EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Γραφομηχανές!!!!!!!!!


Για τον Jeremy Mayer οι δημιουργίες βασισμένες σε... γραφομηχανές δεν αποτελούν κάτι καινούργιο.Απλά χρησιμοποίησε τα χρόνια πρακτικής του για να εκθέσει μερικά από τα έργα του στο μουσείο τέχνης της Nevada.
Το πιο αξιοπρόσεκτο είναι το ανθρωπόμορφο "πλάσμα" της φωτογραφίας,το οποίο στήθηκε από την κορυφή εως τα νύχια,εξ' ολοκλήρου από μέρη σύγχρονης (μη λειτουργικής) γραφομηχανής.

artificialintelegency



Read more...

SKI...Lessons!




Read more...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΗΚΑΝ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ!!!(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)



ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2009,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΗΚΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 4 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.


Τον Μαϊο του 2009,εγραφε μεταξυ αλλων το aftodioikisi.gr...

Στο σχέδιο πόλης αναμένεται να ενταχθούν 150.000 στρέμματα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Οι διαδικασίες για συγκεκριμένες εντάξεις, έχουν ήδη ξεκινήσει και θα....

ολοκληρώνονται σταδιακά και κατά περίπτωση, αρχής γενομένης από το τέλος του 2009 για όσες είναι στη φάση των ενστάσεων και εντός της επόμενης πενταετίας για όσες βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης.


Η αυτοδιοίκηση gr παρουσιάζει σήμερα σε ποιό στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία της μελέτης επέκτασης του σχεδίου πόλης σε 35 περιοχές.

«Δύσκολες» θεωρούνται περιοχές όπως η Αρτέμιδα , η Νέα Μάκρη, το Μαρκόπουλο, το Πόρτο Ράφτη και η Κερατέα, καθώς έχει ήδη δομηθεί το μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι η αυθαίρετη δόμηση, καθώς η Ανατολική Αττική έχει –μαζί με την Χαλκιδική- την «πρωτιά» στο θέμα αυτό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην περιοχή υπάρχουν 250.000 αυθαίρετα.

Πάντως, στόχος της νομαρχίας είναι οι διαδικασίες να γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και σε συνεργασία με τους δήμους, δηλαδή να δοθεί έμφαση στο ζήτημα της λειτουργικότητας των πόλεων και να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πολιτών.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ...ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=2887

irakliowebradio
Read more...

Ρομποτικοί πυροσβέστες


Μια ομάδα τεσσάρων... ρομποτικών πυροσβεστών παρουσίασε πριν από λίγο καιρό η εταιρεία QinetiQ, οι οποίοι μάλιστα θα είναι υπεύθυνοι για επικίνδυνα περιστατικά στην πόλη του Λονδίνου.

Η ομάδα-«αστραπή» αποτελείται από το Ταλόν,



το Μπάισον, το Μπλακ Μαξ και το Μπροκ και ειδικεύεται κυρίως σε πυρκαϊές που αφορούν κυλίνδρους αποθήκευσης αερίων, όπως π.χ. φιάλες ασετυλίνης. Το καθένα από αυτά τα υπερσύγχρονα ρομποτάκια διαθέτει έναν ξεχωριστό ρόλο στη «μάχη» με τις φλόγες.

Το Ταλόν, για παράδειγμα, παρά το μικρό του μέγεθος έχει τη δυνατότητα να τρυπώνει οπουδήποτε. Χάρη στο προηγμένο σύστημα κίνησής του μπορεί να ανέβει σκάλες ή να μπει σε υπερβολικά στενούς χώρους, ενώ η κάμερα θερμικής απεικόνισης που διαθέτει καταγράφει ανά πάσα στιγμή τι ακριβώς συμβαίνει στο μέτωπο της πυρκαϊάς. Αμέσως μετά ακολουθεί το Μπάισον, ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ρομπότ εξοπλισμένο στους βραχίονές του με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την εύκολη είσοδό του σε χώρους αποθήκευσης αερίων.

