EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Χαλυβουργική: «Ολοκλήρωση» χουντικών συμβάσεων, 38 χρόνια μετά

Άδεια στην Χαλυβουργική για νέες λιμενικές εγκαταστάσεις και επιχώσεις 68 στρεμμάτων θάλασσας!

Ελευσίνα 2/5/2011

Ύστερα από αίτημα της Χαλυβουργικής, με Κοινή Υπουργική Απόφαση τριών Υπουργών (Περιβάλλοντος, Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας καθώς και Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας) εγκρίθηκε η κατασκευή από την εταιρεία νέων λιμενικών εγκαταστάσεων, επιχώσεων καθώς και βυθοκορήσεων!
Συγκεκριμένα, με την άδεια εγκρίνεται η κατασκευή 3 κρηπιδότοιχων με μήκη 523, 15 και 50 μέτρων αντίστοιχα, ευρείας κλίμακας βυθοκορήσεις καθώς και επιχώσεις θαλάσσιας έκτασης 68 στρεμμάτων !
Η νέα επίχωση «δικαιολογείται» ετεροχρονικά ως ολοκλήρωση της άδειας


για επίχωση 477 στρεμμάτων θάλασσας που δόθηκε στην Χαλυβουργική πριν 37 χρόνια και συγκεκριμένα το 1974 σε συνέχεια των χουντικών Συμβάσεων του 1972 και 1973 !
Υπενθυμίζεται ότι η Χαλυβουργική, σε υλοποίηση αυτής της άδειας του 1974, έχει πραγματοποιήσει επιχωματώσεις ακόμα και με απόβλητα της παραγωγικής διαδικασίας (σκωρίες). Μάλιστα, η Μελέτη Κτηματογράφησης και Πολεοδόμησης που εκπονείται για την ένταξη της Βιομηχανικής Περιοχής της Χαλυβουργικής στο σχέδιο αμφισβήτησε την έκταση των επιχωματώσεων αυτών καθώς θεωρεί ότι η Χαλυβουργική έχει υπερβεί τις εγκριθείσες το 1974 επιχωματώσεις των 477 στρεμμάτων κατά 120 στρέμματα!
Η νέα αυτή χαριστική προς την Χαλυβουργική Υπουργική πράξη κρίνεται δυσμενής και επιβαρυντική για τον Κόλπο της Ελευσίνας και ιδιαίτερα απειλητική για το ευαίσθητο οικοσύστημα της παρακείμενης εκβολής του Σαρανταπόταμου.
Μάλιστα, δεν μπορεί να θεωρηθεί ασύνδετη με τις μελλοντικές επιδιώξεις για την κατασκευή από την εταιρεία Θερμοηλεκτρικού Σταθμού, ιδιαίτερα στην περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας δε θα ακυρώσει και την άδεια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που χορηγήθηκε στην Χαλυβουργική το 2006.

epitropiagona via omniatv
Read more...
free counters