EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Φοροεπιδρομή επί δικαίων και αδίκων


Στο τρίπτυχο φόροι, φόροι, φόροι φαίνεται ότι επικεντρώνεται όλη η πολιτική σκέψη του Υπουργείου Οικονομικών στην Πλατεία Συντάγματος, σε μια προσπάθεια να κλείσει τις μαύρες τρύπες και να ανατάξει το δημοσιονομικό χάος.

Ήδη μελετούνται φόροι για να εφαρμοστούν σε όλους. Επί δικαίων και αδίκων. Καθημερινά με διαρροές από υψηλόβαθμα στελέχη μαθαίνουμε για τους νέους φόρους, που οι επίσημοι δυσκολεύονται να εμφανιστούν και να προτείνουν επίσημα.

Σφυγμομετρούν την κοινή γνώμη αλλά πιθανόν και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Ώστε άμα δουν αντιδράσεις, να κάνουν πίσω και να ισχυριστούν ότι και αυτοί το έμαθαν από τις εφημερίδες. Καλό σύστημα, αλλά καθόλου πρωτότυπο.

Και βέβαια, επί της ουσίας, είναι καιρός να αλλάξει το «ρεπερτόριο» με την επιβολή φόρων γενικά και αόριστα. Ξέρουν ποιοι φοροδιαφεύγουν και με αυτούς πρέπει να ασχοληθούν. Οι φωτιές του περασμένου καλοκαιριού στην Αττική αποκάλυψαν πολυτελείς βίλες με μεγάλες πισίνες, έγραφαν οι αμερικανικές εφημερίδες...

Το σημερινό πρόβλημα, που είναι βαθιά διαρθρωτικό, δεν λύνεται με την επιβολή φόρων (επί όλων), που εκτός των άλλων θα τσακίσουν τη ζήτηση. Πρόσφατα η φορολαγνεία είχε επικεντρωθεί στις περικοπές των μισθών και αντιπαραβαλλόταν με την Ιρλανδία. Για την οικονομία των πραγμάτων να θυμίσουμε ότι οι μισθοί στην Ιρλανδία είναι πολύ υψηλότεροι από τους ελληνικούς, όπως υψηλότερα είναι και τα επιδόματα ανεργίας που χορηγούνται σε όσους χάνουν εκεί τη δουλειά τους.

Αν στο Υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα χρόνια δημοσιονομικά προβλήματα με φόρους σε εκείνους που ούτως ή άλλως πληρώνουν, κάνουν μεγάλο λάθος. Φόρους μπορούμε να πάρουμε από τα φορολογικά υποζύγια, αλλά δεν αποκλείεται αυτά ύστερα από δύο χρόνια να μην υπάρχουν καν. Και το ερώτημα είναι: από ποιους θα αντλήσουμε τότε φόρους;

Είναι γνωστό, για παράδειγμα, στους πάντες ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διαφθοράς στις εφορίες. Με αυτό τι θα γίνει; Ουδείς αρνείται την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση. Αλλά πώς να αποδεχτεί τη φοροεπιδρομή ο χειμαζόμενος πολίτης, όταν είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι που περνάνε από τα γκισέ της εφορίας; Εκτός από τους φόρους και τη μόνιμη επίκλησή τους, η οικονομία και η κοινωνία έχουν ανάγκη από ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, το οποίο εκτός των άλλων θα εμπνεύσει και αισιοδοξία στον τρομοκρατημένο πολίτη και επιχειρηματία.
Δ. Γ. Παπαδοκωστόπουλος
isotimia.gr


Read more...

Οι Ιθαγενείς φυλές αντεπιτίθενται με το φεστιβάλ «Native Spirit».

