Deb8.gr: «Συζητάμε προγράμματα»


Ο ιστότοπος deb8.gr (το «deb8» είναι συντομογραφία του «debate») είναι μια από τις αξιολογότερες προσπάθειες στο ελληνικό διαδίκτυο.

Η κύρια δουλειά που κάνουν τα παιδιά εκεί είναι να «σπάσουν» τα δυσνόητα, δυσανάγνωστα και ακατάληπτα «προγράμματα» των κομμάτων σε ενότητες ανά θέμα και να κάνουν μια παράλληλη παρουσίασή τους. Πράγμα που είναι ουσιώδες σε μια σοβαρή εκλογική διαδικασία, δεδομένου ότι το ζητούμενο στις εκλογές δεν είναι η γραβάτα, το κοστούμι, το μακιγιάζ ή η φράντζα του αρχηγού κάθε κόμματος, αλλά το πρόγραμμα που, υποτίθεται, καταθέτει στο εκλογικό σώμα προς έγκριση.

Τέτοιες προσπάθειες αποτελούν σοβαρά βήματα για ένα καλύτερο επίπεδο πληροφόρησης (αντί της μονοδιάστατης, κατευθυνόμενης «ενημέρωσης»).

Παράλληλα με την παρουσίαση των προγραμμάτων, το deb8.gr οργανώνει και «εναλλακτικά ντημπέιτ», με πολιτικούς απ' όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα δεχτούν να συμμετάσχουν. Τις ερωτήσεις υποβάλλουν οι χρήστες από το ίντερνετ και οι πολίτες που είναι παρόντες.

Η συμμετοχή σε μια τέτοια ενεργή προσπάθεια, έχει μεγάλη αξία καθώς, ανεξάρτητα από την συμμετοχή ή όχι σε εκλογικές διαδικασίες, αυξάνει την πληροφόρηση αλλά και τον έλεγχο στους «πολιτικούς» και τις πολιτικές που ασκούν.

Η ομάδα του deb8.gr έχει ανακοινώσει στο Twitter ότι το διαδικτυακό ντημπέιτ θα γίνει την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, στις 4 το απόγευμα «με πολλούς καλεσμένους και θεματολογία που μας ενδιαφέρει». Περισσότερα θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον ιστότοπο.
exoapotinvouli


Read more...

Αυτό το...Αγγούρι ποιος θα το φάει;


Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ


Read more...

Ράδιο.. Αγάπη μου!
Ένα site που αξίζει την προσοχή μας,ειδικά για τους λάτρεις του ραδιοφώνου.
Μια αξιέπαινη προσπάθεια συγκέντρωσης όλων των διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών.
Αν είστε ιδιοκτήτης(ερασιτέχνης ή επαγγελματίας) κάποιου ιντερνετικού ραδιοφώνου ή απλός ακροατής επισκεφτείτε το portal και εγγραφείτε,δηλώστε το ράδιό σας ή ψάξτε τον σταθμό που θέλετε να ακούσετε.


Read more...

Δείτε εδώ Το ΦΕΚ 181 16/09/2009


Ολόκληρη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί:
*Ρύθμισης θεμάτων Φ.Π.Α.,επισφαλών απαιτήσεων,ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.
*Αναπροσαρμογής οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία.
*Αναστολής πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα.
*Μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
*Συμπλήρωσης,τροποποίησης διατάξεων του ν.3717/2008(Φ.Ε.Κ. Α 239)"Κοινωνικές ρυθμίσεις για τους εργαζομένους στις εταιρείες "Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε.","Ολυμπιακή Αεροπορία-Υπηρεσίες Α.Ε." ΚΑΙ "Ολυμπιακή Αεροπλοϊα Α.Ε."
ΦΕΚ 181-160909

Επειδή αρκετοί από εσάς θα αναρωτιέστε για τον τρόπο με τον οποίο θα εισπράξετε τα οικονομικά οφέλη της ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ κοιτάξτε με προσοχή το 'Άρθρο 3,παράγραφο 2 της σελίδας 6484


Read more...

Μουσικό διάλειμμα...
Read more...

Η ερώτηση του ψηφοφόρου στο debate


Χωρίς λόγια από τον Ιατρίδη

ΖΕΙΔΩΡΟΝ


Read more...

Ο Χειρουργός παντρεύεται!Περνώ το κατώφλι.

Άραγε τι με περιμένει στην άλλη μεριά; Θα πονέσει; Αυτά και άλλα πολλά θα σκεφτόμουν παλαιότερα. Συνειδητοποίησα όμως ότι εδώ και 10 χρόνια έχω διαβεί το κατώφλι, ανεπίσημα όμως, και χωρίς καν να το έχω καταλάβει. Ομορφούλα, σ’ ευχαριστώ γι αυτά τα όμορφα 10 χρόνια. Θα τα πούμε στο δημαρχείο…
http://xeirourgeio.blogspot.com

Βίο ανθόσπαρτο από εμάς Χειρούργε..


Read more...

Ό,τι δε μας λένε για τη γρίπη;


Το μόνο ασφαλές εμβόλιο είναι αυτό που δεν χρησιμοποιείται ποτέ "

James R. Shannon,τέως διευθυντής αμερικανικού εθνικού συμβουλίου υγείας.

"Tα παιδιά που εμβολιάζονται για γρίπη

έχουν 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσηλευτούν για γρίπη"

Οι θάνατοι (κυρίως παιδιών) σε Αφρική και Ασία είναι μόνον από ελονοσία 3000 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Γιατί αυτό δεν αποτελεί καν είδηση ενώ "η πανδημία" με τα ελάχιστα θύματα μονοπωλεί τα ΜΜΕ, κινητοποιεί παγκόσμιους οργανισμούς και κυβερνήσεις;

1. Κηρύσσεται πανδημία, κινητοποιούνται κυβερνήσεις, ξοδεύονται εκατομμύρια για τη γρίπη των χοίρων με 145 θύματα λιγότερα απ΄ αυτά που προκαλούν κάθε χρόνο οι κεραυνοί (1170 θύματα το χρόνο) και αμελητέα μπροστά στα θύματα της εποχιακής γρίπης που ανέρχονται σε 250.000 έως 500. 000. Time Magazine June 11, 2009 ενώ τo 98% των νοσούντων αναρρώνει χωρίς καμμιά θεραπεία.

2. Σε Γαλλία, Αγγλία, Αμερική Readying Americans for Dangerous, Mandatory Vaccinations -(και έπονται.....) μεθοδεύεται υποχρεωτικός εμβολιασμός (με κυρώσεις για όποιον επιμείνει να αυτοδιαχειριζεται το σώμα του), ενώ είναι γνωστό ότι :

(α) Τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά.Το παραδέχεται τηλεφωνικά ακόμη και ο παρασκευαστής (http://www.youtube.com/watch?v=az5aAwr4ugE)

(β) Τα εμβόλια είναι επικίνδυνα Το 1918-19, κατά τη διάρκεια της ισπανικής γρίπης των πτηνών,
trupokarudos

μόνον οι στρατιώτες και άλλα άτομα που είχαν εμβολιασθεί κατά της γρίπης αρρώστησαν και πέθαναν. Εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από το θανατηφόρο εμβόλιο για το οποίο ο οργανισμός δεν είχε φυσική άμυνα. Αυτοί που αρνήθηκαν το εμβόλιο παρέμειναν υγιείς, μολονότι βοηθούσαν τους αρρώστους και μετέφεραν τους νεκρούς. Ομοίως και από τον εμβολιασμό το 1976, για την τότε πανδημία των χοίρων οι άνθρωποι πέθαναν και πολλοί παρέλυσαν από το εμβόλιο και όχι από τον ιό των χοίρων. Officials Are Urged to Heed Lessons of 1976 Flu Outbreak

Από τους 145 θανάτους της σημερινής "πανδημίας οι 128 είναι στο Μεξικό στο οποίο είχε προηγηθεί δωρεάν εμβολιασμός του πληθυσμού.

