EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

English Fairy houses








για περισσότερα σπίτια στον melwdo


Read more...

Ρε που πάτε...ρε που πάτε,,ρεεεεεεε...!!!!


Είμαστε η Ελλάδα της τρέλας..και της χρεωκοπίας ..
...αυτό είμαστε..!
Καθόμαστε και παρακολουθούμε τις απέλπιδες προσπάθειες
ενός πρωθυπουργού για να σώσει την Οικονομία μας η οποία
καλπάζει ολοταχώς προς την άβυσσο και τον χαμό και δεν
διαισθανόμαστε πραγματικά τι πρόκειται να συμβεί.
Φύγαμε από το " κακό " (ΝΔ) και πήγαμε στο χειρότερο
(ΠΑΣΟΚ).
Φύγαμε από την " σαπίλα " των Βατοπεδίων και πέσαμε στην
καλπάζουσα αυτοκτονία των "δανεισμών"με έναν Ευρωπαϊκό
εφιάλτη που ακούει στο όνομα Αλμούνια (όνομα και αυτό) να
μας ζητάει συνέχεια το λόγο για τις οικονομικές αλχημείες και
τους μαλακισμένους χειρισμούς μας στα Οικονομικά θέματα .
Και το χειρότερο...δανειζόμαστε για να ξεπληρώνουμε τους
τόκους των τόκων των άλλων τόκων και πάει.... λέγοντας.
Θα έχει κάνει η ανθρωπότητα αποικία στον Άρη και εμείς θα
πληρώνουμε ακόμη τους τόκους των χρεών μας.
Που πάτε βρε Εθνοσωτήρες ξυπόλυτοι στα κάρβουνα;
Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον κόσμο να την χωνέψει καλά
και να καταλάβει ότι το παιχνίδι είναι χαμένο;
Γιατί τον αφήνεται να θρέφει ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο;
Γιατί δεν έχετε τα " απίδια " να πείτε δυνατά και ξάστερα την
φράση: "ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ "...!! γιατι;
tvorini


Read more...

«Αυτά τα παιδιά δεν ξέρουν τι τους γίνεται, υπολογιστή θέλουν;»


Ο τίτλος του άρθρου ήταν η απάντηση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων σε γονέα παιδιού που φοιτά σε σχολείο ΑμεΑ, όταν ο γονιός ρώτησε γιατί δεν δόθηκαν υπολογιστές στα παιδιά που που φοιτούν στα ειδικά σχολεία του νομού.

Προφανώς ο κ. διευθυντής δεν γνωρίζει ότι τα παιδιά με αναπηρία που φοιτούν στα ειδικά σχολεία μπορούν και να χρησιμοποιήσουν υπολογιστές και να ξεπεράσουν μέσα από την χρήση αυτών πολλές μαθησιακές δυσκολίες. Και βέβαια, με την χρήση ειδικού λογισμικού, να υποβοηθηθεί έτσι το έργο των - λιγότερων απ' όσοι θα έπρεπε - εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα σχολεία αυτά.

Το θέμα είναι σημαντικό και θα πρέπει να διευθετηθεί με κεντρική τοποθέτηση από την πολιτική ηγεσία.

Είναι αυτονόητο ότι ένας τέτοιος «δάσκαλος» πρέπει να πάει σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες.
ΠΡΕΖΑTV μέσω exopaotinvouli


Read more...

Το δίκιο του νεκρού Αλέξανδρου δεν μας αφορά??

"Οχι στη Χαλκίδα η δίκη για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο"

Στη Χαλκίδα έλαχε ο κλήρος να εξελιχθεί στη σκηνή του Δικαστικού της Μεγάρου, η τελευταία πράξη του δράματος της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου.

Εκεί θα έπρεπε όλοι να περιμένουμε να παιχτεί η πράξη της κάθαρσης και να επέλθει η λύτρωση! Η λύτρωση για τη μάνα του παιδιού αυτού, η λύτρωση για τον πατέρα του, τους συγγενείς του, τους καρδιακούς του φίλους, η λύτρωση για όλους εμάς που επιμένουμε να ψάχνουμε ίχνη δικαιοσύνης σ' αυτή την έρημη χώρα!
Κι όμως η πόλη της Χαλκίδας δεν τη θέλει αυτή την τελευταία πράξη, στη δική της σκηνή!
Αρνείται να πάρει το ρίσκο, αρνείται να διακινδυνεύσει την ησυχία των πολιτών της, τις περιουσίες τους, την ίδια τους τη ζωή ακόμη! Δεν ξέρω σε άλλες εποχές τι θα έκαναν οι πολίτες! Δεν ξέρω αν θα υπολόγιζαν το κόστος να αναμετρηθούν με το τέρας της ψευτοεπαναστατικής καταστροφικής μανίας των μπαχαλάκηδων ή θα άνοιγαν την αγκαλιά τους να δεχθούν τον πόνο της μάνας που περιμένει δικαίωση για το αίμα του γυιού της και θα ήταν έτοιμοι να διαφυλάξουν με κάθε κόστος την ορθή εκδίκαση της υπόθεσης αυτής, διακινδυνεύοντας όχι μόνο ζημιές αλλά και την ίδια τους τη ζωή ακόμη!
Που πήγαν οι ήρωες, σ' αυτό τον κόσμο? Που πήγαν οι ήρωες σ' αυτή τη Χώρα?