Τρίτο στη σειρά έρχεται το μικρό Μπλακ Μαξ σε ρόλο πραγματικού πυροσβέστη. Το τετρακίνητο όχημα με δυνατότητα τηλεχειρισμού μεταφέρει μια μάνικα και καταβρέχει τα ευρήματα που κρίνονται ως επικίνδυνα. Τέλος, το Μπροκ αποτελεί ένα πανίσχυρο εργαλείο εκσκαφής που λαμβάνει εντολές εξ αποστάσεως και μπορεί να εφαρμοσθεί στις ειδικές δαγκάνες μεταφοράς των επικίνδυνων κυλίνδρων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ύπαρξη ασετυλίνης αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα έκρηξης, με αποτέλεσμα η πυρόσβεση από άνδρες της πυροσβεστικής δύναμης να αποτελεί ιδιαίτερα επικίνδυνο εγχείρημα. Μάλιστα πολλές φορές αυτό συνεπάγεται ακόμη και την απομόνωση περιοχών για 24 ολόκληρες ώρες.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια αντιμετωπίσαμε στο Λονδίνο συνολικά 471 περιπτώσεις με κυλίνδρους αποθήκευσης αερίων, από τις οποίες οι 91 αφορούσαν 128 φιάλες ασετυλίνης» αναφέρει ο κ. Γκάρι Γκάνιον, επικεφαλής της Ομάδας Εξουδετέρωσης Επικίνδυνων Υλών του Πυροσβεστικού Σώματος του Λονδίνου. «Με τη βοήθεια των ρομπότ είχαμε πολύ θετικά αποτελέσματα στην περιοχή του Λονδίνου. Ως τώρα η αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων χρειαζόταν περισσότερο από 24 ώρες, ενώ τώρα μπορούμε να τις επιλύσουμε μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες» εξηγεί ο ειδικός.

tovima.gr
Read more...

Μουσικό διάλειμμα


Let's get funky...


Read more...

30 χρόνια: πρώτα φωτιά, μετά... βίλες


Της ΜΑΡΙΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Τα μελτέμια του καλοκαιριού, οι ισχυροί άνεμοι που φυσούν μανιασμένα, σε συνδυασμό με τις καλοκαιρινές υψηλές θερμοκρασίες, είναι, χρόνια τώρα, το καλύτερο προσάναμμα των καταστροφικών πυρκαγιών που κατακαίνε την Αττική, μετατρέποντας τα ελάχιστα δάση σε νεκρές ζώνες. Τα στρέμματα πρασίνου και βλάστησης που έχουν καεί στην Αττική τα τελευταία 20-25 χρόνια ξεπερνούν τα 300.000!


Για να είμαστε πιο σωστοί, ωστόσο, δεν χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να φτάσουμε την Αττική στην τσιμεντένια παρακμή που παρουσιάζει σήμερα. Χρειάστηκαν μόνο 3-4 μεγάλες φωτιές, η μία πίσω από την άλλη, για να αφανίσουν σημαντικότατες εκτάσεις πρασίνου και να δώσουν τη σκυτάλη στην τρελή οικοδόμηση των προαστίων της Αθήνας. Δασολόγοι και ειδικοί κάνουν λόγο για «φιλέτα» που εσκεμμένα φαγώθηκαν προκειμένου να γίνουν κατοικίες των πλουσίων και εχόντων (και προκειμένου φυσικά να κάνουν το χρήμα να «κυκλοφορεί» μεταξύ αυτών που καρπώθηκαν από τις πύρινες καταστροφές). Τα τελευταία 10-15 χρόνια προστέθηκαν στο σχέδιο νόμου περισσότερα από 100.000 στρέμματα. Για να μη μιλήσουμε για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων που χτίστηκαν στα καμένα. Και δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι οι τιμές της γης σε Διόνυσο, Εκάλη, Πεντέλη και τα γύρω βόρεια προάστια είναι αστρονομικές. Σύμφωνα με ειδικούς μάλιστα, τα περισσότερα σπίτια στις περιοχές αυτές χτίστηκαν μετά τις πρώτες πυρκαγιές, στα μέσα δηλαδή και τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Σε κάθε περίπτωση, ένα είναι σίγουρο. Οτι το πράσινο δεν είναι ούτε αιώνιο ούτε αέναο ούτε θα υπάρχει από μόνο του όσο φροντίζουμε επιμελώς να το καταστρέφουμε. Γιατί τελικά σε κάθε πυρκαγιά, όσο και αν μας αρέσει να ρίχνουμε ευθύνες δεξιά και αριστερά για το αποτέλεσμα, είναι καιρός να αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες.

Οι μεγάλες πυρκαγιές που κατέκαψαν την Αττική από το 1981.

