EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Εγκρίθηκε οριστικά ο γαλλικός νόμος για τους «πειρατές» στο Διαδίκτυο


Το τελικό πράσινο φως πήρε από το Κοινοβούλιο της Γαλλίας ο νόμος που επιτρέπει στις αρχές να διακόπτουν τις διαδικτυακές συνδέσεις για τους χρήστες που επιμένουν να κατεβάζουν πειρατική μουσική και ταινίες.

Το νέο μέτρο, ένα από τα αυστηρότερα που έχουν εγκριθεί κατά της διαδικτυακής πειρατείας, είχε τη στήριξη της δισκογραφικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας, συνάντησε όμως αντιδράσεις από οργανώσεις καταναλωτών αλλά και από αρκετούς βουλευτές.
Πριν τελικά λάβει την οριστική έγκριση από την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία, το νομοσχέδιο απορρίφθηκε στην προηγούμενη μορφή του ως αντισυνταγματικό.
trelosgatos


Read more...

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΑΝΤΟΥ... ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!


"Παρά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με εκατοντάδες ανθρώπους συμμετέχοντες, παρά τις μηνύσεις που κάθε φορά οι δολοφόνοι δέχονται από πολίτες η τα φιλοζωϊκά σωματεία,παρά τον θόρυβο και την ενημέρωση για πολιτισμό,ηθική και..αγάπη..ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ! Αυτή τη φορά στον χώρο του ΕΛΚΕΘΕ που από μόνο του είναι χώρος πολιτισμού και ανώτερων ανθρώπων που πρόσεχαν τα στειρωμένα,εμβολιασμένα,παχουλά αδεσποτάκια..!" δήλωσε η Μαρία Χουστουλάκη ,πρόεδρος του σωματείου ΖΩΦΟΡΟΣ.

Και έπειτα ήρθε η εικόνα... Ένα νεκρό κανισάκι μέσα σε ένα τσουβάλι! Και τα άτυχα ζώα ήταν 2, άλλο ένα κακοποιήθηκε αλλά δεν υπέκυψε. Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα τοπικής εφημερίδας που έλαβε το πτηνό.

Από την άλλη στη Ζάκυνθο σπέρνουν το δηλητήριο σαν να ναι σιτάρι!
Τον αντιδήμαρχο Ζακυνθίων, Διονύση Καπανδρίτη, κατήγγειλε η κάτοικος της
trupokarudos

Αγίας Τριάδας Ζακύνθου, Ντάνα Σβαρτ-Καπώνη, επειδή, όπως υποστήριξε, συνεργείο του δήμου πέταξε ποντικοφάρμακο σε όλους τους γύρω δρόμους, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν γάτες, σκυλιά, καθώς και πουλιά.

Η κ. Σβάρτ-Καπώνη τόνισε πως θα προσφύγει σε κάθε αρμόδια Αρχή, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ενώ πρόσθεσε πως οι δηλητηριάσεις των ζώων είναι εγκλήματα κατά της ζωής.

«Πριν από μερικές ημέρες, ήρθε στην περιοχή μας ο αντιδήμαρχος, Διονύσης Καπανδρίτης, καθώς και ένας αλλοδαπός, ο οποίος άρχισε να πετά παντού ποντικοφάρμακο, με συνέπεια να δηλητηριαστούν οι γάτες, οι σκύλοι, καθώς και τα πουλιά.

Τους είδα με τα μάτια μου, να προβαίνουν σε αυτή την απαράδεκτη πράξη, η οποία στρέφεται κατά της ζωής. Όταν κάποιος θανατώνει γάτες και σκυλιά, είναι εγκληματίας. Επειδή έφευγα με το πλοίο της γραμμής, δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο για να τους σταματήσω.

Ωστόσο, τους είδα που... έσπερναν το δηλητήριο, σαν να ήταν σιτάρι! Δηλώνω ότι θα απευθυνθώ στην Εισαγγελία Ζακύνθου, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ενώ θα φτάσω μέχρι την παγκόσμια οργάνωση για την προστασία των ζώων. Όσα γίνονται στη Ζάκυνθο, δεν λαμβάνουν χώρα πουθενά αλλού.

Οι αιρετοί, όπως είναι ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Ζακυνθίων, δεν κάνουν τίποτα για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Με ποιον τρόπο θα φέρει πίσω τη γάτα μου ο κ. Καπανδρίτης;

Έχω δώσει του κόσμου τα λεφτά για αυτά τα γατάκια και τα έχασα, λόγω της αδιαφορίας τους. Όταν χαλάμε την ισορροπία της φύσης, τότε δεν υπάρχει ζωή. Με τέτοιες συμπεριφορές, δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς και τίποτα», υπογράμμισε η κ. Σβαρτ-Καπώνη.

http://www.facebook.com/album.php?aid=25354&id=1663461388&ref=share


Βέβαια ούτε στη Μυτιλήνη πάνε πίσω... Και εκεί η κακοποίηση αδέσποτων ζώων έχει την τιμητική της!

