Φωτογραφίες από την επίσκεψη των εξωβουλευτών στον τόπο της απεργείας στις 21/10.
Πέντε Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες, αναγνωρισμένοι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στην Αθήνα, προκειμένου να τους αναγνωριστεί το καθεστώς ασύλου που τους αρνείται το ελληνικό κράτος, παρά τις διεθνείς συνθήκες.
Το κείμενο που μοιράζουν:
Είμαστε πολιτικοί πρόσφυγες από το Ιράν, προστατευόμενοι από το ειδικό καθεστώς της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Για τους Πρόσφυγες. Δε μπορούμε να επιστρέψουμε στο Ιράν καθώς κινδυνεύουμε με φυλάκιση ή ακόμα και καταδίκη σε θάνατο, ούτε να φύγουμε νόμιμα σε άλλη χώρα.
Παρά την αναγνώριση μας ως πολιτικούς πρόσφυγες, το ελληνικό κράτος αρνείται να μας αποδώσει τα νόμιμα δικαιώματά μας ενώ ταυτόχρονα εισπράττει ευρωπαικά κονδύλια χωρίς όμως να διοχετεύει τα χρήματα σε εμάς.
Απαιτούμε να εφαρμοστούν οι διεθνείς συνθήκες για τους πρόσφυγες και το ελληνικό κράτος να μας παρέχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα (λευκή κάρτα, ταξιδιωτικά έγγραφα).
Ζητούμε τη βοήθεια και την υποστήριξη ατόμων και οργανώσεων στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες.
Ξεκινάμε απεργία πείνας από το Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
Μας εξιστόρησαν την περιπέτειά τους, όπως την αφηγούνται και στο βίντεο του TVXS και μας τόνισαν την απελπιστική κατάσταση που ζουν, εγκλωβισμένοι από την απαράδεκτη πολιτική ασύλου του κράτους.
Στις 29/10, στις 7:20 το βράδυ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο ένας από τους απεργούς πείνας, καθώς ήταν σε άσχημη κατάσταση, είχε πόνους στα νεφρά, έκανε εμετό αίμα και ουρούσε αίμα. Το ασθενοφόρο τον πήρε από τα Προπύλαια και τον μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οι γιατροί του έδωσαν κάποια φάρμακα. Αργά το βράδυ, ο Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας επέστρεψε στα Προπύλαια και συνεχίζει ακάθεκτος την απεργία πείνας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως ο ίδιος αποφάσισε.
Περισσότερες πληροφορίες, λεπτομέρειες επικοινωνίας και φωτογραφίες στο blog:
http://iranianrefugeesfromtipf.blogspot.com/
Στο βίντεο μιλούν για το ιστορικό τους:
exoapotinvouli
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου