EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Πράσινες ταράτσες στην καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου


Οι «πράσινες ταράτσες» των πολυκατοικιών συμβάλλουν θεαματικά στην καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.
Τα εντυπωσιακά στοιχεία έρχονται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν με επικεφαλής την δρ. Κριστίν Γκέτερ, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι η τοποθέτηση πράσινου στις ταράτσες μιας περιοχής μεγέθους 340 τετρ. χλμ. – όσο δηλαδή το Ντιτρόιτ – θα μπορούσε να εξουδετερώσει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που ισοδυναμούν με την ποσότητα που εκπέμπουν 10.000 φορτηγά μεσαίου μεγέθους, για ένα ολόκληρο έτος!
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη μελέτη, η οποία εξετάζει την επίδραση των πράσινων ταρατσών στις κλιματικές αλλαγές για τις οποίες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι ρύποι.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πράσινες ταράτσες περιορίζουν τις υψηλές θερμοκρασίες εντός του κτηρίου, περιορίζοντας την ανάγκη χρήσης κλιματιστικών συστημάτων, ενώ παράλληλα βοηθούν στην κατακράτηση και αξιοποίηση του βρόχινου νερού.
Αν και οι ειδικοί γνώριζαν ότι μια τόσο απλή μετατροπή στα κτήρια θα μπορούσε να βοηθήσει στην μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στα αστικά κέντρα, μέχρι τώρα δεν είχαν προχωρήσει στην ακριβή καταγραφή του βαθμού επίδρασής της.
Μέσα σε διάστημα δύο ετών, οι επιστήμονες προχώρησαν στη μέτρηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα σε περισσότερες από 13 πράσινες ταράτσες στο Μίσιγκαν και το Μέριλαντ. Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι οι πράσινες ταράτσες που βρίσκονταν σε αστικές περιοχές ενός εκατ. κατοίκων «εγκλώβιζαν» περισσότερο από 55.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα
allostyle μέσω thenewsbus


Read more...

Χρόνια πολλά!


Το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας αύριο γιορτάζει. Είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας... Χρόνια πολλά!!!
anapofasistos

Read more...

http://ankyr.blogspot.com/


Θα δεις και θα τρομάξεις
αν είσαι δεξιός
τι του επιφυλάσσει
του Κώστα ο λαός !
.
Φάνης Ξημεράκης
ANKYR


Read more...

Οι παραθυράκηδες!


ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!

20:00-21:00, βλέπεις ένα κάρο μούρες. Ξυνές, χαζές, απορημένες, με προγούλια, χωρίς μαλλιά, ειρωνικές, παχουλές, αξύριστες, για μπάτσες. Μια παρέλαση απο πρόσωπα. Εδώ πρέπει να βάλει κανείς ένα φυσιογνωμιστή, να αναλύσει όλες τις πολιτικές φάτσες, τώρα τη συγκεκριμένη εβδομάδα πριν τις εκλογές. Όλα τα κοκόρια μπήκαν στην τελική ευθεία και οι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές, παίζουν το ρόλο των διαιτητών-θηριοδαμαστών, καθότι στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται και άγρια ζώα που το ένα είναι έτοιμο να κατασπαράξει το άλλο.

Τόση κατινιά και κράξιμο δεν ρίχνει ούτε η Φαίη Σκορδά, η Τατιάνα Στεφανίδου και η Κατερίνα Καραβάτου μαζί!
mediaxwri


Read more...

Τεχνικές προπαγάνδας! Επειδή πρέπει να είστε υποψιασμένοι!


Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε εκτεθειμένοι σε πολιτικά μηνύματα να είστε υποψιασμένοι. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υποψήφιοι εφαρμόζουν συγκεκριμένες τεχνικές για να σας πείσουν, παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα-πχ Ναζιστική Γερμανία.

