EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Διασυνοριακό Πάρκο Πρεσπών


Το Φεβρουάριο του 2000 εξαγγέλθηκε από τους τότε πρωθυπουργούς, της Ελλάδας Κώστα Σημίτη, της Αλβανίας Ιλιρ Μέτα και της FYROM Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, η δημιουργία του συνοριακού Πάρκου Πρεσπών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Ήταν μια πρωτοβουλία, η οποία συμβόλιζε τις δυνατότητες και τα περιθώρια συνεργασίας χωρών που συνορεύουν μεταξύ τους.

Τα σύνορα των τριών χωρών εφάπτονται στο κέντρο της λίμνης Μεγάλη Πρέσπα και οι ηγέτες συμφώνησαν τότε για κοινές δράσεις, η κάθε μία στα εδάφη της, με σκοπό τη διαφύλαξη της ευρύτερης λεκάνης απορροής που περικλείει μοναδική βιοποικιλότητα και οικολογικό πλούτο.

Μετά την εξαγγελία της συγκρότησης του Διασυνοριακού Πάρκου των Πρεσπών, ακολούθησε η κατάρτιση στρατηγικού σχέδιου δράσης και η έγκριση κονδυλίου ύψους 13.500.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση δράσεων και υποδομών στα τμήματα απορροής της λεκάνης στην Αλβανία και τη FYROM.

Το έργο συντονίζεται από επιτροπή διαχείρισης και παρόλο που προχωράει, δεν είχε υπογραφεί επίσημη τριμερής συμφωνία, όπως τόνιζαν παράγοντες που εμπλέκονται στην όλη προσπάθεια.

Στην άτυπη συνάντηση, που είχαν οι πρωθυπουργοί, της Ελλάδας Γεώργιος Παπανδρέου, της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και της FYROM Νίκολας Γκρουέφσκι, με αφορμή την προστασία του εν λόγω περιβαλλοντικού πάρκου, αποφάσισαν να υπογράψουν μια συμφωνία για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής της λεκάνης των Πρεσπών.

Η εν λόγω συμφωνία θα υπογραφεί στις 2 Φεβρουαρίου του 2010, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων και η συμπλήρωση 10 χρόνων μετά από τη συμφωνία ίδρυσης του πάρκου Πρεσπών, η οποία έγινε το 2000.

Επίσης και οι τρεις πρωθυπουργοί συζήτησαν για την ανάγκη της ανάπτυξης πράσινων επενδύσεων, η οποία μπορεί να είναι μια λύση για την έξοδο από την οικονομική κρίση.
econews.gr


Read more...

Θα τα ξαναπούμε Αντωνάκη...


Μητσοτάκης – Σαμαράς 2 – 1
Τι νομίζεις Αντωνάκη, ο Μητσοτάκης ξεχνάει;
Παρατηρήσατε τον Σαμαρά στην τηλεόραση καθόλου; ΌΟοοοχιιιιι;
Παρατηρήσατε ότι την τελευταία εβδομάδα τα κανάλια δείχνουν μόνο την Ντόρα σε συνεντεύξεις; Γιατί άραγε;
Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, είδα μετά από καιρό σε παράθυρο τον Αβραμόπουλο. Παρατήρησα ότι και σε αυτόν αλλά και στον Σαμαρά, η τηλεόραση παρουσιάζει τα πρόσωπά τους πιο σκούρα και πιο γκρίζα από των άλλων. Τι εννοώ; Την συγκεκριμένη ημέρα, ο Αβραμό ήταν με τους Παύλο Τσίμα, Όλγα Τρέμη και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Συνέκρινα την παρουσίαση των τριών προσώπων. Ο Αβραμόπουλος, ένας άνθρωπος που πάντα «έγραφε» στην οθόνη, ήταν γκρίζος στο πρόσωπο ενώ οι τρεις υπόλοιποι, στα διπλανά παράθυρα έσφυζαν από ζωή! Μη μου πείτε ότι ο Αβραμό ετοιμαζόταν για έμφραγμα…
Παρατηρήστε το ίδιο μεταξύ στην Ντόρα και τον Σαμαρά. Η Ντόρα πάντα με ζωντανό χρώμα και ο Σαμαράς με σκούρο και γκριζωπό.
Ποιο είναι το κόλπο στην ιστορία αυτή; Βρώμικα παιχνιδάκια που παίζουν στο υποσυνείδητο του ανθρώπου. Ας μη ξεχνάμε, η εμφάνιση είναι αυτή που έκρινε την εκλογή του Κένεντι έναντι του Νίξον, και οι διαπλεκόμενοι της τηλεόρασης το ξέρουν καλά αυτό…
Ακόμα και οι δημοσκοπήσεις τους έφερναν δίπλα δίπλα, ενώ ο λαός είχε άλλη άποψη. Μου αρέσει αυτό… Που και που σαν λαός τους τη σπάμε για τα καλά.
Παρεμπιπτόντως, ψήφισα κι εγώ στις εκλογές! Α όχι δε με δαγκώσανε, απλά με κοιτούσανε με απορία. Σου λέει, τι γυρεύει αυτός εδώ. Γύρευα το αυτονόητο, να ψηφίσω ποιόν προτιμώ για επόμενο πρωθυπουργό. Γιατί τελικά, είναι νομοτελειακό. Ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι από την Νέα Δημοκρατία, το αργότερο σε 8 χρόνια.
Α! Μητσοτάκης – Σαμαράς 2 – 3. Το ντέρμπι όμως δεν τελείωσε…
Στο Χειρουργείο