1981 - Κοκκιναράς Κηφισιάς

Το 1981 τεράστια πυρκαγιά κατέκαψε το δάσος Κοκκιναρά Κηφισιάς. Από τη φωτιά έγιναν στάχτη περισσότερα από 6.000 στρέμματα πρασίνου. Κάηκε ολοσχερώς η βόρεια πλευρά της Πεντέλης και στη συνέχεια οι φλόγες ανέβηκαν και έγλειψαν μεγάλη έκταση του βουνού, μετατρέποντας την περιοχή σε κρανίου τόπο. Το μέτωπο πέρασε το Μαρούσι και έφτασε μέχρι το κτήμα Συγγρού. Τελικά η φωτιά σταμάτησε λίγο έξω από την Κηφισιά. Τα δημοσιεύματα της εποχής κάνουν λόγο για ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο που κάλυψε την Κηφισιά και το Μαρούσι και κατευθυνόταν προς Αθήνα. Την ημέρα εκείνη έπνεαν δυνατοί άνεμοι και ορισμένοι αυτόπτες έλεγαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από στύλο της ΔΕΗ και εξαπλώθηκε εξαιτίας των ανέμων. Η πυρκαγιά μαινόταν ολόκληρη τη μέρα και η Αττική είχε κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς συνεχώς άναβαν καινούργιες εστίες δημιουργώντας πύρινους κλοιούς στα βόρεια προάστια. Σύμφωνα με τον τότε απολογισμό, περίπου 30 άτομα τραυματίστηκαν, δύο πέθαναν από καρδιακή προσβολή και τα περισσότερα από 3.000 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκηνώσεις της περιοχής και στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης κινδύνευσαν. Από υλικής πλευράς, δεκάδες σπίτια κάηκαν. Και φυσικά κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα αν οι φωτιές ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας ή αν ξεκίνησαν από τυχαίο περιστατικό.

1982 - Διόνυσος

Ενα χρόνο μετά, και μετά τις απόπειρες αναδάσωσης της περιοχής, το καταστροφικό έργο συνεχίστηκε. Επίκεντρο αυτή τη φορά ήταν ο Διόνυσος. Από εκεί ξεκίνησαν οι φωτιές που γρήγορα επεκτάθηκαν και στην Πεντέλη, την Εκάλη, το Πικέρμι, τον Γέρακα και τον Μαραθώνα. Εκτιμάται ότι στις πυρκαγιές αυτές καταστράφηκαν συνολικά περισσότερα από 25.000 στρέμματα πρασίνου! Στον Γέρακα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και βρέθηκαν καμένοι όταν έσβησαν και οι τελευταίες φλόγες. Και πάλι δεν μάθαμε πώς ξεκίνησαν οι φωτιές. Διότι κανείς από τον κρατικό μηχανισμό δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα αν επρόκειτο για εμπρησμό ή αν η πυρκαγιά ξεκίνησε κατά λάθος...

1986 - Βαρυμπόμπη

Περισσότερα από 40.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στη Βαρυμπόμπη. Την ίδια χρονιά μεγάλη πυρκαγιά έπληξε και το Πεντελικό. Σε μία από τις φωτιές κινδύνεψαν το Μοναστήρι της Πεντέλης, ορισμένα σπίτια της περιοχής και το Αστεροσκοπείο. Οι πνεύμονες πρασίνου της Αττικής καταστρέφονται με τρόπο μεθοδικό και συνοπτικό. Για έναν περίεργο λόγο, μοιάζουμε όλοι να έχουμε τη βεβαιότητα ότι το πράσινο δεν θα μας λείψει ποτέ. Μικρή υποσημείωση: αρκετές από τις εκτάσεις που κάηκαν στην Αττική στις μεγάλες πυρκαγιές των περασμένων χρόνων έχουν ήδη χτιστεί...

1992 - Αυλώνας
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον σκουπιδότοπο του Αυλώνα. Οι φλόγες θέριεψαν από τα σκουπίδια και τον άνεμο, και εξαπλώθηκαν με ταχύτητα-αστραπή στην περιοχή. Φωτιές κατακαίνε και τη Μαλακάσα, τα Κιούρκα, περιοχές κοντά στη λίμνη του Μαραθώνα, το Καπανδρίτι, το Γραμματικό, τον Κάλαμο, και τον Ωρωπό. Υπολογίζεται ότι τη χρονιά αυτή έγιναν στάχτη περισσότερα από 55.000 στρέμματα. Στις φλόγες παραδόθηκαν ακόμα δεκάδες σπίτια και πολλά ζώα.

1993 - Αγιος Στέφανος

Ενα στρατιωτικό ελικόπτερο που κατέπεσε ήταν η αιτία της πυρκαγιάς που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα. Η φωτιά ξεκίνησε από τον Αγιο Στέφανο, αλλά πολύ γρήγορα λαμπάδιασαν ακόμα το Σούνιο, ο Μαραθώνας, η Σταμάτα, ο Διόνυσος, η Μάνδρα Αττικής και η Παλλήνη. Το 1993 όμως ήταν χρονιά πλούσια σε πυρκαγιές. Λίγους μήνες μετά τις πρώτες φωτιές, η Αττική είχε να αντιμετωπίσει και δεύτερο γύρο καταστροφής. Πυρκαγιές κατέκαψαν την παλαιά Πεντέλη, το Ντράφι και την Παλλήνη. Το 1993 υπολογίζεται ότι καταστράφηκαν περισσότερα από 11.000 στρέμματα.

