και το πολίτευμα (σαν σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 1843).
4. Μόνη έξοδος από αυτό το αδιέξοδο είναι η διάλυση των υπαρκτών μηχανισμών εξουσίας και ο σχηματισμός άλλων δομών από τους ίδιους τους πολίτες. Το ιδανικό θα ήταν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποκέντρωση της εξουσίας και διασπορά της σε κατά τόπους όργανα και συλλογικότητες που θα αποφασίζουν η καθεμία για τα τοπικά της θέματα και όλες μαζί για τα κοινά σε επίπεδο χώρας.
5. Την κατάσταση αυτή την βλέπουν ή μάλλον την υποψιάζονται οι περισσότεροι. Γι' αυτό και οι ψηφοφόροι των κομμάτων μειώνονται σταθερά την τελευταία δεκαπενταετία. Ο μηχανισμός «βαθέος» κράτους-παρακράτους το βλέπει αυτό, γι' αυτό και ενορχηστρώνεται μια καλοστημένη εκστρατεία να απαξιωθεί η αποχή και να επιστρέψουν τα πρόβατα στα μαντριά. «Άλλοι έδωσαν το αίμα τους για να ψηφίζουμε» λένε και το ανεμίζουν σαν το υπέρτατο επιχείρημα υπέρ της ψήφου. Φυσικά όσοι έδωσαν το αίμα τους για το δικαίωμα της ψήφου, το έδωσαν για να ψηφίζουμε ελεύθερα και αποφασιστικά, όχι κατευθυνόμενα και με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Η αποχή, μπορεί να είναι σε πολλές περιπτώσεις υποσυνείδητη, αλλά είναι ουσιώδης: ποιός δεν θα συμμετείχε στα κοινά (όχι απλά θα ψήφιζε), αν ήξερε καλά ότι η συμμετοχή του συνδιαμορφώνει την πολιτική κατεύθυνση των δημόσιων πραγμάτων;
6. Η «επαγγελματική πολιτική» λοιπόν, για να κάνει την δουλειά της, πέταξε τον πολίτη έξω από τις αποφάσεις. Αυτό έχει διπλό αντίκτυπο: απονομιμοποιεί μεν το σύστημα, αφαιρώντας του το επιχείρημα της «λαϊκής εντολής»· κάνει όμως και τον άνθρωπο από πολίτη, ιδιώτη, ατομικιστή που αδιαφορεί για κάθε συλλογική προσπάθεια.

Με βάση τις παρατηρήσεις αυτές, ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η αποχή, όπως και η ψήφος σε οτιδήποτε εκτός κοινοβουλίου, είναι μια πρώτη καλή κίνηση. Αν επαναληφθεί το 50% που έκαναν αποχή-άκυρα-λευκά στις ευρωεκλογές, ή και αν αυξηθεί ακόμα, έχουμε μια πρωτόγνωρη «πόλωση» για τα νεοελληνικά πολιτικά χρονικά: πολίτες vs κοινοβουλευτισμός (και μη φέρει κανείς την καραμέλα «και στις ΗΠΑ έχουν 50% αποχή μόνιμα, τί άλλαξε;» γιατί τα πολιτικά δεδομένα ΗΠΑ-Ελλάδας διαφέρουν όσο ο Δίας από την Γη).

Το άλλο συμπέρασμα που γεννιέται, είναι ότι εκτός από την διάδοση της αποχής, του άκυρου, του λευκού και του άσχετου, πρέπει να αυξηθούν οι μη κομματικές, μη ιδεολογίστικες κοινωνικές συλλογικές δράσεις. Το κράτος-παρακράτος πρέπει να παρακαμφθεί και να καταστεί πρακτικά άχρηστο. Τέτοιες ουσιαστικές πολιτικές δράσεις, ενδεικτικά, θα μπορούσαν να είναι:

