EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Bodypainting

Στη Νότια Κορέα,στην πόλη της Daegu άνοιξε το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Ζωγραφικής στο Σώμα (International Body Painting Festival-2009).Η εκδήλωση διαρκεί μια εβδομάδα και είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση του κόσμου στον τομέα της "wearable αρτ", η οποία προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.









melwdos


Read more...

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά?... φοβερό...δείτε το!


busy bee


Read more...

Πορεία επί πληρωμή !


Βρε τι μαθαίνει κανείς λίγες μέρες πριν τις εκλογές!Είναι ολοφάνερο, ότι στην Νέα Δημοκρατία τους έχει πιάσει πανικός και έτσι χρησιμοποιούν όλα τα μέσα – τρόπους ώστε να μειώσουν την διαφορά και να κερδίσουν τις (επικοινωνιακές) εντυπώσεις!
Η υποψηφιότητα Καραμανλή στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, κάνει όλους να πιστεύουν ότι ο Καραμανλής δεν θα ”κόψει” έδρα από την Θεσσαλονίκη, οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν στην Λάρισα για τους γαλάζιους υποψήφιους…

Γνωστός λοιπόν υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας της Λάρισας, με θητεία στην Βουλή και με εμπλοκή σε σκάνδαλο της περασμένης κοινοβουλευτικής περιόδου (τι κάνει νιάου, νιάου;) έδωσε εντολή στους ”υπαλλήλους” του γραφείου του, να βρουν νέα σε ηλικία άτομα, ώστε να τον ακολουθήσουν στην βόλτα που θα έκανε στα εμπορικά καταστήματα της πόλης!

Φυσικά θα υπήρχε και η ανάλογη ανταμοιβή, η οποία ξεπερνουσε κατα πολύ το ένα μεροκάματο, για ”δουλειά” μερικών ωρών! Έτσι, ο υποψήφιος θα περνούσε επικοινωνιακά το μήνυμα, ότι έχει την νεολαία μαζί του…

Βέβαια, είναι πιο δίκαιο να πληρώνεις τους ακόλουθούς σου, παρά να τους τάζεις κα΄ποιο ρουσφέτι! Α, ξέχασα!Ρουσφέτι δεν μπορείς να τάξεις, γιατί δεν πρόκειται να βγείς…
belarisa


Read more...

Μουσικό διάλειμμα




Read more...

Περίπου 130 μετανάστες βρήκαν λιμάνι στο Βόλο


Πλήρωσαν ακριβό εισιτήριο στους δουλεμπόρους τους, αλλά τελικά μετ’ επιστροφής…
Για έξι καραβάνια το ταξίδι της ελπίδας σταμάτησε πρόωρα, όταν έγιναν αντιληπτά στα όρια της Μαγνησίας, είτε από λιμενικούς είτε από αστυνομικούς.

Πρόκειται για τις μεγάλες μόνο υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τις τοπικές διωκτικές αρχές από τις αρχές του 2009.
Σε αυτές τις περιπτώσεις της απάνθρωπης εκμετάλλευσης πρωταγωνίστησαν 13 δουλέμποροι, οι οποίοι συνελήφθησαν και 129 μετανάστες.

Το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μαγνησία απέκτησε τους τελευταίους μήνες ζωή…
Οι χώροι του, ειδικά τους τελευταίους μήνες, αδειάζουν και γεμίζουν συχνά από
ΜΑΓΝΗΤΗΣ

ανθρώπινες ψυχές, που ξεριζώνονται μέσα στην απελπισία τους από τις πατρίδες τους και αφήνουν τις τύχες τους έναντι αμοιβής σε κυκλώματα δουλεμπόρων.

Όμως το ταξίδι για ένα καλύτερο αύριο για πολλούς από αυτούς γίνεται «αλέ-ρετούρ». Θα το ρισκάρουν, ωστόσο, μέσα στην απόγνωσή τους, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Και αν μέχρι πρόσφατα τα καραβάνια των μεταναστών αποτελούνταν μόνο από νεαρής ηλικίας άντρες, τώρα συνταξιδιώτες σε αυτό το ταξίδι της εκμετάλλευσης γίνονται γυναίκες, μικρά παιδιά, ακόμη και βρέφη.

Τα μέλη των αδίστακτων κυκλωμάτων που έχουν μετατρέψει σε εμπόριο τις ελπίδες και την αγωνία τους, απομυζούν τις ελάχιστες οικονομίες των απελπισμένων μεταναστών.