1995 - Πεντέλη

Από τις πλέον καταστροφικές φωτιές που κατέκαψαν την Αττική ήταν αυτές του Ιουλίου του 1995. Οι φλόγες ξεκίνησαν από χωράφι κοντά στον Αγιο Πέτρο, το οποίο ήταν πολύ κοντά σε γραμμή υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Και φυσικά την ημέρα που ξεκίνησε η πυρκαγιά, στην περιοχή έπνεαν εντονότατοι άνεμοι. Πικέρμι, Παλλήνη, Ντράφι, Ανθούσα και Πεντέλη παραδόθηκαν σχεδόν αμέσως στις φλόγες. Ολοσχερώς κάηκε το δάσος της Ραπεντώσας από τον Αγιο Πέτρο ώς το Γερμανικό Νεκροταφείο. Επί τρεις ολόκληρες ημέρες η Πεντέλη καιγόταν. Το μόνο που έμεινε όταν οι φλόγες κατέφαγαν τα πάντα στο πέρασμά τους ήταν στάχτες, αποκαΐδια και απόγνωση. Συντηρητικοί απολογισμοί έκαναν τότε λόγο για περισσότερα από 150 σπίτια καμένα, ενώ έγιναν στάχτη πάνω από 100.000 στρέμματα δάσους. Η πύρινη καταστροφή έφτασε στο Ντράφι, την Καλλιτεχνούπολη και τον Νέο Βουτζά. Την ίδια περίοδο κάηκαν και 9.000 στρέμματα στον Ωρωπό. Καταστροφικές πυρκαγιές ξέσπασαν και στο Σχηματάρι και τα Βίλια.

1998 - Πεντέλη πάλι

Οσες προσπάθειες αναδάσωσης έγιναν μετά τις πυρκαγιές του 1995 στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές... κατακάηκαν λίγα χρόνια αργότερα. Καινούργιες φωτιές, με πολλά μέτωπα, που ξεκίνησαν από τον Νέο Βουτζά και από την Ανθούσα συνέχισαν να καίνε τα παλιά καμένα και ό,τι είχε ξεκινήσει δειλά να φυτρώνει. Και πάλι οι δυνατοί άνεμοι έκαναν τις φωτιές ιδιαίτερα δυνατές και ολοκληρωτικά καταστροφικές. Αυτή τη φορά οι καταστροφές δεν αφορούσαν σπίτια, αλλά εκτάσεις πυκνού πευκοδάσους. Οσες περιοχές δηλαδή την είχαν «γλιτώσει» το 1995. Τον Αύγουστο του 1995, η δυτική Πεντέλη είχε κατακαεί για ακόμα μια φορά. Συνολικά υπολογίζεται ότι έγιναν στάχτη περί τα 75.000 στρέμματα.

2000 - και πάλι Πεντέλη

Ιδιαίτερη προτίμηση φαίνεται πως έχουν οι πυρκαγιές στην πολύπαθη Πεντέλη, αφού για μια ολόκληρη νύχτα του Αυγούστου κατακάηκε ό,τι είχε ξεμείνει από τις προηγούμενες φωτιές. Η πυρκαγιά αυτή τη φορά τέθηκε υπό έλεγχο σχετικά γρήγορα, αλλά είχε προλάβει να καταστρέψει όλα όσα ο μηχανισμός της φυσικής αναδάσωσης δημιουργούσε την περασμένη διετία. Εκτός από τη χαμηλή βλάστηση που κατακάηκε, έγιναν στάχτη και αρκετά υπεραιωνόβια πεύκα που είχαν ξεφύγει από την καταστροφική λαίλαπα των προηγούμενων πυρκαγιών.

