EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Νοtebook από ...χαρτί!


Μετά από τις φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης, η νέα μόδα θα είναι οι φορητοί υπολογιστές από ανακυκλώσιμο ...χαρτόνι. Το "Recyclable Paper Laptop", όπως η ονομασία του εν λόγω concept, διαθέτει ένα περίβλημα από αλεύκαντο χαρτόνι. Εντός αυτού υπάρχουν εγκαταστημένα τα ηλεκτρονικά δομικά στοιχεία, όπως είναι η οθόνη, ο επεξεργαστής και η μπαταρία. Αν, για οποιοδήποτε λόγο, χαλάσει το χάρτινο περίβλημα του φορητού, μπορείτε να το αλλάξετε μέσα σε λίγα βήματα με ένα καινούργιο.

Και όταν ο φορητός υπολογιστής oλοκληρώσει τον κύκλο ζωής του, μπορείτε να το στείλετε μαζί με όλα τα εσωτερικά του μέρη για ανακύκλωση, χωρίς να ανησυχείτε για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος με τα τοξικά και τα χημικά στοιχεία ενός κλασικού notebook.
pcnea μέσω rc-cafe


Read more...

Επαιζαν τρίλιζα στον Παρθενώνα!


Οι αρχαίοι Αθηναίοι φαίνεται πως περνούσαν πολλές ώρες παίζοντας τρίλιζα, γουβίτσες και σκάκι στα σκαλιά του Παρθενώνα, όπως και στο δάπεδό του. Η Αθηνά και ο οίκος της ήταν κάτι πολύ δικό τους. Ετσι, χάραζαν στο δάπεδο και στα σκαλιά του παιχνίδια στρατηγικής και δεξιοτεχνίας. Το κακό είναι πως δεν μπορούμε να τα χρονολογήσουμε, «αφού τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι διαχρονικά. Ξεκινούν από τα μυκηναϊκά χρόνια και φθάνουν μέχρι σήμερα».
Πάνω από πενήντα είναι τα λαξευμένα παιχνίδια επάνω στο αρχαίο μάρμαρο που εντόπισαν αρχαιολόγοι κατά την αναστήλωση του Παρθενώνα, όπως διαβάζουμε στο Ενημερωτικό Δελτίο της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης. Και όταν το εργοτάξιο απομακρυνθεί, δεν αποκλείεται να βρούμε κι άλλα.
Τη βόρεια πλευρά τη «χτυπούσε» ο καιρός. Επομένως, οι άνθρωποι προτιμούσαν τη δυτική και τη νότια, όπως διαπίστωσε η αρχαιολόγος Ελενα Καρακίτσου. Εχει καταγράψει 20 παιχνίδια στο δυτικό πτερό, 25 στο νότιο, 4 στο ανατολικό και 1 στο βόρειο. Αναγνώρισε, επίσης, τα είδη τους. Οπως σημειώνει, τα 47 παιχνίδια είναι δεξιοτεχνίας (τρόπας) και τα 3 πεσσείας (εννεάδας και διαγραμμισμού), δηλαδή στρατηγικής που παίζονταν με πεσσούς (πιόνια).
Η αρχαιολόγος θεωρεί πως τα παιχνίδια αυτά κατά πάσα πιθανότητα παίζονταν από ενηλίκους, καθώς θα ήταν δύσκολο σε παιδιά να χαράξουν το μάρμαρο. Ανάλογα λαξεύματα έχουν βρεθεί στο Ερέχθειο και στα Προπύλαια, όπως επίσης στον ναό του Ηφαίστου στο Θησείο και στο Πρόπυλο του Ιερού της Ελευσίνας.
They used to play chess on Parthenon
The ancient Athenians seem to have spent long hours playing triliza, gouvitses and chess on the steps of the Parthenon. Goddess Athena and her house was something very close to them. Thus, they scratched the floor and the steps with games of skill and strategy. The bad news is that we can not date them, "because these games are very old, starting from Mycenaean times.
Over fifty games are carved on the ancient marble arch, according to archaeologists who worked in the restoration of the Parthenon,
The north side of Parthenon was overexposed to cold winds, therefore, people preferred the west and south, as found by the archaeologist Elena Karakitsou. She has recorded 20 games in the west wing, 25 in the south, 4 east and 1 in the north. She recognized also the kinds of games. As noted, the 47 games were skill (mode) and 3 of strategy played with piers (pawns).
The archaeologists believe that the games were probably played by adults, as it would be difficult for children to curve the marble. Similar carvings have been found in the Erechtheion and the Propylaea, as well as the temple of Hephaestus Thiseio Propylon and the Temple of Elefsina.
TravellGreece


Read more...

Η Microsoft ολοκληρώνει το σχέδιο απολύσεων με περικοπές 800 θέσεων εργασίας


Η Microsoft Corp δήλωσε ότι την Τετάρτη είναι μια πρόσθετη περικοπή 800 θέσεων εργασίας στο σύνολο των 5.000 θέσεων εργασίας που έχουν ήδη καταργηθεί στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τη μείωση του κόστους που είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο.
Εκπρόσωπος της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού στον κόσμο είπε είναι οι τελευταίες περικοπές θέσεων εργασίας κατανεμήθηκαν σε παγκόσμιες δραστηριότητες της εταιρείας, αλλά περίπου 200 είναι μέσα και γύρω από την έδρα της στο Redmond, Ουάσιγκτον.
Η Microsoft είχε αρχικά προγραμματίσει την περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας, ή περίπου το 5 τοις εκατό από τα 96.000, πριν από τον Ιούνιο 2010. Ο εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε ότι το σχέδιο έχει επεκταθεί με τη νέες απολύσεις και είναι πλέον πλήρης, πολύ πριν από το χρονοδιάγραμμα.
Από τις 23 Οκτωβρίου η Microsoft είχε 91.005 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της
thenewsbus


Read more...
free counters