EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Το χρήμα ως χρέος.


Ξέρετε τι είναι το χρήμα; Ξέρετε με ποια βάση κόβεται η ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί; Ξέρετε γιατί υπάρχουν υποτιμήσεις, οικονομικές υφέσεις και κρίσεις; Προσπαθήστε να δώσετε μερικές απαντήσεις…

Και τώρα παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο!

Ένα βίντεο-εργαλείο, που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε και να κατανοήσετε μερικές βασικές αλήθειες! Ένα βίντεο-αποκάλυψη που θα σας ξυπνήσει! Ξεκινά σαν παραμύθι, όμως φτάνει πολύ βαθιά!

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ… με την λογική του «όσο λιγότερα ξέρεις… τόσο καλύτερα κοιμάσαι!»

«Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλαβωμένος από αυτούς που πιστεύουν ότι είναι ελεύθεροι.»
-Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε

“Το χρήμα ως χρέος: ένα βίντεο για την κριτική του τραπεζικού συστήματος

Ο Paul Grignon είναι ένας Καναδός καλλιτέχνης, πρώην χίπις, που ασχολείται με τις γραφικές τέχνες και σκηνοθετεί ταινίες κινουμένων σχεδίων. Το 2006 έφτιαξε ένα μικρό βιντεάκι το Money as debt που έκανε θραύση στο διαδίκτυο όπου το είδαν εκατομμύρια θεατές.

Το θέμα του είναι το τραπεζικό σύστημα και η δημιουργία του χρήματος μέσα από την ιστορία. Με απλά παραδείγματα ο Paul Grignon εξηγεί παραστατικά πως η χρηματιστική και τραπεζική βιομηχανία, μέσω του μηχανισμού της δανειοδότησης, έχει καταφέρει να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται την παγκόσμια οικονομία.

Παρ’ όλες τις αμφιλεγόμενες πλευρές του, για τις οποίες δεν έχει λείψει η κριτική, το εν λόγω φιλμ είναι πολύ χρήσιμο για όσους αναρωτιούνται ποια είναι η προέλευση και η λειτουργία του χρήματος στη σύγχρονη οικονομία, ιδίως τώρα στον καιρό της κρίσης. Δείτε την τελευταία έκδοση του φιλμ, διαρκεί 47 λεπτά και είναι στα αγγλικά…”

Σας παραθέτουμε το πρώτο μέρος. Ακριβώς από κάτω θα βρείτε links και για τα υπόλοια 4 μέρη.


Ερωτήσεις για προβληματισμό αφού δείτε και τα 5 μέρη:

* Γιατί αμέσως μετά την κρίση των τραπεζών έρχεται κρίση εθνικών οικονομιών; Όπως γράψαμε στο προηγούμενο ποστ, το φετινό έλλειμμα της Βρετανίας αναμένεται να είναι μεγαλύτερο απ’ αυτό της Ελλάδας.
* Ο Παπακωνσταντίνου εξήγγειλε πως όποιος κάνει συναλλαγές πάνω από 1500 ευρώ, μετά το 2011 θα είναι παράνομος! Όλες οι συναλλαγές λέει, θα πρέπει να γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κινήσεις λογαριασμών…. ΓΙΑΤΙ;
* Τι θα προωθηθεί ως λύση, όταν το σύστημα αυτό κάποτε -αναπόφευκτα- θα αρχίσει να καταρρέει;

apolaleme


Read more...
free counters