EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

"Πρώτοι" πειρατές οι Κινέζοι


Την πρωτιά έχουν οι Κινέζοι στο παράνομο dowloading, καθώς σύμφωνα με έρευνα οι 8 στους 10 επιδίδονται στο «άθλημα» συστηματικά, ποσό που αναλογεί στο 78%.
Στη δεύτερη θέση έρχονται οι Ρώσοι με ποσοστό 68%, ενώ ακολουθούν οι Ινδοί με 48%. Ισπανία, Βραζιλία και Ιταλία είναι μέσα στη δεκάδα. Αντίθετα, περισσότερο νομοταγείς εμφανίζονται οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί με ποσοστό μόλις 11%.
Βάσει των στοιχείων της έρευνας, το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως οι «πειρατές» αγοράζουν πολύ περισσότερα CDs σε σχέση με τους νομοταγείς
TVXS.gr


Read more...

Γιατί τον ξεχάσατε ρε ελεεινοί πολιτικάντηδες;


Έχουν περάσει δεκατέσσερις μέρες από τότε που ο 55χρονος έλληνας εθελοντής Αθανάσιος Λερούνης, ο οποίος εργαζόταν για την ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές» στην παραμεθόρια περιοχή του βορειοδυτικού Πακιστάν-Αφγανιστάν, απήχθη από το Καλασαντούρ, το πολιτιστικό κέντρο των Καλάς. Η είδηση που κυκλοφόρησε στις κοιλάδες των Καλάς, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, ότι ομάδα πολυάριθμων μασκοφόρων εισήλθε βίαια στο Καλασαντούρ και απήγαγαν τον Λερούνη έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό των αστυνομικών και του ίδιου, ήταν συγκλονιστική και απρόσμενη. Ο φρουρός του μετά τον ξυλοδαρμό έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε αμέσως. Τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι απαγωγείς διέσχισαν τα βουνά και πέρασαν στην κοντινή κοιλάδα του Νουριστάν, επαρχίας του Αφγανιστάν. Συγκινητικές ήταν και οι διαμαρτυρίες των φιλήσυχων Καλάς, που ακόμη και οι γυναίκες
Ixnos

τους κατέβηκαν από τα δυσπρόσιτα βουνά τους και διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας Τσιτράλ: «Θέλουμε πίσω τον Ατανάσι μας», είπε κλαίγοντας μια μικρή Καλάσα στην πιο μεγάλη για τα χρονικά συγκέντρωση. Το έργο του Θανάση Λερούνη είναι μεγάλο και αξιόλογο. Μαζί με τα μέλη της οργάνωσης κατασκεύασαν σπίτια μητρότητας, δεξαμενές πόσιμου νερού, συστήματα ύδρευσης, και για τις δύο μειονότητες της περιοχής: καλασική και ……
Πριν από έξι χρόνια ολοκλήρωσαν το πολιτιστικό κέντρο του Καλλασαντούρ, που περιλαμβάνει εκτός από το εθνολογικό λαογραφικό μουσείο, σταθμό πρώτων βοηθειών, αίθουσες σεμιναρίων για παραδοσιακά και τεχνικά επαγγέλματα, βιβλιοθήκη, παραδοσιακό καλασιακό σχολείο, με μαθητές που διδάσκονται την κλασική γραφή, στηριζόμενοι από ανάδοχες ελληνικές οικογένειες για τη φοίτησή τους. Ο Θανάσης από το 1994 που επισκέφθηκε την οροσειρά του Ινδικού Καυκάσου αφιέρωσε τη ζωή του στη φυλή των Καλάς -τα τελευταία εννέα χρόνια ζει στις κοιλάδες τους στα 2.500 υψόμετρο.
«Η ζωή μας εκεί είναι σαν παραμύθι, ζούμε μέσα στο θρύλο, που συναντάει την ιστορία, και όλα μαζί το παραμύθι. Δεν ξέρουμε ποιο είναι αληθινό και ποιο όχι», εξιστορούσε πριν από λίγο καιρό ο Ατανάσι των Καλάς. «Τα συναισθήματα που νιώθουμε σε αυτό το χώρο μάς κάνουν να συγκινούμαστε κάθε στιγμή, οι ιστορίες τους, τα δρώμενά τους μας φέρνουν μνήμες από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Οταν πλησιάζουν οι μέρες για να φύγουν τα μέλη της αποστολής, μαζεύεται όλο το χωριό για τα αποχαιρετιστήρια να μας πουν το "γκάριπαστ", "εις το επανιδείν". Σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε, ακόμη και να μην μας επιτραπεί η είσοδός μας στο Πακιστάν ή στους Καλάς, η ομάδα μας και εγώ προσωπικά θα βρούμε τρόπους να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και να συμπαρασταθούμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Γιατί αν δεν το κάνουμε αυτό θα αισθανόμαστε σαν επίορκοι, σαν να μην έχουμε ολοκληρώσει κάτι. Εγώ προσωπικά θα αισθανόμουν σαν να μην μου επέτρεπαν να δω μέλη της οικογένειάς μου, δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου μακριά τους, δεν φαντάζομαι τον χρόνο μου να σπαταλιέται σε κάτι άλλο, ανήκω στην οικογένεια τους. Θέλω να παραμείνω εκεί! Και οι ίδιοι, αν δεν μας δουν μια χρονιά όχι μόνο θα στενοχωρηθούν, αλλά και θα φανταστούν ότι κάτι κακό μας συνέβη. Μας έχουν μάθει, τους έχουμε μάθει, αισθάνονται ότι έχουν ένα στήριγμα στη ζωή τους. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να αρχίσει αυτή η γέφυρα επικοινωνίας που κάναμε με τη φυλή τους να αποκτά ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον τους. Θα αισθανθούν μεγάλη απογοήτευση αν σταματήσουμε. Θα συγχωρούσαν κάποιον ξένο, αλλά όχι ένα γιουνάνι, έναν Έλληνα. Εχουμε δεσμούς αίματος! Δεν περίμενα ότι θα κολλούσα σε ένα μέρος, από το 1994 εστίασα την προσοχή μου, το είναι μου, σε αυτούς τους ανθρώπους είμαι. δικός τους. Είναι χρέος μου να συνεχίσω μαζί τους!»
Read more...