Οι πολιτικοί λοιπόν θα προσπαθήσουν να...
σας φοβήσουν! πχ - αν ψηφίσεις αυτόν και όχι εμένα το μέλλον σου επιφυλάσσει τα χειρότερα....
σας πείσουν πως έχουν σίγουρη τη νίκη, για να σας κάνουν να πιστέψετε πως αν τους ψηφίσετε θα είστε με τους περισσότερους και πιο δυνατούς.
σας κάνουν να πιστέψετε πως είστε "κακοί" αν επιλέξετε τους όποιους άλλους, τους οποίους καταδικάζουν. Η άλλη πλευρά είναι πάντα μισητή, οι άλλοι είναι "ο διάβολος"
Επίσης οι πολιτικοί
χρησιμοποιούν γενικότητες και όχι επιχειρήματα.
χρησιμοποιούν λέξεις και φράσεις που προκαλούν συναισθηματική φόρτιση- πχ για το καλό του έθνους κλπ
υπεραπλουστεύουν τα πάντα, ώστε να είναι "προσιτοί" στο μέσο άνθρωπο
χρησιμοποιούν φράσεις όπως: ο μέσος Έλληνας, ο απλός πολίτης κλπ για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη
χρησιμοποιούν υποκειμένικες μαρτυρίες και όχι επιχειρηματα
χρησιμοποιούν στερεοτυπικές αντιλήψεις
πάντα κάποιος είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος
είναι πάντα εκπρόσωποι του καλού- αυτοί που θα προσφέρουν ειρήνη, η ευτυχία, ασφάλεια, ελευθερία, εκείνοι που θα κυβερνήσουν με υπευθυνότητα...
τα σλόγκαν τους κυρίως κάνουν επίκληση στο συναίσθημα
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα κάντε αναζήτηση στο google με λέξεις κλειδιά : Hitler's Propaganda Techniques, elections
trupokarudos


Read more...

Mουσικό διάλειμμα




Read more...

Δικαίωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα κατά της ΟΙΚΟΜΕΤ


Ακολουθεί ανακοίνωση της ΠΕΚΟΠ:

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Π.Ε.Κ/Ο/Π/

Ο αγώνας της Κωνσταντίνας δικαιώθηκε.

Συνάδελφοι-ισσες,

Κατέπεσαν οι ισχυρισμοί της ΟΙΚΟΜΕΤ στο δικαστήριο περί μειωμένης απασχόλησης κατά τρία τέταρτα της ώρας αφού το δικαστήριο δέχτηκε ότι η Κωνσταντίνα εργαζόταν 6 ώρες χωρίς διάλειμμα.

Συνάδελφοι-ισσες,

Είναι στο χέρι όλων μας να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας με πίστη, υπομονή και επιμονή θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα.
Ο αγώνας μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένος η γενική γραμματέας του σωματείου μας Κωνσταντίνα Κούνεβα, και ο αγώνας της ανοίγει τον δρόμο προς την ολοκλήρωση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Γραφτείτε στο σωματείο μαζί θα προχωρήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε.

Συνάδελφοι-ισσες,

Δεν πέρασε πολύς καιρός που το σωματείο μας έκανε παρέμβαση στη βουλή για την κατάργηση των εργολαβιών στην επιτροπή που συζητούσε το νομοσχέδιο για την καθιέρωση των εργολαβιών στα ΤΕΙ και την προέκταση των εργολαβιών σε άλλες ειδικότητες και πανεπιστήμια .Σήμερα με τις συναδέλφισσες από το Πανεπιστήμιο Γεωπονίας επιβεβαιώνεται ποιοι προωθούν και στηρίζουν το δουλεμπόριο ,την απλήρωτη εργασία, τον εργασιακό μεσαίωνα.
Το σωματείο μας , στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι συναδέλφισες μας για να πληρωθούν.

Απαιτούμε:

Να πληρωθούν αμέσως όλες οι δεδουλευμένες αποδοχές!
Να κηρυχτεί έκπτωτος ο εργολάβος !
Να έχουν όλοι οι συνάδελφοι αξιοπρεπή σταθερή και μόνιμη εργασία !
29/9/2009.
exoapotinvouli


Read more...