(γ) Οι εταιρίες παρασκευής των εμβολίων έχουν ασυλία σε περίπτωση ανήκεστων βλαβών

(δ) Δες τε στο YouTube την προπαγάνδα και τον εκφοβισμό των εταιριών για να προωθήσουν το εμβόλιο για την γρίπη των χοίρων το 1976 (Στο τέλος της διαφήμισης δείχνει το πρόσωπο μιας γυναίκας να παίρνει τη μορφή χοίρου)

ε) Το Tamiflu (εταιρίας συμφερόντων τέως αντιπροέδρου USA, Cheney) έχει από το 2007 απαγορευτεί στην Ιαπωνία για παιδιά γιατί προκάλεσε (14) θανάτους και ανήκεστες βλάβες ενώ η προβλεπόμενη από την εταιρία επωφελής δράση του είναι συντόμευση μόνον της ανάρρωσης κατά μία ή μιάμιση ημέρα εδώ.

4. Αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι η επαρκής ποσότητα βιταμίνης D η οποία ενεργοποιείται με έκθεση στον ήλιο ( η έξαρση το χειμώνα οφείλεται στην έλλειψη της βιταμίνης αυτής λόγω ανεπαρκούς έκθεσης στον ήλιο).

4. Δεν υπάρχει οργανισμός που να ελέγχει τι περιέχεται στα εμβόλια. Για παράδειγμα, αυτό το Φεβρουάριο, ο μεγαλύτερος παρασκευαστής εμβολίων Baxter έφτιαξε εμβόλιο που περιείχε ζωντανό ιό της γρίπης των πτηνών και ανθρώπινο ιό και έστειλε αυτό το "εμβόλιο" σε 18 χώρες, ελπίζοντας ότι κανείς δεν θα παρατηρήσει ότι περιέχει τον ιό της γρίπης των πτηνών.

Όμως, η Τσεχοσλοβακία το δοκίμασε πρώτα σε παπαγάλους και οι παπαγάλοι πέθαναν και αποκαλύφθηκε η φύση του "εμβολίου".

Η ίδια εταιρεία απέκτησε δικαιώματα για την παραγωγή του νέου εμβολίου για τη γρίπη των χοίρων και αναμένεται να το έχει έτοιμο τον Ιούλιο. Κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει να κάνουν το ίδιο "σφάλμα. και πάλι.

Παρόλο που το φιάσκο της Baxter προκάλεσε οργή στην Ευρώπη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αμερική δεν ανέφεραν καν το γεγονός (Ούτε στην Ελλάδα, φυσικά. Οι αρμόδιοι θεώρησαν πιο σοβαρό να ασχοληθούν με την αθώα "φραπελιά").

5. Πρόσφατα, Αυστραλή Δημοσιογράφος- Ερευνήτρια έχει εκφράσει κατηγορίες εναντίον ΠΟΕ, Φαρμακοβιομηχανιών και Αμερικανικών Παραγόντων για Βιοτρομοκρατία και Πρόθεση μαζικών δολοφονιών

Journalist Files Charges against WHO and UN for Bioterrorism and Intent to Commit Mass Murder

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

24.7.09

Η Άλλη Όψη των Εμβολίων Ι

«Θα πρέπει να ληφθούν δρακόντεια μέτρα για δημογραφική μείωση ενάντια στη θέληση των πληθυσμών. Η μείωση των γεννήσεων έχει αποδειχθεί ότι είναι αδύνατη ή ανεπαρκής. Θα πρέπει συνεπώς να αυξηθεί το ποσοστό θνησιμότητας. Πώς; Με φυσικό τρόπο. Πείνα και αρρώστια! "Robert McNamara", πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ, μέλος του Προγράμματος για Διευρυμένη Ανοσοποίηση.

1. Πρόσθετα που συμπεριλαμβάνονται εν αγνοία μας στα εμβόλια ως στοιχεία πλήρωσης (fillers)

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2001/03/07/vaccine-ingredients.aspx1)

1) ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ (δύο παραλλαγές) - συνδέονται άμεσα με την νόσο Αλτσχάιμερ.

2) ΘΕΙΚΗ ΑΜΜΩΝΙΑ- ανόργανο λίπασμα. Γνωστό ότι προκαλεί βλάβη στα νεφρά και το ήπαρ, και γαστρεντερικές δυσλειτουργίες

3) ΑΜΦΟΤΕΡΙΝΗ Β - "αντιμυκητιασικό απολυμαντικό", προκαλεί βλάβες στο ουροποιητικό, τα έντερα και τις καρδιακές λειτουργίες

4) ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ ΖΩΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ (πολλαπλά) - τα δομικά στοιχεία της νόσου των τρελών αγελάδων

5) ΦΟΡΜΑΛΔΕΫΔΗ - "συντηρητικό & απολυμαντικό", είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο, χρόνια βρογχίτιδα, ερεθισμό των ματιών, όταν εκτίθενται στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού

6) MSG - γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο στον άνθρωπο

7) ΦΑΙΝΟΛΕΣ - ιδιαίτερα τοξικό απολυμαντικό βαφής, προκαλεί βλάβες στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά και το αναπνευστικό

8) ΦΑΙΝΟΑΙΝΟΞΥΑΙΘΑΝΟΛΗ "αντιψυκτικό"- αποδεδειγμένα έχουν ακραίες νευροτοξικές παρενέργειες

9) THYMEROSAL (Υδράργυρος) - Τοξικότατο, με βάσιμες ενδείξεις ότι προκαλεί Αυτισμό στα παιδιά και πολλές σχετικές διαταραχές συμπεριφοράς που σχετίζονται με αυτό.

Ο Αυτισμός παρατηρείται σήμερα με συχνότητα 1 στα 67, ενώ στην πριν τα εμβόλια περίοδο ήταν 1 στα 20.000.

Περιλαμβάνουν επίσης τους παρακάτω ζωικούς ιστούς:

χοιρινό αίμα, αίμα αλόγου, εγκέφαλο κουνελιού, νεφρά σκύλου, νεφρά πιθήκου, έμβρυα κότας, ορό μοσχαριού, ορό εμβρύου μοσχαριού, κ.λ.π

To 2001, o Jock Doubleday, διευθυντής τριών μη κερδοσκοπικών εταιριών φυσικής υγείας στην Καλιφόρνια προσφέρει χρηματική αμοιβή σε όποιον γιατρό ή στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας πιεί δημόσια ένα μείγμα που θα περιέχει τα παραπάνω έκδοχα (δεν θα περιέχονται τα κύρια συστατικά, νεκροί ή ζωντανοί ιοί ή βακτηρίδια) στις ίδιες αναλογίες μ΄αυτές στα παιδικά εμβόλια ανοιγμένες ως προς το βάρος του σώματος.

Το μίγμα θα παρασκευαστεί από τον Doubleday, τρεις επώνυμους φαρμακοποιούς και τρεις φαρμακοποιούς που θα προτείνει ο υποψήφιος.

Η προσφορά ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2001 με 20.000 δολλάρια, βαθμιαία αυξανόμενη κάθε χρόνο και σήμερα είναι 200.000 δολλάρια.