Read more...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ...ΝΕΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ,ΠΩΣ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ...


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΜΕΡΉΣΙΟ ΤΥΠΟ,ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΥΝΕΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ...
ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ...

Παντελώς αβάσιμα χαρακτήρισαν τα τελευταία δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου περί χρεοκοπίας της Ελλάδας ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια. Ωστόσο, οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος το 2010.
Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα χαρακτήρισαν ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010, τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε χθες στο συμβούλιο των υπουργών της ευρωζώνης, ο υπουργός οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Παράλληλα, οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες χαρακτήρισαν παντελώς αβάσιμα τα τελευταία δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου περί «χρεοκοπίας» της Ελλάδας.

Ειδικότερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες βράδυ ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια τόνισαν ότι είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 9,5% του ΑΕΠ το 2010, λέγοντας συγκεκριμένα ότι πρόκειται για ένα «πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση».
Ωστόσο, οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος το 2010 και ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωρίζει πως αν χρειαστεί, θα προχωρήσει στις ενδεδειγμένες αλλαγές.
Εξάλλου, όπως σημείωσε ο Χ. Αλμούνια, η Επιτροπή, τελεί εν αναμονή του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο, όπως σημείωσε, καλό θα είναι να κατατεθεί το ταχύτερο δυνατό.

Επιπλέον, ο Χ. Αλμούνια αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες τομές στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, όπως η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ο επαναπροσδιορισμός της μεθόδου καταγραφής των δαπανών του δημοσίου, η βελτίωση των θεσμικών οργάνων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δημοσίου και η εξυγίανση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας.
Συνεχίζοντας, ο Ισπανός Επίτροπος επισήμανε ότι οι αλλαγές αυτές πρέπει να εφαρμοστούν, όχι μόνο για το καλό της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της ευρωζώνης.

Από την πλευρά του, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, χαρακτήρισε «εικασίες» τα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο περί πτώχευσης του ελληνικού κράτους, διαψεύδοντας, παράλληλα, κάθε σενάριο για προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο», δήλωσε και σημείωσε ότι η Ελλάδα ούτε είναι, ούτε θα βρεθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας.
Εξάλλου, ερωτηθείς ποιό μήνυμα θα ήθελε να στείλει στον ελληνικό λαό, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ απάντησε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να δείξουν υπομονή και κουράγιο, γιατί τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι σκληρά.

Οι δηλώσεις αυτές, όπως είναι φυσικό, προκάλεσαν την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς, ικανοποίηση που ασφαλώς θα εκφράσει αύριο ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει μετά το τέλος των εργασιών του Συμβουλίου Ecofin.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ...
ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΦΥΡΙΞΕ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΤΟ ΜΙΝΙ ΚΡΑΧ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΤΣΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...
ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ...

ΠΡΕΖΑ TV


Read more...
free counters