2005 - Ραφήνα, Καλλιτεχνούπολη, Ν. Βουτζάς

Οι πρώτες φλόγες ξεκίνησαν από τη Ραφήνα, αλλά γρήγορα άρχισαν να εμφανίζονται παράλληλα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η Αγ. Τριάδα και η Αγ. Κυριακή τυλίχτηκαν σχεδόν αμέσως στις φλόγες, ενώ λίγο αργότερα παραδόθηκαν στον πύρινο εφιάλτη ο Νέος Βουτζάς και η Καλλιτεχνούπολη. Στον Ν. Βουτζά η πυρκαγιά απείλησε σπίτια και η Καλλιτεχνούπολη χρειάστηκε να εκκενωθεί. Ακόμα εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις, το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και αναφέρθηκαν προβλήματα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Μετά τη γενικευμένη κατακραυγή των πολιτών, που ίσως άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι το πράσινο δεν θα υπάρχει αέναα, και ύστερα από συγκεκριμένες μαρτυρίες, έγινε σαφής λόγος για έργο εμπρηστών. Οι καμένες εκτάσεις, εκτάσεις που ξεπερνούν τα 10.000 στρέμματα, κηρύχθηκαν άμεσα αναδασωτέες και επικηρύχθηκαν οι δράστες.

2007 - Πάρνηθα

Από τις φλόγες πυρκαγιών καταστρέφονται ολοσχερώς περισσότερα από 50.000 στρέμματα στην Πάρνηθα, ενώ κατακάηκε μεγάλο μέρος του Εθνικού Δρυμού. Από τα καμένα στρέμματα, περίπου τα μισά ήταν παρθένο ελατόδασος. Την ίδια χρονιά ξανακαίγεται και η Πεντέλη. Περισσότερα από 10.000 στρέμματα έγιναν και πάλι στάχτη οριστικοποιώντας πια τη δυσοίωνη βεβαιότητα ότι η περιοχή πολύ δύσκολα να ανακάμψει και πάλι. Ειδικά για την Πάρνηθα, περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η WWF, έκαναν λόγο για ολοκληρωτική απανθράκωση της βλάστησης, ενώ τονίστηκαν τόσο οι άμεσες όσο και οι έμμεσες απώλειες και στην πανίδα και στη χλωρίδα της περιοχής. (Αξίζει να διαβάσετε τη μελέτη που εκπονήθηκε για τη φωτιά του 2007 στο http://politics.wwf.gr/images/stories style="font-weight:bold;">//fireparnisreport2007_14.pdf )

enet.gr
Read more...

Συγκέντρωση - Πορεία Αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πόλη του Βόλου η προγραμματισμένη συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης για την άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου.
Η πορεία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και διήρκησε περίπου 2 ώρες, αποτελούμενη από 50-70 άτομα συνοδευόμενη από 3 περιπολικά οχήματα
Θυμίζουμε οτι ο Θοδωρής νοσηλεύεται στο κρατικό νοσοκομείο Σωτηρία και διανύει πλέον την 46η ημέρα απεργίας πείνας.
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ;

Read more...

Φτάνει πια!!!



Πόσες βίλες χρειάζεστε για να κατοικήσετε;
Πόσα διαμερίσματα θέλετε να πουλήσετε;
Πόσα σπίτια θα φτιάξτε για να τα νοικιάστε;
Πόσα 5άστερα ξενοδοχεία ακόμη;
Πόσα;....Πόσα;....Πόσα;.....οικόπεδα, βιοτεχνικά πάρκα και βιομηχανικές ζώνες, εμπορικά κέντρα και "χλιδάτες" αγορές;
Πόσα κέρδη θέλετε ακόμη για να χορτάσετε;
Πείτε μας επιτέλους πόσα ακόμη σας "χρωστάμε" εμείς και τα παιδιά μας;
Φτάνει πια!!!
Το "σύστημα" είναι αχόρταγο και παμφάγο!
Κι όσο δεν κάνουμε κάτι για να το ανατρέψουμε, θα γινόμαστε στο "ίδιο έργο, θεατές" κι ακόμα χειρότερα..... κομπάρσοι στο θέατρο του παραλόγου με τις φωτιές!

Μαγνήτης

Read more...

Περιμένοντας τους βαρβάρους


Του Λουκά Τσουκάλη*

Γιατί τα πολιτικά μας κόμματα συναγωνίζονται σε υποσχέσεις και παροχές, ενώ γνωρίζουν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα χτυπάει κόκκινο;


Γιατί μιλάνε συνεχώς για πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως και της εισφοροδιαφυγής, αλλά αποφεύγουν συστηματικά να θίξουν οργανωμένα συμφέροντα και επώνυμους φοροκλέπτες; Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος από αυτούς -τους πολλούς- επισκέφτηκε τις ελληνικές φυλακές; Γιατί το δημόσιο χρέος αυξάνει συνεχώς εδώ και τριάντα χρόνια, περίπου, με μικρές περιόδους που ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά;