40 χρόνια από την κατάληψη της οδού Piccadilly 144 στο Λονδίνο


Καταληψίες απολαμβάνουν τον ήλιο στην είσοδο της κατάληψης Picaddilly 144. Η νηνεμία πριν την καταιγίδα της καταστολής


Η «Λονδρέζικη Κομμούνα των Δρόμων» ("London Street Commune") ήταν μια από τις συλλογικότητες που γεννήθηκαν στην Ευρώπη μέσα στο πνεύμα του Μάη του '68. Κύριος στόχος τους ήταν η δράση υπέρ των αστέγων, που εκείνη την εποχή ο αριθμός τους γνώριζε αύξηση στο Λονδίνο.
Στον αριθμό 144 της οδού Piccadilly βρισκόταν ένα τεράστιο, πέτρινο, εγκαταλελειμμένο κτίριο στο οποίο η «Λονδρέζικη Κομμούνα των Δρόμων» προχώρησε σε κατάληψη, προκειμένου να βρουν ένα σπίτι για τις οικογένειες αστέγων, κάτι σύμφωνο με τον αγγλικό νόμο.

Ωστόσο, φαίνεται ότι στην λονδρέζικη αστυνομία δεν άρεσε το... πολιτικό «ποιόν» των καταληψιών.
Μέσα σε δύο μόλις ημέρες από την έναρξη της κατάληψης, είχε εξασφαλιστεί δικαστική εντολή για εκκένωση.

Αυξημένες δυνάμεις μπάτσων περιπολούσαν στους γύρω δρόμους, ενώ τις νύχτες ξαμολούσαν τα γνωστά «σκυλιά» των κατασταλτικών μηχανισμών: συμμορίες «σκινάδων» (skinheads) πολιορκούσαν - ανενόχλητες από την αστυνομία - την κατάληψη, με πέτρες, ρόπαλα και σιδηρολοστούς.

Πάνω από 500 άστεγοι είχαν βρει σπίτι στην κατάληψη, μέσα στις έξι ημέρες που λειτούργησε. Η ομάδα «Hell's Angels» βοήθησε την κατάληψη περιοδεύοντας και συλλέγοντας χρήματα στα κράνη τους. Παρ' όλ' αυτά, μπάτσοι και νεοναζί έκαναν την κατάσταση αφόρητη. Οι περισσότεροι άστεγοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν πριν την εισβολή των δυνάμεων καταστολής. Την άμυνα της κατάληψης ανέλαβαν οι Hell's Angels και άλλοι αποφασισμένοι νεολαίοι.

Τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου, 200 μπάτσοι εισέβαλαν βίαια στον χώρο. Οι υπερασπιστές, αποκαμωμένοι από τις επίμονες, ολονύχτιες επιθέσεις των νεοναζί, δεν προέβαλαν αντίσταση. Τα μόνα «όπλα» που βρέθηκαν μέσα στην κατάληψη ήταν... λαστιχένιες μπάλες (που τις γέμιζαν με νερό και τις πετούσαν).

Οι καταληψίες υποχώρησαν σε μια άλλη, κοντινή κατάληψη, της Endell Street, που εκκενώθηκε ακόμα πιο βίαια, ύστερα από λίγο.

Μέσα από το κίνημα αυτών των πολύτιμων, όπως αποδείχθηκε, καταλήψεων, δημιουργήθηκαν αργότερα «νόμιμες», αδειοδοτημένες οργανώσεις, που προχωρούσαν στον εντοπισμό και την κατάληψη εγκαταλελειμμένων κτιρίων για να τις αποδώσουν σε οικογένειες που δεν είχαν σπίτι.

Πηγές:

* Κείμενα στα αγγλικά με αφηγήσεις από καταληψίες της «144 Piccadilly» [1], [2]
* Η «κουτσή» τότε είδηση του BBC για την εκκένωση, στα αγγλικά, [εδώ].
exoapotinvouli


Read more...

Μουσικό διάλειμμα...




Read more...

Έσοδα: -10,1% στο 6μηνο - Δημοσιονομική κατάρρευση.


Εικόνα απόλυτης κατάρρευσης και πλήρους δημοσιονομικού εκτροχιασμού αποκαλύπτουν τα στοιχεία σοκ της Τράπεζας της Ελλάδος για την εξέλιξη των εσόδων του προϋπολογισμού. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από την επομένη των εκλογών, η νέα κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα «άδεια» δημόσια ταμεία και τον διαλυμένο φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Οι εισπράξεις του Δημοσίου, για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, αντί να αυξάνονται σε σχέση με το προηγούμενο έτος μειώνονται. Συνολικά στο πρώτο εξάμηνο του έτους τα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού κατέγραψαν μείωση 0,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, γεγονός που αφήνει μια τεράστια «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 5 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, εντοπίζεται στις εισπράξεις από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας οι οποίες βρίσκονται στο «κόκκινο». Σημειώνουν «βουτιά» 10,1% σε σχέση με πέρυσι, στοιχείο που αποκαλύπτει την έκρηξη της φοροδιαφυγής (σ.σ. 6 στις 10 επιχειρήσεις εντοπίζονται με φορολογικές παραβάσεις), το μέγεθος της κρίσης στην αγορά και τη διάλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Ειδικότερα τα έσοδα του ΦΠΑ στο πρώτο εξάμηνο ανήλθαν σε 8,26 δισ. ευρώ έναντι 9,19 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή είναι λιγότερα περίπου κατά 1 δισ. ευρώ. Μάλιστα, για να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος του Προγράμματος Σταθερότητας που προβλέπει την είσπραξη 19,7 δισ. ευρώ, θα πρέπει το Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους να βάλει στα ταμεία του επιπλέον 11,2 δισ. ευρώ.

Με δεδομένο, τις μειωμένες συναλλαγές στην αγορά και την χαλάρωση των ελεγκτικών και εισπρακτικών υπηρεσιών, θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο αν όχι αδύνατον να εισπραχθεί το συγκεκριμένο ποσό.
Σε ετοιμότητα για επιπλέον δανεισμό της τάξης των 3 ? 5 δισ. ευρώ μέσω ομολογιακής έκδοσης στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 βρίσκεται -σύμφωνα με πληροφορίες- το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υπό το βάρος του πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού που καταγράφεται φέτος.

Εφόσον τελικά η συγκεκριμένη έκδοση προχωρήσει τότε ο δημόσιος δανεισμός θα προσεγγίσει, το πιθανότερο θα υπερβεί τα 60 δισ. ευρώ, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ και επιβαρύνοντας με πρόσθετους τόκους τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών.

