EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Καταλήψεις διοδίων σε όλη την Ελλάδα

Από την Κυριακή, έως τα μέσα Σεπτεμβρίου το κίνημα "Δεν πληρώνουμε" προχωρά σε καταλήψεις διοδίων σε όλη την Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους ακριβούς δρόμους.
Κατάληψη των διοδίων Νεστάνης και Σπαθοβουνίου ετοιμάζει η Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πελοποννήσου για την Κυριακή 29 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων αυτοκινήτων διαμαρτυρόμενη για την αύξηση των διοδίων που φτάνει σε ποσοστό 60% στην εθνική οδό Τρίπολη - Κόρινθο.
Παράλληλα, το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις αφού έχουν προγραμματιστεί μεγάλες κινητοποιήσεις.
Στις 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των επιτροπών ενάντια στα Διόδια στον Βόλο, και στις 26 στα Τρίκαλα. Παράλληλα, στις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στην οποία θα συμμετάσχουν εργατικά κέντρα της περιοχής και μαζί με τις επιτροπές κατοίκων θα ιδρύσουν από κοινού μια καινούργια επιτροπή ενάντια στα διόδια, στο Μνημόνιο και στα οικονομικά μέτρα.
Τέλος και στις 11 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΕΘ, θα ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή από τα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, με τα τα αυτοκίνητα να σταματούν σε όλα τα διόδια που υπάρχουν στη διαδρομή και να τα ανοίγουν για τον κόσμο.
Αν και το κίνημα "Δεν πληρώνουμε" ξεκίνησε υποτονικά ως απλή διαμαρτυρία φαίνεται πως φουντώνει και εξελίσσεται σε μαζικό κίνημα με εκατοντάδες πολίτες να συσπειρώνονται.

kostasanagnostopoulos


Read more...
free counters