EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:
ΑΘΗΝΑ: 7 μ.μ. ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: 6 μ.μ. ΚΑΜΑΡΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: 7 μ.μ. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΛΑΡΙΣΑ: 8 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

ΒΟΛΟΣ: 7 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΚΑΒΑΛΑ: 7.30 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ

ΧΑΝΙΑ: 7:30 μ.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΞΑΝΘΗ: 7:00 μ.μ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: 6:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΧΙΟΣ: 7:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ

ΠΑΤΡΑ: 6:00 μ.μ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 7:00μ.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ: 7:00μ.μ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 7:00μ.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

ΣΗΤΕΙΑ Κρήτης: 7:30 μ.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 8:30μ.μ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: 6:00 μ.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΑΓΡΙΝΙΟ: 7:00μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Κρήτη): 7:00 μ.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: 8:00μ.μ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: 7:00μ.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΡΟΔΟΣ: 6:00 μ.μ ΚΑΜΑΡΕΣ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Jaquou Utopie
sxoliastesxwrissynora
Read more...

Απίστευτη Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου σε κατηγορίες ακτιβιστών της Γάζας!

Πας καλά ρε κουμπάρε;;;

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε με την απόφαση της να απαγορεύσει των απόπλου πλοίων ακτιβιστών από το έδαφος της Κύπρου έδωσε το Σάββατο η Κυπριακή κυβέρνηση.

Η Κυπριακή κυβέρνηση έχει την ευθύνη να υπερασπίζεται ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα, και «αυτό έκανε και στην περίπτωση των ακτιβιστών, που επιθυμούν να μεταβούν στη Γάζα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει», δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Απαντώντας στις κατηγορίες, ο Κύπριος εκπρόσωπος δήλωσε ότι η ειδικά η κυβέρνηση του προέδρου Χριστόφια, «έμπρακτα και σταθερά εκφράζει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της στον αγώνα των Παλαιστινίων και θα συνεχίσει να το πράττει και ως εκ τούτου δεν δέχεται μαθήματα αλληλεγγύης από τους όποιους όψιμους αγωνιστές για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων».

Εκείνοι που χρησιμοποιούν κλειστά λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία βρίσκονται υπό κατοχή, είπε ο κ. Στεφάνου «παρανομούν και η αλληλεγγύη δεν εξυπηρετείται με παράνομες ενέργειες».

Επίσης, χαρακτήρισε προκλητικές και απαράδεκτες τις δηλώσεις του συντονιστή της πρωτοβουλίας για τη Γάζα, Λάμπρου Παπαδημητράκη, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί αυθαίρετα και ανεύθυνα να τοποθετείται, να κρίνει και να επικρίνει για ευαίσθητα θέματα που φορούν ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Θα έπρεπε, σημειώνει, να προβληματιστεί για τα προβλήματα, που δημιουργεί στην Κυπριακή Δημοκρατία και να γνωρίζει παράλληλα ότι η αλληλεγγύη δεν εκφράζεται και δεν εξυπηρετείται με μονομερείς και προκλητικές ενέργειες, χωρίς να υπολογίζονται παρενέργειες και προβλήματα που δημιουργούνται.

Ο κύριος Παπαδημητράκης είχε κάνει λόγο για «σοβαρές συνέπειες εναντίον της Κύπρου, λόγω των κυβερνητικών χειρισμών» και υποστήριξε ότι σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα των απαράδεκτων, όπως είπε, ενεργειών της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Ήδη, πρόσθεσε, την με τις ενέργειές της «έστειλε στη κατεχόμενη Αμμόχωστο μια ομάδα βουλευτών από διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, ευρωβουλευτών και γερουσιαστών».
http://www.skai.gr/news/world/article/?aid=144547 Read more...

ΕΜΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ..