Γιατί περιμένουμε τους βαρβάρους να δώσουν τη λύση. Περιμένουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μας επιβάλει μέτρα σταθεροποίησης, όπως έκανε και στο παρελθόν. Και πολλοί προετοιμάζουν ήδη το έδαφος, κατηγορώντας τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών που δεν έχουν, ως γνωστόν, κοινωνική συνείδηση και δεν μας αφήνουν να αυξήσουμε τις κοινωνικές παροχές με νέα δανεικά σε περίοδο κρίσης. Αλλά εμείς συνεχίζουμε να σπαταλάμε τα χρήματα που δύσκολα φτάνουν σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Ζητάμε ένα ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας πιο ελαστικό, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Θα πούμε τα ίδια και χειρότερα για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν χρειαστεί να απευθυνθούμε και σε αυτό για βοήθεια. Ιδεολογικά είμαστε προετοιμασμένοι για μια ανέξοδη επίθεση.

Γιατί περιοριζόμαστε εδώ και χρόνια σε μικρές προσπάθειες μάλλον καλλωπιστικού χαρακτήρα, ενώ το ασφαλιστικό μας σύστημα κοντεύει να σαπίσει; Γιατί αναβάλλουμε συνεχώς τις δύσκολες αποφάσεις για το συνταξιοδοτικό, ενώ όλοι γνωρίζουν πλέον ότι το σημερινό σύστημα δεν είναι διατηρήσιμο, όπως θα έλεγαν και οι οικονομολόγοι; Σπαταλήσαμε πολλά λεφτά, ζούμε περισσότερα χρόνια και κάνουμε λιγότερα παιδιά. Κάτι πρέπει να αλλάξει.

Φορτώνουμε όμως την ευθύνη στους επόμενους και το κόστος στις νεότερες γενιές. Περιμένουμε τους βαρβάρους από τις Βρυξέλλες να επιβάλουν εκείνοι το πλαίσιο για τη λύση και αυτού του προβλήματος, μόνοι μας δεν αντέχουμε στα δύσκολα. Αλλά στην περίπτωση αυτή, μπορεί οι βάρβαροι να αργήσουν και μέχρι τότε το σύστημα θα έχει ήδη καταρρεύσει.

Γιατί αφήνουμε τη διαφθορά να εξαπλώνεται και να διαβρώνει κράτος και κοινωνικό ιστό, οδηγώντας τη χώρα σε τριτοκοσμικές καταστάσεις; Γιατί καταδικάζουμε με λόγια παχιά το φαινόμενο, εθιζόμαστε συνεχώς σε αυτό αλλά κάθε τόσο αμνηστεύουμε το πολιτικό έγκλημα;

Γιατί περιμένουμε τους Αμερικανούς δικηγόρους και τον εισαγγελέα του Μονάχου να μας πουν αν κάποια πολυεθνική εταιρεία χρηματοδοτούσε πολιτικούς και κόμματα στη χώρα μας. Εμείς προσποιούμαστε τους αγανακτισμένους και περιμένουμε τους βαρβάρους, αν και όχι τόσο σίγουροι ότι θέλουμε να ακούσουμε τα νέα που μας φέρνουν.

Γιατί οχυρωνόμαστε πίσω από την προστατευτική ασπίδα του ευρώ, αλλά αφήνουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας να διαβρώνεται; Γιατί μιλάμε συνεχώς για μεταρρυθμίσεις, αλλά κάνουμε ελάχιστα σε μια κοινωνία όμηρο των οργανωμένων συντεχνιών που αντιστέκονται σθεναρά στην όποια αλλαγή;

Γιατί εμείς εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και στους όρους που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκταμίευση των κοινοτικών πόρων. Αναφερόμαστε σε όλα αυτά με κατάνυξη στις πολιτικές συνάξεις, αλλά φροντίζουμε καθημερινά να ανοίγουμε πόρτες και παράθυρα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο για να περάσουν μέσα από αυτά πελάτες και ψηφοφόροι. Αλλωστε, πελατειακό σύστημα δεν έχουμε;

Γιατί αφήναμε τόσα χρόνια την Ολυμπιακή να φθίνει συσσωρεύοντας χρέη που στη συνέχεια φορτώναμε στον Ελληνα φορολογούμενο, ή για την ακρίβεια, σε όσους μη προνομιούχους πληρώνουν φόρους σε αυτή τη χώρα; Γιατί προσποιούμασταν ότι ασκούμε κοινωνική πολιτική υπέρ μιας ελάχιστης μειοψηφίας εργαζομένων, που είχε εξασφαλίσει στο παρελθόν απίθανα προνόμια, με τεράστιο κόστος εις βάρος των υπολοίπων;

