Στον καθρέφτη βρίσκεται ο ένοχος για τα ελληνικά χάλια

Οι αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία έχουν ήδη δρομολογηθεί και είναι δεδομένο, ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από την οικονομική κρίση, που μας περιμένει. Τα βαρύτατα μέτρα, που μας ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβουμε, έχουν ήδη πυροδοτήσει τις αντιδράσεις του κόσμου, ο οποίος βλέπει, ότι τον περιμένουν δύσκολες ημέρες. "Να πληρώσουν την κρίση οι πλούσιοι", γράφει κάποιο πανό, που έχει αναρτήσει γνωστό αριστερό κόμμα με μακροχρόνια παράδοση στην υπεράσπιση των αδυνάτων αλλά και με εμμονή στην άποψη, ότι αυτοί οι αδύνατοι δεν φταίνε να ταλαιπωρούνται. "Φταίνε οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών", ακούγεται από άλλες φωνές.
Δυστυχώς, όμως, για το κόμμα αυτό αλλά και για τη χώρα μας ολόκληρη, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Ναι μεν οι οικονομικές αλχημείες των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών οδήγησαν τη χώρα μας στην πλήρη αναξιοπιστία έναντι των Ευρωπαίων εταίρων μας - αν και δεν αποτελούν άγνωστη πρακτική για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, απλά οι δικοί μας κυβερνώντες εμμένουν να επιρρίπτουν εκεί τη δική τους ανικανότητα να ασκήσουν σωστή οικονομική πολιτική - αλλά αυτές οι κυβερνήσεις ανεδείχθησαν μέσα από κάποιες δημοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες συμμετείχε η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν. Συνεπώς, μεγάλο μερίδιο ευθύνης βαρύνει και τους ψηφοφόρους, οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να "μαυρίσουν" τα δύο μεγάλα κόμματα ως τα κατεξοχήν υπεύθυνα για την οικονομική δυσπραγία της χώρας μας. Αλλά η λογική, ότι κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα βολέψει τα παιδιά των ψηφοφόρων κάπου στο Δημόσιο ή θα φροντίσει αλλιώς πως να του ωφελήσει υπερίσχυσε έναντι της λογικής, ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν βλάψει τον τόπο.
Έπειτα, ας μη λησμονούμε, ότι η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών έσπευσε με κάθε μέσο να φοροδιαφύγει, έτσι ώστε τα δημοσιονομικά της χώρας μας να περιέλθουν στο σημερινό χάλι. Αν ήμαστε συνεπέστεροι στις φορολογικές μας υποχρεώσεις, σήμερα η οικονομία της χώρας θα ήταν καλύτερη. Αλλά εμείς, πιστοί στην εμμονή μας να τη "φέρνουμε" στο Ελληνικό Δημόσιο με κάθε τρόπο, κρίναμε, ότι πρέπει να αποφύγουμε να πληρώνουμε τους φόρους, που μας αναλογούν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις μεγάλες κεφαλαιουχικές εταιρείες, οι οποίες ούτως ή άλλως ευνοούνται από τη φορολογική νομοθεσία της χώρας μας, αλλά για την πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι απλά απέφευγαν και αποφεύγουν να κόψουν αποδείξεις για τις συναλλαγές τους με τους πελάτες τους. Και οι περισσότεροι από αυτούς φωνάζουν τώρα, που επίκεινται σκληρά οικονομικά μέτρα αλλά για την υποχρέωσή τους να πληρώνουν τους φόρους τους σφυρίζουν αδιάφορα.
Ακόμα, η καταχρεωμένη σήμερα χώρα μας έχει τις ρίζες στην επιλογή του νεοέλληνα να δανείζεται ακόμα και για να κάνει διακοπές. Ουδείς μας ανάγκασε να καταφύγουμε στις τράπεζες, ώστε να πάρουμε πάσης φύσεως δάνεια. Το επιχείρημα, ότι η συχνή προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων για τραπεζικά προϊόντα παρασύρει τον κοσμάκη, δεν μπορεί να σταθεί, διότι ο ίδιος κοσμάκης αγνοεί επιδεικτικά τα μηνύματα για να μην καπνίζει σε δημόσιους χώρους ή για να διατηρεί κάποιους χώρους καθαρούς. Συνεπώς, ο κοσμάκης αυτός απλά επιλέγει ό,τι το βολεύει, ώστε στη συνέχεια, όταν κάτι δεν πάει καλά, να αρχίσει να επιρρίπτει τις ευθύνες στους βολικούς αποδιοπομπαίους τράγους, στους οποίους δεν συγκαταλέγει τον εαυτό του.
Μα οι πλούσιοι κερδοσκόπησαν πάνω στις πλάτες μας σε αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς, θα πει κάποιος. Δεν διαφωνώ με αυτή τη διαπίστωση αλλά τους πολιτικούς εμείς οι ίδιοι τους ανεδείξαμε στους θώκους, από τους οποίους διεξήγαγαν το θεάρεστο έργο τους. Και οι πλούσιοι δεν έπαψαν ποτέ να αποτελούν το όνειρο του νεοέλληνα, ο οποίος φαντάζεται τον εαυτό του ως άνθρωπο με μεγάλη δύναμη, που περιφρονεί το νόμο και κάνει ό,τι γουστάρει. Ήτοι ό,τι κάνει και ο νεοέλληνας στην καθημερινότητά του, όταν χτίζει μέσα σε δημόσιες εκτάσεις, πετάει τα σκουπίδια του όπου βρει, παρκάρει πάνω σε διαβάσεις ή ράμπες αναπήρων, φοροδιαφεύγει, υπερβαίνει το όριο ταχύτητας και μετά βρίζει την Τροχαία και τα, δήθεν, εισπαρακτικά μέτρα της κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.
Κοινώς για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδος ναι μεν ευθύνονται οι πολιτικοί και κάποιες οικογένειες με επιρροή αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρουν άλλα πρόσωπα. Τα οποία θα αναγνωρίσουμε, μόλις κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Τολμάμε να το παραδεχθούμε;
periousios