Για να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος του Προγράμματος Σταθερότητας που προβλέπει την είσπραξη 19,7 δισ. ευρώ, θα πρέπει το δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους να βάλει στα ταμεία του επιπλέον 11,2 δισ. ευρώ.
Πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο αν όχι αδύνατον με τις υπάρχουσες συνθήκες.
Πηγή:ΑΠΕ
Και αυτοί πανηγυρίζουν που θα "κυβερνήσουν"!!
Αλήθεια, ποιός θα ήθελε να αναλάβει το τιμόνι σε μιά τέτοια επιχείρηση και κάτω από τέτοιες συνθήκες?
busy bee


Read more...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΓΙΑ .... ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ


Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας πρωθυπουργός που όλο έπαιρνε νωπές εντολές και όλο τις ξεχνούσε έξω απ΄το ψυγείο και χαλούσαν.
Κάποια στιγμή τον έκοψε η πείνα και αποφάσισε να ξαναβγεί για νωπή εντολή στις 4 Οκτωβρίου.
Τον πρόλαβε η μοίρα όμως, γιατί αυτή τη φορά του χάλασε και το ψυγείο.
Άρχισε να πετάει τρόφιμα:
Βουλγαράκια γεμιστά, Τσιτουρίδια ψητά, Λιάπηδες με ρύζι, Μαγγινάδες με αρακά, Δούκες λαδολέμονο, κι ένα σωρό σκατολοϊδια που ξεγέλαγαν την πείνα του όταν χαλούσε η νωπή εντολή.
Φώναξε τον μάστορα.
"Το ψυγείο δεν φτιάχνεται" του είπε, "η αντιπροσωπεία έκλεισε".
Πώς θα άντεχε μέχρι τις 4 του Οκτώβρη;
Νηστικός και ρημαγμένος πώς να πάει στην αγορά;
Ο πρωθυπουργός χάιδεψε τρυφερά την τροφαντή κοιλιά του και ένα γαλάζιο δάκρυ κύλησε νωπό.
Έφαγε έναν Σουφλιά τέσσερα τυριά και μια Ντόρα κρασάτη που είχε στην κατάψυξη και κράτησαν, αλλά του πέσανε βαριά.
Ήπιε μια Δημοσκοπίνη και κοιμήθηκε αμέσως.
Ξύπνησε στις 5 Οκτωβρίου από δυνατές φωνές και γέλια.
Σύρθηκε μέχρι το παράθυρο και είδε έκπληκτος κάτι που ποτέ δεν σκέφτηκε ότι γίνεται:
μια νωπή εντολή εκτός ψυγείου, μοιρασμένη σε 11 εκατομμύρια μερίδες.

Tsaousa


Read more...

"ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ...ΜΗΤΣΟ"!!!


Στον πραγματικό κόσμο θα προστατεύαμε τα παιδιά μας, από ύποπτους ανθρώπους,από πορνογραφία,από βία,από παιδόφιλους.
Ας κάνουμε το ίδιο και στο διαδίκτυο.

Το Διαδίκτυο είναι ένας ολόκληρος κόσμος, ανοιχτός σε όλους,
καλούς και ... όχι τόσο καλούς ανθρώπους !

* Μάθετε να προστατεύετε τα παιδιά σας.
* Μάθετέ τα να σερφάρουν κριτικά και με ασφάλεια.
* Μάθετέ τα να αναγνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους και να τους αποφεύγουν.
Επισκεφθείτε το Saferinternet.gr
irakliowebradio


Read more...

Το Τζάντε, Zakynthos island

photos by TopGeo

Η Ζάκυνθος, το Τζάντε όπως συνήθως την ονόμαζαν οι ποιητές στα παλιά χρόνια, είναι το νησί στο πιο νότιο σημείο των Ιονίων νήσων και το τρίτο σε μέγεθος.
Καλύπτει επιφάνεια σχεδόν 405 τ.χλμ. όπου ζούν περίπου 35.000 κάτοικοι, βρίσκεται 300 χλμ. δυτικά της Αθήνας και απέχει 9,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Πελοπονήσου, με την οποία συνδέεται με συχνά δρομολόγια πλοίων.
Η Ζάκυνθος, νησί με μεγάλες αντιθέσεις όπως παραλίες χρυσής άμμου και επιβλητικές βραχώδεις ακτές, έχει ένα κλίμα εύκρατο, μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια; πράγματι oι άφθονες χειμωνιάτικες βροχές ευνοούν την ανάπτυξη μιας πλούσιας βλάστησης και εξασφαλίζουν αξιόλογα αποθέματα νερού για την καλοκαιρινή περίοδο. Το νησί είναι "καταπράσινο" σε σημείο που
TravellGreece