Μέχρι σήμερα δεν έχει προσφερθεί κανείς. Γιατί?

http://www.spontaneous%20creation.org/

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

4.7.09

Η Αμαρτωλή Ιστορία των Φαρμακοβιομηχανιών Ι

Α. TO OIKONOMIKO ΣΚΑΝΔΑΛΟ

1. Σύγκριση κόστους συστατικών και τελικής τιμής φαρμάκων ευρείας κυκλοφορίας.

Xanax 1 mg Τιμή(100 tablets): $136.79 Κόστος συστατικών $0.024 Ποσοστό υπερτίμησης 569.958%

Prozac 20 mg Τιμή(100 tablets): $247.47 Κόστος συστατικών : $0.11 Ποσοστό υπερτίμησης : 224.973%

Norvasec 10 mg Τιμή(100 tablets): $188.29 Κόστος συστατικών : $0.14 Ποσοστό υπερτίμησης : 134.493%

Tenormin 50 mg Τιμή(100 tablets): $104.47 Κόστος συστατικών : $0.13 Ποσοστό υπερτίμησης : 80.362%.

2. Η υψηλή τιμή οφείλεται στο υψηλό κόστος της έρευνας ? Όχι. Στο μεγαλύτερο μέρος τους οι έρευνες γίνονται με κρατική χρηματοδότηση. Οι φαρμακοβιομηχανίες μπορούν και παίρνουν τα αποτελέσματα από τους κρατικούς οργανισμούς έρευνας και τα πανεπιστήμια. Στην ουσία οι φαρμακοβιομηχανίες, αντίθετα απ΄ό,τι ισχυρίζονται, είναι εταιρίες παραγωγής και marketing και όχι δημιουργίας (έρευνας). Τα τρία τέταρτα του κόστους τους πηγαίνουν στo marketing Dr. Marcia Angell.

3. Αυξάνουν αυθαίρετα τις τιμές ακόμη και πάνω από 100% Eρευνητές στο Πανεπιστήμιο του Minnesota εντόπισαν π.χ. ότι η τιμή του φαρμάκου Acthar (χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σπασμών σε βρέφη) αυξήθηκε 1.424 % από $ 1.650 σε $ 23.000. Η εξήγηση;"Άπλά φαίνεται ότι κανείς δεν τις ελέγχει" λέει ο Stephen Schondelmeyer του Πανεπιστημίου της Μινεσότα. Big Pharma Quietly Hikes Drug Prices 100 Percent or More

Β. ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

1. Καταδικάζεσαι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και όταν αποφυλακίζεσαι γίνεσαι πρόεδρος της ισχυρότερης φαρμακο-βιομηχανίας. Ο Fritz ter Meer καταδικάστηκε στη Νυρεμβέργη για διενέργεια πειραμάτων σε κρατούμενους στο Άουσβιτς. Μόλις αποφυ-λακίζεται επτά χρόνια μετά, το 1956, γίνεται πρόεδρος της Bayer. Bayercrimes against humanity, Bayer.

2. Προώθηση ναρκωτικών σε παιδιά. Πριν 100 χρόνια η Bayer διαφήμισε την ηρωίνη σαν ένα μη εθιστικό φάρμακο για το βήχα των παιδιών. (Το όνομα ηρωίνη προκύπτει από τη γερμανική λέξη heroisch, που σημαίνει ηρωικός). Το απέσυρε το 1910 ενώ το Αμερικανικό Κογκρέσο το 1914 επέτρεψε να συνεχίζει να συνταγογραφείται ως φάρμακο μέχρι το 1924 που το απαγόρευσε. http://en.wikipedia.org/wiki/Heroin.

3. Προώθηση Αμφεταμινών σε Παιδιά. Σήμερα 85 χρόνια μετά, τα ναρκωτικά (αμφεταμίνες) συνεχίζουν να συνταγογραφούνται σε παιδιά για μια νέα εφευρεμένη νόσο την λεγόμενη ADHD (διαταραχή προσοχής) ενώ πρόσφατα εγκρίθηκε από την FDA να δίνονται σε παιδιά μέχρι και 10 ετών αντιψυχωτικά όπως το Serequel και το Zyprexa ( τα οποία τους προκαλούν τρομακτική εμπειρία ψευδαισθήσεων).

4. Όλα τα ναρκωτικά έχουν παρασκευαστεί από φαρμακοβιομηχανίες www.naturalnews.com/021768_meth_heroin_drug_companies.html.

5. Προώθηση φαρμάκων που γνωρίζουν ότι δεν δρούν. Πρόσφατα παραδείγματα:

-Σε δίκη της εταιρίας 'Eli Lilly & Co. για οικονομικά σκάνδαλα αποκαλύφθηκε ότι προωθούσε το αντιψυχωτικό φάρμακο Zyprexa για την άνοια των ηλικιωμένων ενώ γνώριζε τα αποτελέσματα έρευνας ότι είναι αναποτελεσματικό και αυξάνει τους θανάτους. Παρά την αποκάλυψη αυτή πήρε έγκριση από την FDA (τον αμερικανικό ΕΟΦ).

-Η FDA ενέκρινε το αντικαταθλιπτικό Lexapro (escitalopram) της εταιρίας Forest Laboratories' για χρήση σε παιδιά και εφήβους, ενώ έχουν γίνει αγωγές 11 πολιτείες για δωροδοκία παιδιάτρων για την προώθηση του φαρμάκου και ενώ η εταιρία γνώριζε ότι το φάρμακο είναι αναποτελεσματικό για τη θεραπεία της κατάθλιψης σε παιδιά, ακόμη και αν η χρήση αυτή δεν είχε εγκριθεί από την FDA κατά το χρόνο.

6. Προώθηση στον λεγόμενο Τρίτο Κόσμο φαρμάκων που γνωρίζουν ότι προκαλούν Μοιραίες Ασθένειες και τα οποία έχουν απαγορευτεί στον "Πρώτο" Κόσμο. Για παράδειγμα :Η αμερικανική Bayer, πούλησε ενέσεις πήξης του αίματος αξίας εκατομμυρίων δολαρίων σε Ασία, Λατινική Αμερική, καθώς και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στα μέσα της δεκαετίας του 1980, αν και γνώριζε ότι είχαν μολυνθεί με τον ιό του AIDS και είχαν απαγορευτεί στην Αμερική.Όχι μόνον δεν απέσυρε τα αποθέματά της αλλά συνέχισε να παράγει την ίδια μολυσμένη σειρά γιατί τη συνέφερε οικονομικά YouTube.com April 2, 2006 New York Times May 22, 2003.

7. Απάνθρωποι Πειραματισμοί σε Αδύναμους Ανθρώπους εν αγνοία τους στο Λεγόμενο Τρίτο Κόσμο αλλά και στην Αμερική. Πειραματισμοί σε νεογέννητα στα οποία έχουν εγχυθεί ραδιενεργές ουσίες, σε ψυχικά ασθενείς εγκλεισμένους σε γιγάντια ψυγεία, σε στρατιώτες που εκτίθενται σε χημικά όπλα από την κυβέρνηση που υπηρετούν, σε παιδιά που μολύνονται με ηπατίτιδα, σε μεταλλωρύχους που τους βάζουν και πίνουν εν αγνοία τους μοιραία δηλητήρια, σε ασθενείς σε πανεπιστημιακό πανεπιστήμιο που τους εκχύνεται πλουτώνιο και άλλα αδιανόητα για κάθε φαντασία.

