EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Οι δημοσιογρά​φοι με τους απεργούς πείνας στο κτίριο Υπατία

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την απεργία πείνας των 300 μεταναστών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα δώσουν την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 13:30, δημοσιογράφοι στο κτίριο «Υπατία» (Πατησίων & Ηπείρου).

Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών είναι μια συγκλονιστική πράξη, η οποία έχει φέρει στο κέντρο της επικαιρότητας ένα από τα μείζονα πολιτικά ζητήματα της εποχής μας: η μετανάστευση και το πώς αντιμετωπίζεται από τα προνομιούχα κράτη της Δύσης είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με γενναιότητα και να αντιμετωπίσουμε σε πείσμα του κλίματος φόβου, το οποίο καλλιεργούν συστηματικά τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Δημοσιογράφοι δεν είναι αυτοί που διαδίδουν εντυπωσιοθηρικά και ανενδοίαστα τον φόβο για τον συνάνθρωπό μας,


αυτόν που δουλεύει μαζί μας και συμμετέχει εκ των πραγμάτων στη ζωή μας, αυτόν που του αρνούνται ακόμη και το δικαίωμα να ορίζει το ίδιο του το σώμα και να αποφασίζει την ίδια του τη μοίρα.
Δημοσιογράφοι είναι αυτοί που ψάχνουν να βρουν την αλήθεια, που θυμούνται ότι αποστολή τους είναι να υπερασπιστούν τον άνθρωπο – κάθε άνθρωπο – απέναντι στη βία, έστω και αν την ασκεί το επίσημο κράτος, έστω και αν την ασκούν «συνάδελφοί» τους.

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία συκοφαντίας, η οποία, παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία και ιδεοληψίες ως αντικειμενικές παρατηρήσεις, αποσκοπεί στο να διαστρεβλώσει έναν δίκαιο αγώνα: οι μετανάστες – αφενός αυτοί που προβαίνουν σε απεργία πείνας και αφετέρου όλες οι χιλιάδες άλλοι που παραμένουν βουβοί αλλά εκπροσωπούνται σε αυτή την μεγαλειώδη συμβολική πράξη – διεκδικούν κάτι που στην υποτιθέμενη δημοκρατική κοινωνία μας θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: να αμείβονται όταν εργάζονται, να μην τους εξαπατούν, να μην τους εκμεταλλεύονται, να τους αναγνωρίζεται η συμβολή τους στην ανάπτυξη μιας χώρας όταν έχουν συμβάλει, όταν η χώρα αυτή τους οφείλει τόσα πολλά.

Όταν κάποιος γίνεται δημοσιογράφος, μαθαίνει ότι αποστολή του είναι να ελέγχει την εξουσία, να αποτελεί τη φωνή όσων δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, να εγγυάται ότι δεν χρειάζεται κανένας «δύναμη» ή ειδική «θέση» προκειμένου να απολαύσει την ισονομία που είναι η ψυχή της δικαιοσύνης.

Θα συμμμετάσχουν οι

Άρης Χατζηστεφάνου
Στέλιος Κούλογλου
Γιώργος Αυγερόπουλος
Νίκος Φίλης
Νίκος Μπογιόπουλος
Δημήτρης Τρίμης
Παύλος Κλαυδιανός
Γιάννης Ελαφρός
Γιάννης Κιμπουρόπουλος
Ματίνα Παπαχριστούδη
Βασίλης Κουφόπουλος
Τάσος Αναστασιάδης
Αντώνης Νταβανέλος
Σταμάτης Νικολόπουλος, και άλλοι-ες

Δείτε επίσης: Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Πηγή: Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Ανέργων στα ΜΜΕ

artfullyonsaturday
Read more...
free counters