Τα κυκλώματα τούς δείχνουν συχνά τελευταία την είσοδο στη χώρα από τη θάλασσα.
Το «εισιτήριο» για την Ευρώπη φτάνει μέχρι και τα 6.000 δολάρια, ενώ «έκπτωση» κάνουν οι δουλέμποροι στα μικρά παιδιά, ζητώντας περίπου το ένα τρίτο του τιμήματος που καταβάλουν οι ενήλικες.

Η «ταρίφα» ποικίλλει ανάλογα με την απόσταση και το μεταφορικό μέσο και οι… ανέσεις που θα προσφερθούν θα είναι η εξάντληση, η πείνα, η δίψα, το κρύο και η ταλαιπωρία.
Τα κορμιά τους θα στοιβαχθούν κυριολεκτικά σε σαπιοκάραβα, βρώμικες καμπίνες ιστιοφόρων και καρότσες φορτηγών.
Σε αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες θα εξαντλήσουν την υπομονή τους μέχρι να ολοκληρωθεί το πολυήμερο, πολλές φορές ταξίδι.
Μαζί τους και μωρά παιδιά, όπως στην τελευταία καραβιά, που εντόπισαν λιμενικοί στο Τρίκερι.
Το πρώτο που αντίκρισαν ανοίγοντας την καμπίνα του δουλεμπορικού ιστιοφόρο ήταν το προσωπάκι ενός μωρού δύο ετών στην αγκαλιά του πατέρα του.
Παρέμενε επί ώρες μέσα στο σκοτάδι και χωρίς αέρα μαζί με άλλα 16 άτομα…

Οι χρυσές δουλειές της μαφίας συνεχίζονται με βασικούς «πελάτες» Ιρακινούς, Πακιστανούς και Αφγανούς.
Ο πιο οικονομικός τρόπος για να περάσουν από Τουρκία προς Ελλάδα είναι με τα πόδια μέσω Εβρου.
Μετά έχουν να επιλέξουν ένα περιπετειώδες ταξίδι με πλοίο από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης ή από τις ακτές της Μικράς Ασίας.

Ανθρώπινα «φορτία»
Από τον Ιούνιο μήνα «πύκνωσαν» για τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές της Μαγνησίας τα περιστατικά εντοπισμού παράνομης εισόδου στη χώρα μεταναστών.
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι σύγχρονοι δουλέμποροι εγκατέλειψαν τα «ανθρώπινα φορτία» και κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης.
Σε άλλες όμως έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών και ακολούθησαν το δικό τους δρομολόγιο… για τις φυλακές.

Στις 20 Ιουνίου, ξημερώματα, άντρες του Λιμενικού Σώματος Βόλου συνέλαβαν δύο νεαρής ηλικίας Ουκρανούς, λίγες ώρες αφότου είχαν αποβιβάσεις από ιστιοφόρο στις ανατολικές ακτές του Πηλίου τουλάχιστον 25 λαθρομετανάστες.
Πακιστανοί στην πλειοψηφία τους ξεκίνησαν από τα Δαρδανέλια της Τουρκίας, πληρώνοντας στους δουλεμπόρους 5.000 δολάρια ο καθένας.
Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε ανοιχτά του Αγιοκάμπου Λάρισας.
Το δικαστήριο καταδίκασε με μεγάλες ποινές τους Ουκρανούς, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 53.000 ευρώ στον καθένα.
Οι λαθρομετανάστες της καραβιάς δεν εντοπίστηκαν.

Στις 14 Ιουλίου αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έσπασαν «κρίκους αλυσίδας» κυκλώματος λαθροδιακινητών.
Στον κόμβο του Αερινού συνέλαβαν δύο Σύριους και δύο Παλαιστινίους, μέλη κυκλώματος που είχε απλώσει τα πλοκάμια του από το Πακιστάν στην Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα, διευκολύνοντας έναντι αδράς αμοιβής τη μεταφορά και την είσοδο στη χώρα λαθρομεταναστών.
Ο πρώτος από τους συλληφθέντες μετέβη το μεσημέρι εκείνης της ημέρας σε ορεινό δασώδες σημείο της Ελληνοτουρκικής μεθορίου.
Από εκεί παρέλαβε πέντε Πακιστανούς λαθρομετανάστες.
Τρεις ημέρες περίμεναν μέσα στο δάσος οι Πακιστανοί λαθρομετανάστες, μέχρι να τους παραλάβει ο επόμενος δουλέμπορος με τελικό προορισμό την Αθήνα.
Η μεταφορά των λαθρομεταναστών στο δρόμο προς την πρωτεύουσα είχε προπομπό. Μπροστά και σε απόσταση από το ΙΧ αυτοκίνητο που μετέφερε τους λαθρομετανάστες κινούνταν αυτοκίνητο με επιβάτες τους άλλους τρεις λαθροδιακινητές.
Το προπορευόμενο όχημα έδειχνε το δρομολόγιο, ενώ ενημέρωνε για αστυνομικά μπλόκα.