8. Απάνθρωπα, απίστευτα βάναυσα πειράματα σε ζώα (πολλά για τα καλλυντικά ) GREENPAGE >> Εγκλήματα Επιστήμης

Γ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

1. Επί προεδρίας του Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1980 ψηφίστηκαν νόμοι που τους επιτρέπουν να πατεντάρουν την έρευνα που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH). Έρευνα που πληρώνεται από το δημόσιο, δηλαδή από τους πολίτες, σφετερίζεται και πατεντάρεται από τις φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες απολαμ-βάνουν σημαντικές φοροαπαλλαγές Dr. Marcia Angell. Σ΄αντάλλαγμα, οι φαρμακοβιομηχανίες χρηματοδοτούν τους πολιτικούς. Είναι το πιο ισχυρό λόμπυ της Αμερικής, το οποίο το 2002 απασχολούσε στην Ουάσιγκτον 675 εκπρόσωπους ειδικών συμφερόντων (συμπεριλαμβανομένων 26 πρώην μελών του Κογκρέσου), με κόστος πάνω από $ 91 εκατομμύρια. Το αποτέλεσμα ήταν κατακόρυφη αύξηση των εταιρικών κερδών. Dr. Marcia Angell, largest political lobby in Congress.

2. Η Αμερικανική Πολιτεία λειτούργησε σχεδόν πάντα συγκαλύπτοντας τις φρικαλεότητες και τα σκάνδαλα των φαρμακοβιομηχανιών. Παράδειγμα: Στην περίπτωση της Bayer που αναφέρεται παραπάνω ενώ η γαλλική κυβέρνηση ανακάλυψε τη συγκάλυψη της Bayer και έστειλε στη φυλακή τους υπαλλήλους που ευθύνονταν για αυτό, στην Αμερική η Bayer δεν έχει ποτέ υποστεί επίσημη διερεύνηση (ούτε και η Βαxter με τα μολυσμένα εμβόλια βλ. Πανδημία Γρίπης πιο κάτω). Αντιθέτως κατά καιρούς ψηφίζει νόμους ασυλίας των φαρμακοβιομηχανιών.

Στην πραγματικότητα ο FDA (οργανισμός προστασίας της υγείας) επέτρεψε στις εταιρίες τις φρικαλεότητές τους και δεν έκανε τίποτα για να τις αποτρέψει..Χάρη στις αλλαγές της νομοθεσίας τα τελευταία 20 περίπου χρόνια, ο FDA στην πραγματικότητα χρηματοδοτείται από τις εταιρείες που υποτίθεται ότι ελέγχει. Απ΄ό,τι φαίνεται ο πραγματικός σκοπός της FDA είναι να θέσει τη σφραγίδα της έγκρισης για τα φάρμακα ώστε οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ-

Πολίτες κατά των αναγκαστικών εμβολιασμών

Κάτι φρικτό φαίνεται πως έρχεται στη Νέα Υόρκη. Aργότερα ίσως και σε μας; Πολίτες ενάντια στους αναγκαστικούς εμβολιασμούς

* Κι άλλες μηνύσεις για συνωμοσία με πρόθεση τη μαζική γενοκτονία - αυτή τη φορά στις ΗΠΑ!

* Τα εμβόλια κατά της γρίπης των χοίρων θα δοκιμαστούν στους πολίτες του Rochester, Νέας Υόρκης, ενώ συρμός από βαγόνια τρένων περιμένουν ήδη σταθμευμένα στα όρια της πόλης... Γιατί?...

* Στην Πολωνία συνέλαβαν γιατρούς που προκάλεσαν το θάνατο αστέγων, στους οποίους έκαναν τα εν λόγω εμβόλια!

* Η Πολωνία δήλωσε ότι "Θα αρνηθεί να εμβολιάσει τους πολίτες της."

* Ασφαλιστικά μέτρα εναντίων των εμπλεκόμενων φαρμακευτικών εταιριών"Παραθέτω σε μετάφραση το εμπνευσμένο μήνυμα της Εlizabeth Book, που αγωνίζεται να προλάβει την τραγωδία που πάει να τυλίξει την πόλη της σε λίγες μέρες, καθώς εκεί, στο Rochester της Νέας Υόρκης, πρόκειται να γίνουν οι δοκιμές των εμβολίων κατά της γρίπης των χοίρων σε ανθρώπους - πειραματόζωα εν προκειμένη των φαρμακευτικών καρτέλ...Στην ουσία θα είναι οι πρώτοι που θα κινδυνέψουν από τη χρήση των επικίνδυνων σκευασμάτων...

----------Στην Πολωνία έχουν συλληφθεί πρόσφατα αρκετοί γιατροί και νοσοκόμοι που πριν από μερικούς μήνες σκότωσαν άστεγους με αυτά τα εμβόλια-βιολογικά όπλα. Η ίδια η εταιρεία που σχεδιάζει να εμβολιάσει εσάς και τους δικούς σας συμπεριλαμ-βάνεται στις εν λόγω αγωγές ως συνωμότης. Για σκεφτείτε το για μια στιγμή παρακαλώ! Η Φαρμακοτεχνική εταιρία Baxter είναι μία μόνο από τις εταιρείες που κατονομάζονται για συνένοχη στην μηνήσεις που έχουν υποβληθεί. Υπάρχουν ορισμένες ακόμη εταιρείες που παράγουν βιολογικά όπλα και που τους καταλογίζονται επίσης ευθύνες.Η Πολωνία δήλωσε ότι "Θα αρνηθεί να εμβολιάσει ακόμη και ένα μόνο από πολίτες της. Έχω ακούσει ότι έχουν "πετάξει" ακόμη και τον αμερικανό Πρέσβη! αρνούμενοι να δώσουν στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας τον πλήρη έλεγχο επί της χώρας τους κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Ο Υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε σήμερα πως δεν πρόκειται να γίνουν εκεί δοκιμές σε ανθρώπους και πως δεν θα χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε αδοκίμαστα εμβόλια σε κανέναν πολίτη της χώρας τους. Καλό γι 'αυτούς!(...) Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων είναι να αρχίσουν εντός των ημερών στο Ρότσεστερ. Είναι θανατηφόρα. Τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν τη θνησιμότητα που προκαλούν τα εμβόλια και τα αποδεικτικά στοιχεία κατά των συνωμοτών οι οποίοι σχεδιάζουν τους θανάτους μας είναι επίσης δριμύτατα.(...) Παρακαλούμε να θυμάστε το εξής: Τα άτομα που θα δεχτούν αυτή τη θανατηφόρο ένεση με το εμβόλιο-βιολογικό όπλο (bioweaponized), θα μεταφέρουν τον ιό μέσα στις κοινότητες , όπου θα μεταδίδεται για έως και δέκα ημέρες(!) Θα μεταδίδεται εκ προθέσεως σαν τη φωτιά!
Read more...

Το οικογενειακό περιβάλλον καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη σχολική επίδοση


Tο οικογενειακό περιβάλλον και η προσωπικότητα του μαθητή ευθύνονται για τη σχολική αποτυχία, περισσότερο απ’ ό,τι το εκπαιδευτικό σύστημα, υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου από το Τμήμα Κοινωνιολογίας, υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή του ιδίου Τμήματος, Ευστράτιου Παπάνη.
Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκε ένα αυτοσχέδιο
Υγεία,Γονείς και Παιδιά "Blog News"

ερωτηματολόγιο, που συμπληρώθηκε από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η κατασκευή του βασίστηκε σε αντίστοιχες έρευνες και διαπιστώσεις της διεθνούς βιβλιογραφίας και στην πολυετή εμπειρία των ερευνητών στην ειδική αγωγή.

