EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις πρόωρες κάλπες...

Προβλέπει την αναβολή του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών για να προκηρυχθούν αμέσως εθνικές εκλογές, στις αρχές Δεκεμβρίου. Την Κυριακή το βράδυ η οριστική απόφαση ανάλογα με τα αποτελέσματα

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, είναι έτοιμο από χθες το πρόχειρο σχέδιο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με το οποίο, εφόσον χρειαστεί να προκηρυχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, θα αναβληθεί ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στο ενδεχόμενο αναβολής του δεύτερου γύρου είχαν αναφερθεί και τα "Νέα" το Σάββατο σε ρεπορτάζ που επαναλάμβανε τι δικές μας αρχικές πληροφορίες ότι πιθανή ημερομηνία των πρόωρων εκλογών είναι η 12η Δεκεμβρίου.
Κατά τις δικές μας πληροφορίες, λοιπόν, προωθείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διότι η Βουλή λόγω των εκλογών θα είναι κλειστή και δεν θα μπορεί να προωθηθεί η απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία με μια αντίστοιχη τροπολογία.
Η προετοιμασία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν σημαίνει ότι θα...
τεθεί κατ' ανάγκην και προς εφαρμογή. Αυτό θα αποφασιστεί, κατά τις πληροφορίες, το βράδυ της Κυριακής ανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα.
Αν η απόφαση είναι να γίνουν εθνικές εκλογές, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα υπογραφεί την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, θα ορίζεται σε αυτήν η νέα ημερομηνία του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών (ταυτόχρονα με τις εθνικές;) και στη συνέχεια θα γίνει η προκήρυξη των εθνικών εκλογών για τον Δεκέμβριο. Σε μια τέτοια περίπτωση, εναλλακτικά με τις 12 Δεκεμβρίου συζητείται και η 5η Δεκεμβρίου.

press-gr
Read more...
free counters