Τι αξία έχουν οι υλικές ζημιές, μπροστά στη ζωή ενός 15χρονου παλληκαριού, σχεδόν αμούστακου ακόμη??

Τι Χριστούγεννα θα έκαναν αυτοί, αν ήταν το δικό τους παιδί?? Αναρωτήθηκαν??

Για σένα Αλέξανδρε...

Ένα παιδί απόψε βγήκε
στων ονείρων του
τη στράτα να βαδίσει
Του ‘παν πως τα θηρία
που στη Χώρα αυτή
τη ζωή μας δυναστεύουν
αυτό μπορούσε να νικήσει!!
Ένα παιδί νεκρό!
Γιατί αλήθεια;;
Ποιοι ως δόλωμα το έστειλαν
στων αιμοβόρων λύκων τα νύχια;
Τι έφταιξε;
Ποιοι έφταιξαν;;
Τα παιδιά δεν φταίνε πάντως!!
Έκλεισες τα μάτια Αλέξανδρε-Ανδρέα
σαν να πήγαινες για ύπνο!
Ύπνο σύντομο, γλυκό
με την προσμονή της μέρας
που ονειρεύτηκες πως έφθανε!
Στην προσδοκία σου απάντησε
με τρόπο τραγικό
ο ξερός των όπλων κρότος!!
Άραγε στο ζοφερό
που γύρω σου απλώθηκε σκότος
εσύ ξεχώρισες την ευχή
κι ελπίδα του λαού
για ένα ξημέρωμα φωτεινό;;
ή της θυσίας σου
είδες να χάνεται άδικα ο πόνος;;;
larissaagorakanenas


Read more...

Video Art


video art by apostolis about the batle between human and nature


Read more...

Καθαρίζουν οι παραλίες στην Μαγνησία


Επιχείρηση «Ελεύθερες Παραλίες» τιτλοφορείται το πρόγραμμα που υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας (ΝΑΜ) και αφορά στην κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων στον αιγιαλό.Στην παρούσα φάση η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας προχωρά σε νέες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Τρικερίου.Αναμένεται ν΄ακολουθήσουν κατεδαφίσεις στα Καλά Νερά στον παραθαλάσσιο οικισμό Νηές του δήμου Σούρπης.Ειδικά, για την περιοχή των Καλών Νερών και του «Καρνάγιου», οι κατεδαφίσεις είχαν «κολλήσει», καθώς οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων κτισμάτων προσέφυγαν στο ΣτΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας επαναχάραξη του αιγιαλού.Σε ό,τι αφορά στον οικισμό Νηές πάντως θα χρειαστεί και η συνδρομή πλωτών μέσων.Το συνολικό κόστος για τις κατεδαφίσεις θα ανέλθει στις 5.000€ περίπου και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.
kala-nea μέσω thenewsbus


Read more...

"Νίκη για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα των Χρηστών του Διαδικτύου"


ΣΤ. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ:
Νίκη για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα των Χρηστών του Διαδικτύου"
Το Συμβούλιο αποδέχεται την πρόταση του ΕυρωΚοινοβουλίου στο λεγόμενο "Τηλεπικοινωνιακό Πακέτο"της ΕΕ
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ συμφώνησαν σε ένα συμβιβαστικό κείμενο αναφορικά με τη δυνατότητα Κρατών Μελών και ιδιωτικών εταιρειών να επιβάλλουν μέτρα που περιορίζουν την πρόσβαση των χρηστών στο διαδίκτυο, ως κύρωση για δυνητικά αξιόποινες πράξεις...

Το τελικό κείμενο του συμβιβασμού υιοθέτησε μία σειρά από τροπολογίες του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου (και μέλους της σχετικής Επιτροπής Συνδιαλλαγής με το Συμβούλιο) κ. Σταύρου Λαμπρινίδη, οι οποίες θωρακίζουν την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των χρηστών στο διαδίκτυο. Η πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθετήθηκε ομόφωνα από όλες τις Πολιτικές Ομάδες του ΕΚ και από τις κυβερνήσεις των Κρατών Μελών της ΕΕ.