Στην έρευνα, οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν αντιστρέφει τις κοινωνικές ανισότητες και ότι υπάρχει συσχέτιση των σχολικών επιδόσεων με την αγορά εργασίας. Λιγότερο υποστηρίζεται, σε σχέση με τις υπόλοιπες απόψεις, ότι για τη σχολική αποτυχία ευθύνονται στοιχεία του εκπαιδευτικού συστήματος. Επίσης, το οικογενειακό περιβάλλον και η προσωπικότητα του μαθητή βαρύνονται, σύμφωνα με τις απόψεις των εκπαιδευτικών, περισσότερο από το εκπαιδευτικό σύστημα.

«Σκοπός της παρούσας έρευνας ήταν να καταγραφούν οι απόψεις των εκπαιδευτικών για τις αιτίες που οδηγούν τους μαθητές στη σχολική αποτυχία και κατά πόσο το εκπαιδευτικό σύστημα συμβάλλει σε αυτήν. Οι εκπαιδευτικοί και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό διαδραματίζουν έναν κυρίαρχο ρόλο στην κοινωνικοπολιτική και ενταξιακή διαδικασία των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και στην αγορά εργασίας», σημειώνει ο κ. Παπάνης, προσθέτοντας:

«Οι εκπαιδευτικοί, αν και υποστηρίζουν την ευθύνη του εκπαιδευτικού συστήματος, μάλλον διαφωνούν με την άποψη ότι στοιχεία του εκπαιδευτικού συστήματος, όπως η ποιότητα, η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και η στάση τους απέναντι στους μαθητές επηρεάζουν τη σχολική αποτυχία των μαθητών.
Εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι:

 α) οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν, παρά τις ελλείψεις, το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αλλά διαφαίνεται ότι αναπτύσσεται ένας προβληματισμός για την ποιότητα και τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, και
 - β) οι εκπαιδευτικοί μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας παρατηρούν και διαμορφώνουν τις κρίσεις και τις αντιλήψεις τους για την ικανότητα των μαθητών, στηριζόμενοι στις στερεοτυπικές αντιλήψεις τους σχετικά με τα χαρακτηριστικά του “καλού” ή του “κακού” μαθητή. Οι κατηγοριοποιήσεις των εκπαιδευτικών δεν είναι ουδέτερες και δεν βασίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια, αλλά είναι συνάρτηση των κοινών αντιλήψεων των εκπαιδευτικών για τη μαθησιακή συμπεριφορά των μαθητών.

Όσον αφορά στην άποψη των εκπαιδευτικών σχετικά με την ευθύνη του οικογενειακού περιβάλλοντος και της προσωπικότητας του μαθητή για τη χαμηλή σχολική επίδοση, σε διεθνείς και ελληνικές έρευνες, επικρατεί η αντίληψη ότι το οικογενειακό περιβάλλον καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη σχολική επίδοση ενός μαθητή επηρεάζοντας τα κίνητρα, τις αξίες, αλλά και τις στάσεις του απέναντι στο εκπαιδευτικό σύστημα και στη μάθηση.

- Η κοινωνική θέση και το πολιτισμικό επίπεδο των γονέων, σε συνδυασμό με την οικογενειακή τους κατάσταση, λειτουργούν ως σημαντικός παράγοντας επιρροής της επίδοσης των μαθητών-παιδιών.
-Έχει διαπιστωθεί, άλλωστε, ότι οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα δεν εμπλέκονται στη μόρφωση των παιδιών τους κι αυτό επηρεάζει με ιδιαίτερο τρόπο την προσωπικότητα και τις δεξιότητες των παιδιών.
-Το πολιτισμικό κεφάλαιο της οικογένειας, οι διαπροσωπικές σχέσεις των μελών της και η γονεϊκή εμπλοκή καθορίζουν ένα μεγάλο ποσοστό από τα σχολικά και επαγγελματικά αποτελέσματα της βιογραφίας των παιδιών.
- Οι εκπαιδευτικοί της παρούσας έρευνας επιμερίζουν περισσότερες ευθύνες στο θεσμό της οικογένειας και στην προσωπικότητα του μαθητή σε σχέση με το εκπαιδευτικό σύστημα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν δύο ομάδες εκπαιδευτικών που διαφοροποιούνται. Οι εκπαιδευτικοί της πρώτης ομάδας είναι πιο αισιόδοξοι σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές των μαθητών που έχουν σχολικά αποτύχει και δεν αποδίδουν ευθύνες στα περιβαλλοντικά συστήματα (οικογένεια, σχολείο, μαθητής), ενώ οι εκπαιδευτικοί της δεύτερης ομάδας είναι περισσότερο καταγγελτικοί, αφού συμφωνούν ότι η σχολική επίδοση επηρεάζει τις επαγγελματικές προοπτικές των παιδιών που βιώνουν τη σχολική αποτυχία και καταμερίζουν τις ευθύνες στο εκπαιδευτικό σύστημα (και τα μέλη του), που δεν μπορεί να γεφυρώσει τις κοινωνικές ανισότητες, καθώς και δευτερευόντως στο οικογενειακό περιβάλλον και στην προσωπικότητα του μαθητή».
Read more...

Ενα βήμα πριν από την πτώχευση τα Ναυπηγεία ΣκαραμαγκάΑ. Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

Εντονες πιέσεις προς την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ασκεί η ΤhyssenΚrupp, ο γερμανικός όμιλος που είναι ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Οι Γερμανοί χθες κατήγγειλαν τη σύμβαση που έχουν με το υπουργείο Αμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό για την κατασκευή τριών υποβρυχίων, προσπαθώντας να εκμαιεύσουν με κάθε τρόπο την παραλαβή από το ΠΝ ενός τέταρτου υποβρυχίου, του «Παπανικολής», το οποίο έχει ήδη κατασκευαστεί στα ναυπηγεία του Κιέλου. Το ΠΝ δεν το παραλαμβάνει επικαλούμενο μεγάλα τεχνικά προβλήματα (πρόκειται για το υποβρύχιο που γέρνει).

Χθες ο διευθύνων σύμβουλος του Σκαραμαγκά
citypress.gr

κ. Ιτο (γερμανοιάπων την καταγωγή!) κάλεσε τους συνδικαλιστές του σωματείου «Τρίαινα» και τους επιβεβαίωσε την καταγγελία της σύμβασης για τα υποβρύχια «Ματρόζος», «Πιπίνος» και «Κατσώνης», προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις μετά τις εκλογές αν δεν βρεθεί συνολική λύση με την ελληνική κυβέρνηση.

«Πρόκειται για καθαρό εκβιασμό προς την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ που έρχεται σε 15 ημέρες» έλεγαν χθες οι συνδικαλιστές του ναυπηγείου. Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά απασχολούν σήμερα 1.300

εργαζομένους, ενώ άλλοι 1.500 εργαζόμενοι «κινούνται» γύρω από τα ναυπηγεία μέσω εργολάβων.

Μάλιστα νωρίς το απόγευμα είχε διοχετευθεί η πληροφορία ότι τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα κάνουν αίτηση πτώχευσης, αλλά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο περί διαρροής, ώστε εν συνεχεία να έλθει πιο... μαλακά η καταγγελία της σύμβασης για τα υποβρύχια.

Η κίνηση αυτή επανέφερε στην επιφάνεια τη δραματική συρρίκνωση των δραστηριοτήτων στα ελληνικά ναυπηγεία και τη σχεδόν βέβαιη απώλεια θέσεων εργασίας, αφού το ελληνικό Δημόσιο, που είναι ο βασικός τροφοδότης τους με έργα του Πολεμικού Ναυτικού, δεν προχωρεί για οικονομικούς λόγους σε ναυπήγηση ή επισκευή πολεμικών πλοίων.

