Καταδίωξη ταχύπλοου με 43 λαθρομετανάστες, στις Β. ΣποράδεςΣτις ακτές της Σκοπέλου, στις Βόρειες Σποράδες, τελείωσε τα ξημερώματα το όνειρο 43 λαθρομεταναστών για μια καλύτερη ζωή. Προηγήθηκε καταδίωξη-θρίλερ του ταχύπλοου που τους μετέφερε από σκάφη του Λιμενικού Σώματος...troktiko

Όλα ξεκίνησαν περί τα μεσάνυχτα, όταν άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν το ταχύπλοο με τους λαθρομετανάστες –34 άνδρες και 9 γυναίκες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Σομαλία– στον Αγιόκαμπο, στα παράλια της Λάρισας.

Εκεί, επρόκειτο να τους παραλάβουν Ιρακινοί διακινητές προκειμένου να τους μεταφέρουν με φορτηγά αυτοκίνητα στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά, η εμφάνιση των σκαφών υποχρέωσε τον οδηγό του ταχύπλοου-λαθροδιακινητή να αναπτύξει ταχύτητα και στην προσπάθειά του να διαφύγει κατευθύνθηκε προς τις Βόρειες Σποράδες φτάνοντας τελικά στη Σκόπελο, όπου αποβίβασε τους λαθρομετανάστες.

Ο οδηγός του ταχύπλοου αναζητείται, ενώ οι λαθρομετανάστες βρήκαν προσωρινά κατάλυμα στη Σκόπελο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.