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ" ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!!!
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα Αλί Γιάχια εξερχόμενος από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, από τον οποίο έγινε δεκτός το πρωί, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για την πληροφόρηση που έχει ως προς τις στρατιωτικές ενέργειες που έγιναν εκ μέρους του Ισραήλ, έναντι της ανθρωπιστικής βοήθειας που επιχείρησε να σπάσει το θαλάσσιο αποκλεισμό για τη λωρίδα της Γάζας.
Πρόκειται είπε ο κ. Γιάχια για δυσάρεστη κατάσταση, για την οποία ανησυχούμε και οι δυο χώρες. Είχαμε ενημερώσει από την αρχή για τους κινδύνους αυτής της αποστολής, εντός της οποίας υπάρχουν και εξτρεμιστικές ομάδες που θέλουν να βοηθήσουν τη Χαμάς. Όποιος θέλει να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους, υπάρχουν άλλοι επίσημοι δίαυλοι μέσω του Ισραήλ και μέσω της παλαιστινιακής αρχής.
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ είπε ότι το σημείο που σημειώθηκαν οι συγκρούσεις είναι στρατιωτική περιοχή, αρνήθηκε όμως να απαντήσει αν είναι διεθνή ύδατα.

ΡΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ.
prezatv
Read more...

Βίντεο από την στιγμή της άνανδρης επίθεσης

palestinevideo.blogspot.com
Read more...

Πλήρη έρευνα για την αιματηρή κατάληψη των πλοίων για τη Γάζα ζητά η ΕΕ

Έρευνα για τους θανάτους των επιβαινόντων στα πλοία που κατευθύνονταν στη Γάζα αλλά καταλήφθηκαν από τον ισραηλινό στρατό ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΄Υπατη Εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον εξέφρασε την βαθιά της θλίψη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τόνισε ότι «εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτεί πλήρη έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού».

Ακόμη κάλεσε σε «άμεσο, παρατεταμένο και άνευ όρων άνοιγμα των συνοριακών περασμάτων για τη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας, των αγαθών και των ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας».

Η αιματηρή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού τα ξημερώματα της Δευτέρας στα πλοία που μετέφεραν βοήθεια στη Γάζα κατέληξε στο θάνατο τουλάχιστον δέκα ακτιβιστών (πιθανότατα δεκαπέντε ή περισσότερων) και σε δεκάδες τραυματισμούς. Τα πλοία παραμένουν υπό κατάληψη στα διεθνή ύδατα στα ανοιχτά του Ισραήλ.

Από τη Στοκχόλμη, ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ δήλωσε ότι είναι καθοριστικής σημασίας να «διαπιστωθεί γρήγορα» τι συνέβη με τη νηοπομπή που κατευθυνόταν στη Γάζα και εξέφρασε την έντονη ανησυχία της χώρας του. «Καλέσαμε τον Ισραηλινό πρεσβευτή», είπε και διευκρίνισε ότι είναι σε επαφή με την επικεφαλής
της ευρωπαϊκής διπλωματίας για να εξασφαλίσει ότι η ΕΕ θα δώσει «σαφή απάντηση εντός της ημέρας, όταν θα έχουμε μια σαφέστερη εικόνα του τι συνέβη».

Ανάμεσα στα θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν είναι αν τα γεγονότα διαδραματίστηκαν σε διεθνή ύδατα ή σε χωρικά ύδατα του Ισραήλ, επισήμανε ο Μπιλντ. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και θα έχει σοβαρές συνέπειες. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να διευκρινιστεί τί συνέβη», είπε.
in.gr via thepressproject Read more...

Διακόπτονται οι Ελληνοισραηλινές ασκήσεις

Διακοπή ελληνοϊσραηλινής άσκησης

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, διεκόπη η ελληνο:iσραηλινή άσκηση με την επωνυμία «Μίνωας 2010», που επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου, με αφορμή τις εξελίξεις με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_31/05/2010_340143
Read more...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»

Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.

Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν τουλάχιστον 2 νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.

Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. Ελληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας

να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ

να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.
Για περισσότερες πληροφορίες

6976127545

6947937777
http://digitalship.shiptogaza.gr/2010/05/blog-post_7451.html
Read more...

Αιματηρή επίθεση των Σιωνιστών στο Στόλο της Ελευθερίας


Ενημέρωση 05:20 Αιματηρή επίθεση των Σιωνιστών στο Στόλο της Ελευθερίας

Στις 4:50 ο σιωνιστικός στρατός έκανε επίθεση με ελικόπτερα και φουσκωτά ενάντια στο Στόλο της Ελευθερίας. Με χρήση πραγματικών πυρών κατέλαβε πρώτα το τουρκικό επιβατηγό. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στη Σφενδόνη και στα δυο τουρκικά φορτηγά, τα οποία επίσης κατέλαβαν. Η Ελεύθερη Μεσόγειος συνέχισε την πορεία της. Κάλεσαν το σκάφος να παραδοθεί και πλήρωμα και επιβάτες αρνήθηκαν. Φουσκωτά με άνδρες των σιωνιστικών ενόπλων δυνάμεων κατευθύνονται προς το ελληνικό σκάφος. Υπάρχουν διάφορες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τις οποίες δεν μπορούμε να αναπαράγουμε πριν τις επιβεβαιώσουμε


05:30 Συνέχεια της προηγούμενης είδησης. Η «Ελεύθερη Μεσόγειος» είναι το μόνο πλοίο που δεν έχει καταληφθεί. Αρνείται να υπακούσει στις εντολές του Ισραηλινού ναυτικού και δηλώνει πως περιμένει οδηγίες από την ελληνική κυβέρνηση.

Βουλευτές και μέλη της Πρωτοβουλίας προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Εξωτερικών αλλά μέχρι τώρα δεν απαντούν τα τηλέφωνα.

05:57 Μόλις μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Τάκης Πολίτης, μέλος της ελληνικής αποστολής. Οι Ισραηλινοί ανεβαίνουν στο πλοίο με γάντζους. Κατήγγειλε την πράξη πειρατείας του σιωνιστικού κράτους στα διεθνή χωρικά ύδατα. Η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και τις εκκλήσεις του πληρώματος και των επιβατών της «Ελεύθερης Μεσογείου», δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει το ελληνικό σκάφος και τους έλληνες πολίτες. Η επικοινωνία του Τάκη Πολίτη κόπηκε απότομα. Το τελευταίο που πρόλαβε να πει είναι πως όλοι είναι πλέον κρατούμενοι. Προφανώς, του άρπαξαν το τηλέφωνο από τα χέρια.

06:44 H τουρκική οργάνωση ΙΗΗ, συνιστώσα του Στόλου της Ελευθερίας, ανακοίνωσε ότι από την επίθεση του σιωνιστικού στρατού στο πλοίο MAVI MARMARA υπήρξαν 2 νεκροί και 30 τραυματίες. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από το Αλ-Τζαζίρα, που αναφέρει ότι οι δύο νεκροί είναι Τούρκοι.

Στην Τουρκία συγκλήθηκε επείγουσα σύσκεψη κορυφής με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Αμυνας. Ο πρέσβης του Ισραήλ κλήθηκε επειγόντως στο υπουργείο Εξωτερικών.
http://www.shiptogaza.gr/
Read more...