Το πρόγραμμα των φρεγατών, στο οποίο ήλπιζαν τα μέγιστα οι Γερμανοί, καρκινοβατεί και οι πρόσφατες αποφάσεις των Βρυξελλών καλούν τον Σκαραμαγκά (δηλαδή τους Γερμανούς) να επιστρέψουν περί τα 230 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο (πάνω από 400 εκατ. ευρώ, αν συνυπολογιστούν και τόκοι!) ως παράνομες ενισχύσεις παλαιοτέρων περιόδων, τα οποία η ΤhyssenΚrupp δεν αναγνωρίζει, αφού δεν έγιναν επί των ημερών της, και δεν επιθυμεί να καταβάλει.

Οσο δεν επιλύεται αυτό το βασικό πακέτο προβλημάτων (και γερμανικών αιτημάτων) τόσο η γερμανική πλευρά θα πιέζει και ενδεχομένως θα εκβιάζει, πολλώ δε μάλλον που στην Αθήνα ετοιμάζεται να αναλάβει νέα κυβέρνηση σε δύο εβδομάδες.

Οπως τονίζει μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Β. Καρακίτσιος, πολλές φορές οι εργαζόμενοι του Σωματείου «Τρίαινα» έκαναν στάση εργασίας και αλλεπάλληλες παραστάσεις σε εργοδοσία, ΓΣΕΕ και κυβέρνηση ζητώντας λύσεις αλλά δεν εισακούστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο απλήρωτοι παρέμειναν επί δίμηνο οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που αποσχίστηκε από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και κατασκευάζει τροχαίο υλικό και ειδικά τους συρμούς του ΟΣΕ.

Οι περίπου 170 εργαζόμενοι είχαν πληροφορηθεί ότι η ελβετική εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια της Εταιρείας Τροχαίου Υλικού Ελλάδος ΑΕ ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση αφήνοντας άνεργους τους (υπο)απασχολουμένους εκεί, οι οποίοι προέρχονται άπαντες από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τον Οκτώβριο του 2007 η ιδιοκτήτρια του Σκαραμαγκά, ΤhyssenΚrupp Μarine Systems, είχε πουλήσει στην ελβετική εταιρεία συμμετοχών Dr. Μeyer Βeteiligungen την Εταιρεία Τροχαίου Υλικού Ελλάδος ΑΕ, θυγατρική ως τότε των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που ασχολείται αποκλειστικά με την κατασκευή τροχαίου υλικού και ειδικά με τους συρμούς του ΟΣΕ.
Read more...

Ιστορική παρτίδα σκακιού μεταξύ Κασπάροφ και Καρπόφ


Εικοσιπέντε χρόνια μετά την παρτίδα του 1984, οι σπουδαιότεροι παίχτες σκακιού του κόσμου, Γκάρι Κασπάροφ και Ανατόλι Καρπόφ ετοιμάζονται να επαναλάβουν τη μονομαχία, η οποία αναμένεται να προσελκύσει περίπου 10 εκατομμύρια θεατές. Το 1984, η πρώτη παρτίδα μεταξύ των δυο κορυφαίων δασκάλων, διακόπηκε μετά από πέντε μήνες χωρίς να αναδείξει νικητή.
Οι δυο σπουδαίοι δάσκαλοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν έναν επικό ψυχολογικό πόλεμο όταν αναμετρήθηκαν για το παγκόσμιο στέμμα του σκακιού, προ 25ετίας, θα ξεκινήσουν την παρτίδα αύριο, στην Βαλένθια της Ισπανίας. Αμφότεροι υποσχέθηκαν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να φτάσουν την ένταση και το δράμα της εξουθενωτικής αναμέτρησης του 1984, η οποία διακόπηκε, μετά από πέντε μήνες παιχνιδιού, χωρίς να αναδείξει νικητή.
Και οι δυο άντρες παραδέχονται ότι οι μέρες της ακμής στο παίξιμό τους έχουν περάσει, αλλά έχουν αφιερώσει εβδομάδες στην προετοιμασία αυτής της αναμέτρησης, αφού διακυβεύεται το κύρος τους. Οι δυο δάσκαλοι ταξίδεψαν στη Βαλένθια της ισπανίας με ομάδες υποστήριξης, 4-5 ατόμων, για την παρτίδα που αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 10 εκατ. τηλεθεατές απ’ όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τους οργανωτές.
«Είμαστε ακόμα σε θέση να παίζουμε υψηλής ποιότητας σκάκι» δήλωσε ο 46χρονος σήμερα Κασπάροφ, ο οποίος έχει σταματήσει να παίζει αγωνίζεται εδώ και πέντε χρόνια. Τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν περισσότερες πιθανότητες στον Κασπάροφ, θεωρώντας ότι η ηλικία του 58χρονου Καρπόφ θα αποδειχθεί μειονέκτημα γι’ αυτόν.
Ο Κασπάροφ επιτέθηκε φραστικά κατά Ρώσου δημοσιογράφου, κατηγορώντας τον ότι δεν μετάδωσε την σύλληψη και φυλάκισή του για συμμετοχή σε διαδήλωση κατά του Πούτιν. Ωστόσο, για τον αντίπαλό του είχε επαινετικά σχόλια: «Πολλοί από τους φίλους μου με ξέχασαν όταν φυλακίστηκα. Ο Καρπόφ όμως προσπάθησε να με επισκεφθεί». Ο Κασπάροφ είχε ταράξει ήδη τα νερά με δηλώσεις του στην ισπανική El Pais, όπου χαρακτήρισε τη Ρωσία του σήμερα «μια διεφθαρμένη δικτατορία με την μεταμφίεση δημοκρατίας». Ο Καρπόφ αναγνώρισε ότι έχουν πολιτικές διαφωνίες με τον αντίπαλό του και ότι σε πολλά πράγματα είναι διαφορετικοί.
Ο Καρπόφ προπονείται εδώ και δυο εβδομάδες με την υποστηρικτική ομάδα του. Ο Κασπάροφ στράφηκε στα νιάτα για αναζωογόνηση, προπονείται με τον Magnus Carlsen, ένα 18χρονο Νορβηγό που θεωρείται φαινόμενο στο σκάκι.
Και οι δυο δάσκαλοι επέκριναν το μοντέρνο σκάκι, κατηγορώντας όσους διευθύνουν το άθλημα παγκοσμίως για την παρακμή που σημειώνει. «Στις μέρες μου ανησυχούσαμε περισσότερο για την ομορφιά του παιχνιδιού» λέει ο Καρπόφ, που ήλπιζε ότι το σκάκι μέσω Η/Υ και το διαδίκτυο θα επανέφεραν της μέρες δόξας του παιχνιδιού.
Η Βαλένθια είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκαν οι κανόνες του σύγχρονου σκακιού, τον 15 αιώνα, όταν εισήχθη στην σκακιέρα η βασίλισσα – μοντέλο για την οποία θεωρείται η Ισαβέλα της Καστίλλης.
tvxs.gr


Read more...