* Τοπικές ομάδες δασοπροστασίας, που ν' αναλαμβάνουν π.χ. εκτός από την πρόληψη πυρκαγιών και την αποτροπή τσιμεντοποίησης δασικών εκτάσεων.
* Τοπικές ομάδες παιδείας, που θα φροντίζουν π.χ. να οργανώνονται δραστηριότητες ουσιαστικής παιδείας, πέρα από την μηχανοποιητική εκπαίδευση του κρατικού σχολείου.
* Τοπικές ομάδες προσφύγων, που θα οργανώνουν π.χ. αξιοπρεπή καταλύματα και βοήθεια για εργασία κ.λ.π. στους τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο.
* Πάνω απ' όλα, ομάδες πληροφόρησης. Όχι κομματικές, όχι κάποιου «-ισμού». Ανθρώπινες, όμως, κοινωνικές και ως εκ τούτου βαθειά πολιτικές.

Ναι, «θέλει δουλειά πολλή». Επειδή όμως δεν θα την κάνει κανείς για μας, δεν θα μας βελτιώσει κανείς τις ζωές μας για λογαριασμό μας ούτε θα μας χαρίσει κανείς την ελευθερία μας, που δεν την έχουμε, πρέπει να δραστηριοποιηθούμε, παρακάμπτοντας τους σάπιους, δήθεν «θεσμούς» της κοινοβουλευτικής δικτατορίας
Read more...

Αν ήμουν πολιτικός νταβατζής.


Προφανώς όλοι αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με την πολιτική κατάσταση και κυρίως ποιό θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, αν θα υπάρξει δηλαδή αυτοδυναμία κ.λ.π.

Λοιπόν, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να λέμε τα «σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη», θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών δεν είναι στα χέρια του λαού, αλλά είναι, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, στα χέρια των διαμορφωτών της Κοινής Γνώμης και ιδίως των κρατικοδίαιτων εξωθεσμικών παρασίτων (κοινώς πολιτικών νταβατζήδων).

Επομένως για να αντιληφθούμε τι θα συμβεί θα πρέπει να κατανοήσουμε τον τρόπο που ενεργούν οι πολιτικοί νταβατζήδες.

Αν λοιπόν ήμουν πολιτικός νταβατζής........................
προεδρική δημοκρατία

ουδόλως θα με ενδιέφερε ποιο κόμμα και ποιος αρχηγός θα επικρατήσει, αλλά θα με ενδιέφερε εκείνη η πολιτική κατάσταση και εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που θα μου απέφεραν κέρδη και δύναμη.

Κατ΄ αρχήν θα προτιμούσα να υπάρχει ομαλή πολιτική κατάσταση, δηλαδή αυτοδυναμία, ώστε να μπορώ εύκολα να ελέγχω έναν πολιτικό αρχηγό και γενικότερα μία πολιτική κατάσταση και όχι πολλούς και πολλές. Δεν θα επιθυμούσα όμως να υπάρχει και μεγάλη μονοκομματική αυτοδυναμία γιατί στο τέλος υπήρχε περίπτωση να παραγκωνιστούν τα συμφέροντά μου.

Επομένως θα επιθυμούσα οι επόμενες δημοσκοπήσεις να έδειχναν μία ισχνή πλειοψηφία του πρώτου κόμματος (εν προκειμένω του ΠΑΣΟΚ) και όχι δημοσκοπικές διαφορές τέτοιου τύπου που θα έδιναν αέρα άνετου νικητή.

Προσοχή όμως. Αν δεν μπορούσα να έχω το ΟΚ ότι θα εξυπηρετούνται δηλαδή τα συμφέροντά μου, με τη νέα πολιτική κατάσταση, θα επιθυμούσα οι επόμενες δημοσκοπήσεις να μην δείχνουν αυτοδυναμία για κανένα κόμμα. Οπότε θα επιθυμούσα να έβλεπα ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μείωση της διαφοράς του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία και κυρίως βεβαιότητα περί της εισόδου στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελπίζω λοιπόν ο αναγνώστης να αρχίσει να καταλαβαίνει τι ακριβώς παίζεται πίσω από αυτά που του δίνουν να βλέπει.
Read more...

Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τσάβες



Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν την Παρασκευή κατά του Ούγκο Τσάβες κυρίως στην Κολομβία αλλά και στη Βενεζουέλα και σε άλλες χώρες του κόσμου, μετά από έκκληση που αναρτίθηκε στο Ιντερνετ από Κολομβιανούς που αντιπολιτεύουνται τον πρόεδρο της Βενεζουέλας
Στην Μπογκοτά χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κρατώντας μεγάλα πανώ που έγραφαν " Τσάβες είσαι δικτάτορας" ενώ ένας από τους οργανωτές ανέφερε ότι "εξαιτίας του Τσάβες η Βενεζουέλα και η Κολομβία είναι εχθροί. Εμείς ελπίζουμε ότι κάποτε θα ζούμε σε δημοκρατικές χώρες".

Ταυτόχρονα στην Μπογκοτά μια διαδήλωση υποστηρικτών του Τσάβες απαγορεύτηκε από τις αρχές για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ των δύο στρατοπέδων, αλλά παρά την απαγόρευση σημειώθηκαν αρκετά επεισόδια και έγιναν συλλήψεις.

Στο Καράκας πολλές χιλιάδες πολίτες που αντιτίθενται στην πολιτική του "διχασμού" και της "χειραγώγησης" των πολιτών, διαδήλωσαν χωρίς να προκληθούν επεισόδια.

Ανάλογες διαδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή έγιναν στη Μαδρίτη καθώς και στη Νέα Υόρκη μπροστά από την έδρα του ΟΗΕ.
troktiko


Read more...

Ελλάδα έχεις ταλέντο!


Υποψήφιος βουλευτής ο Ψινάκης; Θα το ζήσουμε και αυτό... Ομως για σταθείτε! Γιατί να μπορεί ο Ψινάκης να κάνει τη δουλειά των πολιτικών και να μην μπορούν οι πολιτικοί να κάνουν τη δουλειά του Ψινάκη;;
Ας αποκαταστήσω αυτή την αδικία...
Red Duckling


Read more...

Το νησί της Λέρου, Leros island

photos by vasilpro


Η Λέρος βρίσκεται στα Δωδεκάνησα, νότια νησιά της Πάτμου και νότιο ανατολικά της Λειψούς. Η Λέρος έχει πληθυσμό περίπου 8000 κατοίκους και καλύπτει περίπου 53 τ.χλμ. Η ακτογραμμή της Λέρου που ειναι περίπου 60 χιλιόμετρα έχει πολλούς ορμίσκους και ακρωτήρια, καθώς και πολλές υπέροχες παραλίες. Ο Πλάτανος είναι η πρωτεύουσα του νησιού, αλλά στην πραγματικότητα είναι συνδεδεμένος με την Αγία Μαρίνα και το Λακκί ειναι το κύριο λιμάνι του νησιού.
Παρόλο που το νησί έζησε πολλά χρόνια παρεξηγημένο και άγνωστο για τον ελληνικό τουρισμό, εδω και τριάντα χρόνια η Λέρος ειναι το αγαπημένο νησί για πολλούς ξένους τουρίστες που βρήκαν στην Λέρο....
travellgreece

...έναν πραγματικό παράδεισο γιατί το νησί ειναι πολύ διαφορετικό απο τα συνηθισμένα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. Η Λέρος ειναι καταπράσινη, εχει άριστο οδικό δίκτυο και ειναι ενα απο τα μοναδικά νησιά της Ελλάδας που ειναι ζωντανό χειμώνα και καλοκαίρι, πράγμα που δεν θα το βρείτε αλλού εκτός απο μεγάλα νησιά όπως η Ρόδος, η Σάμος και η Κρήτη.