Γιατί περιμέναμε τις Βρυξέλλες να επιβάλουν και εδώ τη λύση που όμως καθυστερούσε. Οι βάρβαροι δεν πίεζαν αρκετά και εμείς τους κοροϊδεύαμε με μεγαλεπήβολα σχέδια που έμεναν στη συνέχεια στο ράφι και πολλή δημιουργική λογιστική στους ισολογισμούς της εταιρείας, μιας εταιρείας που όλοι γνωρίζαμε ότι δεν είχε μέλλον. Μερικοί μάλιστα δεν αρκούνταν σε αυτό. Ηθελαν να εφαρμόσουν το πρότυπο της Ολυμπιακής και σε άλλους οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Φαίνεται να το πέτυχαν στον ΟΣΕ, αλλά την γλίτωσε ο ΟΤΕ και ίσως λιγότερο η ΔΕΗ. Ευτυχώς, υπήρξαν και λίγοι τολμηροί ή αιθεροβάμονες. Αυτούς καμιά φορά τους επιβραβεύουμε με δίκες.

Γιατί δεν τολμάμε να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό δημόσιου-ιδιωτικού στη ανώτατη παιδεία, ενώ αφήνουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο να μαραζώνει; Μερικοί δεν αντέχουν τη σύγκρουση, άλλοι βολεύονται και κάμποσοι πάσχουν από ιδεολογική αγκύλωση ακραίας μορφής. Γιατί καταστρέφουμε συστηματικά τη γη που κληρονομήσαμε και γεμίζουμε τη χώρα με απόβλητα και χωματερές;

Γιατί περιμένουμε τους βαρβάρους να βάλουν από την πίσω πόρτα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (πολλά από αυτά, ο Θεός να τα κάνει πανεπιστήμια). Γιατί περιμένουμε τους βαρβάρους να επιβάλουν πρόστιμα για την καταστροφή του περιβάλλοντος στη δική μας χώρα.

Σίγουρα βαρυγκομούμε όταν έρχονται οι βάρβαροι. Δεν μας αρέσει γιατί είμαστε εθνικά υπερήφανοι ως Ελληνες. Αλλά το μάθαμε από παλιά, το ομολογούμε αμήχανα όταν είμαστε μεταξύ μας: «Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν [και είναι] μια κάποια λύσις».

* Ο κ. Λουκάς Τσούκαλης είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.
kathimerini.gr
Read more...

Βρήκαμε τους ενόχους...

trelokouneli Read more...

Nature's sculpture


"Ο Βόρας είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, μετά τον Όλυμπο και το Σμόλικα, με την κορυφή του


το Καϊμακτσαλάν να φθάνει τα 2524 μέτρα. Αποτελεί το φυσικό σύνορο των νομών Φλώρινας και Πέλλας, ενώ οι χαμηλές νοτιοδυτικές του πλαγιές, όπως έχει αναφερθεί, διαχωρίζουν τη λεκάνη της Φλώρινας από αυτή του Αμυνταίου. Αν και η πρώτη εικόνα του βουνού από την πλευρά της Φλώρινας δείχνει ένα ξερό και άγονο όγκο, αντίθετα, το σύνολο του βουνού παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία οικοτόπων, με εκτεταμένες περιοχές από συνεχόμενα μικτά δάση (βελανιδιές, οξιές, καστανιές, έλατα, πεύκα), βαθιές κοιλάδες, χαράδρες και βοσκοτόπους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παρουσία πολλών σημαντικών ειδών χλωρίδας, με πάνω από 150 ομάδες φυτών, και πανίδας. Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι τα απομεινάρια δάσους του πεύκου (Pinus peuce), όπως και της βελανιδιάς (Quercus trojana). Η βελανιδιά αυτή, μάλιστα, βρίσκεται κυρίως στις δυτικές πλαγιές του νομού Φλώρινας, όπου σχηματίζει πιο εκτεταμένα δάση. Σημαντικά είδη που δεν απαντώνται στους άλλους δύο ορεινούς όγκους του νομού είναι η χερσαία χελώνα (Testudo graeca) και αρκετά είδη πουλιών από τα τουλάχιστον 130 που έχουν παρατηρηθεί, όπως ο βασιλαετός (Aquila heliaca), o γυπαετός (Gypaetus barbatus) και ο χιονόστρουθος (Montifringilla nivalis). Ιδιαίτερη σημασία έχει η περιοχή για τα αρπακτικά, όπου φωλιάζουν 13 από 23 είδη που έχουν παρατηρηθεί, αλλά και για τους δρυοκολάπτες που αντιπροσωπεύονται εδώ με 9 είδη."

