EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΑΝΤΟΥ... ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!


"Παρά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με εκατοντάδες ανθρώπους συμμετέχοντες, παρά τις μηνύσεις που κάθε φορά οι δολοφόνοι δέχονται από πολίτες η τα φιλοζωϊκά σωματεία,παρά τον θόρυβο και την ενημέρωση για πολιτισμό,ηθική και..αγάπη..ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ! Αυτή τη φορά στον χώρο του ΕΛΚΕΘΕ που από μόνο του είναι χώρος πολιτισμού και ανώτερων ανθρώπων που πρόσεχαν τα στειρωμένα,εμβολιασμένα,παχουλά αδεσποτάκια..!" δήλωσε η Μαρία Χουστουλάκη ,πρόεδρος του σωματείου ΖΩΦΟΡΟΣ.

Και έπειτα ήρθε η εικόνα... Ένα νεκρό κανισάκι μέσα σε ένα τσουβάλι! Και τα άτυχα ζώα ήταν 2, άλλο ένα κακοποιήθηκε αλλά δεν υπέκυψε. Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα τοπικής εφημερίδας που έλαβε το πτηνό.

Από την άλλη στη Ζάκυνθο σπέρνουν το δηλητήριο σαν να ναι σιτάρι!
Τον αντιδήμαρχο Ζακυνθίων, Διονύση Καπανδρίτη, κατήγγειλε η κάτοικος της
trupokarudos

Αγίας Τριάδας Ζακύνθου, Ντάνα Σβαρτ-Καπώνη, επειδή, όπως υποστήριξε, συνεργείο του δήμου πέταξε ποντικοφάρμακο σε όλους τους γύρω δρόμους, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν γάτες, σκυλιά, καθώς και πουλιά.

Η κ. Σβάρτ-Καπώνη τόνισε πως θα προσφύγει σε κάθε αρμόδια Αρχή, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ενώ πρόσθεσε πως οι δηλητηριάσεις των ζώων είναι εγκλήματα κατά της ζωής.

«Πριν από μερικές ημέρες, ήρθε στην περιοχή μας ο αντιδήμαρχος, Διονύσης Καπανδρίτης, καθώς και ένας αλλοδαπός, ο οποίος άρχισε να πετά παντού ποντικοφάρμακο, με συνέπεια να δηλητηριαστούν οι γάτες, οι σκύλοι, καθώς και τα πουλιά.

Τους είδα με τα μάτια μου, να προβαίνουν σε αυτή την απαράδεκτη πράξη, η οποία στρέφεται κατά της ζωής. Όταν κάποιος θανατώνει γάτες και σκυλιά, είναι εγκληματίας. Επειδή έφευγα με το πλοίο της γραμμής, δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο για να τους σταματήσω.

Ωστόσο, τους είδα που... έσπερναν το δηλητήριο, σαν να ήταν σιτάρι! Δηλώνω ότι θα απευθυνθώ στην Εισαγγελία Ζακύνθου, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ενώ θα φτάσω μέχρι την παγκόσμια οργάνωση για την προστασία των ζώων. Όσα γίνονται στη Ζάκυνθο, δεν λαμβάνουν χώρα πουθενά αλλού.

Οι αιρετοί, όπως είναι ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Ζακυνθίων, δεν κάνουν τίποτα για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Με ποιον τρόπο θα φέρει πίσω τη γάτα μου ο κ. Καπανδρίτης;

Έχω δώσει του κόσμου τα λεφτά για αυτά τα γατάκια και τα έχασα, λόγω της αδιαφορίας τους. Όταν χαλάμε την ισορροπία της φύσης, τότε δεν υπάρχει ζωή. Με τέτοιες συμπεριφορές, δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς και τίποτα», υπογράμμισε η κ. Σβαρτ-Καπώνη.

http://www.facebook.com/album.php?aid=25354&id=1663461388&ref=share


Βέβαια ούτε στη Μυτιλήνη πάνε πίσω... Και εκεί η κακοποίηση αδέσποτων ζώων έχει την τιμητική της!