Στις 20 Αυγούστου λαθροδιακινητές οι οποίοι είχαν στοιβάξει σε ταχύπλοο σκάφος 43 Αφγανούς και Σομαλούς λαθρομετανάστες επιδόθηκαν σε ολονύκτιο «κρυφτό» με λιμενικούς του Βόλου.
Σημείο αποβίβασής τους είχε προσδιοριστεί αρχικά ο Αγιόκαμπος. Άλλαξαν όμως προορισμό, όταν έγιναν αντιληπτοί και μετά από ανεπιτυχή καταδίωξη οδήγησαν την «καραβιά» των ταλαιπωρημένων λαθρομεταναστών σε βραχώδη παραλία της Σκοπέλου.
Οι λαθρομετανάστες, 34 άντρες και εννέα γυναίκες, μεταξύ τους τέσσερις ανήλικοι από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Σομαλία, εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί να περιπλανώνται σε δασική περιοχή ταλαιπωρημένοι, άυπνοι και νηστικοί.
Όπως έλεγαν στους αστυνομικούς, ξεκίνησαν το μακρινό ταξίδι πριν από ενάμισι ή δύο μήνες. Περπατούσαν επί εβδομάδες μέχρι το σημείο συνάντησης, που τους είχαν δώσει μέλη του κυκλώματος, στα παράλια της Τουρκίας.
Οι δουλέμποροι κατάφεραν μετά από πολύωρη καταδίωξη να ξεφύγουν.
Στα χέρια των αστυνομικών αρχών της Λάρισας όμως έπεσαν τρεις Ιρακινοί που περίμεναν το «φορτίο» του καραβιού με φορτηγά αυτοκίνητα στον Αγιόκαμπο.

Στις 4 Σεπτεμβρίου υπόθεση εισαγωγής λαθρομεταναστών στη χώρα εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Μετά από άγρια καταδίωξη συνελήφθη 49χρονος οικοδόμος από το Μενίδι Αττικής, ο οποίος έκρυβε στο αυτοκίνητό του έξι Πακιστανούς λαθρομετανάστες.
Η «ταρίφα» ήταν 2.000 δολάρια το άτομο, προκειμένου να τους μεταφέρει από ορεινό σημείο των Ελληνοτουρκικών συνόρων στην Αθήνα.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 33 μετανάστες εντοπίστηκαν εξαντλημένοι και ταλαιπωρημένοι, στοιβαγμένοι σε καρότσα μικρού φορτηγού από τις αστυνομικές αρχές Αλμυρού.
Μεταξύ τους ένα παιδάκι μόλις 2,5 ετών…
Προερχόμενοι από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα, βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Νομαρχίας.
Οι λαθροδιακινητές τούς εγκατέλειψαν μέσα στην καρότσα του φορτηγού τύπου βαν και ενός ΙΧ αυτοκινήτου και τράπηκαν σε φυγή, μόλις αντιλήφθηκαν τον αστυνομικό έλεγχο. Το «εισιτήριο» για τον καθένα ήταν περίπου 3.000 δολαρίων.

Στις 20 Σεπτεμβρίου στα «δίχτυα» του Λιμενικού Σώματος Βόλου έπεσαν τρεις Ουκρανοί λαθροδιακινητές, οι οποίοι είχαν στοιβάξει στην καμπίνα ιστιοφόρου σκάφους 17 λαθρομετανάστες.
Από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα.
Σε αυτό το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της «ελπίδας» συμμετείχαν τρία βρέφη…
Πλήρωσαν αδρά, περίπου 6.000 δολάρια ο καθένας, για το πολυήμερο εξαντλητικό ταξίδι μέχρι τα παράλια της Τουρκίας, από όπου τους επιβίβασαν οι λαθροδιακινητές σε ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Γαλλίας.
Το σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Αγ. Βάτος, κοντά στο Τρίκερι, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Read more...