Η πολύτιμη συνεισφορά του μπαμπά!


Είναι σύνηθες να τονίζεται και να εκθειάζεται ο σημαντικός ρόλος της μητέρας στη ζωή των παιδιών. Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί όμως, ότι εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος του πατέρα. Από την ενεργή συμμετοχή του στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, εξαρτάται η μετέπειτα ομαλή εξέλιξη της προσωπικότητάς τους, καθώς και οι επιδόσεις τους σε πολλούς τομείς της παιδικής και ενήλικης ζωής τους. Άλλωστε, για να διασφαλιστεί η αρμονική ανάπτυξη ενός παιδιού θα πρέπει να διασφαλίζεται η ύπαρξη στη ζωή του, τόσο του μητρικού όσο και του πατρικού προτύπου. Ας δούμε λοιπόν μαζί, την πολύτιμη συνεισφορά των "μπαμπάδων" στην ανατροφή των παιδιών.

Η αγάπη του πατέρα είναι εφόδιο ζωής

Η αγάπη που προσφέρει ο πατέρας στο παιδί του έχει ιδιαίτερα δυνατή επιρροή στην ανάπτυξή του, όπως ακριβώς και η αγάπη της μητέρας. Μάλιστα, έρευνες έδειξαν ότι σε
hamomilaki μέσω thenewsbus

μερικές περιπτώσεις, η αγάπη του πατέρα επηρεάζει τα παιδιά ακόμη περισσότερο. Το γεγονός αυτό οφείλεται στον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο τα παιδιά αντιμετωπίζουν τον πατέρα τους. Επειδή, τις περισσότερες φορές, απουσιάζει για αρκετές ώρες από το σπίτι, τα παιδιά πιστεύουν ότι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο για να κερδίσουν την αγάπη του. Όποτε, λοιπόν, πιστεύουν ότι έχουν κατορθώσει να κερδίσουν την αγάπη και την εκτίμηση του πατέρα τους, το εκλαμβάνουν ως ένα σπουδαίο απόκτημα, μιας και θεωρούν σαφώς πιο δεδομένη την αγάπη της μητέρας τους. Ο ρόλος του πατέρα επομένως είναι πολύτιμος για το παιδί, και κυρίως, η έμπρακτη και σαφής έκφραση της αγάπης του προς αυτό. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχετε πάντοτε υπόψη σας, ότι ο χρόνος που θα αφιερώσετε στο παιδί σας, η αγάπη και η στοργή που θα του παράσχετε, θα αποτελεί ανεκτίμητο εφόδιο ευτυχίας για όλη του τη ζωή.

Πατέρας: πρότυπο ζωής - μέτρο σύγκρισης

Ο πατέρας δεν είναι μόνο μια ουσιώδης πηγή αγάπης αλλά και ένα πρόσωπο που τα παιδιά εκτιμούν βαθιά και παρακολουθούν με θαυμασμό. Ο τρόπος με τον οποίο ο πατέρας ζει, αποτελεί ένα βασικό πρότυπο για τα παιδιά του. Το αγόρι μαθαίνει να σέβεται τις γυναίκες, από τη μια μεριά, χάρη στην αγάπη της μητέρας του, αλλά ουσιαστικά η συμπεριφορά του διαμορφώνεται μέσα από το παράδειγμα του πατέρα του. Αντίστοιχα, η κόρη επηρεάζεται από τη μητέρα, αλλά διατηρεί το πρότυπο του πατέρα της ως μέτρο σύγκρισης για τις μελλοντικές επιλογές συντρόφου. Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό να νιώθουν τα παιδιά ότι ο πατέρας τους αγαπά όχι μόνο εκείνα αλλά και την μητέρα τους. Καθώς, οι σχέσεις μεταξύ των γονιών τους, αποτελούν για τα παιδιά παράδειγμα, για τη μεγάλη αξία που έχουν οι προσωπικές σχέσεις στην ατομική αλλά και οικογενειακή ευτυχία. Ακόμη και στην περίπτωση που οι γονείς έχουν χωρίσει, αν ο πατέρας δείχνει σεβασμό προς τη μητέρα, προσφέρει στα παιδιά ένα ουσιαστικό παράδειγμα για τη σημασία του αλληλοσεβασμού και της εκτίμησης προς τους άλλους.

