Έραψαν τα στόματά τους αλλοδαποί κρατούμενοι στην Κασσαβέτεια

Αντιδρώντας στην προοπτική απέλασής τους από τη χώρα, τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις φυλακές Κασσαβέτειας έραψαν προχθές τα στόματά τους, αρνούμενοι τη λήψη τροφής. Οι ίδιοι δεν θέλησαν να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ωστόσο την κατάστασή τους φροντίζει ο γιατρός των φυλακών. Το γεγονός προκαλεί την έντονη αντίδραση των μελών της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, οι οποίοι ζητούν την άμεση αποφυλάκιση των τριών κρατουμένων.

Οι τρεις 30χρονοι Παλαιστίνιοι βρίσκονται κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές εδώ και εννιά μήνες, ενώ στις αντίστοιχες της Κασσαβέτειας κρατούνται τον τελευταίο ενάμιση μήνα, με δικαστική απέλαση.

Οι ίδιοι αντιδρούν στην προοπτική απέλασής τους από τη χώρα και σε μια κίνηση απελπισίας έραψαν προχθές τα στόματά τους, αρνούμενοι τη λήψη τροφής.
Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε αμέσως από τη διεύθυνση των φυλακών το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως έγινε γνωστό από τη διεύθυνση των φυκακών Κασσαβέτειας,


οι τρεις Παλαιστίνιοι δεν δέχονται να διακομιστούν στο Νοσοκομείο του Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών, ωστόσο δεν αρνούνται από το γιατρό των φυλακών να φροντίζει την κατάστασή τους.
Στο μεταξύ, το γεγονός προκαλεί την έντονη αντίδραση της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, η οποία υποστηρίζει ότι οι τρεις Παλαιστίνιοι κρατούνται άδικα στις φυλακές και δεν μπορούν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας να απελαθούν, καθώς η χώρα τους βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

"Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών" υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων κ.Παν.Γεωργιάδης "απαγορεύει ρητώς την απέλαση Παλαιστινίων, διότι πολύ απλά η χώρα τους βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι ορισμένοι δεν επιθυμούν να εφαρμόζουν τους διεθνείς κανονισμούς και όσα ρητώς αναφέρονται σχετικά με την απέλαση Παλαιστινίων. Πρέπει επιτέλους να καταστεί σαφές ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει οι τρεις Παλαιστίνιοι να κρατούνται στις φυλακές με απόφαση δικαστικής απέλασης. Οι τρεις κρατούμενοι ταλαιπωρούνται στη χώρα μας εδώ και εννιά μήνες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρίσκονται σε διάφορες φυλακές της Ελλάδας και τον τελευταίο ενάμιση μήνα κρατούνται στις αντίστοιχες της Κασσαβέτειας. Οι συνθήκες κράτησής τους είναι φοβερές. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να απελαθούν και δικαίως. Σε μια κίνηση απελπισίας, λοιπόν, έραψαν τα στόματά τους, αρνούμενοι τη λήψη τροφής. Μόνο νερό δέχονται να πιούν και αυτό με το καλαμάκι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων. Κρατούνται άδικα στις φυλακές της Κασσαβέτειας, διότι δεν μπορούν να απελαθούν από τη χώρα" καταλήγει ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

almyrosinfo

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Thanks for your helpful Post, I hope you have a good day!.