Αφιερώσεις με πολύ μουσική και τραγούδια


Σήμερα στις 18:00 το Iraklio Web Radio όχι μόνο θα σας προσφέρει την καλύτερη μουσική , αλλά θα σας δώσει και την δυνατότητα να κάνετε τις δικές σας αφιερώσεις και να στείλετε μηνύματα στους φίλους σας ...όπως τον παλιό καιρό ...!!
Στείλτε μας τις υποδείξεις σας ,προτάσεις,παρατηρήσεις ,τις μουσικές σας προτιμήσεις στο email
niok@her.forthnet.gr και θα τις μεταδώσουμε με μεγάλη χαρά !!!
Κατά την διάρκεια της ζωντανής εκπομπής θα έχετε την δυνατότητα να "μπείτε" στο Studio της εκπομπής και να συνομιλήσετε μαζί μας και με τους υπόλοιπους ακροατές
http://irakliowebradio2.blogspot.com/


Read more...

Τα κοράκια των εκλογών!


Σαββατιάτικα ο ταχυδρόμος δεν μοιράζει γράμματα, τα γραμματοκιβώτια χθες ήταν όμως γεμάτα! Βλέπετε τα κοράκια- ταχυδρομικά περιστέρια πολυτελείας- των υποψηφίων δεν χάνουν ούτε λεπτό!

Πήγα και εγώ να ανοίξω το γραμματοκιβώτιο και έπεσαν ένα σωρό λευκοί φάκελοι... Μέσα είχαν διαφημιστικά φυλλάδια υποψηφίων και ψηφοδέλτια- για να είμαστε πανέτοιμοι να ρίξουμε τη ψήφο μας στην κάλπη, να μην τη χάσουν.
Βέβαια η μέθοδος "ρίχνω το ψηφοδέλτιο στο γραμματοκιβώτιο του αγνώστου με την ελπίδα να το ρίξει αυτός στη συνέχεια στην κάλπη", είναι λιγότερο ενοχλητική από την τεχνική του "βαφτίζω τα παιδιά σου, γίνομαι κουμπάρος σου, για να με ψηφίζεις ισοβίως", που εφαρμόζεται σε πολλές περιοχές της ελληνικής επαρχίας.
Ως παιδί υπήρξε και το πτηνό θύμα αυτής της "τεχνικής"! Θεωρητικά ο Τρυποκάρυδος αποτελεί "πνευματικό τέκνο" μιας υποψηφίου και άλλων πολλών. Θυμάμαι πως όσο ήμουν παιδί και έφηβο πτηνό μας φέρνανε τα ψηφοδέλτια στην πόρτα μας έτοιμα, σταυρωμένα- έτσι, μην τύχει και ξεχαστούμε και βάλουμε σταυρό σε λάθος άτομο! Και όπως καταλαβαίνετε οι "κουμπάροι" θυμόντουσαν την ύπαρξη της οικογένειας Τρυποκάρυδου μονάχα σε κάθε προεκλογική περίοδο, για να μας υπενθυμίσουν τι θα πρέπει να ρίξουμε στην κάλπη.

Το να δηλώνεις ευθέως πως δεν πρόκειται να υποστηρίξεις την τάδε ή τη δείνα πολιτική παράταξη, μπροστά στους "πνευματικούς γονείς" σου,μοιάζει λάθος ανεπίτρεπτο. "Στο πυρ το εξώτερο θα πας! Είναι μεγάλο αμάρτημα να μην υποστηρίξεις τους πνευματικούς σου γονείς! Σκέψου ποιος σου έβαλε μύρο! Είναι αμαρτία! Ντροπή!", αυτά είπε συγγενής του πνευματικού μου γονιού τις προάλλες στον φυσικό μου πατέρα να μου πει, στην προσπάθεια του να τον πείσει να με πείσει να πάω στην κάλπη με έτοιμο φάκελο.

Αθάνατη Ελλαδάρα!
trupokarudos


Read more...

O ΨΑΛΙΔΟΚΑΛΠΗΣ...


ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ


Read more...

Σιχτίρ άσχετοι, ανίκανοι και ηλίθιοι...


