EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Κυβέρνηση Goldman Sachs


Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση για ενεργοποίηση του πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας στην οποία… κατέληξαν οι Ευρωπαίοι Εταίροι λήφθηκε μια μέρα μετά την αποκάλυψη του εσωτερικού εγγράφου της Goldman Sachs, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα. Με τον τρόπο αυτό απαντήθηκε επιτέλους και το παλαιό ερώτημα αναφορικά με το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και όχι μόνο:Η Goldman Sachs. Πολύ σύντομα, απ ότι φαίνεται, θα δούμε και μια κυβέρνηση- μαριονέτα της, καθώς η παρούσα, αφού ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά δε θα μπορέσει να σταθεί…

Επειδή τις προσεχείς λίγες μέρες θα αντιμετωπίσουμε μια ανελέητη εκστρατεία (παρα)πληροφόρησης καλό θα είναι να μην ξεχνούμε κάποια βασικά:

1. Με βάση τους αριθμούς (ύψος χρέους, τοκοχρεολύσια, ΑΕΠ) η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει.
2. Η μη ομολογία της χρεοκοπίας έχει στόχο να προστατεύσει τους πιστωτές και τα κεφάλαιά τους
3. Οι αποφάσεις στήριξης και τα πακέτα που ανακοινώνονται και θα ανακοινωθούν τόσο από την ΕΕ όσο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι σταγόνα στον ωκεανό των ελληνικών ταμειακών υποχρεώσεων της ερχόμενης τριετίας.
4. Η προσφερόμενη «βοήθεια» έχει στόχο την εγκατάσταση ενός μηχανισμού διαχείρισης του ελληνικού χρέους, δηλαδή, της ελληνικής οικονομίας και του συνόλου των πλουτοπαραγωγικών πόρων.
5. Τα όποια οικονομικά πακέτα προσφέρονται έναντι τρομακτικών ανταλλαγμάτων:περικοπές μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ανατροπή εκ βάθρων των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού.

Στόχος της επίθεσης στο εισόδημα των εργαζομένων δεν είναι η οικονομία. Είναι η ουσιαστική υποτίμηση του νομίσματος (είτε επιστρέψουμε στη δραχμή είτε μας τα πάρουν με μειώσεις και φόρους, θα έχουμε το προσεχές διάστημα πολύ λιγότερα ευρώ στη τσέπη) και η συνολική απορρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και η υπονόμευση των δυνατοτήτων της χώρας.

Με απορυθμισμένη την οικονομία της χώρας και εξουθενωμένο και φοβισμένο τον λαό της, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του γνωστού και συνηθισμένου σχεδίου που ακολουθείται κατά γράμμα όπου επεμβαίνει το ΔΝΤ: Το ξεπούλημα των πόρων.

Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει αποτιμήσει τη δημόσια περιουσία η οποία φτάνει στα 300. δισ ευρώ, όσο δηλαδή είναι και το χρέος. Κανείς δε γνωρίζει τι περιλαμβάνει αυτή η περιουσία…

Αυτό που ήδη είναι γνωστό, είναι πως η κυβέρνηση την ερχόμενη βδομάδα θα πάρει αποφάσεις για την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις προς εκποίηση επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και ο ΟΠΑΠ!

Η εκποίηση των δημόσιων πόρων (επιχειρήσεις, υποδομές, φυσικό κάλος, ορυκτά κλπ) είναι το αντάλλαγμα με το οποίο θα ανταμειφθούν αυτοί που θα δανείσουν την Ελλάδα. Το τραγικό σε αυτήν την περίπτωση είναι πως οι πόροι εκποιούνται δια παντός ενώ τα δανεικά δε φτάνουν για να καλύψουν ούτε τις ανάγκες του προσεχούς έτους.
skakistis


Read more...

Η δημιουργική λογιστική των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών οίκων


Στη δημιουργική λογιστική είχαν επιδοθεί τα τελευταία πέντε τρίμηνα 18 αμερικανικές τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης.

Στο δημοσίευμα της Wall Street Journal, αναφέρεται ότι μεταξύ των 18 τραπεζών είναι και οι περίφημοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of America, JP Morgan Chase, Bank of America και Citigroup. Οι εν λόγω τράπεζες μείωναν προσωρινά στο τέλος κάθε τριμήνου το ύψος των δανείων που είχαν πάρει για να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις τους σε χρεόγραφα.

Ειδικότερα, η διαφορά του χρέους που κατέγραφαν στους ισολογισμούς τους στο τέλος του τριμήνου σε σχέση με το υψηλότερο επίπεδο του στη διάρκεια του τριμήνου ήταν κατά μέσο όρο 42%.