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Αιματηρή επίθεση και κατάληψη των πλοίων της ελευθερίας από ισραηλινές δυνάμεις

Ανακοινωθέν της πρωτοβουλίας ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ:
Στις 04:50 είχαμε επικοινωνία με το ελληνικό πλοίο ¨ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Οι Έλληνες επικεφαλής μας είπαν ότι έγινε επίθεση με πραγματικά πυρά εναντίον των δύο επιβατικών πλοίων, του ελληνικού Σφενδόνη και του τουρκικού Mavi Marmara με ελικόπτερα και φουσκωτά. Τα δύο πλοία καταλήφθηκαν. Το "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ", αρνείται να υπακούσει στις εντολές του Ισραηλινού Ναυτικού και συνεχίζει τον πλου του για τη Γάζα. Η επίθεση έγινε σε διεθνή ύδατα στα 80 μίλια από την ακτή εκτός ζώνης αυξημένης ευθύνης.
Οι επιβαίνοντες του πλοίου "ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ", ζητούν από το Υπουργείο Εξωτερικών και τον θάλαμο επιχειρήσεων ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΟΥΝ ΜΑΖΊ ΤΟΥς ΣΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΌ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 00881631847511 και περιμένουν οδηγίες από την Ελληνική Κυβέρνηση. Επισημαίνουν ότι πλέουν σε διεθνή ύδατα και παραβιάζεται κατάφωρα το Διεθνές δίκαιο.
Στις 05.30 επικοινωνήσαμε με το πλοίο ¨ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Μας είπαν ότι στα πλοία που κατελήφθησαν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι που έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί. Ο Τάκης Πολίτης ανέφερε ότι ισραηλινές τορπιλάκατοι πλεύρισαν το ελληνικό φορτηγό και στις 05.54 ανέβηκαν ισραηλινοί κομμάντος στο καράβι. Οι τελευταίες λέξεις πριν διακοπεί η σύνδεση ήταν «ανεβαίνουν στο πλοίο με γάτζους, είμαστε υπό σύλληψη».
Σύμφωνα με μετάδοση του τουρκικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού TRT υπάρχουν δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες. Νεότερο ανακοινωθέν θα σας αποστείλουμε σε λίγο.

Σας επισυνάπτουμε κατάλογο των επιβατών στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας»
Λίστα επιβατών

«Ελεύθερη Μεσόγειος»

Πλήρωμα

Στυλιανάκης Ζαχαρίας, Κληρονόμος Εμμανουήλ, Χρυσοχοϊδης Νεκτάριος, Μισεμικές Γεώργιος, Γρηγορόπουλος Μιχαήλ, Μπόλος Νικόλαος

Επιβάτες

Damolin Mario Giovanni, Dror Feiler, Faraggi Marcello, Henning Mankel, Mehmet Kaplan, Saman Ali Abdulla, Sommer – Houdeville Thomas Georges, Viktoria Strand, Γασπαράτου Ευγενία, Θεοχαροπούλου Αικατερίνη, Καρατζάς Γεώργιος, Καρυπίδης Ιωάννης, Κοσματόπουλος Νικόλαος, Λάμπρου Ηλίας, Μαθιουλάκης Εμμανουήλ, Μουστάκας Ανδρέας – Μάριος, Ναϊμ Ελγαντούρ, Παπαδοκωστόπουλος Αριστείδης, Πισσίας Ευάγγελος, Πολίτης Παναγιώτης, Συγγελάκης Πολυάνθης, Τζιούμπας Αθανάσιος, Τικτόπουλος Μιχαήλ – Αχιλλεύς,
Ψαρά Μαρία

«Σφενδόνη»

Έλληνες - πλήρωμα

Μπούκας Θεόδωρος, Παπακινός Πέτρος, Παπαδημητρίου Απόστολος, Αυγήρης Σπυρίδων

Επιβάτες που ξεκίνησαν από την Ελλάδα

Ennafaa Elaati, Κampani Chalent, Βαλκάνος Νικόλαος, Γελάλης Δημήτριος, Κιτίδη Αικατερίνη, Κυρίλλου Δήμητρα, Λιερός Γεώργιος, Τραβάλου Αφροδίτη, Τσιγαρίδας Χρήστος

«Mavi Marmara»

Πλειώνης Δημήτριος, Χατζηστεφάνου Αριστείδης - Κυριάκος
http://digitalship.shiptogaza.gr/

Read more...
free counters