στο παρελθόν τόσο ο Ομηρος όσο και οι Ενετοί κατακτητές του απέδιδαν ονομασίες όπως "Δασώδης" ή "Φιόρο του Λεβάντε".
Οι πολύ ζεστές θάλασσες που βρέχουν τις ακτές, εκτός του ότι προσφέρουν μια ιδιαίτερα μεγάλη τουριστική περίοδο (από τον Μάϊο μέχρι τέλος Οκτωβρίου), επέτρεψαν στην Ζάκυνθο να γίνει αντικείμενο διεθνούς ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι στό νότιο μέρος του νησιού αναπαράγονται οι χελώνες CARETTA-CARETTA, μια σπάνια ράτσα που προστατεύεται από την Ελληνική νομοθεσία με την ίδρυση ενός θαλάσσιου πάρκου.
Στις βραχώδεις και απότομες δυτικές ακτές αναπαράγεται και η φώκια Monachus Monachus, η οποία επίσης προστατεύεται από την τοπική Αυτοδιοίκηση.
Παράλληλα με το υπέροχο φυσικό τοπίο, η Ζάκυνθος προσφέρει την ευκαιρία μιας επίσκεψης στα πολυάριθμα ακατοίκητα νησάκια που την περιβάλλουν, όπως το Πελούζο και το Μαραθoνήσι στον κόλπο του Λαγανά, τον Αγιο Ιωάννη απέναντι από το Πόρτο Βρώμη και τις Στροφάδες. Οι Στροφάδες είναι δύο νησίδες 27 ναυτικά μίλια νότια της Ζακύνθου και λόγω της απαράμιλλης ομορφιάς τους έχουν περιληφθεί στο θαλάσσιο πάρκο.
Τα τελευταία χρόνια το νησί έχει αναπτυχθεί σταδιακά, ώστε να προσφέρει στον επισκέπτη μοντέρνες υποδομές, αλλά διατηρεί ακόμη, από τις ταβέρνες στην ακρογιαλιά μέχρι τα χωριουδάκια στο εσωτερικό του, την παλιά παραδοσιακή όψη που, μαζί με την χαρά της ζωής και την φιλόξενη διάθεση των κατοίκων του, θα σας κατακτήσει από την πρώτη στιγμή.

Zacinto, commonly called Zakynthos by the past poets, is the southern and third biggest island belonging to the Ionie’s group of islands.
It covers an area of 405 squared kilometres where a bit more than 35.000 inhabitants live and is located 300 km west from Athens and 9,5 marine miles from the Peloponneso coast from where it is reachable by a regular ferry service.
Zakynthos, island of big contrasts for the presence of golden beaches and massive rocky coasts, benefits from a Mediterranean temperate climate with mild winters and cool summers; the generous winter rains favour the growth of thick vegetation and assure a remarkable water reserve.
That is why the island is very “green” and in the past both Homer and the Venetian rulers used to call it “wooded” and “Levant flower”.
The very warm waters that wash the coast favour a particularly long tourist season (from May till the end of October) made Zakynthos an object of international interest especially because in the southern part of the island the CARETTA-CARETTA turtles breed; they are a rare specimen protected by the Greek legislation with a new marine park.
Along the rocky, western coasts the seals Monachus Monachus breed too and they are also protected by the local administrative authorities.
In addition to the wonderful natural landscape, Zakynthos offers the possibility to visit numerous deserted small islands that surround it like Pelouzo and Marathonissi in the Lagana's Bay, St. John in front of Porto Vromi and the Strofades.
The latter are two small islands 27 nautical miles south from Zakynthos which are part of the marine park due to their beauty.
In the last years the island has undergone a progressive development to offer tourists modern infrastructures keeping its traditional aspect still visible both in the restaurants along the seashore and the small villages in the outback; this traditional aspect of the past together with the joy of life and hospitality of its inhabitants will touch you from the very first day.
Shipwreck in Zakynthos
Read more...

Olives


argycon


Read more...
free counters