Αυτό οφείλεται κυρίως ότι το νησί εχει πολλές δημόσιες υπηρεσίες που απασχολούν ενα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της. Μην σας φανεί παράξενο αν μάθετε ότι η Λέρος ειναι μετά την Κρήτη το πλουσιότερο νησί της Ελλάδας σε κατά κεφαλή εισόδημα. Για τους λόγους αυτούς το νησί δεν στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο στον τουρισμό όπως πολλά άλλα ελληνικά νησιά. Μην περιμένετε να βρείτε στη Λέρο τον τουρισμό που θα βρείτε στη Μύκονο η στη Σαντορίνη, η Λέρος είναι νησί για ξεκούραση και χαλάρωση.

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες ανακάλυψαν το μικρό αυτό παράδεισο και πολλοί μάλιστα αγόρασαν εξοχικά και βίλλες . Στην αύξηση του εγχώριου τουρισμού βοήθησε η τουριστική προβολή του νησιού με ενέργειες των τοπικών αρχών αλλά και τα μαζικά μέσα ενημέρωσης μετά απο επισκέψεις και γάμους επωνύμων στο νησί το γύρισμα τηλεοπτικών εκπομπών και η ευκολία πρόσβασης με καθημερινές πτήσεις της Ολυμπιακής. Ο Αύγουστος ειναι ο μήνας που το νησί φτάνει γεμίζει απο έλληνες και Ιταλούς, για αυτό όσοι θέλετε να επισκεφτείτε την Λέρο αυτό το μήνα καλό ειναι να εξασφαλίσετε εισιτήρια και διαμονή απο νωρίς.

Η Λέρος εχει μια πολύ καλή τουριστική υποδομή, αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ωραίες παραλίες και άρτιο οδικό δίκτυο όπου μπορείτε να επισκεφτείτε όλα τα θέρετρα του νησιού σε λιγότερο απο μισή ώρα. Οι περισσότεροι δρόμοι της ειναι καλυμμένοι απο τις δυο πλευρές με ευκαλύπτους και πεύκα και κάνουν την οδήγηση μια ωραία εμπειρία. Το νησί εχει πολλά αξιοθέατα για να δείτε και πολλές ψαροταβέρνες για να απολύσετε φρέσκο ψάρι. Πράγματι η Λέρος ειναι ενα πραγματικό ψαρονήση γιατί πολλοί απο τους κατοίκους των παραλιακών χωριών ασχολούνται με το ψάρεμα. Το νησί ειναι ένας απο τους καλύτερους ψαρότοπους στο Αιγαίο, οπότε αυτό που δεν πρόκειται να σας λείψει απο τη Λέρο ειναι το ψάρι, οι Αστακοί, και τα θαλασσινά.

Η Πρωτεύουσα του νησιού ειναι ο Πλάτανος, που συνδέεται με την Αγιά Μαρίνα στα βόρεια και το Παντέλι στα νότια. Το Κριθώνι και τα Αλιντα βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα απο την Αγία Μαρίνα και ειναι τα πιο τουριστικά θέρετρα με πολλά ξενοδοχεία. Το Παντελι ειναι το γραφικό ψαροχωρι του νησιού με όμορφη παραλία , ψαροκάικα και αρκετές ψαροταβέρνες και καφενεία καθώς και αρκετά δωμάτια και στούντιο για διαμονή. Ο Βρομολιθος δίπλα στο Παντέλι, εχει μια καλή παραλία και μερικά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα. Άλλα θέρετρα του νησιού είναι ο Ξερόκαμπος προς τα νότια, όπου υπάρχει μια όμορφη παραλία και καθημερινή σύνδεση με την Κάλυμνο με καΐκι. Η Γούρνα στην δυτική πλευρά του νησιού που έχει μια τεράστια αμμουδιά. Η περιοχή Παρθένη στα βόρεια, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Λέρου που συνδέει το νησί με την Αθήνα και άλλα νησιά. Στο Πλεφούτι κοντά στο Παρθένη θα βρείτε μια πολύ ωραία παραλία με βότσαλο και αρμυρίκια για σκιά. Η Καμάρα βρίσκεται στο δρόμο μεταξύ Άλιντας και Παρθενίου. Στο δυτικό τμήμα του νησιού ειναι η παραλία του Δρυμώνα , η Γούρνα, η Κόκαλλη και Άγιος Ισίδωρος πιο βόρεια. Στο δρόμο για Λακκί από τη Γούρνα είναι η περιοχή της Πλάκας με ωραία πανοραμική θέα του νησιού.