Το τελικό κείμενο προτάσσει την υποχρέωση για τη θέσπιση αυστηρότατων διαδικαστικών εγγυήσεων, στη βάση των ευρωπαϊκών νόμων και Συνθηκών για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Πιο συγκεκριμένα, διασφαλίζει, μεταξύ άλλων, μια «πρότερη, δίκαιη και αμερόληπτη διαδικασία» για την πιθανή διακοπή της σύνδεσης όσων κατηγορούνται για παράνομες πράξεις στο Διαδίκτυο, ενώ εξασφαλίζει το τεκμήριο της αθωότητας. Ο κ. Λαμπρινίδης πέτυχε επίσης τη σημαντική προσθήκη της υποχρέωσης σεβασμού της «ιδιωτικής σφαίρας» των χρηστών, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να απαγορεύεται σε κυβερνήσεις και ιδιωτικές εταιρείες αυθαίρετα να εγκαθιστούν λογισμικά παρακολούθησης των κινήσεων όλων των πολιτών στο διαδίκτυο, προκειμένου να εντοπίσουν πιθανές παράνομες πράξεις.

Μετά τη λήξη των διαπραγματεύσεων, ο κ. Λαμπρινίδης δήλωσε: «Η μεγαλύτερη επιτυχία της σημερινής απόφασης είναι ότι η πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο κατοχυρώνεται πλέον ως ‘θεμελιώδες δικαίωμα’, η προστασία του οποίου απαιτείται και για τη θωράκιση άλλων θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως είναι η πρόσβαση στην παιδεία και τη γνώση, η ελευθερία έκφρασης και συνάθροισης και η ελευθερία πολιτικής δράσης. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα πει ότι ανεχόμαστε τη χρήση του διαδικτύου για παράνομες πράξεις, οι οποίες και θα πρέπει να καταπολεμούνται. Θα πει, όμως, ότι ούτε Κυβερνήσεις ούτε ιδιωτικές εταιρείες μπορούν με τυποποιημένες συνοπτικές διαδικασίες να κόβουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο, ή να παραβιάζουν συστηματικά την ιδιωτική ζωή όλων των πολιτών προκειμένου να εντοπίζουν κάποιους που ενδεχομένως παρανομούν. Μαζί με τις υπόλοιπες, αναλυτικά διατυπωμένες διαδικαστικές εγγυήσεις της τροπολογίας, το Κοινοβούλιο πέτυχε να διασφαλίσει τα αυτονόητα σε μία δημοκρατική κοινωνία. Μόνον αναλογικές ως προς την παρανομία ποινές πρέπει να επιτρέπονται».

Η τροπολογία περί πρόσβασης στο διαδίκτυο ήταν το μόνο εκκρεμές ζήτημα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Συμβουλίου και Ευρωκοινοβουλίου στο "πακέτο" νομοσχεδίων για την αναμόρφωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών. Η επικύρωση του συμβιβασμού από τα 2 συ-νομοθετικά όργανα της ΕΕ αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου.
ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ


Read more...

ΚΑΙ ΡΑΜΠΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!


Νέο σώμα Ράμπο στα πρότυπα της αμερικανικής υπηρεσίας ΙRS,φτιάχνει η Κυβέρνηση για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή που προέρχεται κυρίως από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΤΑ ΝΕΑ)
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει η Κυβέρνηση το 99,5% των επιχειρήσεων, δηλαδή 202.418 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, πληρώνουν κατά μέσον όρο ετησίως φόρο 6.100 ευρώ, όσο δηλαδή ένας μισθωτός υπάλληλος με φορολογητέες αποδοχές 2.000 ευρώ τον μήνα, ενώ όλοι έχουν να διηγηθούν από μία ιστορία επισκευών κατ΄ οίκον, χωρίς... απόδειξη.

Σωστά,απλά να αναφέρουμε ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας με μικρομεσαία επιχείρηση,δουλεύει 16 ώρες την ημέρα και όχι 8.Δεν παίρνει 1 μήνα άδεια το χρόνο.Έχει πάγια για την επιχείρηση του που ο μισθωτός δεν έχει,και το κυριότερο(αυτό δεν έχει τιμή!!!) έχει το άγχος της επιβίωσης της επόμενης μέρας για αυτόν και την οικογένειά του.
Και άν είναι πολύ καλός και πολύ εργατικός στη δουλειά του θα μπορέσει να έχει ένα καθαρό 2χίλιαρο φορολογητέο το μήνα.

Καταλάβατε σαίνια του υπουργείου?

Αλλά είναι ο εύκολος στόχος.Πιο εύκολη δουλειά να πάρεις λίγα από τους πολλούς,παρά πολλά από τους λίγους.Μια ζωή τα ίδια!!!

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικροεπιχειρήσεις που ίσως είναι οι μοναδικοί σε αυτή τη χώρα που δουλεύουν και στηρίζουν με τους κόπους τους για χρόνια τώρα την Ελληνική Οικονομία θα είναι για μια ακόμη φορά τα κορόιδα της ιστορίας!!!

Εύγε σαίνια!!!!
cobra-argos


Read more...
free counters