EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Οι ασφαλίτες και οι αδέσποτες μπουνιές

γράφει ο Μικρός Φωκίων

Μεγάλη η πανελλαδική και εκπρόθεσμη απεργία για να μπλοκαριστεί από το εργατικό κίνημα ένα νομοσχέδιο που είχε ήδη ψηφιστεί την προηγούμενη μέρα.

Θα μου πεις ότι η απεργία είχε προγραμματιστεί από καιρό. Που να αλλάζεις τώρα τον προγραμματισμό των απεργών και να τους πεις ότι θα απεργήσουμε πριν την ψήφιση του νόμου, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας (όπου οι απεργοί θα έχουν κυκλώσει την βουλή και όσοι θα ψήφιζαν ναι δεν θα τολμούσαν να βγουν από τον ναό της Δντκρατίας) και για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να πέσει. Ή το κίνημα ή τα μέτρα.

Προφανώς οι εργατοπατέρες είχαν κανονίσει τίποτα δουλειές και δεν μπορούσαν να οργανώσουν απεργίες.

Ας κάνουμε υπομονή και η ΓΣΕΕ με μπροστάρη τον μεγάλο αγωνιστή Παναγόπουλο θα τσακίσει την κυβέρνηση με την επόμενη 24ωρη απεργία που θα οργανωθεί


για την επομένη της ψήφισης των επόμενων μέτρων.

Η διαδήλωση ήταν μεγάλη. Ο αριθμός αυτών που συμμετείχαν όμως διαφέρει ανάλογα με τον άνθρωπο που μετράει.

Άλλοι μιλούν για 70 χιλιάδες, άλλοι για 40 χιλιάδες και η αστυνομία μιλάει για 14 χιλιάδες.

Μην νομίζετε ότι η αστυνομία δεν ξέρει να μετράει. Απλά μέτρησε τους ασφαλίτες που έκαναν τις προβοκάτσιες και τους ασφαλίτες που χτυπούσαν διαδηλωτές.

Το νέο σύνθημα των αναρχικών πλέον έχει αλλάξει. Έχει γίνει Κουκουλοφόροι, γουρούνια, δολοφόνοι ή Μπάτσοι γουρούνια κουκουλοφόροι.

Έπεσε αρκετό ξύλο. Αστυνομικοί ασφαλίτες χτυπούσαν διαδηλωτές, αναρχικοί χτυπούσαν αστυνομικούς, μεσήλικες διαδηλωτές χτυπούσαν τον Χατζηδάκη και η οργή όπου νάναι θα χτυπήσει κόκκινο.

Αυτός ο Χατζηδάκης τελικά είναι η απόλυτη απόδειξη ότι οι πολιτικοί μας ζούνε σε έναν άλλο κόσμο. Χωρίς προβλήματα, γεμάτο μίζες και άνευ της απαίσιας μυρωδιάς του λαού.

Και καθώς φαίνεται δεν παρακολουθεί και ειδήσεις. Αλλιώς θα έβλεπε τι έπαθε στην Αγγλία η Καμίλα και ο δικός της και δεν θα βολτάριζε αμέριμνος ανάμεσα σε ανθρώπους που τους πνίγει η αδικία και η οργή.

Εκτός και αν είχε πάρει τις μετρητοίς αυτό που είχε πει ο Γιωργάκης, ότι θα τους πάρουν με τις πέτρες. Και αφού δεν είδε πέτρες τριγύρω προχώρησε αμέριμνος. Αλλά έλα που εκτός από τις πέτρες υπάρχουν και οι μπουνιές.

Προσοχή κυκλοφορούν αδέσποτες μπουνιές και ασφαλίτες.

Το ωραίο είναι η εξήγηση που έδωσε ο Αντώνης Σφουγγαράκης και η νέα Νέα Δημοκρατία. Ήταν προβοκάτσια λέει επειδή η ΝΔ έχει αντιμνημονιακή πολιτική.

Αντώνη κάτσε σε παρακαλώ. Μην λιποθυμήσεις με αυτό που θα μάθεις. Οι πολίτες δεν θεωρούν μόνο τον νεκροθάφτη Γιωργάκη ως υπεύθυνο. Αλλά όλους αυτούς που με τον τρόπο τους βοήθησαν στην εκτέλεση της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Το φτύσιμο δεν είναι ψιχάλες. Φτύσιμο είναι.

Τώρα αρχίζει ο κόσμος να καταλαβαίνει που πάμε. Μόλις καταλάβει ότι θα τον έχουν φέρει στην απόλυτη απόγνωση χωρίς να υπάρχει κάποια ελπίδα βελτίωσης της ζωής του, όταν καταλάβει ότι του πήραν στην αρχή τα μέτρα για να μην χάσει την δουλειά του και τον μισθό του και στην συνέχεια του πήραν και την δουλειά και τον μισθό, όταν καταλάβει ότι το δούλεμα συνεχίζεται και η απόλυτη χρεοκοπία του θα είναι γεγονός… τότε δεν θα έχουν που να σταθούν.

Όλοι. Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι – παπαγαλάκια, οι έχοντες και κατέχοντες.

Δύσκολα τα πράγματα. Ο Παπακωνσταντίνου μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα επανέλθουμε στην δραχμή και ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις.

Έτσι εξηγείται η τεράστια ουρά που είδα μπροστά σε μια τράπεζα. Γιατί πλέον έχουμε καταφέρει να κατανοούμε τι εννοεί ο υπουργός. Ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που λέει.

Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα
Read more...

Γεώργιος Παπανδρέου: βόμβα αυτοκτονίας

by Carlos Latuff
Read more...
free counters