EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Μετάνιωσε ο B. Corgan την διάλυση των Smashing Pumpkins


Το χρόνο πίσω στο 2000 φαίνεται πως θα ήθελε να γυρίσει ο Billy Corgan αφού δήλωσε μετανιωμένος για την διάλυση των Smashing Pumpkins.

H αμερικάνικη μπάντα διαλύθηκε εκείνο το έτος αμέσως μετά τη κυκλοφορία του 6ου τους album, Machina II: The Friends & Enemies of ModernMusic και επέστρεψε ξανά το 2006 μόνο με τον Billy Corgan και τον drummer, Jimmy Chamberlin από την αρχική σύνθεση. Κυκλοφόρησαν έναν μέτριο δίσκο ενώ στη συνέχεια αποχώρησε και ο δεύτερος. Ο Billy Corgan πάντως συνεχίζει να ηχογραφεί ως Smashing Pumpkins.

«Η διάλυση της μπάντας ήταν ένα λάθος γιατί πιστεύω πως χάθηκε η εμπιστοσύνη με το κοινό μας», τόνισε ο Corgan στο περιοδικό, Spin και συνέχισε, «Είναι σαν μία ανθρώπινη σχέση. Αν το γυαλί ραγίσει, δύσκολα κολλάει».

Όπως είπαμε και παραπάνω, o Corgan συνεχίζει πλέον μόνος του και αυτή την περίοδο δουλεύει πάνω σε νέο δίσκο με τίτλο, Teargarden By Kaleidyscope. Ένα album με 44 κομμάτια τα οποία κυκλοφορούν ένα ένα σαν singles. «Η νέα μπάντα δεν σημαίνει πως είναι χειρότερη αλλά σίγουρα πρέπει να είναι διαφορετική. Όπως και να το κάνουμε το αρχικό συναίσθημα έχει χαθεί».

Πάντως και μόνο που ο εγωκεντρικός Billy Corgan παραδέχτηκε το λάθος του, αποτελεί σημαντική είδηση

Cosmo.gr


Read more...

Τα ναρκωδολάρια έσωσαν τις τράπεζες από τη κρίση!!


Τα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων κεφάλαια, που προέρχονται από το εμπόριο των ναρκωτικών, είναι αυτά που κράτησαν ζωντανό το κλονισμένο χρηματοοικονομικό σύστημα στη διάρκεια της πρόσφατης παγκόσμιας κρίσης.

Αυτό ισχυρίζεται ο επικεφαλής του γραφείου Ναρκωτικών και Εγκλήματος του ΟΗΕ, Antonio Maria Costa. Όπως αναφέρει, τα διάφορα κέρδη του οργανωμένου εγκλήματος, αποτέλεσαν και τα μοναδικά ρευστά κεφάλαια που είχαν στη διάθεση τους ορισμένες τράπεζες, οι οποίες βρίσκονταν προ των πυλών της κατάρρευσης. Το μεγαλύτερο μέρος των $352 δισ. που είναι τα κέρδη από τα ναρκωτικά, απορροφήθηκαν από το τραπεζικό σύστημα.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί ερωτηματικά όσον αφορά στην επίδραση του εγκλήματος, επί του τραπεζικού οικονομικού συστήματος σε περιόδους κρίσης. Πυροδοτεί επίσης και μια επιπλέον ανάγκη για περαιτέρω έρευνα του τραπεζικού συστήματος, την ώρα που παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες όπως οι Barack Obama και Gordon Brown, ζητούν νέες ρυθμίσεις εκ μέρους του ΔΝΤ.

Ο Costa, ο οποίος πρωτοέμαθε για τις σχέσεις του παράνομου χρήματος με το τραπεζικό σύστημα πριν από 18 μήνες, λέει πως στο δεύτερο μισό του 2008 η ρευστότητα ήταν το κυριότερο πρόβλημα των τραπεζών, οπότε το ρευστό κεφάλαιο έγινε ο πλέον σημαντικός παράγοντας για την επιβίωσή τους. Μερικά από τα στοιχεία που διαθέτει το γραφείο του, αποδεικνύουν πως τα χρήματα των συμμοριών είναι αυτά που έσωσαν πολλές τράπεζες από τη χρεωκοπία. «Τα διατραπεζικά δάνεια χρηματοδοτήθηκαν από κεφάλαια με προέλευση το εμπόριο ναρκωτικών, καθώς και άλλες παράνομες δραστηριότητες… πολλές τράπεζες διασώθηκαν με αυτό τον τρόπο», λέει.

Ο Costa αρνήθηκε να κατονομάσει χώρες ή τράπεζες που εισέπραξαν τέτοια χρήματα, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν απρεπές, καθώς το γραφείο που διευθύνει πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, και όχι να καταλογίσει ευθύνες. Πάντως, όπως είπε, το εν λόγω χρήμα αποτελεί ήδη μέρος του επίσημου συστήματος, και έχει πλέον ξεπλυθεί οριστικά.

Το ΔΝΤ έχει υπολογίσει πως οι μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν απωλέσει περισσότερα από $1 τρισ. σε τοξικά ομόλογα, και ανεξόφλητα δάνεια, μεταξύ του Ιανουαρίου του 2007 και του Σεπτεμβρίου του 2009. Επίσης, περίπου 200 εταιρίες χορήγησης στεγαστικών δανείων (υποθηκών) «πτώχευσαν». Πολλές εταιρίες είτε κατέρρευσαν, είτε πουλήθηκαν, είτε πέρασαν σε κρατικό έλεγχο. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα μεγαλύτερα κέρδη για τις συμμορίες εγκλήματος προέρχονται από το εμπόριο ναρκωτικών και υπολογίζονται σε 350 δισεκατομμύρια στερλίνες.

Οι συμμορίες συνηθίζουν να κρατούν τα κέρδη τους σε μετρητά ή να τα μεταφέρουν σε παράκτιες εταιρίες προκειμένου να τα κρύψουν από τις αρχές. Τα στοιχεία για το ότι τα παράνομα κέρδη των συμμοριών διοχετεύθηκαν στο τραπεζικό σύστημα, προήλθαν από αξιωματούχους της Βρετανίας, Ελβετίας, Ιταλίας και των ΗΠΑ. Οι Βρετανοί τραπεζίτες είναι επιφυλακτικοί, και θα ήθελαν να δουν τα στοιχεία στα οποία ο Costa βασίζει τους ισχυρισμούς του.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης των Βρετανών Τραπεζιτών, δήλωσε πως, «Δεν έχουμε συμμετάσχει σε κάποιο διάλογο με θέμα τις οποιεσδήποτε ρυθμίσεις, που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Υπήρχε πράγματι έλλειψη ρευστότητας, και σε μεγάλο βαθμό αυτή καλύφτηκε από τη παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών.
apolitistosteki


Read more...
free counters