Τα έκανε... λίμπα για τα αδέσποτα!
21.9.2009
Οργή και αγανάκτηση ένιωσε η γνωστή ηθοποιός Αννα Τσουκαλά, όταν κατά τη διάρκεια προσκυνήματος στη Μονή του Ταξιάρχη, στο Μανταμάδο Μυτιλήνης, έγινε αυτόπτης μάρτυρας κακοποίησης αδέσποτων σκυλιών. Η γλυκιά ηθοποιός, γνωστή από τη συμμετοχή της στις πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές «Μη μου λες αντίο» και «Η λίμνη των στεναγμών», σήκωσε στο «πόδι» την περιοχή, επικοινωνώντας παράλληλα με τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις, ώστε να βρεθεί μία λύση για να σωθούν τα άμοιρα ζώα.

Οπως είπε στην «Espresso» η Αννα Τσουκαλά, έμεινε άναυδη όταν είδε μία ομάδα ανθρώπων να κυνηγά με δίχτυα και απόχες τα περίπου δέκα αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονταν στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού, προκειμένου να τα φορτώσουν σε αυτοκίνητο με άγνωστη κατεύθυνση. «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι βλέποντας μία ομάδα ανθρώπων -μεταξύ τους και μία κοπέλα- να κυνηγούν τα ανυπεράσπιστα αδέσποτα ζώα και να τα φορτώνουν σαν σκουπίδια μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Τα σκυλιά ήταν σε άθλια κατάσταση, σκελετωμένα, γεμάτα τσιμπούρια, ενώ το αποκορύφωμα ήταν ότι ένα από αυτά, το οποίο είχαν πιάσει με θηλιά, το κρέμασαν προσωρινά σε ένα δέντρο μέχρι που να κυνηγήσουν και τα υπόλοιπα. Οταν τους είπα να σταματήσουν, μου είπαν με απότομο ύφος να μην ανακατεύομαι».

Η ίδια ζήτησε εξηγήσεις για το πού επρόκειτο να μεταφερθούν τα ζώα για να πάρει μία απάντηση που την εξόργισε ακόμα περισσότερο: «Μου είπαν ότι τα αδέσποτα σκυλιά τα μεταφέρουν κατά καιρούς σε κάποια απομακρυσμένα σημεία και κάνουν ευθανασία ως αναγκαία λύση για να αποφύγουν τις φόλες των κτηνοτρόφων και τον οδυνηρό θάνατο που ακολουθεί. Από τη στιγμή που κάποιοι πιστεύουμε στη δύναμη του Χριστού και Παναγίας, αυτό που μπορούμε να κάνουμε δεν είναι η ευθανασία και η κατακρεούργηση των αδέσποτων, αλλά κάτι που να δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση. Για παράδειγμα, μέσα στις εκκλησίες υπάρχουν ταμεία υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων. Ας υπάρχει λοιπόν και ένα υπέρ των στειρώσεων των αδέσποτων».

Οπως μας είπε το μέλος της διοίκησης του φιλοζωικού συλλόγου «Κιβωτός» Δημήτρης Κουκλάδας, η ηθοποιός εξοργίστηκε πολύ με τη συμπεριφορά των δημοτών: «Η ίδια σοκαρίστηκε περισσότερο όταν είδε έναν από αυτούς να έχει περάσει μία θηλιά από το λαιμό ενός σκυλιού και να το έχει κρεμάσει σε ένα δέντρο. Τελικά, μετά την παρέμβαση της ηθοποιού και της προέδρου της "Κιβωτού" κυρίας Βάσως Μαυραγάνη, οι δημότες που είχαν πάρει κάποια από τα αδέσποτα σκυλιά, επέστρεψαν τελικά δύο ράτσας γκριφόν, τα οποία πήρε υπό τη φροντίδα του ο φιλοζωικός μας σύλλογος».

Πηγή: Espresso.gr

Έχει γίνει μόδα; Τι συμβαίνει ρε παιδιά; Ως πότε θα κρατήσουν όλα αυτά και γιατί;
free counters