Προβολή του Ντοκυμαντέρ "Γάζα Ερχόμαστε" στις 14 Απριλίου στο Βόλο

Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», ο Δήμος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σας προσκαλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Γάζα Ερχόμαστε» των Γ. Αυγερόπουλου και Γ. Καρυπίδη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Απριλίου, στις 8μμ, στον κινηματογράφο «Αχίλλειο».

Το ντοκιμαντέρ που απέσπασε το βραβείο κοινού στο φετινό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, καταγράφει το ιστορικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι 44 ακτιβιστών απ’ όλο τον κόσμο που τον Αύγουστο του 2008, με δύο μικρά ελληνικά ψαροκάικα, έσπασαν για πρώτη φορά, μετά από 41 χρόνια, τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και απέδειξαν ότι «συχνά η ιστορία γράφεται από αυτούς που οι σοφοί και οι συνετοί της μοιρολατρίας ονομάζουν εξωπραγματικούς».

Μετά την προβολή θα γίνει παρουσίαση της νέας διεθνούς αποστολής που με οκτώ τουλάχιστον πλοία, τρία από τα οποία είναι φορτηγά, με 500 περίπου επιβάτες από περισσότερες από 20 χώρες, 5.000 τόνους φορτίου, στο οποίο περιλαμβάνεται τσιμέντο και άλλα οικοδομικά υλικά, προκατασκευασμένες κατοικίες, ιατρικοφαρμακευτικός εξοπλισμός, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό, θα ξεκινήσει από διαφορετικά ευρωπαϊκά λιμάνια, υπολογίζεται δε να φτάσει στο λιμάνι της Γάζας και να παραδώσει την ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό μετά τα μέσα Μαΐου.

Στόχος είναι το ελληνικό τμήμα της διεθνούς αυτής αποστολής να συμμετέχει με ένα τουλάχιστον πλοίο, κατάλληλο για μεταφορά ανθρώπων και –κυρίως- υλικών. Το πλοίο αυτό, για την απόκτηση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει οικονομική καμπάνια, δεν θα ανήκει σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά σε εταιρικό νομικό πρόσωπο συμμετοχικού χαρακτήρα και μετά το τέλος της αποστολής προορίζεται να αποδοθεί στον Παλαιστινιακό λαό για τη δρομολόγηση μιας μόνιμης γραμμής θαλάσσιας επικοινωνίας της Λωρίδας της Γάζας με τον υπόλοιπο κόσμο.
Με ιδιαίτερη χαρά θα σας περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη σας τόσο προς το εγχείρημα της διεθνούς αυτής αποστολής, όσο -και κυρίως- προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη
Επιθυμητή είναι η οικονομική στήριξη της αποστολής
shiptogaza.gr