-Προς:
Ζαγάρι, Ταγάρι, Βλαχοδήμαρχο, Τσέλιγκα, Εισαγγελείς του κόμματος της Μίζας και λοιπούς ψηφιακά αναλφάβητους σε Αχρείο Πάγκο, Μαξίμου Ρηγίλλης κλπ...
Κοινοποίηση:
Προς όλους τους Τσοπάνηδες με ή χωρίς Ταγάρρρρρ της ΝΔ, από όποια θέση κι αν την υπηρετούν ως κομιστές μιζών και σφουγγοκωλάριοι...
Θέμα: "...και γέρνεις!"
Παρακαλούνται όλοι εκείνοι οι ηλίθιοι που νομίζουν ότι το Internet με τα Blogs είναι ΜΜΕ και άρα μπορούν να το ελέγχουν, να προβούν στις κάτωθι ενέργειες:
1. Να μας κάνουν παραχώρηση γης σε δασική περιοχή, σε κάποιο βουνό, για να εγκαταστήσουμε έναν οικίσκο με το router, ικρίωμα για το σύστημα ακτινοβολίας του WLAN, τα ups, τα pc και τα monitor.
2. Να εξετάσουν τον φάκελλο με την οικονομοτεχνική, βιωσιμότητας και σκοπιμότητας μελέτες που υποβάλαμε. Και τα δικαιολογητικά transparency των TIFF του Photoshop.
3. Να εγκρίνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Η/Υ και των υπολοίπων Η/Μ διατάξεων που χρησιμοποιούμε. Το αυτό για τα τηλέφωνα, τα έπιπλα και το καζανάκι της τουαλέτας.
4. Να ορίσουν τον ελάχιστο αριθμό των απασχολουμένων σε κάθε ιστολόγιο δημοσιοκάφρων, καθώς και την αναλογία των γελοίων φερεφώνων του κάθε κομματικού μπουρδέλου τους. Να ορίσουν τον ελάχιστο αριθμό των ασχολουμένων που πρέπει να είναι μέλη της παρωδίας οργάνου που λέγεται ΕΣΗΕΑ. Να διορίσουν Κυβερνητικό Ιστολογικό Καράφλαρο -κάτι σε Αντώναρο ή μοναχό Ρουσσόπουλο- για να γελάμε μαζί τους.
5. Να διευθετήσουν -σε συνεργασία με τα άλλα ζώα των άλλων κομμάτων- τίνος νταβά, τίνος εργολάβου, τίνος εισαγωγέα και κατασκευαστή την γραμμή, θα ακολουθεί κάθε ιστολόγιο.
6. Να μας συμπεριλάβουν στην διανομή της διαφημιστικής πίτας ειδικά εκείνης της κρατικής διαφήμισης, είτε νόμιμης, είτε παράνομης. Ενδιαφερόμαστε έντονα για εκείνη την προεκλογική διαφήμιση του Βερναδάκη για τον ΟΑΕΔ, που προωθείται σαν να πρόκειται για εισηγμένη εταιρία. Με τα λεφτά που στερούνται οι έχοντες ανάγκη, οι δικαιούχοι, οι άνεργοι, αυτοί που τα κατέβαλαν για να κατασπαταλώνται τώρα σε κομματικές μαλακίες...
7. Να διευθετήσουν το ζήτημα των νέων αναγκών του φάσματος και σε συνεργασία με την ΕΕΤΤ να μας παραχωρήσουν... συχνότητες σύνδεσης! Να ορίσουν το βήμα, το spacing μεταξύ ιστολογίων σε συνάρτηση με την επισκεψιμότητα εκάστου. Να παραχωρήσουν επίσης time slice στον δορυφόρο για τις ανάγκες ζεύξης με άλλες διευθύνσεις όταν ποστάρουμε λινκς.
8. Να ορίσουν τους κανόνες συμπεριφοράς μας, την αναλογία κατανομής χρόνου σε πολιτικάντηδες Πάτους (πχ γιακουΠάτος), Γραφικούς Τηλεμαϊντανούς, Βουλευτικά Ζαγάρια και λοιπά άλλα ζώα.
9. Να ορίσουν το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων για την αναμετάδοση της κάθε ηλιθιότητας που λέει ο καθένας από αυτούς.
10. Να ιδρύσουν αρμόδιο όργανο για την δεοντολογική εποπτεία των διαφημιστικών σποτ. Είναι γελοίο να διαφημίζονται ΙΕΚ και ΕΕΣ σαν ιδιωτικά πανεπιστήμια, ειδικά όταν στεγάζονται σε 305τμ μαζί με τις τουαλέτες.
11. Να μεταφέρουν την Καλιφόρνια στη Πλατεία Συντάγματος και τον Σβαρτσενέγκερ στη θέση της κραγμένης Τελειωμένης Αθηναίων, ή της Νομαρχιακής Λόλας of the Salonika place...
12. Να πα να γαμηθούν και να κόψουν την ομαδική μαλακία! Είναι ντροπή πια, μεγάλοι άνθρωποι... Να επισκεφτούν κανένα γιατρό, είναι κρίμα να γελάμε όλοι μαζί τους.
13. Να με τραβήξουν τα βυζιά να κατεβάσουν γάλα. Το ξέρω ότι είμαι ταύρος, αλλά ας τραβήξουν ότι βρουν να κρέμεται αποκάτω...
Υπογραφή:
ο Ταύρος της Φωτογραφίας

