EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

mea culpa-1...


Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Θ. Πάγκαλος
Υπουργός Εθνικής Άμυνας : Ε. Βενιζέλος
EΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ


Read more...

Μουσικό διάλειμμα




Read more...

διαχωριστική γραμμή?...



Διαχωριστική γραμμή, λοιπόν. Σε τι? Πως? Για ποιο λόγο?

Μήπως σε δυο διαφορετικές πραγματικότητες ή «πραγματικότητες»? σε μια ας το πούμε
στην καθομιλουμένη, «φάση» εν εξελίξει και στην παρατήρηση αυτής?

Έτσι κι αλλιώς, άπαντα είναι απόλυτα συμβολικά.

Έναρξη:Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009 στις 9:00 μ.μ.
Λήξη:Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 στις 11:00 μ.μ.
Τοποθεσία:alba {Χώρος Τέχνης, CAFE - BAR}
Οδός:Ασημακοπούλου 3 & Αγ. Ιωάννου, Αγ. Παρασκευή
Πόλη:Athens, Greece
Καλλιτέχης:Ελένη Τσώνη


Read more...

Post Holiday Syndrome




Read more...

O KΑΘΗΓΗΤΗΣ HAWKING ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ


Ο καθηγητής Hawking, ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους στον κόσμο και από τους πιο καταξιωμένους επιστήμονες, σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN, εκτίμησε ότι η ανθρωπότητα δεν πρέπει να περιοριστεί στο να βλέπει το μέλλον της στον πλανήτη Γη, αλλά να εξερευνήσει το διάστημα καθώς εκεί θα βρει το μελλοντικό της σπίτι.
Αν και η όλη του στάση - ο τρόπος που αντιμετώπισε την αναπηρία του, η ενεργητικότητά του - δείχνουν έναν άνθρωπο που δεν του λείπει η δύναμη και η αισιοδοξία, οι προβλέψεις του για το μέλλον μας στη Γη, δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες.
Στη συνέντευξη που έδωσε, σημείωσε ότι δίνει προθεσμία στην επιβίωση της ανθρωπότητας στη Γη, όχι για πολλές ακόμη εκατονταετίες. Συγκεκριμένα, είπε ότι "αν οι άνθρωποι μπορέσουν να επιβιώσουν στη γη για τα επόμενα 200 χρόνια και μάθουν εν τω μεταξύ να επιβιώνουν και σε άλλους πλανήτες, τότε το μέλλον μας θα είναι λαμπρό". "Πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα το μέλλον της φυλής των ανθρώπων, πρέπει να είναι στο Σύμπαν. Θα είναι πολύ δύσκολο να αποφύγουμε μια καταστροφή στον πλανήτη Γη για τα επόμενα 100 χρόνια. Αυτό ισχύει ακόμη λιγότερο για τα 1000 ή ένα εκατομμύριο χρόνια. Το ανθρώπινο είδος δεν πρέπει να επαφίεται για την επιβίωσή του μόνο στη Γη. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα την καταστρέψουμε πριν βρούμε τρόπους να επιβιώνουμε αλλού" δήλωσε ο Hawking. O Hawking είναι διάσημος για την έρευνά του όσον αφορά τις μαύρες τρύπες και τη γένεση του Σύμπαντος. ΄Εχει λάβει πολλές πολύ σημαντικές διακρίσεις και από το 1979 διδάσκει εφαρμοσμένα μαθηματικά και θεωρητική φυσική στο πανεπιστήμιο του Cambridge. Το πανεπιστήμιο αυτό κατέχει την Λουκασιανή έδρα των Μαθηματικών, μία θέση την οποία κατείχε κάποτε ο επιστήμονας που ανακάλυψε τη βαρύτητα Isaak Newton
i-diadromi


Read more...

Με γειά, αλλά γιατί οι γλωσσοδέτες; Και οι παπάδες;


Καλώς ήρθε το “παιντί” στην εξουσία και του ευχόμαστε να πετύχει γιατί δεν μας παίρνει άλλο… Αλλα βρε, παιδιά, τι είναι πάλι ετούτο με τα ονόματα των υπουργείων και τα καινούργια υπουργεία; Γιατί κάθε που αλλάζουμε κυβέρνηση αλλάζουμε και ονόματα στα υπουργεία; Και άκουσα και κάτι ονόματα που δεν τα συγκράτησα, γιατί έχουν 5-6 λέξεις το καθένα. Τι νόημα έχει ετούτο πάλι; Βεβαίως βεβαίως το Υπ. Παιδείας εξακολουθεί να είνα ΚΑΙ θρησκευμάτων. ΝΤΡΟΠΗ ρεεεεεεε!