Τα έκανε... λίμπα για τα αδέσποτα!
21.9.2009
Οργή και αγανάκτηση ένιωσε η γνωστή ηθοποιός Αννα Τσουκαλά, όταν κατά τη διάρκεια προσκυνήματος στη Μονή του Ταξιάρχη, στο Μανταμάδο Μυτιλήνης, έγινε αυτόπτης μάρτυρας κακοποίησης αδέσποτων σκυλιών. Η γλυκιά ηθοποιός, γνωστή από τη συμμετοχή της στις πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές «Μη μου λες αντίο» και «Η λίμνη των στεναγμών», σήκωσε στο «πόδι» την περιοχή, επικοινωνώντας παράλληλα με τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις, ώστε να βρεθεί μία λύση για να σωθούν τα άμοιρα ζώα.

Οπως είπε στην «Espresso» η Αννα Τσουκαλά, έμεινε άναυδη όταν είδε μία ομάδα ανθρώπων να κυνηγά με δίχτυα και απόχες τα περίπου δέκα αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονταν στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού, προκειμένου να τα φορτώσουν σε αυτοκίνητο με άγνωστη κατεύθυνση. «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι βλέποντας μία ομάδα ανθρώπων -μεταξύ τους και μία κοπέλα- να κυνηγούν τα ανυπεράσπιστα αδέσποτα ζώα και να τα φορτώνουν σαν σκουπίδια μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Τα σκυλιά ήταν σε άθλια κατάσταση, σκελετωμένα, γεμάτα τσιμπούρια, ενώ το αποκορύφωμα ήταν ότι ένα από αυτά, το οποίο είχαν πιάσει με θηλιά, το κρέμασαν προσωρινά σε ένα δέντρο μέχρι που να κυνηγήσουν και τα υπόλοιπα. Οταν τους είπα να σταματήσουν, μου είπαν με απότομο ύφος να μην ανακατεύομαι».

Η ίδια ζήτησε εξηγήσεις για το πού επρόκειτο να μεταφερθούν τα ζώα για να πάρει μία απάντηση που την εξόργισε ακόμα περισσότερο: «Μου είπαν ότι τα αδέσποτα σκυλιά τα μεταφέρουν κατά καιρούς σε κάποια απομακρυσμένα σημεία και κάνουν ευθανασία ως αναγκαία λύση για να αποφύγουν τις φόλες των κτηνοτρόφων και τον οδυνηρό θάνατο που ακολουθεί. Από τη στιγμή που κάποιοι πιστεύουμε στη δύναμη του Χριστού και Παναγίας, αυτό που μπορούμε να κάνουμε δεν είναι η ευθανασία και η κατακρεούργηση των αδέσποτων, αλλά κάτι που να δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση. Για παράδειγμα, μέσα στις εκκλησίες υπάρχουν ταμεία υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων. Ας υπάρχει λοιπόν και ένα υπέρ των στειρώσεων των αδέσποτων».

Οπως μας είπε το μέλος της διοίκησης του φιλοζωικού συλλόγου «Κιβωτός» Δημήτρης Κουκλάδας, η ηθοποιός εξοργίστηκε πολύ με τη συμπεριφορά των δημοτών: «Η ίδια σοκαρίστηκε περισσότερο όταν είδε έναν από αυτούς να έχει περάσει μία θηλιά από το λαιμό ενός σκυλιού και να το έχει κρεμάσει σε ένα δέντρο. Τελικά, μετά την παρέμβαση της ηθοποιού και της προέδρου της "Κιβωτού" κυρίας Βάσως Μαυραγάνη, οι δημότες που είχαν πάρει κάποια από τα αδέσποτα σκυλιά, επέστρεψαν τελικά δύο ράτσας γκριφόν, τα οποία πήρε υπό τη φροντίδα του ο φιλοζωικός μας σύλλογος».

Πηγή: Espresso.gr

Έχει γίνει μόδα; Τι συμβαίνει ρε παιδιά; Ως πότε θα κρατήσουν όλα αυτά και γιατί;
Read more...

Και λεγόμαστε Έλληνες.Και λεγόμαστε Άνθρωποι.