Για ωραιοποίηση του ισολογισμού τους, οι τράπεζες εξοφλούσαν τα δάνεια πριν από το τέλος του τριμήνου, ενώ στη διάρκεια του τριμήνου προχωρούσαν σε νέα δάνεια για τις επενδύσεις τους. Με αυτό τον τρόπο παραπλανούσαν τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, καθώς παρουσίαζαν πλασματικό χρέος.

Οι τράπεζες επιδίδονταν στη δημιουργική λογιστική από το 2001, ωστόσο, από το 2009 συστηματοποίησαν αυτές τις μεθόδους.

Σημειώνεται, ότι η αύξηση του ενεργητικού των τραπεζών, χωρίς την καταβολή ιδίων κεφαλαίων, ένα φαινόμενο που αποκαλείται μόχλευση, ήταν μία από τις βασικές αιτίες που οδήγησαν στην χρηματοπιστωτική κρίση.
tvxs.gr


Read more...

Πολιτική κόλαση στη Βουλγαρία


Σε πολιτικό αναβρασμό βρίσκεται η γειτονική Βουλγαρία, καθώς ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ επιχειρεί με αλλεπάλληλες κινήσεις εντυπωσιασμού να συγκρατήσει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του, τα οποία υποχωρούν διαρκώς εξαιτίας της εξοντωτικής λιτότητας που έχει επιβάλει στον βουλγαρικό λαό προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της ΕΕ. Τη Μεγάλη Τρίτη εξανάγκασε σε παραίτηση τον υπουργό Υγείας της κυβέρνησής του υπό το κράτος κατηγοριών για διαφθορά, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη απέτυχε να συγκεντρώσει στο κοινοβούλιο την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων για να... καθαιρέσει τον σοσιαλιστή Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον ΦΠΑ στο ύψος του 22% από 20% που είναι σήμερα, αν η δικαστική εξουσία δεν... ακυρώσει συμβάσεις έργου που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση και οι οποίες δεν αρέσουν στον Μπορίσοφ!

Κατά την ίδια λογική γκανγκστερικού τύπου εκβιασμών, ο Μπορίσοφ έχει αποφασίσει να περικόψει κατά 10% τους μισθούς όλων των εργαζομένων σε εκείνες τις υπηρεσίες και οργανισμούς του δημόσιου τομέα που δεν έχουν υλοποιήσει τις εντολές του Μπορίσοφ για συνολικά εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις!

Η απόπειρα καθαίρεσης του προέδρου Γκεόργκι Παρβάνοφ υπήρξε τόσο προκλητική, ώστε υπερέβαινε τα όρια δημοκρατικής νομιμότητας όχι απλώς χώρας - μέλους της ΕΕ, αλλά ακόμη και της... Σουαζιλάνδης: Ο Μπορίσοφ ήθελε να καθαιρέσει τον Παρβάνοφ επειδή... δημοσιοποίησε το περιεχόμενο συζήτησης που είχε με τον υπουργό Οικονομίας Σιμεόν Τζάνκοφ και επειδή επέκρινε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης! Απίστευτα πράγματα...
axinosp

Η έναρξη της διαδικασίας καθαίρεσης του Παρβάνοφ -την οποία ούτως ή άλλως θα απέρριπτε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ως αντισυνταγματική- αποτράπηκε πάντως όταν το ακροδεξιό Κόμμα της Τάξης, του Νόμου και της Δικαιοσύνης που συνεργάζεται με τον Μπορίσοφ στράφηκε εναντίον του την υστάτη των στιγμών και ψήφισε κατά της καθαίρεσης.

Αντιθέτως, ο Μπορίσοφ πέτυχε να υποβάλει την παραίτησή του ο υπουργός Υγείας Μποζιντάρ Νάνεφ, τον οποίον οι δικαστικές αρχές κατηγόρησαν για διαφθορά που προκάλεσε ζημιά 1,2 εκατομμυρίου ευρώ στο βουλγαρικό κράτος επειδή αγόρασε μια μεγάλη παρτίδα αντιβιοτικά Ταμιφλού για την περιβόητη γρίπη από την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Ρος και όχι από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας, η οποία προσέφερε αντίστοιχα χάπια σε χαμηλότερη τιμή.

Οσο και αν σίγουρα είναι θετικό γεγονός η παραπομπή στη δικαιοσύνη ενός υπουργού της Βουλγαρίας, όπου όλοι οι υπουργοί σχεδόν κλέβουν με χέρια και με πόδια, υφίστανται σοβαρότατες αμφιβολίες κατά πόσο είναι αυτός ο πραγματικός λόγος που «έφαγε» τον υπουργό Υγείας ο Μπορίσοφ.

Βουλγαρικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο Μπορίσοφ ήταν δυσαρεστημένος με τον υπουργό του, ο οποίος δεν είχε κατορθώσει να προωθήσει ικανοποιητικά την πλήρη κατεδάφιση του δημόσιου τομέα της υγείας που έχει βάλει στόχο ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ.

Από τον Ιανουάριο ο Μπορίσοφ είχε ανακοινώσει ότι θα κλείσει εντελώς μέσα στον Φεβρουάριο 21 νοσοκομεία από την εποχή του «υπαρκτού σοσιαλισμού» λόγω έλλειψης χρημάτων, με 130 ακόμη νοσοκομεία της χώρας να παίρνουν σειρά για κλείσιμο ή για υποβάθμισή τους σε κέντρα υγείας ή απλά αγροτικά ιατρεία! Η Βουλγαρία έχει συνολικά περίπου 350 νοσοκομεία, σχεδόν όλα δημόσια, εκ των οποίων τα 71 συμπεριλαμβάνονται σε λίστα στοιχείων της δημόσιας περιουσίας που απαγορεύεται να ιδιωτικοποιηθούν.

Ο υπουργός Υγείας Νάνεφ είχε πει στις αρχές Φεβρουαρίου ότι και η λίστα των 71 νοσοκομείων θα καταργηθεί, ώστε να ξεπουληθούν τα πάντα. Οι σφοδρότατες λαϊκές αντιδράσεις και διαδηλώσεις όμως δεν του επέτρεψαν να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, πράγμα που του στοίχισε την υπουργική του πολυθρόνα.

Εξαθλίωση
380.000 άτομα χωρίς περίθαλψη


Κατεδαφίζει με ταχύτατους ρυθμούς η κυβέρνηση Μπορίσοφ το δημόσιο σύστημα υγείας της Βουλγαρίας. Ηδη 380.000 Βούλγαροι δεν έχουν πλέον ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, καθώς δεν κατόρθωσαν να πληρώσουν τις εισφορές που επέβαλε ο Μπορίσοφ, ο οποίος μάλιστα θα τις αυξήσεις κι άλλο! «Η ιδιωτικοποίηση είναι ο μόνος δρόμος. Πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν τόσο τα νοσοκομεία όσο και οι υπηρεσίες που παρέχονται από τα νοσοκομεία» είχε διακηρύξει ο εξαναγκασθείς σε παραίτηση υπουργός Υγείας. Παράλληλα, οι άθλιοι μισθοί έχουν οδηγήσει σε μαζική φυγή από τη Βουλγαρία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα τεράστιες πλέον ελλείψεις και στο ανθρώπινο δυναμικό του βουλγαρικού ΕΣΥ.
Read more...

Ελεύθερος ο Εληνας όμηρος των Ταλιμπάν Αθανάσιος Λερούνης


Απελευθερώθηκε, μετά από οκτώ μήνες ομηρίας στα χέρια Αφγανών Ταλιμπάν, ο Αθανάσιος Λερούνης. Ο πρόεδρος των Ελλήνων Εθελοντών, είχε απαχθεί και ο σωματοφύλακάς του είχε πυροβοληθεί θανάσιμα, στην απομακρυσμένη κοιλάδα των Καλάς, στη μεθόριο του Πακιστάν, όπου εργαζόταν σε πολιτιστικό πρόγραμμα από το 2001. Τη λήξη της ομηρίας του Λερούνη επιβεβαίωσε και ο Έλληνας πρεσβευτής στο Ισλαμαμπάντ, ο οποίος διαβεβαίωσε για την καλή κατάσταση της υγείας του.
Πριν από τρία 24ωρα οι αρχές του Πακιστάν ειδοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση πως βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους απαγωγείς του Θανάση Λερούνη. Αμέσως ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού που χειρίζεται εδώ και μήνες την υπόθεση της απαγωγής του Έλληνα εθελοντή ταξίδεψε στο Ισλαμαμπάντ και σήμερα νωρίς το πρωί επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Θανάση Λερούνη που απελευθερώθηκε μετά από οκτώ μήνες. Ο Δημήτρης Δόλλης μετέφερε την ευχάριστη είδηση μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Συμβαίνει Τώρα" και την Μαρία Σαράφογλου.
Ο Θανάσης Λερούνης ζούσε και εργαζόταν τα τελευταία 15 χρόνια στην κοινότητα των Καλάς στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν και είχε αφιερώσει τη ζωή του για την ξεχασμένη αυτή φυλή. Εκεί είχε συναντήσει τον Θανάση Λερούνη ο σκηνοθέτης Nϊκος Παπαθανασίου για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ.
Ο Θανάσης Λερούνης αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να φτάσει στην ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ
malakistan


Read more...

Aναζητώντας τον... ρουφιάνο

trelokouneli


Read more...
free counters