EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ελεύθεροι οι ι(τ)εραπόστολοι που προσπάθησαν να απαγάγουν παιδιά από την Αϊτή


Η Δικαιοσύνη της Αϊτής αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους τους 10 Αμερικανούς ιεραποστόλους που κατηγορούνταν ότι προσπάθησαν να απαγάγουν 33 παιδιά από τη χώρα.

Η απόφαση δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα ακόμα, αλλά όπως έγινε γνωστό οι 10 συλληφθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα.

Όπως υποστήριξε δικαστική πηγή της χώρας «δεν υπήρξαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπήρξε εγκληματική πρόθεση από μέρους των Αμερικανών».

Οι ιεραπόστολοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκουν στην εκκλησία των Βαπτιστών, συνελήφθησαν όταν προασπαθούσαν να περάσουν τα παιδιά από τα σύνορα με τη Δομινικανή Δημοκρατία, 17 ημέρες μετά το σεισμό που έπληξε την Αϊτή. Οι πέντε άνδρες και οι πέντε γυναίκες αρνούνται ότι έκαναν κάτι κακό και δήλωσαν ότι προσπαθούσαν απλώς να βοηθήσουν τα ορφανά παιδιά, όμως παρουσιάστηκαν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι οι γονείς των παιδιών ζούνε.
tvxs.gr


Read more...

Slow Down Week - Χαλαρώστε!


«Οι χαλαρότεροι ρυθμοί ζωής δεν είναι απαραίτητα θέμα ταχύτητας, είναι μια φιλοσοφία, ένας τρόπος προσέγγισης της ζωής.» Με αυτόν τον τρόπο μας συστήνεται η ιδεολογία πίσω από την «Παγκόσμια Εβδομάδα... για να ρίξουμε τους ρυθμούς μας» (Slow Down Week) η οποία πραγματοποιείται φέτος μεταξύ 08-12 Φεβρουαρίου. Η εβδομάδα αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2006 στην αρχή του χρόνου με στόχο να εμπνεύσει μια νοοτροπία ζωής με υγιέστερους ρυθμούς και περισσότερο νόημα.

Στην ιστοσελίδα adbusters.org, η οποία διαφημίζει την πρωτοβουλία αυτή, απαριθμούνται απλοί τρόποι και μικρές συνήθειες τις οποίες θα μπορούσε να υιοθετήσει καθένας μας, αλλάζοντας σημαντικά τη ζωή του. Έστω κι αν είναι μόνο για μια βδομάδα.

Αντί, λοιπόν, να τρέξουμε για να προλάβουμε το λεωφορείο ή να μπλέξουμε με το αυτοκίνητο στην κίνηση μπορούμε, αν είναι εφικτό, να περπατήσουμε για να πάμε στο γραφείο το πρωί.... Αντί να φάμε κάτι στα γρήγορα απ’έξω γυρνώντας στο σπίτι, μπορούμε να μαγειρέψουμε στο σπίτι και να φάμε με την οικογένειά μας. Να προτιμήσουμε το παντοπωλείο της γειτονιάς από το μεγάλο σουπερμάρκετ, το μικρό και ζεστό συνοικιακό καφέ από τα Starbucks. Να καθίσουμε και να πιάσουμε κουβέντα με τους ιδιοκτήτες του καφέ, να χαμογελάσουμε στον άνθρωπο που κάθεται απέναντί μας, να πιούμε αργά τον ζεστό μας καφέ από την κούπα, αντί να πάρουμε το χάρτινο ή πλαστικό κυπελλάκι του και να τρέξουμε προς την εξώπορτα.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία κερδίζει συνεχώς οπαδούς, αντικατοπτρίζει την δυσκολία του ανθρώπου σήμερα να ανταποκριθεί στους βάρβαρους ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητας, η οποία φαντάζει χωρίς νόημα.

Δεν είναι, εξάλλου τυχαίο ότι η πρόσφατη διοργάνωση «Slow Down London» πραγματοποιήθηκε με σημαντική επιτυχία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον εγχώριων και διεθνών μέσων ενημέρωσης, ενώ οργανώσεις όπως το «Διεθνές Ινστιτούτο της Ολιγοπραγμοσύνης» (International Institute of Not Doing Much) απαριθμούν σήμερα πάνω από 2.500 μέλη.
busy bee


Read more...
free counters