EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ-ΚΑΡΤΕΛ,ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ.


Ζούμε σ’ ένα κόσμο βιτρίνα, βουτηγμένο μέσα στα ψέματα και την υποκρισία. Τα πάντα γύρω μας στροβιλίζονται ασταμάτητα γύρω απ’ το χρήμα, τον μοναδικό θεό του αφύσικου κόσμου μας. Η διαπλοκή, η διαφθορά, η εκμετάλλευση, ο πλουτισμός, η υποκρισία, το ψέμα, ο εξουσιασμός και πολλά άλλα άχραντα πάθη κρύβονται πίσω σχεδόν από κάθε «Μη» Κυβερνητικό Κερδοσκοπικό οργανισμό και κάθε «φιλανθρωπική» εταιρεία. Η αφύπνιση των κοιμώμενων συνανθρώπων μας, είναι το μοναδικό ξεκίνημα για ένα καλύτερο κόσμο…
Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε στα Μ.Μ.Ε. για τις γνωστές σε όλους μας «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις». Πρόκειται για «φιλανθρωπικές» εταιρείες, που σκοπό έχουν τη βοήθεια των επί γης συνανθρώπων μας. Τα έργα τους περιλαμβάνουν εράνους, δωρεές, χορηγίες, συνδρομές κ.ά… Σ΄ αυτά συμμετέχουν διάφοροι κυρίως επώνυμοι της show-biz, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, πολιτικοί, πλούσιοι κ.ά.. Οι «φιλανθρωπικοί» αυτοί οργανισμοί είναι πολλοί ανά τον κόσμο. Αναφέρονται ως Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί και Μη Κερδοσκοπικοί (σύμφωνα με τα όσα πάντοτε δηλώνουν οι ίδιοι). Κάποιοι απ’ αυτούς τους οργανισμούς, ξένοι και εγχώριοι, είναι οι Γιατροί του Κόσμου (MDM), η UNICEF, οι LIONS, η Παγκόσμια Αποστολή Βοήθειας (ΜΑΜ), οι περιβόητοι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), η Oxfam, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, η εκκλησιαστική οργάνωση «Αλληλεγγύη» κ.ά.

Το «φιλανθρωπικό» έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας είναι ήδη γνωστό εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια περίπου. Αμύθητη περιουσία, ατελείωτα σκάνδαλα, αγυρτείες, τραπεζικές καταθέσεις, δημόσιες καταπατήσεις, χρηματισμοί, παγκάρια, ιερές μίζες, αποπερατώσεις ναών, ιεροί πλειστηριασμοί και άλλα παρόμοια. Όλα βέβαια γίνονται στο όνομα της αγάπης και της φιλανθρωπίας.
«Αλληλεγγύη»: Ένα κλασικό παράδειγμα της ορθόδοξης «φιλανθρωπίας» στη χώρα μας, μιά Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας, που χρηματοδοτείται απ’ τα δημόσια ταμεία, κάτι, που μόνο απ’ τις Ρωμαίικες κυβερνήσεις μας μπορεί ν’ απαντηθεί… Η αλλοτινή κορωνίδα της δήθεν εκκλησιαστικής «φιλανθρωπίας», αφού καταχράστηκε εκατομμύρια ευρώ, αναζητεί νέο όνομα, για να αποσυνδεθεί από το παρελθόν των σκανδάλων των «σάπιων πουλερικών» και των «οικονομικών αλχημειών».

Υπεράνω πάσης υποψίας

Ξετυλίγοντας όμως το υπόλοιπο κουβάρι της «φιλανθρωπίας» θα δούμε την διαπλοκή, τα στοιχεία και τα γεγονότα απ΄ την πραγματική δράση μερικών εκ των οργανώσεων αυτών, που κυριολεκτικά αλωνίζουν τον κόσμο και αγωνίζονται κυρίως για τα συμφέροντα κάποιων πανίσχυρων οίκων, πολυεθνικών εταιρειών, ακόμα και ολόκληρων κρατών. Και για μπαίνουμε στο κυρίως θέμα, το πρώτο πράγμα, που επεδίωξαν απ’ τη στιγμή της δημιουργίας τους οι οργανώσεις αυτές, ήταν η αποδοχή τους απ’ τον κόσμο ως «φιλανθρωπικές οργανώσεις»…
busy bee
Read more...
free counters