"Βούλιαξε" στα χρέη η G.A. Ferries του κ. Γερ. Αγούδημου


Χθες ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά και οι προμηθεύτριες εταιρίες κίνησαν τις διαδικασίες κατάσχεσης των πέντε πλοίων προκειμένου να διασφαλίσουν την είσπραξη των οφειλών του προς αυτές, καθώς ο κ. Αγούδημος χρωστά ακόμη ασφαλιστικές εισφορές στο ΝΑΤ και δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στην εταιρία του.
Η εταιρία είναι θύμα των χειρισμών που έγιναν μέχρι τώρα με τις άγονες γραμμές, της οικονομικής κρίσης που πολλαπλασίασε τα οικονομικά προβλήματα και στο χώρο της ναυτιλίας, αλλά και της αβεβαιότητας που γεννούν οι πολιτικές εξελίξεις και δεν επέτρεψαν να δοθεί έστω και την τελευταία στιγμή κάποια λύση στο πρόβλημα της G.A. Ferries και του κ. Γερ. Αγούδημου που χρονίζει.
Αποτέλεσμα ήταν προμηθεύτριες να ξεκινήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαδικασία της κατάσχεσης των πλοίων της. Συγκεκριμένα, οι εταιρίες ΕΚΟ, Mamidoil, Sanco, αλλά και ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά φέρονται να έχουν προχωρήσει από χθες τη διαδικασία της κατάσχεσης των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων Ροδάνθη, Μαρίνα, Ανθή - Μαρίνα, Ρομίλντα και Δημητρούλα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι........
trelosgatos

παραπάνω εταιρίες ήδη από τις αρχές Ιουλίου ήταν έτοιμες να προχωρήσουν στην κατάσχεση, αλλά επήλθε συμφωνία με την διαχειρίστρια εταιρία G.A. Ferries για την ρύθμιση των χρεών της, μια ρύθμιση που ως φαίνεται η εταιρία του κ. Αγούδημου δεν κατάφερε να παρακολουθήσει.

Τα προβλήματα για την G.A. Ferries είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα όταν η γαλλική τράπεζα Natixis είχε ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου της διαδικασία της κατάσχεσης του καταμαράν Jet Ferry με τιμή εκκίνησης στα έξι εκατομμύρια δολάρια, όπως είχε ορίσει τότε το Πρωτοδικείο Πειραιά. Παράλληλη διαδικασία κατάσχεσης είχε ξεκινήσει την ίδια περίοδο από άλλη ναυπηγική εταιρία κατά του πλοίου Ανθή - Μαρίνα.

Οι παραπάνω εταιρίες εξαιτίας της αβεβαιότητας των πολιτικών εξελίξεων και προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους προχώρησαν στην διαδικασία της κατάσχεσης, ενώ αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι η έντονη αντιδικία του κ. Αγούδημου με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τις επιδοτήσεις της άγονης γραμμής που είτε δόθηκαν αποσπασματικά, είτε καθυστέρησαν να δοθούν τόσο πολύ που τίναξαν στον αέρα κάθε προσπάθεια της G.A. Ferries να εξυγιάνει τα οικονομικά της.

Εν ολίγοις η G.A. Ferries η οποία επί σειρά ετών ήταν ταυτισμένη με την άγονη γραμμή ναυάγησε αφού ποτέ δεν πήγε έγκαιρα τα χρήματα που της χρωστούσε το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να διαχειριστεί τη δική της οικονομική κρίση.
Read more...

Στην Εύβοια κρύβεται ένα τοξικό μυστικό

Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΤΣΗΣ

Κόκκινη λίμνη στο νταμάρι «Ακρες» (πάνω). Το κίτρινο χρώμα στην περιοχή Κοτρώνι προέρχεται από τις χημικές αντιδράσεις των σιδηρούχων μεταλλευμάτων

Ενα από τα χειρότερα εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος συντελείται εδώ και χρόνια στα βουνά και τα δάση της κεντρικής Εύβοιας, με την ανοχή των αρμόδιων αρχών.
Μείγμα βαρέων μετάλλων διοχετεύονται στον υδροφόρο ορίζοντα απ' όπου υδρεύονται χιλιάδες ανυποψίαστοι πολίτες και το λαθρεμπόριο υγρών και στερεών αποβλήτων που ανθεί στην περιοχή μολύνει το νερό και το έδαφος με δηλητηριώδη συστατικά.
*Κάτοικοι του δήμου Μεσσαπίων, περιβαλλοντικοί σύλλογοι και επιστήμονες, που πραγματοποίησαν αυτοψία, πιθανολογούν ότι η ΛΑΡΚΟ έχει μερίδιο ευθύνης για τη μόλυνση των υπόγειων υδάτων: εξασθενές χρώμιο μέχρι και 128 μg/l βρέθηκε σε γεώτρηση στην Καστέλα και περισσότερο από 60 μg/l στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜ, όταν το όριο ασφαλείας σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι 0.

Νικέλιο και χρώμιο
Οι μετρήσεις που έγιναν από

το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΙΓΜΕ ανίχνευσαν και συγκεντρώσεις νικελίου που ξεπερνούν τα 30 μg/l, με όριο ασφαλείας τα 20 μg/l. Μάλιστα πρόσφατες αναλύσεις του ΙΓΜΕ ανίχνευσαν εξασθενές χρώμιο 11 μg/l σε δείγμα από το δίκτυο ύδρευσης Πολιτικών, που μέχρι πρότινος ήταν «καθαρό».

*«Η ΛΑΡΚΟ με την εξορυκτική δραστηριότητα φράζει παράνομα με εκατομμύρια τόνους αδρανών υλικών τα υδατορέματα. Οταν βρέχει το νερό δεν έχει διέξοδο, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται στους κρατήρες των λατομείων και από εκεί να διοχετεύεται στον υδροφόρο ορίζοντα, συμπαρασύροντας βαρέα μέταλλα. Εχουμε ενημερώσει εγγράφως το δασαρχείο που είναι υπεύθυνο για τα υδατορέματα, χωρίς να πάρουμε ποτέ απάντηση», καταγγέλλει ο πρόεδρος του συλλόγου «Γαία» Νίκος Χασάνδρας.

*«Στα λιμνάζοντα νερά "ανοιχτών ορυχείων", όπως της ΛΑΡΚΟ, δημιουργείται το φαινόμενο της "όξινης απορροής": Νερό, οξυγόνο της ατμόσφαιρας και θειάφι από τα μεικτά θειούχα μεταλλεύματα δημιουργούν θειϊκό οξύ το οποίο διαλύει τα άλατα των βαρέων μετάλλων που κατεισδύουν αργά στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. Είναι ο κυριότερος μηχανισμός ρύπανσης των υδάτων με βαρέα μέταλλα σε περιοχές μεικτών θειούχων πετρωμάτων», εξηγεί ο Αθ. Παντελόγλου, βιοχημικός μηχανικός και μέλος του ινστιτούτου ΙΤΑΠ, γνωστού για την ανάδειξη της μόλυνσης Ασωπού και Οινοφύτων από εξασθενές χρώμιο.

*Από το 1969 στην κεντρική Εύβοια βρίσκεται η καρδιά της εξορυκτικής βιομηχανίας σιδηρονικελιούχου μεταλλεύματος της ΛΑΡΚΟ. Ολη η ενδοχώρα είναι κατασκαμμένη από νταμάρια βάθους 300 και 400 μέτρων: Κοντοδεσπότι, Σταυρός, Παγώντας και Νέος Παγώντας, Ακρες, Τριάδα είναι ορισμένες από τις περιοχές των λατομείων που καταλαμβάνουν περίπου 4 χιλιάδες στρέμματα του δήμου Μεσσαπίων. Ολα μέσα σε πευκόφυτες περιοχές.

Οξινη διάβρωση

Επισκεφθήκαμε τα νταμάρια μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σαββάτου.

Στο Κοτρώνι, ένα ορυχείο πολλών στρεμμάτων που περιβάλλεται από πυκνό πευκοδάσος, η κοκκινοκίτρινη λάσπη εναλλασσόταν με λίμνες αλλού καφέ-κίτρινες αλλού κόκκινο-πορτοκαλί. Χρώματα που, όπως μας εξήγησαν ειδικοί, «οφείλονται στην όξινη διάβρωση των εδαφών».