Η επίδραση του πατέρα είναι σημαντική

Σαν πατέρας, πρέπει να γνωρίζετε ότι θα έχετε καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του παιδιού σας. Η επίδρασή σας, είτε είναι θετική είτε αρνητική, θα συνοδεύει για πάντα το παιδί στην ενήλικη ζωή του. Είναι καλό, λοιπόν, για κάθε πατέρα, να ασχολείται με τα προσωπικά θέματα που απασχολούν τα παιδιά του, και να τα συμβουλεύει. Μέσα από τις συζητήσεις αυτές, αλλά και μέσω του δικού του παραδείγματος, θα μπορέσει να τους καλλιεργήσει το αίσθημα ευθύνης και να τους μεταλαμπαδεύσει τις αξίες που θα πρέπει να σέβονται στη ζωή τους. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι τα παιδιά, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, σας αντιμετωπίζουν στη ζωή τους ως ένα άτομο που γνωρίζει πάντοτε ποιο είναι το σωστό και που είναι πάντα σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία.

Πατέρας, σχολικές επιδόσεις και κοινωνικές σχέσεις

Η σημασία του πατέρα στη ζωή των παιδιών είναι εμφανής σε κάθε τους δραστηριότητα. Αν ο πατέρας έχει ενεργή συμμετοχή στη σχολική ζωή των παιδιών του, οι επιδόσεις τους αυξάνονται θεαματικά. Κάθε τι για το οποίο ο πατέρας δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αποκτά για τα παιδιά εξαιρετική σημασία και εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να το μάθουν όσο γίνεται καλύτερα. Παράλληλα, όταν το ενδιαφέρον του για τις δραστηριότητές τους είναι ειλικρινές και με συνέπεια, τα παιδιά είναι περισσότερο ευτυχισμένα. Καθώς, βλέποντας ότι ο πατέρας τους ενδιαφέρεται πραγματικά για τις επιλογές τους, νιώθουν ότι τα αγαπάει και τα νοιάζεται πραγματικά. Επιπλέον, όταν ο πατέρας παρακολουθεί και συμμετέχει στις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών του, εκείνα έχουν καλύτερη κοινωνική εξέλιξη και σαφώς καλύτερες κοινωνικές σχέσεις με τους συμμαθητές τους.

Είναι σαφές επομένως, ότι πέρα από την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά της μητέρας, η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία.
Read more...

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥΦΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ


ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑ(23/09/2009) ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ(ΦΕΚ 2082/28-09-2009).ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ Η ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΦΕΚ (1 8 1 /16-09-2009) ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ(ΚΥΑ 23-09-2009)ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.
ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ-ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟ kostasmylon@gmail.com.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΝΚΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ busy bee

Απαράδεκτα, αντισυνταγματικά καί κοινωνικά προκλητικά χαρακτηρίζονται τά μέτρα Σουφλιά-κυβέρνησης γιά την ανανέωση στόλου οχημάτων καί απόσυρση οχημάτων πού τέθηκαν πρόσφατα σέ εφαρμογή από τό Νεο ΙΝΚΑ .

Στό Δελτίο Τύπου της παλαιότερης και μεγαλύτερης καταναλωτικής οργάνωσης στην Ελλάδα με περισσότερα από 10.000 ενεργά μέλη, τό οποίο σήμερα δημοσιεύεται, επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να ενισχύσει τα ταμεία των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών και των αντιπροσώπων τους στην Ελλάδα.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΝΚΑ:...
Νέο ΙΝΚΑ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Γραφεία: Λ.Κηφισίας 5, 11523, Αθήνα, 5ος όροφος.