Leros island is part of the Dodecanese. The island lies in the south-east part of the Aegean Sea, between the Greek islands of Patmos and Kalymnos. Used as a naval base by Germans and Italians and as a prison for political dissidents during the Greek dictatorship, the Greek Island has just recently been open to tourism. This explains its lack of touristy facilities and its unspoiled and authentic character. It is ideal for relax and calm holidays in Greece.
Leros has an Airport which connects daily the island with Athens the Capital city of Greece. Leros island has also daily connections by ferry boats and hydrofoils to Piraeus and most of the Greek islands of Dodecanese like Patmos ,Kalymnos, Lipsi, Samos, Kos, Rhodes, Symi and Nisyros. We hope that soon you will visit that small paradise in the Aegean sea, the island of the Goddess of hunting-Diana. Leros has been neglected from tourism until the beginning of the 70's .The last 30 years though the Europeans mostly Italians ,Scandinavians ,Germans ,French and British has discovered that small Paradise that has a particular beauty that is difficult to find on other islands. Leros is a Green island in contrast with the most of the Dodecanese or Cyclades that most of there islands are rocky and dry. You can see obvious the difference as the ferry boat enters the gulf of Laki or if you are coming with the Hydrofoil from Kalymnos to Leros how the nature changes while approaching Leros having a panoramic view at the bays of Vromolithos and Panteli and then entering the port of Agia Marina at the bay of Alinda. Small hills covered from Eucalypt ,Pines and Tamarisk trees ,small beaches hidden on small bights ,an oasis for the tourist that wants something different from the typical major tourist islands like Rhodes, Kos, Corfu, Mykonos or the volcanic island and most unique of all Santorini. Leros and its people have kept there local character unspoiled from the package holiday tourism.

Leros Beaches .Alinda Pebbles and sandy beach. Panteli Pebbles and sandy beach. Drymonas Beautiful sandy beach. Plefuti Pebbles and sandy beach. Gourna Large sandy beach. Xirokambos Nice sandy beach. Kryfos Long sandy beach, one of the best in Leros. Panagies Pebble beach. Tourkopigado Pebbles and sandy beach. Kokali Pebbles and sandy beach. Merkies Pebble beach. Koulouki Nice sandy beach

Getting Around: There is a bus service on Leros connecting the villages and the beaches from Platanos. Taxis though is the main transport with low fares. Cars, scooters and boat rentals are also available.
Entertainment On Leros you will find many restaurants,fish taverns, bakeries and confectioneries with traditional Lerian sweets, coffee shops, discos bars and clubs. For the children , many children's amusement parks. For the sports lovers, diving centers ,football stadiums and basketball grounds are available .Leros is ideal for Hiking on lots of small paths up and down the green fertile small hills.
The Educational Cultural Association of Youth of Leros, Artemis organizes frequent events with local dances and music ,theater plays and art exhibitions.

Hotels in Leros
Our island during the last 20 years has become a Paradise for the tourists that they try to find an alternative Greek island away from the heavy industrialized package tourism islands. The advertising campaign of our island has attracted many travelers and the services of Leros hotels are among the best in the Dodecanese islands ,as e result the last years there have been developed many Hotels on Leros with international top standards .There are some companies that transfer tourism to several Hotels mostly in Alinda and Vromolithos.
Travel information
Leros has daily connections from Piraeus.Ferrys to Leros departing usually at from the North part of Piraeus Port.Ariving from Athens airport with the Metro, you can use the free Bus service witch is located opposite the main entrance of the station at the port.The buses takes you at the ships.
The ferries also connects Leros with Patmos,Lipsi , Kalymnos, Kos and Rhodes. From May till October hydrofoils also connect Leros with Samos, Patmos, Lipsi, Kalymnos, Kos Rhodes Nisyros and Symi
Read more...