*«Η εταιρεία ποτέ δεν έχει αποκαταστήσει πλήρως ορυχείο. Παρότι τελειώνει την εκμετάλλευση του μεταλλεύματος, επανεκμισθώνει τις ιδιοκτησίες για να μην προχωρήσει στη δαπανηρή αποκατάσταση», μας είπε ο Ν. Φραντζής, μέλος ειδικής επιτροπής του Πανευβοϊκού Δικτύου Περιβάλλοντος.

*Η σημερινή δραματική κατάσταση των υπόγειων υδάτων του δήμου Μεσσαπίων δεν αποτελεί ξαφνική ανακάλυψη. Στα γύρω χωριά εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια είναι διάχυτη η φήμη ότι βυτία και φορτηγά με τοξικά απόβλητα από εταιρείες επεξεργασίας μετάλλου στη Βοιωτία έρχονται βράδυ σε εγκαταλειμμένα νταμάρια της ΛΑΡΚΟ ή μέσα στο δάσος και «αδειάζουν».

Οι τιμές για τη μίσθωση ενός τέτοιου οχήματος κυμαίνονται από 8 έως 10 χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή που για να σταλούν τα φορτία στη Γερμανία, όπου αδρανοποιούνται, χρειάζονται 30 χιλιάδες
*«Τόσο υψηλές τιμές εξασθενούς χρωμίου δεν μπορεί παρά να οφείλονται και στο λαθρεμπόριο» εκτιμά ο Γ. Λεοντής, πρόεδρος του συλλόγου «Ταναΐς». Ισως να μην είναι τυχαίο ότι σε δείγμα χώματος ποιυ ελήφθη από εγκαταλειμμένο νταμάρι και αναλύθηκε απ' το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανιχνεύθηκε ολικό χρώμιο μέχρι 840.000 μg/kg και εξασθενές 1.700 μg/kg.

Αξίζει να εκτιμήσει κανείς ότι η διεύθυνση Περιβάλλοντος της περιφέρειας σε «εξαιρετικά επείγον» έγγραφό της προς τη διεύθυνση Περιβάλλοντος Ευβοίας και τη διεύθυνση Ανάπτυξης Βοιωτίας παραγγέλνει ελέγχους σε όλες τις μονάδες των δύο νομών που δραστηριοποιούνται στη θερμική επεξεργασία αλουμινίου. Εφιστά την προσοχή στον «έλεγχο των συμβάσεων με αδειοδοτημένες εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων».

Απόβλητα στο δάσος


Κατά τους ελέγχους στην Εύβοια διαπιστώθηκε ότι δύο τουλάχιστον εταιρείες στο δήμο Ν. Αρτάκης (η μια στη Στρογγυλή και η άλλη στις Χαλκοδέρες) δεν προσκόμισαν τέτοιες συμβάσεις παρότι παράγουν τοξικά απόβλητα.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, ήδη από το Δεκέμβριο του 2008, είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη δικαιοσύνη για την ύπαρξη στερεών τοξικών αποβλήτων σε δασική περιοχή μεταξύ Ψαχνών και Τριάδας.

Το Γενικό Χημείο του Κράτους διαπίστωσε ότι όντως πρόκειται για επικίνδυνα τοξικά απόβλητα θερμικής επεξεργασίας αλουμινίου που περιέχουν αργίλιο και άλλα βαρέα μέταλλα, όπως κάδμιο, χρώμιο, μόλυβδο και νικέλιο.

Παρά τις ενέργειες αυτές μέχρι σήμερα παραμένουν στη θέση τους, ενώ έχουν προστεθεί και άλλοι «όγκοι» που πολλές φορές σκεπάζονται με αδρανή ή εύφλεκτα υλικά.

*Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πού οφείλεται το νερό-δηλητήριο στην κεντρική Εύβοια. Πάντως ο δήμος Μεσσαπίων ανοίγει νέες γεωτρήσεις μέσω του ΙΓΜΕ προσπαθώντας να βρει καθαρό νερό.

Νερό... δηλητήριο
Τις ενστάσεις του διατυπώνει ο επίκουρος καθηγητής Χημείας και τροφίμων Γ. Ζαμπετάκης:
«Με την εκτεταμένη ρύπανση όλου του υδροφόρου ορίζοντα, όσες γεωτρήσεις και να ανοιχτούν δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Είναι σαν να ρουφάμε νερό με ένα καινούριο καλαμάκι από ένα μπουκάλι με ρυπασμένο τοξικό νερό».

*Την ανησυχία της για τα ευρήματα αλλά και για την εξέλιξη του φαινομένου εκφράζει η Πολυξένη Νικολοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Είναι σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας και το χειρότερο όχι μόνο του τωρινού αλλά και του αυριανού πληθυσμού. Είναι γεγονός ότι η συχνότητα εμφάνισης νεοπλασιών, ιδιαίτερα του λεμφικού συστήματος, συνδέεται με έκθεση σε χημικές τοξικές ουσίες όπως τα βαρέα μέταλλα -κάδμιο, νικέλιο, χρώμιο κ.λπ.- αλλά και εντομοκτόνα και φυτοφάρμακα».

*Για μεγάλη συχνότητα καρκίνων στους λεμφαδένες κάνει λόγο ο ωτορινολαρυγγολόγος Αρτάκης Αντ. Χαραλαμπόπουλος: «Εδώ συναντώ νεοπλάσματα λεμφαδένων πολύ συχνότερα απ' ό,τι στην Αθήνα όπου δούλευα για πολλά χρόνια», τονίζει στην «Κ.Ε.»
enet.gr
Read more...

Ποταμιά, Θάσος - Potamia, Thassos island


photos by vasilpro
Η Ποταμιά χτισμένη στην βουνοπλαγιά, έχει πάρει το όνομα της απο το μικρό ποτάμι που περνά μεσα απο τοχωριό. Στο χωριό λειτουργεί το μουσείο του Πολύγνωτου Βαγή (1894-1965), διάσημου γλύπτη που διακρίθηκε στην Αμερική. Ασχολήθηκε με την τεχνική της άμεσης γλυπτικής πάνω σε ποικιλόμορφες πέτρες. Έργα του κοσμούν πολλά μουσεία των ΗΠΑ.
Κατηφορίζοντας φτάνουμε στην Σκάλα Ποταμιάς. Υπέροχη αμμουδιά με ταβέρνες, μπάρ, καφέ και διάφορα μαγαζιά.
Τα Κινυρα βρίσκονται 8 χλμ νότια.
Στην τοποθεσία αυτή βρίσκονταν κατα την αρχαιότητα τα χρυσωρυχεία του νησιού. Σώζωνται επίσης λείψανα βυζαντινών λουτρών και παλαιοχριστιανικής Βασιλικής.
Σε μικρή απόσταση ( 3χλμ) βρίσκεται η πολύ γνωστή παραλία Παράδεισος.
TravellGreece


Potamia is built on a hillside, and it is named after the small river that runs through the village. There is a museum in the village with the work of Polygnotos Vagi (1894-1965), a famous sculptor who distinguished himself in America. He was involved in the technique of direct carving on a wide variety of stones. His works adorn many museums in the U.S.
Descending we reach Skala Potamias. Great sandy beach with restaurants, bars, cafes and shops.
Kinyras located 8 km south.
The site is located in the ancient gold mines of the island. There are, also remains Byzantine baths and old churches.
Within walking distance (3 km) is the well known Paradise Beach.
Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ...ΚΟΡΙΤΣΙΑ!
Read more...

The waveifanik


Read more...