Μην αντέχοντας πλέον να προβάλλονται ως ανίσχυρα θύματα, οι ιθαγενείς λαοί παίρνουν τώρα την κάμερα στα χέρια τους. Το αποτέλεσμα ήταν, στο πρόσφατο φεστιβάλ «Native Spirit», να προβληθούν μόνο ταινίες γυρισμένες από ιθαγενείς με θέμα τους ίδιους τους λαούς και τον τρόπο ζωής τους.
Σε όλες τις ταινίες που έχουν σχετικό θέμα, με πιο τρανταχτό παράδειγμα τους Ινδιάνους στα αμερικάνικα γουέστερν, οι λαοί προβάλλονται ως οι ιθαγενείς που αντιστάθηκαν σθεναρά στο δυτικό πολιτισμό, ενώ πλέον αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι υπό εξαφάνιση, με μοναδικό πλέον ενδιαφέρον το γεγονός ότι αποτελούν αντικείμενο έρευνας για τους ανθρωπολόγους.
Θεωρώντας πως ο «φακός» τους παραποιεί και θέλοντας να δείξουν πως δεν αποτελούν αξιοθέατο για τους τουρίστες αλλά έχουν να προσφέρουν ακόμα στο σύγχρονο πολιτισμό, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.
Έτσι διάφορες φυλές, από τους Inuit στον Καναδά, τους Endorois στην Κένυα, τους reindeer-herders στη Λαπωνία μέχρι και τους Quechua στη Βολιβία, στην προσπάθειά τους να αλλάξουν τη σχέση τους με τον κινηματογράφο, άρπαξαν ο,τι εξοπλισμό μπόρεσαν να βρουν για να κάνουν δικές τους ταινίες, με τις οποίες θα περάσουν τα μηνύματά τους.
Η ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, τους δόθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου «Native Spirit», το οποίο διεξήχθη για Τρίτη συνεχή χρονιά στο Λονδίνο και το οποίο γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να προβληθεί η πραγματική κουλτούρα αυτών των λαών, η οποία είναι πραγματικά άγνωστη στον περισσότερο κόσμο.
Ιδρυτής του φεστιβάλ είναι ο Freddy Treuquil, ένας videographer από τους Mapuche της Χιλής. Ο στόχος του Treuquil όπως ο ίδιος λέει, είναι: «να διασωθεί η ξεχασμένη μνήμη της Μάνας Γης». Το φετινό πρόγραμμα περιελάμβανε το «The Tunguska Project», για τη φυλή Evenks της Σιβηρίας, το «Tainá-Kan», το οποίο συνδέει τη γέννηση της γεωργίας από τα μάτια των Karajá της Βραζιλίας καθώς και αρκετά ακόμα αξιόλογα φιλμ.
Η προσέγγιση της κινηματογραφίας απέχει έτη φωτός από την αντίστοιχη του Hollywood και από την θεωρητικά διαμορφωμένη ερμηνεία στο χώρο της λέξης πρωτοπορία. Οι εκρήξεις και τα ειδικά εφέ είναι απούσες, όπως και ο ρομαντισμός και το δράμα που τα αναμένουν «δυτικά» ακροατήρια. Εδώ, ο χρόνος τείνει να είναι κυκλικός παρά γραμμικός: ένα γεγονός από το παρελθόν θα επαναπροβλεφθεί και δεν θα δραματοποιηθεί. Η κεντρική ιδέα είναι να κρατηθεί η μνήμη ζωντανή και όχι να παρουσιαστεί κάτι που θα ψυχαγωγήσει το θεατή.
Σε μια περίοδο άκρατου καταναλωτισμού, τα πάντα έχουν αποκτήσει ένα συγκεκριμένο καλούπι χωρίς κανένας να ελέγχει ποιος χτίζει και επιβάλλει τα στερεότυπα στη ζωή μας. Αυτές οι ταινίες δώσανε μια νέα πνοή στο χώρο που έχει κατακλυστεί από φιλμ χωρίς συγκεκριμένη υπόθεση που βασίζονται αποκλειστικά στην τεχνολογία.
Αυτές οι ταινίες προβάλουν έναν τελείως διαφορετικό και άγνωστο σε εμάς τρόπο ζωής. Η Annika Banfield, μια Σουηδέζα επιχειρησιακή σύμβουλος, καταγράφει ένα ταξίδι που πραγματοποίησε στη Βόρεια Αμερική στην προσπάθεια της να γίνουν κατανοητές οι επιθυμίες και τα συναισθήματα των Ιθαγενών λαών. «Τι έχω μάθει; Έμαθα να είμαι περήφανη για το ποια είμαι από που κατάγομαι, να είμαι περήφανη για τον τόπο μου και τις παραδόσεις του», είπε για το ταξίδι της.
OSTRIA


Read more...