3 σχόλια:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

«Γαμαλληλούια….!»….!

…..Μούμια με πυγμή κερένια….,
τάχα, που μας έχεις έννοια….,
πάρ’ τον πούλο –σου και στρίβε
και τα αχαμνά –σου νίβε….!

Ναι, βρε Γιούρεκ, Ματσαράγκα….,
μη μας παριστάς το μάγκα….,
σου το λέμε σκέτα -- νέτα…:
είσαι μιά –τους μαριονέτα….!

Έχεις για λαό χαχόλο…..
και προκάτ τους παίζεις ρόλο….,
τους γαμάς…., σου λεν…., στη δίνη….,
«κάν’ ‘το μας με βαζελίνη….!»….!

…..Όμως…., ‘’το’’ ανέχονται
οι που ενέχονται….,
και, που σας ψήφισαν….,
ρε….. Καββαλ ρέ ου….!

Είδαν ‘’βιτρίνα’’….,
‘’βάθος’’ δεν πρόσεξαν….,
μήτε την….. ‘’ούγια’’….,
εξού κι ουρλιάζουνε….,
‘’σκυφτοί’’ κι αδιόρθωτοι….,
μα και….. πονάρεσκοι….,
πάλι….. και πάλι….,
«Γαμαλληλούια….!»....,
ως με ‘’τους άλλους’’….,
τους πριν -σου ‘’κάλους’’….:
Θύτες απ’ το Σατανείο
κι απ’ το ίδιο Εκτροφείο….!.....

…..‘’Γειά’’ –σας…., ωρέ λαουτζίκια….,
σεις…., μαζόχια στα ‘’καζίκια’’….!

( …..πονάς…., ρε λαέ –τουςςςςς…!; Εμμμμμ….! )

……………………………………………………….

‘’Τι ξεφτίλα’’…., που…., μια ‘’χώστρα’’…., τους χαλά την πλάνα ‘’μόστρα’’….!

…..Αχ και να ‘σασταν μια Τζούλια….,
η με τα καβ,β,άλ καπούλια….,
ω φτυμένα –τους λαούλια….,
θα σας φύλαγαν ‘’αράδα’’
τα ‘’μπατσούδια’’ –τους στη Γ.Α.Δ.Α….,
μα και σε όλη την τρ Ελλάδα….!

Νααααα…., σας έχουνε ‘’γραμμένους’’
( …..ελλιπώς, βρε, φυλαγμένους….,
ως κάθε ψυχο’’σκυμμένους’’….! )
στο αιδοίο μίας ‘’τέτοιας’’….,
/ …..κι ας τους γελοιοποιεί….,
όλους, τους μουνοσυρμένους….,
τεριρέμ ραμτιριρί….! /
πού ‘στε…., για την Εξουσία….,
ή ως…., ‘κει…., αιδοιοφθείρες…..
ή ως αιδοιοξέσματα….,
ε, ως λένε, μουνοψείρες…..
ή, ψψψψψιτ, μουνογδάρματα….!

…..‘’Τ’ άπλυτά –τους στην απλώστρα’’….,
‘’τι ξεφτίλα’’…., που…., μια ‘’χώστρα’’….,
τους χαλά την πλάνα ‘’μόστρα’’….,…..
μα…., για τους της….. ‘’διπλωπίας’’….,
---- …..άθελά –της….. ---- είν’….. ’’αντίας’’….:
‘’σύμβολο’’ αντιεξουσίας….!.....


‘’Γειά’’ –σας…., ωρέ….. «’’περήφανα’’….. ‘’όργανα’’»….:

Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

greeceland είπε...

Στην Κρητη λενε, αυτος που ειχε εκλαιγε ( γιατι επρεπε να τα μοιρασει) , αυτος που δεν ειχε παλλη εκλαιγε (γιατι δεν ειχε να δωσει) και αυτος που δεν ειχε τιποτα επαιζε την λυρα (δεν τον αφορουσε πλεον).

Καλη Σας Ημεεεεεεεεεεεεερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

kaliteros είπε...

Γεια σου Πειρατή, πολύ σημαντικό εργαλείο ο καθρέφτης. Συμφωνω με την ανάρτηση και επαυξάνω
http://kaliteros.blogspot.com/2009/06/blog-post_29.html