Τηλ.210 9577422,fax: 210 6469982.

www.newinka.gr , inka@newinka.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥΦΛΙΑ KAI ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟΛΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ»

Από όποια πλευρά και εάν τα δει κανείς, τα μέτρα της κυβέρνησης και του υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. είναι πραγματικά επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο της χώρας μας και το μέλλον της.

Για δεύτερη απανωτή φορά μέσα σε λίγους μήνες, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να ενισχύσει τα ταμεία των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών και των αντιπροσώπων τους στην Ελλάδα και το πράγμα αρχίζει να γίνεται προκλητικό και να γεννά δικαιολογημένα κακές σκέψεις για τις προθέσεις.

Την ώρα που χρειαζόμαστε στην χώρα μας κεφάλαια για παραγωγικές επενδύσεις, στέλνουμε ό,τι έχουμε στο εξωτερικό για να εισάγουμε στην χώρας μας νέα ρυπογόνα αντιπαραγωγικά τετράτροχα σίδερα και πλαστικά, που καταναλώνουν οξυγόνο και εισαγόμενα καύσιμα.

Αναλογίστηκε κανείς το τεράστιο έλλειμμα του ισοζυγίου εισαγωγών εξαγωγών της χώρας και ποιο πρόβλημα ρευστότητας δημιουργεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, εν γένει.

Η βαθύτερη κοινωνική πρόκληση των μέτρων είναι ότι εξαναγκάζειστην αγορά νέων Ι.Χ. με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής συμπεριφοράς ενισχύει τον καταναλωτισμό σε σημείο που να αναρωτιόμαστε: κάθε καινούργιο μοντέλο που θα βγάζουν οι ξένες εταιρείες, θα είμαστε υποχρεωμένοι να το αγοράζουμε;

Αντί να ενισχυθούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς που έχουν αφεθεί στην τύχη τους και να υπάρξει αντικατάσταση του στόλου τους με νέα μη ρυπογόνα, αντί να ελεγχθούν ουσιαστικά οι τοξικοί ρύποι στην ατμόσφαιρα, στέλνουμε τους πολίτες αναγκαστικά στην λογική της μετακίνησης με Ι.Χ. και είναι βέβαιο ότι η επιδειξιομανία, αλλά και η ανάγκη (λόγω απουσίας επαρκών μέσων μαζικής μεταφοράς) θα αυξήσει την κυκλοφορία στους δρόμους, τους ρύπους και την ανάλωση οξυγόνου (αυτό καίνε οι κινητήρες εσωτερικής καύσης εάν δεν το γνωρίζει κάποιος). Αυτά, όταν παράλληλα επιτράπηκε στα ταξί να κυκλοφορούν σε λεωφορειόδρομους . Αυτά αποτελούν ασυνεπή πολιτική κατά του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τα νέα μέτρα θα χρηματοδοτηθούν με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τους κατόχους παλαιοτέρων (όχι κατ ανάγκη περισσότερο ρυπογόνων) αυτοκινήτων, με την οποία θα επιδοτηθούν οι επίδοξοι αγοραστές καινούργιων, δηλ. όσοι έχουν χρήματα ή όσοι είναι καλοί πελάτες των τραπεζών. Πιστή στην πολιτική της η κυβέρνηση παίρνει από τους φτωχούς και όσους δεν έχουν για να δίνει στους πλούσιους και όσους έχουν. Είναι δηλ. μεγάλη η τιμή που μας γίνεται να χρηματοδοτήσουμε τη νέα λιμουζίνα του κ. μεγαλοεπιχειρηματία και, μάλιστα, ανεξαρτήτως του εάν θα είναι περισσοτέρων κυβικών (δηλ. θα έχει μεγαλύτερη ανάλωση οξυγόνου).