Βλέπω έναν κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μου!Βλέπω βρωμιά στην χώρα την δικιά μου!Βλέπω λεφτά να ξοδεύονται για το Καλό μου,που βγαίνουν απ τον λογαριασμό μου!Βλέπω την αδικία,την φτώχεια να χτυπά τον γείτονα μου και όλοι οι Πολιτικοί να ζητούν με ψήφο την βοήθεια μου!Για να μου πουν μετά ότι τίποτα δεν θα προσθέσουν στα όνειρα μου!Και λεγόμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ!Ένας κόσμος Λυπημένος που βιάζεται να γεράσει,που ζει με υποσχέσεις.Αναποφάσιστος,Μπερδεμένος,Κουρασμένος,ψάχνοντας για Ελπίδα,για Ειρήνη,Αγάπη,χωρίς να ρίξει μια ματιά στην Θλίψη που κάθεται δίπλα του.Και να φανταστεί κανείς ότι θα Νυχτώσει στη σωστή ώρα!Και λεγόμαστε ΆΝΘΡΩΠΟΙ!
chronografos


Read more...

Πάλι η Παγανή, πάλι κολαστήριο, πάλι εξέγερση...


Εξέγερση ξεκίνησε εχθές στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Παγανή της Μυτιλήνης, όπου κρατούνται 650 άτομα, εκ των οποίων τα 150 ανήλικα και 100 γυναίκες με τα παιδιά τους. Βασικό αίτημα των μεταναστών είναι η απελευθέρωσή τους, καθώς πολλοί από αυτούς κρατούνται παράνομα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι μετανάστες βγήκαν στο προαύλιο, ανήλικα παιδιά έσπασαν τα κάγκελα του μπαλκονιού, φωνάζοντας «Ελευθερία», ενώ αντικείμενα από τα δωμάτιά τους καήκανε. Παρότι υπήρχε η δυνατότητα να βγουν από τα συρματοπλέγματα, επέλεξαν να μείνουν μέσα στο προαύλιο, θέλοντας να βγουν με όρους απελευθέρωσης.

Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων.Έξω από το κέντρο βρισκόταν ένα όχημα της Πυροσβεστικής, καθώς και περιπολικό σε αναμονή.

Έξω από την Παγανή βρέθηκαν και πολίτες που τράβηξαν πλάνα και φωτογραφίες για να γνωστοποιήσουν το θέμα.

Μέχρι και πριν από τρεις ημέρες, αρκετοί μετανάστες πραγματοποιούσαν απεργία πείνας, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ούτε καν στο βασικό τους αίτημα μεταφοράς των αρρώστων και τραυματιών στο νοσοκομείο.
exoapotinvouli


Read more...

Μονεμβάσια, τα ονόματά της πολλά σαν τους αφέντες της


photos by TopGeo

Στην Μονεμβασιά συνυπάρχουν: η μοναδική γεωμορφία του βράχου μαζί με τα ανθρώπινα τεχνικά οχυρωματικά έργα. Έτσι, σαν πλωτό φρούριο, βρέθηκε στην ρότα του θαλάσσιου εμπορίου μεταξύ ανατολής και δύσης.
Τα ονόματα της πολλά σαν τους αφέντες της, Μονεμβάσια, Μονεμβασία, Μαλβάζια, Μαλβαζούϊ, Μονεμβασσιά, Μονεμβάσσια, Μικρό Γιβραλτάρ αλλά και Βράχος). Στην αρχαιότητα ονομαζόταν “Άκρα Μίνωα” όπως περιγράφει στα Λακωνικά ο Παυσανίας και ήταν ενωμένη σε μεγάλο μήκος με την ξηρά. Βρίσκεται πολύ κοντά στην αρχαία Επίδαυρο Λιμηράς, χαλάσματα της οποίας σώζονται ως σήμερα.
Το 375μ.χ. αποκόπηκε από την Λακωνία, μετά από έναν τρομερό σεισμό, και πήρε τη μορφή που βλέπουμε σήμερα, όπως ακριβώς συνέβη και με την Ελαφόνησο νοτιότερα. Κατά τον μεσαίωνα κατοικήθηκε, οχυρώθηκε και γνώρισε μεγάλη ακμή.
Περιτριγυρισμένη από ορμητήρια πειρατών και κουρσάρων η Μονεμβασιά δεν θα επιβίωνε χωρίς
ΤravellGreece

τον βράχο.

Σήμερα στον βράχο συνυπάρχουν δύο κόσμοι:

Η, με ανθρώπων έργα, περιτοιχισμένη “κάτω πόλη”. Είναι κτισμένη δίπλα στην θάλασσα, στην νοτιοανατολική πλευρά του Βράχου, με άριστα συντηρημένα και αναπαλαιωμένα κτίσματα από μια μοναδική ελληνική αρχιτεκτονική με άρωμα Αιγαίου και πέτρας. Πλημμυρισμένη με τη βουή της θάλασσας και των πολλών ανθρώπων το αρμένισμα.