KAΛHMEΡΑ




Read more...

Top living


argycon


Read more...

Απογοητευμένη η Ελληνική επαρχία.


tvorini

Απογοητευμένοι δείχνουν οι κάτοικοι της Ελληνικής επαρχίας
από της εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
Βαρέθηκαν όπως λένε χαριτολογώντας "τα ίδια και τα ίδια"
και δεν προσμένουν πλέον από κανένα απολύτως τίποτα.
"Όλα για την τσέπη τους" και για "εμάς δεν νοιάζεται
κανείς."
Μάλιστα μερικοί θερμόαιμοι συμπληρώνουν:
"Δεν κάνουν να έρθουν προς τα εδώ πάλι και τα λέμε "
Κάποτε λένε μπορούσαν και μας "κανάκεψαν" με τον ένα η
με τον άλλο τρόπο αλλά τώρα τα ψέμματα τελείωσαν.
Ενδεικτικό είναι ότι πολλοί μάλιστα δηλώνουν και πάλι αποχή
από τις Εκλογές του Οκτωβρίου γιατί πιστεύουν ότι κανένα
κόμμα πλέον δεν τους αντιπροσωπεύει
Read more...

ΡΕ, Ο ΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΞΑΝΑ! ΗΜΑΡΤΟΝ...

Ε, ΒΕΒΑΙΑ, ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ... ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΩ ΚΙ ΑΛΛΑ;
Δεν έχει πάτο το θράσος αυτής της μεγάλης αρπάχτρας, του Τσοχατζόπουλου. Αφού έφαγε ΤΑ εκατομμύρια κατά τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας και για τα οποία θα έπρεπε να είναι για χρόνια στην φυλακή, τόλμησε σήμερα και εκδήλωσε την πρόθεσή του να υποβάλλει εκ νέου υποψηφιότητα.


Να υπενθυμίσω, επιπρόσθετα, ότι αυτός ο τύπος έγινε υπουργός Άμυνας ενώ ΔΕΝ έχει υπηρετήσει την θητεία του στον στρατό.


Γιωργάκη, δεν ξέρω τί θέλει να κάνει αυτό το άθλιο υποκείμενο αλλά αν τον βάλεις στα ψηφοδέλτια θα φας τέτοιο χέσιμο που δεν θα σε ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας.


Τ΄ακούς βλάκα; Η υπομονή μας έχει και τα όριά της!
ΜΠΟΜΠΕΡ


Read more...

Προς αντικατάσταση τα «μαύρα κουτιά»

Τα δεδομένα της πτήσης θα καταγράφονται πλέον μέσω δορυφόρου

Με ένα νέο, ασφαλέστερο, σύστημα σκέφτεται να αντικαταστήσει τα «μαύρα κουτιά» η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών Airbus, μετά την αδυναμία να ανασυρθούν τα «μαύρα κουτιά» του Airbus A330 της Air France, που συνετρίβη στον Ατλαντικό τον περασμένο Ιούνιο, παρασύροντας στο θάνατο 228 επιβαίνοντες.
Τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air France
sharingan

και τα δύο "μαύρα κουτιά" θεωρείται ότι βρίσκονται σε δύσβατο σημείο στο βυθό της θάλασσας, γεγονός που καθιστά τον εντοπισμό τους πολύ δύσκολο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien, ο επικεφαλής της εταιρίας Τόμας Έντερς είπε ότι τα πιο σημαντικά δεδομένα πτήσης θα μπορούν να μεταδοθούν σε πραγματικό χρόνο μέσω δορυφόρου, όπως συμβαίνει με πληροφορίες για τη συντήρηση των αεροσκαφών. «Για την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας πτήσεων στο μέλλον, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να ανακαλέσουμε όλα τα δεδομένα σε περίπτωση ατυχήματος», τόνισε.

Οι πιλότοι πάντως αντιδρούν, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο συνιστά παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.
Read more...
free counters