Η κλιματική ψύξη επιβεβαιώνεται: γαλαξιακό νέφος και κοιμώμενος ήλιος οδηγούν σε σταθερή πτώση της θερμοκρασίας


Γαλαξιακή ακτινοβολία επηρεάζει το κλίμα της Γης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΑΣΑ και του CERN η κίνηση του ηλιακού συστήματος μέσα σε ηλεκτρισμένο από το κέντρο τού Γαλαξία διαστρικό νέφος, ΑΥΞΑΝΕΙ τη νεφοκάλυψη και ταυτόχρονα:
την ψύξη,
τη διέγερση του μάγματος, τους σεισμούς, τις ηφαιστειακές εκρήξεις,
άρα και το ενδεχόμενο πολυετή ηφαιστειακού χειμώνα, συχνό φαινόμενο, για το οποίο η ανθρωπότητα παραμένει ακόμα ανυποψίαστη...

"more cosmic rays reach the inner solar system, affecting terrestrial climate": NASA, 23-12-2009
http://science.nasa.gov/headlines/y2009/23dec_voyager.htm

Μετρήσεις αποδεικνύουν το γεγονός πως ο κοιμώμενος ήλιος ψύχει τη Γη

Νέες μετρήσεις από δορυφόρους της NASA δείχνουν δραματική ψύξη της ανώτερης ατμόσφαιρας, η οποία συνδυάζεται και με την μειωμένη δράση αυτού του ηλιακού κύκλου. Για πρώτη φορά οι ερευνητές έχουν την ευκαιρία να καταγράψουν την άμεση σχέση ανάμεσα στον ήλιο και τις κλιματικές συνθήκες της θερμόσφαιρας της Γης, της περιοχής δηλαδή πάνω από 100χλμ, γεγονός που αποτελεί βασικό βήμα στην ικανότητα δημιουργίας προβλέψεων που αφορούν τις κλιματικές αλλαγές της ανώτερης ατμόσφαιρας με ακρίβεια.

http://wattsupwiththat.com/2009/12/26/satellite-measurements-prove-our-quiet-sun-is-cooling-the-upper-thermosphere/#more-14540

Με βάση και τις νέες αυτές επιστημονικές δηλώσεις θα έπρεπε η ανθρωπότητα να κάνει τουλάχιστον ορισμένα βήματα προετοιμασίας για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχομένου που μπορεί να παρουσιαστεί εξαιτίας μειωμένων τιμών θερμοκρασίας ή γενικότερα μιας μεγαλύτερης κλιματικής ψύξης... η οποία δεν μπορούμε με σαφήνεια να γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει.

Ένα από τα βασικά βήματα προετοιμασίας θα μπορούσε θαρρώ να είναι ο προσανατολισμός στην αποκέντρωση και τη δημιουργία κοινοτήτων που να στηρίζονται στην τοπική αυτάρκεια, ώστε να είναι δυνατή η επιβίωση των ανθρώπων ακόμη και σε περίπτωση ξαφνικής μείωσης της επάρκειας σε τρόφιμα...

Η αλληλεγγύη μπορεί και πάλι να βγάλει αλώβητη την ανθρωπότητα από αυτή τη δοκιμασία, όπως είχε συμβεί στην Ελβετία σε παλαιότερη γνωστή ανάλογη περίπτωση...

Όμως πρώτα θα πρέπει οι άνθρωποι φυσικά να γνωρίζουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν...
πράγμα που δεν έχουν σκοπό προφανώς να γνωστοποιήσουν οι "αρμόδιοι" αφού μέχρι πριν λίγες μέρες συνεδρίαζαν στην Κοπεγχάγη με πρόσχημα την υπερθέρμανση και την "ανάγκη" λήψης μέτρων για την μείωση του CO2... επιβεβαιώνοντας το χορό τυ παραλόγου...
vickytoxotis


Read more...
free counters