Η “Άνω Πόλη”. Είναι κτισμένη στην πάνω πλευρά του βράχου, με θέα, από ψηλά, το Μυρτώο πέλαγος. Αποτελεί απόρθητο φυσικό οχυρό, με αρκετά χαλάσματα αλλά και ελάχιστα κτίσματα να διασώζονται ως σήμερα. Το ανέβασμα γίνεται περπατώντας μέσα από την πολύβουη “κάτω πόλη”. Φτάνοντας πάνω ακούς τον δυνατό αέρα του Μυρτώου που σε αναγκάζει να κοιτάς προς το Νότο, προς τον κάβο Μαλιά και νιώθεις ότι τίθεσαι φρουρός του βράχου ατενίζοντας τον ορίζοντα, για Πειρατές, σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Στα Βόρεια του Βράχου βρίσκεται η παλιά Μονεμβασιά καθώς και το μοναδικό φιόρδ, στην Ελλάδα, αυτό του Γέρακα (Ιέρακας). Στα Νότια βρίσκεται ο Κάβο Μαλιάς (Άκρα Μαλέα), τα Κύθηρα και η Ελαφόνησος. Στα Ανατολικά απλώνεται το Μυρτώο πέλαγος ως την Μήλο και την Κίμωλο. Τέλος στα Δυτικά ο Πάρνωνας ορθώνει το ανάστημά του.

Στην Μονεμβασσιά γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος και ο τάφος του βρίσκεται, έξω από τα τείχη, στο κοιμητήριο του Βράχου.

Στα νεότερα χρόνια, δημιουργήθηκε ο οικισμός “Γέφυρα”, ο οποίος πήρε το όνομά του από τη γέφυρα που υπήρχε και συνέδεε το Βράχο με την υπόλοιπη Πελοπόννησο, η οποία, λιθόκτιστη πια, έχει αντικαταστήσει την παλαιότερη εκεί οχύρωση με ξύλινο καταπέλτη-γέφυρα.

Monemvassia, and known by the Franks as Malvasia, is a well-known medieval fortress with an adjacent town, located on a small peninsula off the east coast of the Peloponnese in the Greek prefecture of Laconia. The peninsula is linked to the mainland by a short causeway 200m in length. The ruins include the defensive structures and many Byzantine churches. The town's name derives from Monemvassia, and known by the Franks as Malvasia, is a well-known medieval fortress with an adjacent town, located on a small peninsula off the east coast of the Peloponnese in the Greek prefecture of Laconia. The peninsula is linked to the mainland by a short causeway 200m in length. The ruins include the defensive structures and many Byzantine churches. The town's name derives from two Greek words, mone and emvassia, meaning "single entrance". Many of the streets are narrow and fit only for pedestrians. The bay of Palaia Monemvassia is to be found to the north. Monemvassia's nickname is the Gibraltar of the East or The Rock. The rock is 300 m tall and 1.8 km long.

Monemvasia is consisted of two settlements. Each one of them is located at a different level and has separate fortification. At Up Town (Epano Poli), which is now uninhabited, you will see the remains of buildings from the Byzantine and post-Byzantine period. The most significant is the octagonal domed temple of Saint Sophia. Many researchers identify this as the Church of Odigitria dating back to 1150.
Down Town (Kato Poli )is built at the acclivitous part southeastwards of the rock. It is inhabited until our days. The medieval town is a pole of attraction for thousands of visitors all year round. The Archaeological Department has taken over the reconstruction of old buildings, which now has a glory of old times. The tall stone-built houses, the narrow cobblestone paths and the churches take visitors back to past times. Many of the buildings operate now as traditional guesthouses. The atmosphere is really romantic and guarantees of an unforgettable stay.
The settlement is surrounded by a tall wall, two gates eastwards and westwards and a small exit to the sea.

Take a walk around Kato Poli and admire the imposing churches. The temple of Elkomenos Christ is a basilica church with a cupola and a narthex as and an Episcopal seat. In its interior you will have the chance to see important icons of the post Byzantine period.
The temple of Panagia Mirtidiotissa was built around 1700. It has an impressive wooden chancel screen. The temple of Saint Nikolaos is a dome-shaped basilica church with cupola. It was built around 1703.
The church of Panagia Chrisafitissa was found during the 17th century. It has a square champer and a small cupola.
Other smaller temples are: Saint Andreas, Saint Anna the Catholic, Saint Anna of the Second Venetian Rule (1690 – 1720), Saint Demetrios, etc. It is worth visiting the Muslim Mosque. The building dates back to the 16th century, but was turned into a Frankish temple during the Frankish Rule. During the 18th century, it became a mosque once again. Today it hosts the Archaeological Collection.
Read more...

KAΛHMEΡΑ


Kαλό το...debate εχθές;;;


Read more...

gorge Aggitis


TopGeo


Read more...
free counters