Prophetes Ilias chapell on top of Voras mountain (kaimaktsalan)

"Voras is the third taller mountain of Greece, after Olympus and Smolika, with the top his [Kaimaktsalan] it reaches the 2524 metres. It constitutes the natural border of prefectures Florina and Pella, while low south-western [plagies], as it has been reported, they separate the basin of Florina from that of Amyntaioy. Even if the first picture of mountain from the side of Florina shows a dry and barren volume, on the contrary, the total of mountain presents big variety of ecotopes, with extensive regions from possessed mixed forests (oaks, beeches, chestnut, firs, pines), deep valleys, ravines and pasture lands. This has as resulting from the presence of many important species of flora, with above 150 teams of plants, and fauna. Characteristic of region they are the remnants of forest of pine (Pinus peuce), as the oak (Quercus trojana). This oak is found mainly in western [plagies] the prefecture Florina, where it shapes more extensive forests. Important species that are not answered in the other two mountainous volumes of prefecture are the land turtle (Testudo graeca) and enough species of birds from at least 130 that have been observed, as [basilaetos] (Aquila heliaca), o [gypaetos] (Gypaetus barbatus) and [chionostroythos] (Montifringilla nivalis). Particular importance has the region for predatory, where [foliazoyn] 13 from 23 species that have been observed, but also for the woodpeckers that are represented here with 9 species."

argycon
Read more...

Συγκεντρωτικό Δράσεων κατά την Πανελλαδική Μέρα Δράσης- 24 Αυγούστου- για την απελευθέρωση του απεργού πείνας Θ. Ηλιόπουλου



















Αθήνα
Συναυλία., Προπύλαια, ώρα 8:00μ.μ
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο- Αλληλέγγυοι/ ες

Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση- Μικροφωνικη, Μνημείο Λαμπράκη 12 π.μ.
Συναυλία Αλληλεγγύης, Καμάρα ώρα 8:00μ.μ.
Αντιξουσιαστικη Κίνηση Θεσσαλονίκης

Χαλκίδα
Συγκέντρωση- Μικροφωνική, Δημαρχείο Χαλκίδας (παραλία), ώρα 8:30 μ. μ.
Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Θοδωρή Ηλιόπουλο στη Χαλκίδα


Βόλος

Συγκέντρωση - Πορεία Αλληλεγγύης, Πλατεία Αγ. Νικολάου, ώρα 11:30 π.μ.
Αναρχικοί- Αντιεξουσιαστες- Αλληλεγγυοι/ ες

Μυτιλήνη
Μικροφωνικη- Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, Ερμού (έξω από την Εθνική Τράπεζα), ώρα 10:30 π.μ.Συγκέντρωση Αλληλεγγύης- Προβολή (εικόνες από τον Δεκέμβρη), πλατεία Σαπφούς, ώρα 8:30
Αλληλέγγυοι/ ες

Τρίπολη
Συγκέντρωση- Διαμαρτυρία, πλατεία Άρεως, ώρα 8:00 μ.μ.
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Θοδωρή Ηλιόπουλο κατοίκων Τρίπολης

Χανιά
Συγκέντρωση, Κουμ Καπί, ώρα 8:00μμ
Κατάληψη Rosa Nera

Κέρκυρα
Συγκέντρωση, πλατεία Γεωργακη, ώρα 8:30
Πρωτοβουλία Αυτόνομων Κέρκυρας

Πάτρα
Παρέμβαση, πλατεία Γεωργίου, από τις 10.30π.μ. και μετά
Μηχανοκίνητη Πορεία και ποδηλατοπορεία στις γειτονιές τις πόλης, έναρξη από την πλατεία Όλγας στις 18.30.
Μετά το τέλος της πορείας θα ακολουθήσει DJ-set στην λ. Όλγας.
Αλληλέγγυοι /ες

Λάρισα

Μικροφωνική - Συναυλία Αλληλεγγύης, πλατεία Ταχυδρομείου, ώρα 7:30 μ.μ.
Αλληλέγγυοι /ες

Νάουσα
Συναυλία αλληλεγγύης, πλακόστρωτο του πάρκου της Νάουσας, ώρα 8μμ.

Γιάννενα
Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Πλατεία Πάργης, ώρα 10 π.μ.
Συνέλευση Αλληλεγγύης/ Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών-Αντιεξουσιαστών Ιωαννίνων

San Francisco των ΗΠΑ
Διαμαρτυρία στο ελληνικό προξενείο 10:00 π.μ.- 2:00 μ.μ.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

...καίγομαι....


Read more...

Rise and Shine




Read more...
free counters