Δεν γνωρίζουμε κανένα που να κυκλοφορεί με παλαιό αυτοκίνητο από βίτσιο, μάλλον από ανάγκη το κάνει και, εάν δεν έχεις νέο αυτοκίνητο, όχι μόνο αυθωρεί και παραχρήμα θα χαρακτηρίζεσαι φτωχός και ανήμπορος, αλλά θα πληρώνεις και για την φτώχεια σου υπέρ των πλουσίων και «ικανών». Κοινωνικός ρατσισμός καλλιεργείται με την ρύθμιση τόσο κατά και εις βάρος των αδυνάμων, όσο και κατά των μεγαλυτέρων σε ηλικία που δεν χρειάζονται να αλλάξουν αυτοκίνητο. Αυτά βεβαίως είναι ψιλά γράμματα μπροστά στα κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών και των μεγαλεμπόρων αντιπροσώπων.

Και εάν αυτά είναι ψιλά γράμματα, τότε τι γίνεται με τα κεφαλαία γράμματα του Συντάγματος (για το οποίο πολλοί κόπτονται εσχάτως και για ζητήματα ανούσια για τους πολίτες και εν ολίγοις νομικά λυμένα, ενώ δεν παρενέβησαν επί ουσιωδών κοινωνικών ζητημάτων). Το άρθρο 4 §5 του Συντάγματος επιτάσσει ότι: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΑΡΗ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ». Εδώ δεν έχουμε μόνο πλήρη παραβίαση (αφού το περιβάλλον είναι δημόσιο αγαθό), αλλά και πλήρη αντιστροφή και διαστροφή της συνταγματικής διάταξης και παραβίαση της συνταγματικής τάξης, εδώ έχουμε δημόσια τέλη και εισφορά των αδυνάμων υπέρ των δυνατών και σαφή, πρόδηλη διάκριση μεταξύ των πολιτών.

Για τον επίλογο του δελτίου τύπου παραπέμπουμε στην επικεφαλίδα: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥΦΛΙΑ KAI ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟΛΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ»

Εκλαμβάνουμε την πρόκληση αυτή, μόνο ως μία καλή ευκαιρία για να καταδειχθεί ποιοι πραγματικά αγαπούν το περιβάλλον, ποιοι αγαπούν την πατρίδα τους και ποιοι έχουν πραγματικές κοινωνικές ευαισθησίες.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να εφαρμόσει το μέτρο της απόσυρσης στους εμπνευστές αυτών των μέτρων και σε όσους άλλους συμφωνούν με αυτά.
Read more...

Mονή Σκαφιδιάς, Monastery of Skafidias


photo by ifanik

H γυναικεία κοινοβιακή ενοριακή Mονή Σκαφιδιάς βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό της Hλείας σε ειδυλλιακή θέση όχι μακριά από τήν παραλία. Kοντά της βρίσκεται το Ποντικόκαστρο, η αρχαία Φειά και πιο μακριά το μεσαιωνικό Kατάκολο. Σύμφωνα με την παράδοση, το όνομα του μοναστηριού και της περιοχής οφείλεται στη σκαφίδα πάνω στην οποία βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας. Στο σκευοφυλάκιο φυλάσσονται λειψανοθήκες, φορητές εικόνες, άμφια, εκκλησιαστικά σκεύη. Το μοναστήρι διαθέτει βιβλιοθήκη και συλλογή εγγράφων.

The female monastery of Skafidias is located near the village with the same name (Skafidias)in an idyllic location not far from the beach. Near the beach there is Pontikokastro, ancient Feia and further on the medieval Katakolo.According to the history, the name of monastery and region is owed in [skafida](little boat) on which was found the picture of Virgin Mary. In the sacristy are looked after reliquaries, portable pictures, vestments, ecclesiastical utensiles. The monastery allocates library and collection of documents.
TravellGreece


Read more...

KAΛHMEΡΑ...




Read more...

KIDS


ifanik


Read more...
free counters