Και αυτή τη στιγμή ακούω την διαδικασία της “ορκομωσίας” από το ραδιόφωνο σε εγγραφή! Ρε Γιωργάκη, ήταν ανάγκη να σε ορκίσουν οι τράγοι; ‘Ηταν ανάγκη να ξεκινήσεις με το παπαδαριό; Δεν μπορούσες να ορκιστείς στην τιμή σου ή σε κάτι τέτοιο;

Γαμώτο, αδύνατο να ξεφορτωθούμε το ράσσο σ’ αυτόν τον κακόμοιρο τόπο! Πάλι οι κύριοι με τα μαύρα φουστάνια θα μπερδεύονται στα πόδια μας; Κανείς δεν έχει τα @@ να τους βάλει στην μπάντα; Εκείνο το “χρονοντούλαπο της ιστορίας” του ΠΑΣΟΚ δεν έχει λίγο χώρο για τους παπάδες;

ΜΟΥΝΙ


Read more...

Δίκη μαθητών για συμμετοχή στα «Δεκεμβριανά»


Σε δίκη παραπέμπονται την Πέμπτη δύο μαθητές του Πειραιά, με την κατηγορία της συμμετοχής σε επεισόδια κατά τον περασμένο Δεκεμβρίο. Ο Ζήσης Γκέρτσος, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, μίλησε στο tvxs για τις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ και του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών, ζητώντας να σταματήσει η κρατική τρομοκρατία ενάντια στους ανηλίκους.

«Η ΕΛΜΕ ήταν στο πλευρό των μαθητών από τη στιγμή της σύλληψής τους έως και σήμερα, όπου 10 μήνες αργότερα οι δύο μαθητές – ένα αγόρι και ένα κορίτσι – θα δικασθούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για κατηγορίες που σχετίζονται με τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου», εξηγεί στο tvxs ο κ.Γκέρτσος.

Η αυριανή δίκη θα λάβει χώρα ύστερα από αναβολή, αφού στις αρχές του περασμένου Μαρτίου η ΕΛΜΕ, ο Δικηγορικός Σύλλογος και η Νομαρχία Πειραιά αντέδρασαν στην πρώτη προσπάθεια εκδίκασης της υπόθεσης των δύο μαθητών. Η δίκη τότε αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο, ωστόσο, οι παραπάνω σύλλογοι δεν έχουν σκοπό να καταθέσουν τα όπλα, και ήδη προβαίνουν σε κινητοποιήσεις υπέρ των μαθητών, οι οποίοι δικάζονται μεθαύριο.

Τι κατηγορίες, ωστόσο, αντιμετωπίζουν οι μαθητές; «Πρόκειται για αντίσταση κατά της αρχής – επειδή ένας από τους μαθητές αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του – και άλλα αδικήματα που αφορούν την παρενόχληση της ασφάλειας συγκοινωνιών και άλλα πλημμελήματα» εξηγεί ο κ.Γκέρτσος. «Όμως, το κατηγορητήριο είναι σαθρό. Σας αναφέρω ως απλό παράδειγμα ότι ένας από τους δύο μαθητές κατηγορείται για τη συμμετοχή σε επεισόδια που συνέβησαν μπροστά σε ένα αστυνομικό τμήμα, αλλά συνελήφθη σε έναν χώρο εντελώς άσχετο!» καταγγέλλει ο κ.Γκέρτσος.

«Γενικευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών»


«Θυμάστε τι κλίμα ζήσαμε εκείνες τις μέρες του Δεκεμβρίου», σχολιάζει ο κ.Γκέρτσος. «Μεγάλες διαδηλώσεις από μαθητές, εργαζόμενους και φοιτητές συγκλόνιζαν ολόκληρη τη χώρα, εκφράζοντας μια δικαιολογημένη – κατά τη γνώμη μας – αγανάκτηση για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου», θυμάται. «Με τις συλλήψεις μαθητών που ακολούθησαν, ωστόσο, ξεκίνησε μια συστηματοποιημένη βιομηχανία τρομοκράτησης των μαθητών, με πιο καίρια παραδείγματα τις συλλήψεις των μαθητών του Πειραιά και τις διώξεις των μαθητών της Λάρισας με βάση τον τρομονόμο», προσθέτει.

«Το δικαίωμα των μαθητών να κινητοποιούνται και να διαδηλώνουν δε μπορεί να γίνεται αντικείμενο διώξεων, όχι μόνο στον Πειραιά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα», καταλήγει ο κ.Γκέρτσος, διακρίνοντας μια «συστηματική προσπάθεια ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων, ώστε να τρομοκρατηθούν οι μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα». Στην προσπάθεια αυτή η ΕΛΜΕ αντιδρά με κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και στάσεις εργασίας την Πέμπτη – ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η δίκη. «Είτε πρόκειται για εκπαιδευτικούς, είτε για άλλους πολίτες, πιστεύουμε ότι έχουμε όλοι χρέος να υπερασπισθούμε το δικαίωμα των μαθητών να κινητοποιούνται ελεύθερα», καταλήγει.
ΜΑΓΝΗΤΗΣ


Read more...

Έγινε η παράδοση-παραλαβή…..


AΣΗΜΩΝΗΣ


Read more...
free counters