Μουσικό διάλειμμα...

Μέσα στη εβδομάδα θα ακολουθήσει εκτενή ανάρτηση σχετικά με την ζωντανή εμφάνιση των sonics στην Αθήνα την Παρασκευή 6/11/09.


Read more...

Μπορεί να «στηθεί» μια υπόθεση «παιδικής πορνογραφίας»; - Φυσικά!


Διαβάζουμε από το Associated Press:

«Παιδόφιλοι μπορούν να εκμεταλλευθούν υπολογιστές που έχουν προσβληθεί από ιούς για να αποθηκεύσουν και να δουν απομακρυσμένα το υλικό που έχουν καταχωνιάσει, χωρίς φόβο να συλληφθούν. Φαρσέρ ή κάποιος που προσπαθεί να σας στήσει κατηγορίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ιούς ώστε να φαίνεται ότι επισκέπτεστε παράνομες ιστοσελίδες.»

«Η έρευνα του AP συμπεριέλαβε συνεντεύξεις με ανθρώπους, στους υπολογιστές των οποίων βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Το AP έλεγξε πρακτικά δικαστηρίων και μίλησε σε εισαγγελείς, αστυνομία και εμπειρογνώμονες υπολογιστών.

Μια υπόθεση ήταν αυτή του Μάικλ Φιόλα, πρώην ελεγκτή μιας υπηρεσίας της Μασσαχουσέττης που επιβλέπει τις εργατικές αποζημιώσεις.

Το 2007, οι προϊστάμενοι του Φιόλα τον θεώρησαν ύποπτο, καθώς ο λογαριασμός του Internet για το υπηρεσιακό του λάπτοπ έδειξε ότι χρησιμοποίησε 4,5 φορές περισσότερα δεδομένα από τους συναδέλφους του. Ένας τεχνικός βρήκε υλικό παιδικής πορνογραφίας στον φάκελο που αποθηκεύονται οι εικόνες των ιστοσελίδων.

Ο Φιόλα απολύθηκε και κατηγορήθηκε για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, που συνεπάγεται έως πέντε έτη φυλάκισης. Υπέστη απειλές για την ζωή του, κάποιοι έσκισαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του και αποκλείστηκε από τους φίλους του.

Ο Φιόλα και η γυναίκα του πάλεψαν την υπόθεση, ξοδεύοντας 250.000$ σε δικαστικά έξοδα. Ρευστοποίησαν όλες τις οικονομίες τους, έβαλαν δεύτερη υποθήκη και πούλησαν το αυτοκίνητό τους.

Ένας έλεγχος για λογαριασμό της υπεράσπισής του αποκάλυψε ότι το λάπτοπ ήταν πολύ μολυσμένο. Είχε προγραμματιστεί να επισκέπτεται περίπου 40 σελίδες παιδικής πορνογραφίας το λεπτό - υπεράνθρωπο κατόρθωμα. Ενώ ο Φιόλα και η γυναίκα του είχαν βγει ένα βράδυ για δείπνο, κάποιος συνδέθηκε στον υπολογιστή του και το πορνογραφικό υλικό κατέβαινε εκεί για μιάμιση ώρα.

Οι εισαγγελείς διεξήγαν άλλη μια έρευνα και επιβεβαίωσαν τα ευρήματα της υπεράσπισης. Η κατηγορία εγκαταλείφθηκε, 11 μήνες μετά την απαγγελία της.»

* Όπως φαίνεται και από αυτό το άρθρο, υπάρχει από καιρό και με αποδείξεις λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση στοιχείων στον υπολογιστή του οποιουδήποτε, εκμεταλλευόμενο τα κενά ασφαλείας.
* Άραγε ο κ. Σφακιανάκης και η ΔΗΕ γνωρίζουν κάτι γι' αυτό; Μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο εύκολα έχουν κατηγορηθεί, διασυρθεί και ίσως καταδικαστεί άνθρωποι με στημένα κατηγορητήρια; Το εν λόγω λογισμικό έχει μεγάλες πιθανότητες να βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές περίεργες (βλέπε: [1], [2], [3], [4]) υποθέσεις.
* Τίθεται σοβαρό θέμα για την αξιοπιστία των κατηγοριών και είναι σημαντικό να μη δημοσιοποιούνται τα ονόματα των κατηγορουμένων προτού υπάρξει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου. Η ασφάλεια των παιδιών δεν περνάει μέσα από την καταστροφή αθώων ανθρώπων.
exoapotinvouli


Read more...

Νέα νομοθετική ρύθμιση για όσους απέσυραν παλαιά αυτοκίνητα στις 2 Νοεμβρίου


Σε εκκρεμότητα 7.000 ιδιοκτήτες
Αθήνα
Με νέα νομοθετική ρύθμιση θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε για όσους απέσυραν το παλαιό αυτοκίνητο τους στις 2 Νοεμβρίου.
Υπολογίζεται ότι περίπου 7.000 ιδιοκτήτες απέσυραν τα οχήματα τους την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, πριν γίνουν, την ίδια ημέρα, οι ανακοινώσεις από τον Γ.Παπακωνσταντίνου και την Τ.Μπιρμπίλη για την κατάργηση του μέτρου, από την επομένη, 3 Νοεμβρίου.
Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε την Παρασκευή με ημερομηνία ισχύος του ΦΕΚ την 2η Νοεμβρίου (ΦΕΚ Σ 219/02.11.2009) και όχι την 3η Νοεμβρίου.
Τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν τις διαδικασίες επανόρθωσης και τονίζουν ότι αυτοί οι ιδιοκτήτες θα λάβουν κανονικά όσα προέβλεπε το καθεστώς κινήτρων.
in.gr


Read more...