Δεν φοβηθήκαμε τον μονοπωλιακό (υπέρ ΕΡΤ) 1533 και τον 1244/72 (με κατηγορίες... κατασκοπίας!) του εθνοχεστήριου Γιώργη. Σε σας θα κολλήσουμε ρε καραγκιόζηδες;

Αφήστε μας ήσυχους να κάνουμε την πλάκα μας και να ασκούμε το κατοχυρωμένο δικαίωμά μας. Άντε μην κάνω βόλτα κανένα εφεδρικό 50αρι...

Σιχτίρ άσχετοι, ανίκανοι και ηλίθιοι...
Συγκλίνουσες Αντιθέσεις μέσω sibilla


Read more...

Sergoula beach, Παραλία Σεργούλας

photo by ifanik

Το χωριό παραλία Σεργούλας χτισμένο πάνω στις εκβολές ενός μικρού ποταμού, που εδώ σχηματίζουν ενα πλάγιο Μ, φωτογραφημένο από το παλαιό κάστρο στην Γλυφάδα
Η αρχική ονομασία, επί Τουρκοκρατίας, ήταν «Μύλοι» λόγω των πολλών νερόμυλων που υπήρχαν στην περιοχή. Μετά την έξοδο του Μεσολογγίου στο μύλο – σπίτι του Παπαπολίτη φιλοξενήθηκε ο Κασομούλης, αγωνιστής και ιστοριογράφος, μαζί με άλλους πολεμιστές που είχαν διαφύγει με καΐκι προς τον Κορινθιακό κόλπο.
Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το «κανάλι» του μύλου, που στηρίζεται σε αριστοτεχνικές καμάρες και περιβάλλεται από πλατάνια. Με πρόσφατη απόφαση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πατρών έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο κτίσμα.. Πριν μερικές δεκαετίες ονομάσθηκε «Κάμπος» και το οφείλει στο γεγονός ότι είναι κτισμένο σε μια μικρή πεδιάδα που την διασχίζει το ποτάμι «Πολισταύρι». Στην δεκαετία του 1930 λειτούργησε για πρώτη φορά το Δημοτικό Σχολείο και από τότε λειτουργεί συνέχεια.
Το χωριό σιγά σιγά μεγάλωνε και έφθασε σήμερα να έχει 220 κατοίκους, ταβέρνες, εστιατόρια, και τουριστικές επιχειρήσεις. Πολλά σπίτια χτίσθηκαν. Η φυσική ομορφιά το ατέλειωτο πράσινο, τα πελώρια πλατάνια, η καθαρή θάλασσα και οι όμορφες ακρογιαλιές είναι μαγνήτες και προσελκύουν χιλιάδες παραθεριστές.

The village Sergoulas beach ,built above in the estuaries of small river, that here shape an M turned at 90deg , photographed from the old castle in the Glyfada
The initial name, on Ottoman domination, was "Mills" because the a lot of watermills that existed in the region. Afterwards the exit of Mesologgi in the mill - home of Papapoliti was entertained the Kasomoulis, fighter and historiographer, with other warriors that had slipped with caique to the Corinthian gulf. Today the visitor can admire the
TravellGreece

"channel of" mill, that is surrounded from big trees.
With recent decision of Inland Revenue of Antiquities Patrases has been characterized preservable building.. Before certain decades was named "Plain" and him owes in the make that he is built in a small plain that him crosses the river "Polistavri".
In the decade 1930 functioned for first time the Municipal School and from then functions constantly. The village little by little you grow and it reached today it has 220 residents, taverns, restaurants, and tourist enterprises. A lot of houses were built. The natural beauty green, huge trees, the clean sea and beautiful beaches are magnets and attract thousands visitors.
Read more...

KAΛHMEΡΑ...


Πηδάμε...ψηλάααα!


Read more...

Captain's POV


argycon


Read more...
free counters